banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 17:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 231 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Smisao života
PostPoslato: 24 Sep 2010, 16:09 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Citiraj:
Taj stav prema nekome kome vjera nije potrebna,. skoro po sazalijevajuci stav... prezirem to, radije mi opsuj sve po spisku nego mi reci tako nesto.

Ne razumijem zasto se toliko srdis ako neko kaze da svako od nas ima smisla, pa i ti; sta ti se namece kroz to...? niko ti ne namece vjeru niti te vrbuje u neku grupu, i ne razumijem zasto to smatras kao sazalijevanje... niko te ne sazalijeva, zali se sam. :D :P
Kad bi tebi jednog dana dosla neka osoba sa pistoljem u ruci i rekla "zivot vise nema smisla, cu da ga okoncam ovde i sad", sta bi ti uradio? Sumnjam da bi rekao " naravno da nema smisla, samo naprijed ". :D :)

Kakvu smisao ima slozenost ljudske anatomije?

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 16:20 
Stara kuka
Stara kuka

Elvis Presley je napisao:
Poenta, niko sa sigurnoscu ne moze da tvrdi da je otkrio smisao zivota. Iz prostog razloga sto je sam taj pojam proistekao iz nase svijesti a ne iz prirode i onoga sto nas okruzuje.
Tako da bilo kakve tvrdnje o smislu zivota nemaju nikakav kredibilitet.

Svako bi trebao pronaci za sebe smisao svog zivota, a ne tudjeg, ne univerzalnog. Covjek treba najbolje da poznaje sam sebe. I sta je tu toliko cudno i misticno i strano..? STa te tu buni? Ti bi se bunio i kad bi bukvar procitao, jer, ko zna sta je pisac htio da kaze i kud zeli da me odvede...

A otvaranje teme o tome je vrhunac toga i ja ne vidim nijedan drugi razlog za otvaranje ove teme nego propovijedanje nekog stava (vjerskog/religioznog) i naravno naglasavanje da je taj stav ispravan i tacan,
...

Stalno tvrdis da si antivjernik a konstanto visis na DiR podforumu . Takvi su mi najbolji. :lol: "Oodh vidjeti sta vjernici propovijedaju pa da malo i ja bocnem.." :D Pa na takvom si podforumu gdje se prica o tim stvarima, sta si ti ocekivao, da ces ovde procitati kako se pravi baklava?! :D
Ako te nerviraju takve teme onda ih zaobidji, ili zaobidji citav podforum. Nemoj da se nerviras bez potrebe, kad niko to ne zeli. A vjerujem ni ti. :) :wink:

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Leona je napisao:
Citiraj:
Taj stav prema nekome kome vjera nije potrebna,. skoro po sazalijevajuci stav... prezirem to, radije mi opsuj sve po spisku nego mi reci tako nesto.

Ne razumijem zasto se toliko srdis ako neko kaze da svako od nas ima smisla, pa i ti; sta ti se namece kroz to...? niko ti ne namece vjeru niti te vrbuje u neku grupu, i ne razumijem zasto to smatras kao sazalijevanje... niko te ne sazalijeva, zali se sam. :D :P
Kad bi tebi jednog dana dosla neka osoba sa pistoljem u ruci i rekla "zivot vise nema smisla, cu da ga okoncam ovde i sad", sta bi ti uradio? Sumnjam da bi rekao " naravno da nema smisla, samo naprijed ". :D :)

:lol: :lol: :lol: Zamisljam situaciju, Leona Elvisu pokazuje smisao i ljepotu zivljenja sa smislom, a Elvis se batrga vicuci:" Neee nema smisla, zivot je besmislen, ti si luda!" :lol: :lol: :lol:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Hristov je napisao:
Pa eto vidis, tebe je sam naslov teme zabolio, a da li te je zabolio sijaset identicnih tema na Filozofiji? Ne kontam tvoju poentu, covjek nije ukoravao ateiste nego je napisao svoj stav, sto tebe automatski vredja.... Lavicevo pisanje se odnosi koliko na tebe toliko na mene, on ne cilja samo na ateiste nego na svakog covjeka, ne kontam uopste taj tvoj stav da su svi vjernici protiv ateista... Ima li jedna tema otvorena od vjernika a da te ne vredja, ozbiljno pitam...? Sta treba vjernik da pise i kako treba da pise da se ti ne nadjes uvredjenim?

