banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 16:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 630 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 32  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Jul 2010, 15:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 18:20
200 km hvatati je poprilicno problem, pogotovo ovako u normalnim uslovima ne na planini...

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2010, 13:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ne radi danas bht na 39 kanalu i dvb-t pici 99% ...
Da bar i ne dodje haha.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2010, 18:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Danas sam priključio samsungov LCD tv na krovnu antenu kojom sam hvatao analogne kanale, loga 4. E sada na kanalu 23 sam uhvatio sva 4 kanala iz hrvatske. Slike su OK, samo što svako malo dođe do prekida slike, u smislu da se zaledi na sekund pa opet krene. Ton ide uredno. Tako je na sva 4 kanala.
Zna li iko šta bi mogao biti uzrok. Napominjem da mi slika nije kockasta nimalo. TTX ide normalno bez prekida.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2010, 19:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Jul 2010, 13:27
nije ti dobro naštimana antena!
Ja imam roto antenu i kad je okrećem daljinskim nađem odlične slike i sa 23. i 39. kanala Međutim teško imam odlične analogne i oba digitalna ( 23. i39. ) u isto vrijeme već naštimam da mogu hvatati analogne i 23. kanal a 39. trza ili ga nema

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2010, 20:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja mislim da to nije do antene, već do vremenskih prilika. Ipak neće biti kako su govorili i reklamirali, bez obzira na vremenske uslove sve funkcioniše.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2010, 21:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
U 99% slučajeva problem su dvije stvari - slab signal ili loš receiver. Ljudi najčešće uopće ne gledaju što kupuju kada je u pitanju tehnika, kupe one što im je najpovoljnije a to je obično vrlo loše. Kod digitalnih receivera to se itekako vidi po izuzetno SLABO OSJETLJIVOM tuneru za kojega je potreban jak i stabilan signal da bi slika bila u redu. Ja u sred Zagreba na Quadru ne mogu dobiti stalnu sliku, stalno malo-malo prekine slika što užasno iritira. Stavim na istu tu antenu Topfield receiver koji košta 5x Quadra - radi sve ko podmazano! Mogu vani sjekire padat signal iako se spusti nešto malo - slika je super, bez prekida!

Ne znam kakve tunere imaju samsungovi lcd-i no ne bi smjeli biti loši, tako da sam gotovo siguran da je kod Dce/02 u pitanju antena, ondosno slab signal. Fino na krov i riktat je, maknut sva pojačala ukoliko antena ima (jer obična pojačala korištena za analognu tv guše dvb-t signal), a ukoliko i to ne uspije onda pokušati sa boljom antenom. Treba se igrat malo sa time dok se ne dobije stabilan signal jer osobito u područjima izvan HR koja niti nisu predviđena za prekrivanjem dvb-t signalom hvataju se "ostatci" signala koji poprilično variraju od mjesta do mjesta.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 11:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jučer je službeno zatvoren natječaj za nove kanale u multipleksu B u trajanju od 15g. U idućih 10 dana AEM mora javno obznaniti koji kanali su predali ponude na natječaj!

Moja predviđanja da će više-manje biti isti kanali kao i za probnu koncesiju, dakle: KN, RTL2 (neki filmski ili serijski kanal), Nova2 (DomaTV ili su smislili neki novi qrac), CMC, NET TV je isto 100% nešto predao, no vjerojatno bude i nešto od novih kanala .. direktor Arene Sport je u jednom intervjuu rekao da čekaju raspis za natječaj u MUXB pa me ne bi čudilo da se i oni pojave itd itd .. budemo vidjeli :P .. iako nekako mislim da će na kraju jedan kanal dobiti rtl2 a drugi nova2 i to je to, preveliki su pritisci

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 13:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2007, 17:52
E ovako, imam problem.
Danas montirao antenu na krov (Yagi UHF-91), spojio na linijsko pojacalo kupljeno uz antenu i prilikom skeniranja kanala (LG lcd sa ugradjenim DVB-T tunerom) na 39 UHF mi je odmah nasao 5 kanala sa Mux B: Nova, RTL, Kapital Network i HRT 1 i 2.
Signal je solidan, slika je malo kockala, dok nisam bolje ustelio antenu.
E sad, na UHF 23 (Mux A koji bi trebao da je jaci) mi pokazuje jos bolji signal, ali prilikom skeniranja ne nadje ni jedan program.
U cemu je fora? Psunj (pretpostavljam) UHF 23 trenutno ili jos uvijek nije u funkciji? Ili se tuner zbunjuje ako se na istom kanalu prima vise signala (nadjoh takvo objasnjenje na jednom od foruma)?
Ima li neko slican problem... I rjesenje?

