banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 20:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1280 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 64  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2006, 16:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Playing God...
Znanstvenici stvaraju lijek protiv homoseksualnosti
Tim američkih znanstvenika uzburkao je javnost i razljutio aktiviste za ljudska prava objavom da radi na tzv. lijeku protiv homoseksualnosti. Riječ je o hormonalnim eksperimentima na mozgu ovnova, kod kojih je primjećena sklonost muškim primjercima svoje vrste. Znanstvenici su ubrizgavanjem hormona u mozak uspjeli seksualno preorjentirati gay ovnove, a nadaju se da će nakon nekog vremena to biti moguće i kod ljudi, navodeći čak da će postojati gay preventivni flasteri (slični onima protiv pušenja), koje će moći nositi i trudne majke. Iako znanstvenici tvrde da im cilj nije poticanje homofobije, mnogi etičari i biolozi smatraju da nitko ne bi smio odlučivati o nečijoj seksualnoj orijentaciji, te upozoravaju na moguću zlouporabu "gay lijeka". The Sunday Times...

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 01:22 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Avg 2010, 00:49
Ne razumijem zašto se homoseksualnost smatra bolešću.
Mislim da je "seksualnost" čovjeka individualna stvar, i da ljude ne bi trebalo da kategorišemo niti odvajamo prema toj "orijentaciji", isto kao ni prema vjeri, nacionalitetu, i drugim osobinama (izgled itd.).
Za mene postoje dobri i loši ljudi, koje svrstavam prema njihovim postupcima. I to je to.
Ne vidim zašto bi čovjeka njegov afinitet prema muškim ili ženskim osobama činio lošom osobom. Valjda smo ljudi, svi sa različitim ukusima, i o tome se ne raspravlja.
(:

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 07:13 
Drugaciji is come back. :D :D

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 08:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Sada stvarno izgleda drugacije :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 10:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Jun 2010, 21:04
IzgubljenoDete je napisao:
Ne razumijem zašto se homoseksualnost smatra bolešću.

Mozda zato sto je takav odnos neprirodan. Covjek moze imati i vrlo emotivnu, ali seksualno ispunjujucu vezu sa kozom, ali i to se smatra neprirodnim, devijantnim pa samim i tim jednom vrstom psihickog zastranjivanja.

Citiraj:
Mislim da je "seksualnost" čovjeka individualna stvar, i da ljude ne bi trebalo da kategorišemo niti odvajamo prema toj "orijentaciji", isto kao ni prema vjeri, nacionalitetu, i drugim osobinama (izgled itd.).

Pazi, necija seksualna orijentacija je apsolutno irelevantna za 99% ljudi. Problem je kad neko svoju seksualnu orijentaciju, koja je pritom i neprirodna, pokusava da javno promovise kao drustvenu vrijednost, sto kulminira organizacijom parada na kojima se zvalave polugoli "drugari" obavijeni koznim kaisevima. Takve parade sigurno nece pomoci prihvatanju gay populacije i cine im iskljucivo stetu. Dakle ako je kako kazes seksualnost covjeka individualna stvar, onda joj sigurno nije potrebna takva vrsta promocije.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 10:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ne trudi se Buzz, ovo smo prežvakali na drugoj temi na xy stranica. :D

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 11:50 
Pripravnik
Pripravnik

A, ok...jbg, bio sam ponesen trenutkom :)

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 12:26 
Početnik
Početnik

buzz je napisao:
Mozda zato sto je takav odnos neprirodan. Covjek moze imati i vrlo emotivnu, ali seksualno ispunjujucu vezu sa kozom, ali i to se smatra neprirodnim, devijantnim pa samim i tim jednom vrstom psihickog zastranjivanja.

Brate ljudi smo, ne zivotinje.
Psihicko zastranjivanje, ne mislim da je tako. Ja stvarno ne znam hoce li se meni u nekom trenutku u zivotu dopasti osoba ovog ili onog pola, i ne znam kako ce me nazivati "strucnjaci" ili naucnici, ali znam da smo ljudi, i da mi je potpuno svejedno sta je nekome 'u gacama'. (:

buzz je napisao:
Pazi, necija seksualna orijentacija je apsolutno irelevantna za 99% ljudi. Problem je kad neko svoju seksualnu orijentaciju, koja je pritom i neprirodna, pokusava da javno promovise kao drustvenu vrijednost, sto kulminira organizacijom parada na kojima se zvalave polugoli "drugari" obavijeni koznim kaisevima. Takve parade sigurno nece pomoci prihvatanju gay populacije i cine im iskljucivo stetu. Dakle ako je kako kazes seksualnost covjeka individualna stvar, onda joj sigurno nije potrebna takva vrsta promocije.

Ni ja ne podrzavam parade, niti bilo kakve "promocije". I slazem se sa tim sto kazes, ali i dalje ne shvatam zasto "je homoseksualnost bolest".