Ti bas uporan u tome da mene prikazes kao neprijatelja svih vjernika ili nesto slicno??

Daleko bilo da se ja vrijedjam, ali ako lavic ima pravo da pise sve one silne baljezgarije o smislu, bogu, kako smo mi svi bozija djeca samo to ne vidimo :-? imam i ja pravo da napisem to sto mislim.
Nije mene nbaslov zabolio, nije ovo nista licno, ja komentarisem sa dozom racionalnosti. Smatram da je glupost da bilo ko tvrdi bilo sta o smislu zivota jer kao sto sam rekao, to je jedan misaoni apstraktni pojam koji smo mi stvorili. On nema nikakve veze sa cinjenicama niti stvarima koje jesu, stvarima koje nas okruzuju.
Ja se ne srdim niti se vrijedjam. Ali da, smeta mi kada mi neko kaze da sve ovo ima smisao i da cu ja jednog dana promijeniti svoje misljenje (ta mi je najdraza, ono u fazonu jos si ti glup ali shvatices to sto smo mi pametni vec saznali jednog dana, polako).
A svo vrijeme se prica o necemu relativnom i nedefinisanom da je svaka rijec o tome uzaludna.

Jer to je isto kao sto bih i ja rekao zivot nema smisla, bog ne postoji, vi to sad ne shvatate ali shvaticete...
Zar ne vidite apsurdnost toga, da pricate o necemu o cemu, realno, pojma nemate.
I jos jedna greska koju konstatno pravite.
Ja nijednom nisam rekao da zivot NEMA smisla, vec da je o tome evo da nadjem pravi termin - besmisleno uopste i govoriti.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 16:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
Svako bi trebao pronaci za sebe smisao svog zivota, a ne tudjeg, ne univerzalnog. Covjek treba najbolje da poznaje sam sebe. I sta je tu toliko cudno i misticno i strano..? STa te tu buni? Ti bi se bunio i kad bi bukvar procitao, jer, ko zna sta je pisac htio da kaze i kud zeli da me odvede...

Prva pametna!!
Ako treba pronaci svoj smisao, cemu ova tema i pisanje na istoj, da pokazete koliko je vas smisao dobar?? :roll:

A pisacu gdje hocu i sta hocu, jer dok god ne idem u offtopic ili ne vrijedjam i slicno, moracete da me trpite. :P

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 16:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Trenutno nemam nista pametno reci, ali imam Najnoviji-Mega-Ultra dobar potpis, pa rekoh da ga malo prosetam.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 16:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ali ako lavic ima pravo da pise sve one silne baljezgarije o smislu, bogu, kako smo mi svi bozija djeca samo to ne vidimo :-?

Da, izvini, nemas ti nista protiv toga sto pisu vjernici....

Ajde ako covjek pise svoj stav, barem ne pise protiv nekoga. Ali kad dodje neko pa pocne da pljuje po tome sto neko napise, sta je to onda ako nije averzija prema nekome?
Kad ti pises svoj stav o smislu zivota, je li tvoj stav da je besmisleno pricati o smislu zivota, ili se tvoj stav sastoji u tome da napises sta mislis o tudjem stavu i to onako kako si formulisao u citatu?

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 16:32 
Stara kuka
Stara kuka

Citiraj:
i da cu ja jednog dana promijeniti svoje misljenje (ta mi je najdraza, ono u fazonu jos si ti glup

E svasta. Pa i pametni ljudi su u stanju da mijenjau misljenja. Ili mislis da nisu? Covjek se uci dok je ziv, sto ne znaci da je bio glup prije svake naucene lekcije, nego to znaci da samo dopunjuje svoje znanje kroz iskustvo.
Totalno negativno si nastrojen prema izjavama drugih ljudi. Iza svakog zbuna vidis vuka, iako ga tamo uopste nema.

