_zoka je napisao:
Vi ste kukavice.Pokleknuli pred licem neprijatelja

,umjesto da ga uništite do kraja...
Pošto sam ovih dana imala rođendana mašala, mislila sam da ću završiti u hitnoj zbog nivoa šećera u krvi,

evo utisci.
Pingvin mi je ok. Moje 2 torte su Cherry i Straćatela. Budu svježe, što je najbitnije.

Ostale i nisu baš nešto. Imaju dosta toriti sa sušenom korom od bjelanaca (onom puslice korom) a ja to ne volim nikako.
Capriolo onako. Skupi su a meni se nekako ne sviđaju, nekako mi plestično-moderno-industrijski izgledaju i imaju ukus.

Ne znam kako to da opišem. Jednom sam kod njih jela ledeni brijeg i bio je odličan ali zandnji put kad sam bila nisu ga imali.
Manja me je razočarala zadnji put kad sam bila.

Jela sam Nugat tortu, to sam prije kod njih tamanila, ali sad mi je bila stara. Nije bila pokvarena nego se vidi da je stajala jer je bila isušena i imala pomalo bajat ukus kao kad kolači stoje neko vrijeme.

Ali ono njihovo pakovanje kolača, tiramisu plus čokoldane kocke. Uuuuuuuuu...
Corso Amarena kup... Uh, uh, uh.

(Višnje u bilo kom obliku kod mene uvijek imaju prođu.

) Dobri su im i kolači, ali su poskupi u odnosu na ostale slastičarne.
Oduševila sam se Triangolom. To je ona slastičarna na Mejdanu pored Tropica tj. Maxija (jbg, nikako se navići na novi naziv.) Nisam tu bila poodavno iako smo prije imali običaj da tu upadamo ali i tada smo uglavnom tamanili kupove, sjećam se da su bili odlični. Kolači su im svježi, najbitnije, domaći su, nisu skupi i ima ih poprilično. Sestra naručia šampitu i žito sa šlagom. Pita nju fino konobar jel' sigurna. Jeste, op'o joj šećer. Kad je donio šampitu vidjeli smo zašto je pitao.

Ono nije šampita, ono je planina od bjelanaca. Ako onde nema 20 cm fila đavo me odnio. Nas 3 smo pokušavale da je pojedemo, na naše kolače, i nismo uspjele.

I da, meni najljepša voćna torta u gradu a i druga seka nije imala zamjerke na čokoladnu fantaziju/kraljicu čokolade, ko je kako zove.
Jao, od silne priče jede mi se nešto slatko.

Ne'š vala!