banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 00:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 630 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 32  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jul 2010, 22:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
Naravno, u MUX A i u MUX B ide maksimalno 5 kanala u mpeg2. Trenutno po HRT-ovom zakonu koji samo što nije usvojen HRT će dobiti dodatna 2 kanala za MUX A, a za MUX B će u prvom krugu biti raspisan natječaj za dodatna dva i to navjerojatnije ovaj tjedan (u biti natječaj okvirno je već rapsisan 1.7 ali se čeka objava u Narodnim novima da bude važeći, to bi trebali biti ovih dana).

Tako ćemo imati

MUX A
1. HRT1
2. HRT2
3. HRT - novi
4. HRT - novi2

MUX B
1. NOVA TV
2. RTL
3. NOVI TEMATSKI1
4. NOVI TEMATSKI2
5. KAPITAL NETWORK (on je privremeno i sumnjam da mu se bude produžila koncesija jer ima ogromne dugove prema OiV-u i nije platio niti dosadašnje emitiranje tako da vjerojatno leti van, hvala Bogu :wink: )

Tako da će u MUX A i u MUX B za prvu ruku biti po 4 kanala, iako komotno još u svaki stane po jedan kada se uključi statički multipleks. No to se bude popunjavalo kasnije. Tako barem TRENUTNO stvari stoje, one se mogu još 10 puta promijenit :)

Što se tiče postavka na receiveru hrvatska/srbija ..da, to je dosta bitno. Na nekim receiverima gdje nema Hrvatske najbolje je izabrati Njemačku, sve super prolazi. Ja npr. na svojem LG-u imam Germany pod country jer nema Hrvatsku, i samo mi pod tom zemljom sve uspije skenirat kako treba. Kad odaberem neku drugu zemlju - problemi! :) Tako da ili HR ili GER! :)

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2010, 13:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 18:20
Svabe se namecu hihihi.
Nego sta ce biti sa muxD?
I kad ce sljeme punom parom krenuti?

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 12:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Evo napokon danas objavljen i natječaj u Narodnim novinama te dakle sada je i službeno raspisan natječaj za 2 nova specijalzirana kanala. Koliko vidim trajat će 30 dana, nakon 10 dana objava tko se prijavio, te nakon 30 dana objava rezultata, dakle tamo negdje 9. mjesec ćemo znati koga ćemo sljedećih 15 godina trpit na TV-u ;)
Citiraj:
Klasa: 612-12/10-02/0006

Urbroj: 567-02/10-02 od 1. VII. 2010.

Na temelju članka 73. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, broj 159/09), Pravilnika o sadržaju i postupku javnog natječaja za davanje koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije i radija (Narodne novine, broj 46/10), provedenih pripremnih radnji za dodjelu koncesija te tehničke podloge koju je utvrdila Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije, Vijeće za elektroničke medije raspisuje

JAVNI NATJEČAJ br. 03/10

za davanje koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije – emitiranje specijaliziranih televizijskih kanala u zemaljskoj mreži unutar multipleksa B.

I.

Predmet javnoga natječaja su sljedeći slobodni prijenosni kapaciteti unutar multipleksa:

Tablica 1. Djelatnost televizije

Red. broj 1.

Područje koncesije Nacionalna koncesija (regije D1 – D9)

Vrijeme trajanja koncesije u godinama 15

Godišnja naknada za koncesiju u kunama 450.000,00

Naknada za natječajnu dokumentaciju u kunama – jednokratna 22.500,00

Naknada za ponudu na natječaj u kunama – jednokratna 45.000,00

II.

Ponuda na javni natječaj mora sadržavati:

• dokaze o ispunjavanju uvjeta propisanih javnim natječajem

• programsku osnovu koja mora sadržavati programsku shemu kojom se određuje:

– vrsta audiovizualnog programa, odnosno njihovo razvrstavanje u pojedine skupine

– predviđeni kvantitativni razmjer između pojedinih skupina sadržaja,

– predviđeni maksimalni opseg oglasnih sadržaja

– predviđeni opseg vlastitih i udio hrvatskih audio i audiovizualnih djela,

– omjer europskih djela i audiovizualnih djela neovisnih proizvođača,

– vrijeme objavljivanja.