Citiraj:
Ako treba pronaci svoj smisao, cemu ova tema i pisanje na istoj, da pokazete koliko je vas smisao dobar??

Da, moj smisao ne da je dobar, nego neprevazidjen, veci od tvog. :D A sad salu na stranu... nema dobrog ni loseg smisla. Svi imamo isti smisao, ljudski, jer smo svi ljudi.

Citiraj:
A pisacu gdje hocu i sta hocu, jer dok god ne idem u offtopic ili ne vrijedjam i slicno, moracete da me trpite.

Onda molim uzajamnu trpnju. :P Ko duze iztrpi dobice lizalicu. :D

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 17:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Postoje samo dva puta u životu i jednim od njih već hodate, sad je samo pitanje da li vas interesuje šta se nalazi na kraju puta život ili smrt.
Postoje samo poslušni i buntovni i jedan ste od njih a vi sami znate ko ste a to zna i Bog.
Postoji so koja daje ukus zemlji a gde nema soli tu je bljutavo stanje koje Bog izbacuje.
Postoje vruće ognjem duha zapaljene osobe i hladne koje ne veruju Bogu. Te hladne se mogu upaliti Božijom silom i biti korisne ali one mlake što poznaju i veruju a ništa ne preduzimaju da pomognu bivaju izbljuvane.

Ko ima Boga ima smisao života ko nema Boga ni smisao ne nalazi.
Stiže dan kad će jezik zaćutati jer će Tvorac govoriti i svaka prazna reč će biti izneta, zato zauzdajmo jezik a da bi on bio miran, očistimo razum a da bi to učinili predajmo srce Bogu jer iz tog izvora se snabdeva celo telo.
Bog vas blagoslovio.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 18:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Ajde ako covjek pise svoj stav, barem ne pise protiv nekoga. Ali kad dodje neko pa pocne da pljuje po tome sto neko napise, sta je to onda ako nije averzija prema nekome?

Ma ko je pljuvao po bilo kome??
Zapravo i jeste, Aleksu (koliko god ja smatrao glupostima sta on pise i misli, ja mislim da je njegov stav, djavo, satanizam i to nekad davno bila zajebancija samo sto je on malo zaglibio u tu zajebanciju pa je sada postao dio toga odnosno to je postalo dio njega, Aleks, bez uvrede, vidimo se na fudbalu :P ) je Talija govorila upravo u fazonu ne huli, ima vremena za tebe.
Sta je to nego omalovazavanje njegovog stava?? Na stranu kakav je to stav. Jer i satanizam je u nekom vidu nacin razmisljanja i gledanja na stvari, ne mislim na neko nastrano i ekstremno ispoljavanje istog ali to je necije razmisljanje.

Ali opet se sve vraca na ono staro, vama se nista ne smije prigovoriti jer onda se huli na svetinju, vrijedjaju se osjecanja vjernika itd. a ako ja napisem nesto suprotno stavovima vjernika onda ispada da se ja vrijedjam ili da to meni smeta.

Objektivnosti ni mrve, imate dvostruke arsine u svakoj raspravi i vjesto se koristite time.
Ispada da ja vrijedjam lavica i njegovo uzvisenu misiju da misionari po forumu, kao i svi ostali koji su imali imalo drugacij istav, pocevsi od Aleksa, macro-a pa nadalje...
Na svaki takav post se odgovaralo zustro, sa namjerom ulaska u raspravu ili slicno a na one gluposti lavica i kojekakvog smisla zivota niko ni rijeci.

Ko tu ima averziju prema kome?? :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

AlekS616 je napisao:
Tvoj pastir visi na krstu...

Talija je napisao:
Ne huli Aleks, život je pred tobom i biće vremena da uvidiš mnogo šta i promijeniš radikalno svoje mišljenje.

je Talija govorila upravo u fazonu ne huli, ima vremena za tebe.
Sta je to nego omalovazavanje njegovog stava??

