Hristov je napisao:
Pa eto vidis, tebe je sam naslov teme zabolio, a da li te je zabolio sijaset identicnih tema na Filozofiji? Ne kontam tvoju poentu, covjek nije ukoravao ateiste nego je napisao svoj stav, sto tebe automatski vredja.... Lavicevo pisanje se odnosi koliko na tebe toliko na mene, on ne cilja samo na ateiste nego na svakog covjeka, ne kontam uopste taj tvoj stav da su svi vjernici protiv ateista... Ima li jedna tema otvorena od vjernika a da te ne vredja, ozbiljno pitam...? Sta treba vjernik da pise i kako treba da pise da se ti ne nadjes uvredjenim?
Ti bas uporan u tome da mene prikazes kao neprijatelja svih vjernika ili nesto slicno??
Daleko bilo da se ja vrijedjam, ali ako lavic ima pravo da pise sve one silne baljezgarije o smislu, bogu, kako smo mi svi bozija djeca samo to ne vidimo

imam i ja pravo da napisem to sto mislim.
Nije mene nbaslov zabolio, nije ovo nista licno, ja komentarisem sa dozom racionalnosti. Smatram da je glupost da bilo ko tvrdi bilo sta o smislu zivota jer kao sto sam rekao, to je jedan misaoni apstraktni pojam koji smo mi stvorili. On nema nikakve veze sa cinjenicama niti stvarima koje jesu, stvarima koje nas okruzuju.
Ja se ne srdim niti se vrijedjam. Ali da, smeta mi kada mi neko kaze da sve ovo ima smisao i da cu ja jednog dana promijeniti svoje misljenje (ta mi je najdraza, ono u fazonu jos si ti glup ali shvatices to sto smo mi pametni vec saznali jednog dana, polako).
A svo vrijeme se prica o necemu relativnom i nedefinisanom da je svaka rijec o tome uzaludna.
Jer to je isto kao sto bih i ja rekao zivot nema smisla, bog ne postoji, vi to sad ne shvatate ali shvaticete...
Zar ne vidite apsurdnost toga, da pricate o necemu o cemu, realno, pojma nemate.
I jos jedna greska koju konstatno pravite.
Ja nijednom nisam rekao da zivot NEMA smisla, vec da je o tome evo da nadjem pravi termin -
besmisleno uopste i govoriti.