• podatke o strukturi vlasništva pravne osobe koja podnosi ponudu,

• osobne podatke o tvrtki i sjedištu, odnosno imenu i prezimenu te prebivalištu osoba koje neposredno ili posredno preko drugih pravnih osoba imaju dionice ili udjele u toj pravnoj osobi kao i podatke o postotku tih dionica ili udjela

• podatke o tehničkoj, prostornoj, financijskoj i kadrovskoj sposobnosti ponuđača u skladu s Pravilnikom o minimalnim uvjetima za obavljanje audio i audiovizualnih medijskih usluga i vođenju očevidnika (Narodne novine, broj 66/10)

– dokaze o poštivanju odredbi Zakona o elektroničkim medijima i propisa kojima se uređuju porezne i druge obveze pravnih subjekata i fizičkih osoba prema državnom proračunu i proračunu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, te pravnim osobama u njihovom vlasništvu.

III.

Pravo podnošenja ponude na natječaj imaju sve pravne i fizičke osobe koje su upisane u sudski ili drugi propisani registar u Republici Hrvatskoj.

IV.

Naknada za koncesiju iz točke I. ovoga natječaja plaća se nakon pribavljanja koncesije u korist Državnog proračuna Republike Hrvatske broj: 1001005-1863000160 s pozivom na broj: 21-5207-ID broj korisnika – OIB Agencije, a po primitku obavijesti o upisu u Registar koncesija koje dostavlja Ministarstvo financija.

V.

Podnositelj ponude dužan je platiti naknadu za natječajnu dokumentaciju i naknadu za ponudu na javni natječaj u iznosu iz točke I. ovoga natječaja na žiro-račun Agencije za elektroničke medije broj: 2390001-
-1100351940 kod Hrvatske poštanske banke u Zagrebu, s pozivom na broj 05-OIB podnositelja ponude, s naznakom: »Naknada za prijavu na Javni natječaj broj 03/10« odnosno: »Naknada za ponudu na javni natječaj broj 03/10«.

Podnositelj zahtjeva za dostavu natječajne dokumentacije dužan je pri podnošenju zahtjeva priložiti dokaz o uplati nakade.

VI.

Naknadu za uporabu radiofrekvencijskog spektra plaća ponuđač koji stekne koncesiju za obavljanje djelatnosti pružanja medijske usluge televizije u sklopu naknade koju plaća mrežnom operatoru.

VII.

Rok za podnošenje zahtjeva za dostavu natječajne dokumentacije potrebne za izradu ponude je 7 dana od objave javnog natječaja u Narodnim novinama. Zahtjev se može predati neposredno (neposrednim preuzimanjem) do 12 sati zadnjega dana ili preporučenom pošiljkom zaključno sa zadnjim danom navedenoga roka.

VIII.

Rok za podnošenje ponude na natječaj je 30 dana od objave javnog natječaja u Narodnim novinama. Ponuda se može predati neposredno do 12 sati zadnjega dana ili preporučenom pošiljkom zaključno sa zadnjim danom navedenoga roka.

IX.

Vijeće će odbaciti ponudu koja ne ispunjava uvjete iz ovoga natječaja i ponudu koja nije sastavljena u skladu s natječajnom dokumentacijom, te ponudu koja stigne nakon proteka natječajnoga roka.

X.

Ponuda se dostavlja u 8 primjeraka, od kojih je jedan izvornik s potpisom odgovorne osobe, u zatvorenoj omotnici s naznačenim punim nazivom i sjedištem podnositelja ponude te naznakom »Ne otvarati – ponuda na javni natječaj broj 03/10 za davanje koncesija za obavljanje djelatnosti radija i/ili televizije«. Izvornik se dostavlja i u elektroničkom obliku na odgovarajućem mediju (CD ili DVD).

Ponude se dostavljaju na adresu: Agencija za elektroničke medije, Jagićeva 31, 10 000 Zagreb.

XI.

Podnesene ponude kao i uplaćene naknade ne vraćaju se.

XII.