Gdje ti vidis omalovazavanje? :angry3: Ako ona omalovazava Aleksa, da li Aleks cini to isto prema vjernicima? Ako on iznosi stav (kako ti rece: "kakav je, takav je") onda i ona ima pravo da iznese svoj stav, zar ne? Ne kontam zasto u vjernicima vidis duple arsine a u recimo stavu jednog Aleksa ili Macroa ne?

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 20:07 
Stara kuka
Stara kuka

Citiraj:
Tvoj pastir visi na krstu...

Visio je. A sad visimo mi. A ON je jedini koji nas moze skinuti sa krsta.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 22:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ja licno nemam predefinisano negativan stav prema vjernicima. Svako ima pravo na svoja uvjerenja.
Ali neke stvari koje oni pisu su atak na ljudsku inteligenciju da je to iritantno i onda ponekad ne mogu odoliti da ne kazem koju. No hard feelings :)
Smisao zivota?
Smisao zivota vjernika je vjerovatno da zivi prema Biblijskim pravilima, ne bi li zaradio VIP mjesto u raju, jer su to njegova uvjerenja. I to je ok.
Smisao zivota 'nevjernika' je zivljenje zivota po pravilima koje namece sam zivot.

Cilj i poneta svima je potomstvo, produzenje vrste. To nam je u genima, prirodni zakon. To je iskonski smisao zivota = stvaranje novog.

A sami odlucujemo hocemo li zivjeti u masti ili realnosti.
Ja sam za realnost. Ali 'svijet je lijep kada sanjamo'. Tako da ne zamjeravam vjernicima sto sebi na taj nacin olaksavaju zivot i pronalaze utjehu.
Samo malo manje patetike, pls :)

Da GA ima, ne bi bilo toliko smrti i stradanja onih koji te namjanje zasluzuju. Ah, da, ON ima svoje razloge, uzima sebi najbolje... bla, bla. Uvijek MU nadjete izgovor. Komedijasi.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 23:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
http://www.godandscience.org/apologetic ... faith.html

Dodajte tu i Teslu. Ne moramo ni pominjati Dostojevskog i ostale.

Zato je glupo govoriti, tako ja bar smatram, da su vjernici kukavice i da traze utjehu u Bogu. Ja smatram kukavicama ljude koji se plase posvetite se Bogu. I? Kuda dalje?! Sad se nalazimo na deblu, vjerovatno nece ni jedan popustiti. Zato malo manje patetike i ne nazivaj vjernike iracionalnim ili zatupljenim itd... Nazovi ove gore ljude prvo iracionalnim i "slijepim", ako imas hrabrosti, pa cemo nastaviti sa pricom.

Citiraj:
Da GA ima, ne bi bilo toliko smrti i stradanja onih koji te namjanje zasluzuju. Ah, da, ON ima svoje razloge, uzima sebi najbolje... bla, bla. Uvijek MU nadjete izgovor. Komedijasi.

Ima Ga. Kad bi mi svi po "defaultu" zivjeli u raju, onda to ne bi bio raj. Raj treba zasluziti. Vjerovao ili ne, vjernici, bar ja, trazim TEBI i takvima kao sto si ti, izgovor pred Njim.

A za kraj, Fjodor Tito 8)

Citiraj:
Ako na svijetu postoji neko ko mi može pokazati da je Hrist izvan Istine ili da stvarna Istina ustvari isključuje Hrista, ja ću radije odabrati Hristovu stranu, na uštrb takvih istina

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 23:33 
Veteran
Veteran

TaškoBL je napisao:

Ima Ga. Kad bi mi svi po "defaultu" zivjeli u raju, onda to ne bi bio raj. Raj treba zasluziti. Vjerovao ili ne, vjernici, bar ja, trazim TEBI i takvima kao sto si ti, izgovor pred Njim.