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 08:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ja hvatam na UHF 23. Signal je oko 55% jačine, znači predajnik radi. Dok na UHF 39 mi ne pronađe ništa. Možda se ne može sa istom pozicijom antene da uhvate obe frekvencije.
Moj ranije navedeni problem je rešen. Malo sam bolje podesio antenu i slika je sasvim OK. Ponekad se desi da malo zastane, ali stvarno retko, ali to se dešava i sa digitalnim satelitima... Ipak je najbitnije da se antena pravilno usmeri...

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 08:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2008, 21:05
Lokacija: Univerzitet "Posejdon"- friske diplome na kilu i po pola kile
@ klipan

probaj bez pojacala, negdje sam citao da ne valja ni kad je signal prejak (sto je moguce u tvom slucaju)
posto imas 39.-i kanal, koji je dosta slabiji od onog na 23. UHF.

i da, gdje si nasao Yagi UHF 91 ?

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 09:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2007, 17:52
@ Dce/02:

Pa trebalo bi da moze da uhvati oba kanala sa istom pozicijom, samo sto je UHF 39 prirodno slabiji. Ja sam prvo preskenirao 39 i za sekundu mi je nasao 5 kanala, medjutim na 23 prikaze jak signal, ali skeniranje ne da rezultate.
Bilo bi super kad bih nasao oba, jer ce uskoro RTL i Nova da sele iz Mux A (UHF 23), gdje ostaju samo HRT-ovi, a komercijalne televizije ostaju na UHF 39.

@ scorsese

Pokusacu bez pojacala, cuo sam da moze gusiti signal.

Yagi (ustvari to je kopija prave Iskrine antene) nadjoh u MKE, dostavljaju postom iz Sirokog. Samo provjeri njihov sajt.

Update:

Izgleda da sam hvatao odbijanje od oblaka juce, posto danas po ovom finom vremenu, slika je prvo bila katastrofa i na kraju je skroz nestala. :(
Na 23 uopste ne dobijam signal. Ustvari, bude ga na momente pa nestane, tako da ne moze ni da odradi search.

Ne mogu da nadjem na svom TV-u opciju provjere jacine i kvalitete signala, posto su to dvije razlicite stvari. Npr. jacina signala moze biti 90%, ali ako je kvalitet 45%, nista se ne dobija.
Meni LG pokazuje samo Bad Normal Good, gdje je pokazatelj juce bio izmedju Normal i Good, blize ovoj drugoj opciji, a danas varira izmedju te dvije opcije, vise prema Normal.

Izgleda da opet moram na krov. :(

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2010, 10:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Danas u 10.00 otvorene ponude pristigle na natječaj, prijavljeni:

Nova TV - zabavni kanal (namjenjen ženama) pod imenom Doma TV
RTL Televizija - zabavni kanal pod imenom RTL2
GRP Medija (akka Ivan Ćaleta) - zabavni kanal imenom OBN
Kapital Network - gospodarska televizija

11.9 - Vijeće će na sjednici donjeti odluku koje 2 televizije će dobiti koncesiju na 15g

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2010, 11:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
A tematski kanali HRT?

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2010, 13:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ovo je natječaj za komercijalne kanale koji idu u MUXB, sa time nema veze HRT..

HRT ima MUX A samo za sebe, čim izlete RTL i Nova iz tog muxa (gdje su privremeno) i time oslobode pozicije koje pripadaju HRT-u, HRT će moći pokrenuti svoja dva do tri kanala..

