Schlager je napisao:
Sve mi se čini da ćemo zbog politike biti izbačeni iz Evrope,i ove godine a i za nekoliko sledećih,tako da ni sama BH Liga nema više smisla,ni pojačanja ni stadion ni ništa....Ne znam koga će uopšte zanimati ta liga iz koje se ne ide u Evropu,opet će nas ostati po par stotina na utakmicama i sve ode u lijepu materinu zbog foteljaša i nacionalne "ugroženosti"...
Volio bih da se varam,ali trenutno sam u totalnom razočarenju,taman kad su nem se snovi počeli ostvarivati,zbog par foteljaša i nacionalnih sranja će sve propasti!
Ako dođe do toga znate šta će mi biti najgore? najgore će mi biti čitati komentare "nacionalno osvještenih" mojih Srba koji će podržavati tu odluku,a znate zašto? Zato što će nakon par godina pristati na sve to isto,kao i uvijek dosad,kad su pričali da nikad neće biti zajednički pasoš,jedinstvena vojska,tablice,zajednička liga u fudbalu,košarci,pitchke materine,ali će nam ubiti ovaj naš san kojeg trenutno živimo....Uopšte nisam pratio u čemu je tu problem,ali šta koji kuratz smeta jedan Predsjednik koji se rotira,pa zar je ta pizdarija vrijedna suspenzije!?
Ako nešto nisam dobro shvatio,molio bih nekoga da mi objasni,da se ne blamiram u društvu,popizdio sam...
Ne vrijedi se nervirati, sad vise nista nije u rukama foteljasa. I to sto kazes, da bar ovi "nasi" imaju jajca pa da se pridrzavaju svojih odluka. Ali ne, bagra se kao suprotstavlja a na kraju balade uvijek daju guze.
Inace, zanimljivo je da su protiv novog Statuta pored Srba glasali i Hrvati. Svi Bosnjaci su bili za. E sad, cisto sumnjam da bi Hrvati isli protiv Zrinjskog a pogotovo Sirokog. Znamo kakav je hercegovacki lobi i ne vjerujem da su bili protiv zato sto im se cefnulo, a ako je iko proracunat u ovoj crnoj rupi Evrope to su ovi iz Hercegovine.
Problem nije samo u vezi sa Predsjednistvom, dolazi i do promjena u odlucivanju i moze se desiti da Bosnje preglasavaju ostale u vecini slucajeva. A znamo kako su razne komisije funkcionisale i koji klub je imao povlastice u tom pogledu.