Hvala ne brizi, ali nemoj :)
Sorry Tasko, but jebiga, ne da mi se dalje ;)

P.S. I ja sam tako mislio kad sam bio klinac, a onda sam shvatio da postoji nauka. Pa sam se umjesto bajki odlucio za tu drugu stranu.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 23:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Macr0 je napisao:

P.S. I ja sam tako mislio kad sam bio klinac, a onda sam shvatio da postoji nauka.

Da si zaista u nauci, bilo bi ti poznato da su mnogi naucnici religiozni. I da se zaista bavis naukom, spoznao bi njene ogranicenosti naspram Apsolutnog.

Samo oni koji zive u crno-bijelom svijetu misle da su religija i nauka u koliziji. U stvari su u savrsenoj harmoniji, dok god se naucnik/ca pridrzava etickih normi.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2010, 00:04 
Veteran
Veteran

Ja ne znam da li ti uopste imas predstavu kakve gluposti pises?
Ok, nisu gluposti za osobe tvog profila, koji vjeruju u te good i bad guys tamo gore.
Ali za krugove koji imaju kredibilitet na naucnoj osnovi i koji na svu srecu
vode glavnu rijec je nebuloza.

Nisam rekao da sam nacunik vec da mi je ta strana prihvatljivija.

Pozdravi Miroljuba Petrovica, hehe.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2010, 00:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Jun 2010, 22:09
Japanese_rose je napisao:
Da si zaista u nauci, bilo bi ti poznato da su mnogi naucnici religiozni.

Pa, šta? Ako su mnogi naučnici bili religiozni ne znači da je religija "pravi put" u životu. Neki od žele da misle svojom glavom, a ne da postanu religiozni zbog tamo nekih autoriteta.
Religija čini da veoma inteligentni i dobri ljudi rade stvari koje nikako ne bi radili da nisu religiozni (mnogo je primjera i na ovom forumu).
Postoji gomila izuzetno dobrih naučnika koji od 8-16 h zaborave na religiju, uključe razum i postižu rezultate vrijedne divljenja, a onda, kada završe s poslom, vjeruju u bezgrešno začeće, uskrsenje i dr...
Jedan od najpoznatijih slučajeva je Francis Collins, vođa Human Genome projekta, sada direktor američkog Nacionalnog instituta za zdravlje, oko čega se vodila velika polemika.

Poslednji put menjao kliber dana 25 Sep 2010, 00:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2010, 00:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Macr0 je napisao:
Ja ne znam da li ti uopste imas predstavu kakve gluposti pises?
Ok, nisu gluposti za osobe tvog profila, koji vjeruju u te good i bad guys tamo gore.
Ali za krugove koji imaju kredibilitet na naucnoj osnovi i koji na svu srecu
vode glavnu rijec je nebuloza.

Nisam rekao da sam nacunik vec da mi je ta strana prihvatljivija.

Pozdravi Miroljuba Petrovica, hehe.

Uh koji kapacitet. :lol:

Tipicno. Kad ponestane argumenata ( u cca 2 posta ) krece ad hominem "argumentacija".

B
o
r
i
n
g.

8)

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2010, 00:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kliber je napisao:
Pa, šta? Ako su mnogi naučnici bili religiozni ne znači da je religija "pravi put" u životu. Neki od žele da misle svojom glavom, a ne da postanu religiozni zbog tamo nekih autoriteta.

Odakle ti ideja da poznajes put vjernika i njihove razloge vjerovanja ?

Citiraj:
Religija čini da veoma inteligentni i dobri ljudi rade stvari koje nikako ne bi radili da nisu religiozni (mnogo je primjera i na ovom forumu).

Na sta ciljas ?

Citiraj:
Postoji gomila izuzetno dobrih naučnika koji od 8-16 h zaborave na religiju, uključe razum i postižu rezultate vrijedne divljenja, a onda, kada završe s poslom, vjeruju u bezgrešno začeće, uskrsenje i dr...

I ?

Na koji nacin to tebe dotice ?

Live and let live.

Ma liberté

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 231 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]