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2010, 12:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citam vase gore probleme i nije mi jasno kako sa yagi antenom ne mozes uloviti mux a, okreni bolje antenu, skini google earth ubaci podatke od hrvatskih dvb-t predajnika(googlaj), nadji svoju zgradu/kucu i uzmi lenjir i vidi gdje da okrenes, tako sam ja i na anteni sa pijace lovim 60% signala i 100% kvalitet(zna padati s vremena na vrijeme), sada sam u Sibeniku(inace sam na moru u vodicama) kupio offelovu yagi antenu sa 14 dB pojacanjem ugradjenim u nju i offelovo pojacalo od 20 dB sirokopojasno, tako da cu vjerovatno imati 100% signal, stim da cu drugu antenu staviti na drugi kraj krova gdje ce mi biti ogradjena od BHT1 sa 39 kanala pa cu imati i muxb.
Javicu se sa rezultatima kad se vratim s mora :)
Inace sto se tice ovih novih kanala, siguran sam da upadaju rtl2 i doma tv jer ipak rtl i nova imaju najvise para da izvdoje za koliko toliko kvalitetan program.Toplo se nadam da KN nece upast jer je program debilizam zesci, mozda poslovnim ljudima u hrv i treba ali danas, pogotovo tamo, je internet vise nego dostupan pa mislim da ako ih nesto zanima te tematike, da ce provjeriti na netu.
Ovaj sto se zove OBN(je glupo sto se zove ko ovaj nas OBN) a i kako je to bivsi direktor nove tv, vjerovatno bi ta televizija bila slicna novoj...
Iskreno bi volio kada bi u nekom skorijem vremenu pustili neki od tih kanala u hd rezoluciji(recimo taj Doma TV sa serijama, bilo bi ljepo da je u HD barem 720p, makar i upscallirali).Ali eto najavili su stabiliziranje slike u oba muxa pa nece vise biti kockica i zamrzavanja.
Uglavnom bice interesantno sa 5 hrtova i tih 4-5 komercijalnih kanala.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 15:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Maj 2010, 22:01
Zdravo, koji receiver je trenutno najbolji u BL ? Sa kojom antenom ? yagi ? gdje kupiti i koja je cijena ? Procitao sam sve postove do sada, ali me interesuje sta je sada trenutno dobro, a da ima neku normalnu cijenu.

Sta predlazete ? hvala

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 16:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 17:13
Jedno pitanje..
Prijatelj mi ima digi tv...ali na njoj nema HR programe (HRT 1 i 2 kao ni NOVE ni RTL), pa zbog toga ima posebno priključen Opticum 7001T.Preko njega dobija samo ta 4 kanal..Međutim u zadnjih mjesec dana povremeno slika koči, trza gubi ton...privremeno...a kada se smiri, sve radi ok...Uglavnom naveče gleda.

Predlozi, savjeti??

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 16:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

kako nema RTL i Nove u Digiju? ima srpski paket?

što se trzanja slike tiče - na krov i popravit antenu, nema tu puno mudrosti, dok nema kvalitetnog signala nema ni stabilne slike :)

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 17:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 17:13
Izvini, moja greška...Total ima.Nismo se on i ja dobro sporazumeli...

A što se tiče antene, mislim da nije to u pitanju.Jer antena mu tako stoji već 3 godine i nije imao problema...Par puta ukupno se to desilo i evo u zadnje vrijeme ponovo par puta...
Antena nije pomjerana, niti je šta dirato...
Rećiću mu da pomjeri antenu malo, ali sumljam u to jer se slika smiri, recimo posle 20 minuta i onda sve radi ok.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 17:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

brzibrzi16 je napisao:
ali sumljam u to jer se slika smiri, recimo posle 20 minuta i onda sve radi ok.

ukoliko je ovo onda je loš receiver. to se dešava meni na quadru. upalim rec i prvih 10tak minuta slika je negledljiva i onda nakon par minuta (10tak) se popravi i sve bude ok

dakle sam po sebi slab signal i još k tome receiver sa lošim tunerom i eto problema :)

kad odnesem taj receiver na drugu lokaciju (i drugu antenu) gdje je signal full - i moj quadro odmah radi od prve

vratim natrag na staro mjesto gdje je signal slab (u udolini sam pa mi smetaju brda) - quadru prvo treba 10tak minuta da se "zagrije" i onda nakon 10tak minuta tek bude ok :)

dakle ili popraviti antenu (nema veze što nije dirana 3g), ili kupiti novi receiver. najbolje možda ako ima netko drugi neki drugi dvb-t rec da se isproba na toj anteni pa vidiš odmah na čemu si, odnosno kako radi :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 630 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]