A da, ja pojma nemam ko je taj lik "Drugaciji". Ja nisam, ovo mi je prvi profil na ovom forumu. :)

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 13:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ma član Drugačiji je bio malo drugačiji, tj. od 99% forumaša drugačiji. :)

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 14:26 
Pripravnik
Pripravnik

IzgubljenoDete je napisao:
Brate ljudi smo, ne zivotinje.

Da li to znaci da kao ljudi mozemo da kontrolisemo svoje seksualne nagone?

Citiraj:
Psihicko zastranjivanje, ne mislim da je tako. Ja stvarno ne znam hoce li se meni u nekom trenutku u zivotu dopasti osoba ovog ili onog pola, i ne znam kako ce me nazivati "strucnjaci" ili naucnici, ali znam da smo ljudi, i da mi je potpuno svejedno sta je nekome 'u gacama'. (:

Dakle ljudi jesmo, to smo utvrdili, samo neki od nas pate od psihickih poremecaja koji su ponekad uzrokovani i fizioloskim razlozima. Neko tako pati od sizofrenije, neko je podvojena licnost, neko je abnormalno agresivan, a neko pati od razlicitih oblika seksualno devijantnog ponasanja. Nekada su ljudi svjesni svog problema, a nekad i nisu.

Citiraj:
Ni ja ne podrzavam parade, niti bilo kakve "promocije". I slazem se sa tim sto kazes, ali i dalje ne shvatam zasto "je homoseksualnost bolest".

Pa mislim da sam to ukratko vec objasnio. Ja zaista nemam nista protiv tebe ni generalno govoreci ljudi "drugacije seksualne orijentacije". To je nesto sto pripada vasoj privatnosti i intimi vase spavace sobe. I tamo treba da ostane...
Takvom ponasanju nije mjesto na ulici, bas kao sto ni kopofilicari ne treba da promovisu javno svoj oblik prakticiranja "ljubavi".

@Talija
Jbg, opet isto....

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 15:16 
Početnik
Početnik

Citiraj:
Da li to znaci da kao ljudi mozemo da kontrolisemo svoje seksualne nagone?

Ne razumijem ti ja ovo pitanje. Kontrolisati seksualne nagone, da li to znaci ne ljubakati se po ulici (sa osobom nebitno kojeg pola), ili to znaci spoticati se kroz zivot ukoliko se radi o osobi istog pola, jer ostali ljudi ne mogu da shvate da to nije lose?

I, uopste, zasto odvajati osobe po tome ko se njima dopada, musko ili zensko, od onih kojima se dopadaju striktno osobe suprotnog pola?

I dalje smatram da homoseksualnost nije niti problem, niti bolest, niti "psihicki poremecaj". (:
I da, 15 mi je godina, da se razumijemo. ^^

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 17:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Pederluk je bolest, zato sto prosto nije normalno da organizmi istog pola jedan drugom guraju svoje polne organe u rupe koje sluze za izbacivanje izmeta.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 20:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
I da, 15 mi je godina, da se razumijemo.

Dajem 50e da volis nositi starke i palestinku.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 21:55 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Starke više nisu in,garant nosi ručno oslikane startaske....(ne ove od zlog_krmeta,naravno :D )

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 22:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Ova polemika da li je bolest ili nije po meni je totalno besmislena imajući u vidu činjenicu da se od tog ne umire, tako da ko voli neka izvoli samo dalje od očiju javnosti. I mojih očiju naravno. Dakle bez parada i ostalih gluposti.
Ovo smo s Drugačijim i onim drugim :lol: prodiskutovali i uzduž i poprijeko, pale su teške riječi a bogme i neke simpatije :lol: . Tako da se nema šta reći što već nije rečeno. Ako neko i dalje ima volje i želje slobodno

LemiGO je napisao:
Pederluk je bolest, zato sto prosto nije normalno da organizmi istog pola jedan drugom guraju svoje polne organe u rupe koje sluze za izbacivanje izmeta.

Nije to jedini način, vjerovao ili ne :lol:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Dk6Ino37LQ0[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2010, 12:42 
Početnik
Početnik

Da, volim nositi starke i palestinku, ali jos nemam one od Zlog Krmeta. :P

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2010, 12:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Dete, kada si skontao da voliš osobe istog pola? Koliko si imao godina tada? Da li si već imao neko seksualno iskustvo?

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2010, 16:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
osamstotinazena je napisao:
Dete, kada si skontao da voliš osobe istog pola? Koliko si imao godina tada? Da li si već imao neko seksualno iskustvo?

a to je TEBI bitnoooo... zbog?

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2010, 16:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ko ne fura palestinku, treba ga izgoniti na 9 kilometara od sireg centra grada na Vrbasu.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2010, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Silhouette je napisao:
osamstotinazena je napisao:

a to je TEBI bitnoooo... zbog?

Naučno-istraživačkog rada :D

A tebi je bitan moj post... zbog? :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1280 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 64  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]