vlade_divac je napisao:
Danima razmisljam o ovoj temi, citam postove, ali i pravim neku vlastitu racunicu. Naravno, razumijem da se nekima isplati, a nekima ne, i to je sasvim normalno. Sto se mene tice, meni se itekako isplati uvesti IPTV. Evo ciste racunice:
Ono sto trenutno placam, a bice mi pokriveno Open Trio paketom je sljedece:
- Telefonska pretplata: 9,95 KM
- Dodatne usluge (identifikacija dolaznog poziva i naknada za popust pri pozivanju drugih mreznih grupa): 2,34 KM
- ADSL paket Optima: 29,25 KM
- Troskovi poziva fiksni-fiksni: prosjecno oko 18 KM.
Znaci, svaki mjesec oko 60 KM, marka-dvije gore-dole.
E sad, planiram da uzmem paket Open Trio, i to sa dodatnim prijemnikom za klince. To ce me izaci tacno 71,37 KM mjesecno. Sto znaci da me TV paket izadje 11 ili 12 KM mjesecno, i to na dva televizora. Jednostavna racunica. Da ne govorim da dobijam 50% brzi internet od onog koji sad imam, da cu imati mogucnost neogranicenih razgovora fiksni-fiksni, plus dodatne usluge, tipa videoteka.
Na sve to, bitna cinjenica je da u mjestu u kojem zivim nemam mogucnosti za kablovsku, tako da mi se ovo cini puno boljim izborom od Total TV-a.
Ja se slazem, koristim Optimu, fix tel. tu i tamo, ne bas 18 KM mjesecno, ali nisam ni previse daleko.
Pa, mislim da jeste dosta bolji izbor od totalTV-a a u nekim slucajevima i od kablovske, npr. u mom mjestu radi Elta i kad sam uporedio njihovu ponudu kanala, nije se mogla porediti sa m:tel-ovim IPTV-om, prvo sto ima puno vise kanala (i to kvalitetnijih), a drugo sto je i kvalitet slike puno bolji, pogotovo ako imas LCD televizor, ako je kablovska analogna, kao sto je ovdje slucaj. I ja koristim dosta fixni, jedino mi je malo glupo sto nisu ubacili bar "nesto" besplatnih minuta poziva prema mobilnoj mrezi, posto sad veliki broj ljudi odjavljuje fiksne telefone.
Videoteka sad i nije nesto, nema puno filmova, neki se placaju (nadam se da to znas) kao sto npr. "Beogradski fantom" kosta 2,50 KM, malo su nerealni sa tom cijenom, ali vecina filmova je besplatna. Dosta dobrih filmova se emituje na HBO-u, ali meni je malo previse da se placa 7,50KM mjsecno samo za 3 HBO kanala...
Moja preporuka je IPTV....