АЛЕКСАНДАР je napisao:
Па свеједно, професионално или аматерски..
Тврдим да је пуно теже одлазити на тренинг 3-4 пута седмично него исто толико пута отић на фудбал у балон и онда послије тога завршит на смиривању које гајбаре.
Ствар је само у томе што је фудбал популарнији него ББ или фитнес..
Ево ја тренирам већ хмм.. три године (јбт зар има толико) а имам пријатеље који тренирају фудбал и много дуже.. тако да знам за њихова одрицања и напоре а знам и за моје.
Мислим да је ту у питању карактер прије свега.. Тврдим да бих био бољи спортиста од њих у сваком спорту зато што сам спреман више да се жртвујем него они.
А што се тиче фудбала и тимских спортова.. не волим их. Једноставно не волим.. Брзо се изнервирам, и онда само белај. Кад се сјетим колико сам се пута потукао због фудбала у основној мука ми је. На малу матуру сам ишао са шљивом на оку. Од тад га више и не играм, никад.

U ovom postu je toliko stvari relativisano, da ga to čini većinski netačnim postom.
Odricanja i napori su relativna stvar, zavise od pojedinca do pojedinca. Da li bi mogao da igraš fudbal ili basket dva sata u visokom ritmu? S obzirom da u BB aerobni trening nije u prvom planu. Da li misliš da je BB puno teži od treniranja recimo neke borilačke vještine, gdje određene stvari ne ponavljaš 30-40, već 10000+ puta?
Ovo govorim zbog tvog spominjanja karaktera. Ja tvrdim da ne bi bio bolji sportista od svojih prijatelja, ne zato što imam nešto protiv tebe, već zato što svi volimo različite stvari, i od tog zavisi i naša motivacija za bavljenje istima. Ti ne bi bio dobar fudbaler, jednostavno zato što ne voliš fudbal (kao što si sam rekao). Ja sam proveo u teretani mjesec dana (za vrijeme zimskih priprema dok sam trenirao odbojku), i smarao sam se živ, i više vremena igrao basket u sali (Sokolski dom je bio u pitanju).
I još, i priča da je "BB brojanje ponavljanja" kao i ona da je "za fudbal potrebna jedna noga" su podjednako smiješne, kao one zajebancije iz osnovne škole. Da je tako, svi bismo bili vrhunski bilderi i vrhunski fudbaleri.