Agencija će u roku od deset dana od isteka natječajnog roka obavijestiti sve podnositelje ponuda o danu, vremenu i mjestu održavanja sjednice Vijeća na kojoj će biti javno otvorene ponude podnesene u natječajnomu roku.

XIII.

Odluku o davanju koncesije Vijeće će donijeti u roku od 30 dana od dana javnoga otvaranja ponuda.

Agencija za elektroničke medije

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2010, 11:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jučer je konačno javno obznanjeno tko se prijavio na natječaj za MUX D, za očekivati je bilo da će se jedini prijavit OiV i tako je i bilo - ali sa zanimljivom "opaskom"

"Projekt je neisplativ ukoliko bi iskoristivost kapaciteta predviđenog za TV programe bila cca 92% ili manja za cijelo vrijeme trajanja dozvole. U slučaju manjeg broja TV nakladnika trebalo bi povećati cijenu emitiranja po Mbit/s ili povećati broj Mbit/s po nakladniku te napraviti korekciju dužine trajanja dozvole."

Što u prijevodu znači, OiV pritišće AEM da pod hitno raspiše novi natječaj za još 3 nacionalna kanala u MUX D

MUX D bi onda izgledao ovako:
1. već postojeći regionalni/lokalni kanal 1
2. već postojeći regionalni/lokalni kanal 2
3. novi nacionalni kanal 1
4. novi nacionalni kanal 2
5. novi nacionalni kanal 3

Pošto je AEM korumpiran i štiti interes T-HT, ovo mu je sada pljuska u lice od OiV-a, ili čete raditi posao kako spada i konačno podijeliti te dozvole za nove kanale, ili ćemo biti prisiljeni povećati cijenu emitiranja u MUX D pa ćemo vidjeti tko će se onda emitirati u njemu

Bravo OiV! :D

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2010, 13:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja u centru BL, hvatam jačinu signala 70% , a kvalitet signala mi je 98%. S tim što EPG nekada radi, a nekada ne radi.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2010, 17:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Maj 2010, 12:08
kakvu antenu koristis..............kod mene nema uopste epg.bio je jedandan i nestao

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2010, 17:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Obična mala sobna antena sa kojom sam hvatao i analogni signal.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2010, 13:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@ filozof sa vrbasa
Ti to mene zajebavas ili?
Ja se tamo ebem po krovu da namjestim bar 70-80 % signala pa nece i nece, a ti sa sobnom antencicom.pih...
:D
Nego, ugledah ovo na ibeju http://cgi.ebay.com/Ultimate-Television ... 4150e3c4f5
Ako ovo radi kako doticni gospon prodavac kaze, onda bi se trebalo moci uloviti i sljeme?
Ima neko iskustva sa ovako jakim antenskim pojacalima (36 dB)?
Ili cak ovakva neka antena
http://cgi.ebay.com/NEW-HDTV-AMPLIFIED- ... 4cf06e8bc9
Kaze 125 milja, to je cca 200 metara, kako je to moguce uopste?
Mislim, konkretno, od mene do Sljemena(npr) nema nikakvih vecih zgrada, niti brda(ima kozara ali nije visa od sljemena) pa bi onda ova antena radila kao sat?

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2010, 14:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ljudi sta mislite onda o ovoj anteni sto radi na 125 milja? :)

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2010, 17:40 
Početnik
Početnik

koliko je para ta antena...............negdje oko 100km

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2010, 19:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

da...50-60$.
Ma treba mi jaca antena da probam uhvatiti sljeme ili da bar imam 100% prijem psunja.Pa trazim neko adekvatno napajanje i yagi antenu.
Ovo govno sto sam kupio nit mu pise koliko dB nit bilo sta.Samo je usminkali u fino kuciste i eto.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2010, 11:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

najbolja antena za dvb-t je Iskra UHF-91X, što sa njom dobijete teško da ćete više dobiti i sa jednom drugom

cijena joj je u hr nekih 200 kuna (50km)

dobra antena još je i DAT-75, ali daleko skuplja od Iskrine a ne daje nešto bolji signal, štoviše na nekim frekvencijama ima dosta problema što Iskrina nema

no te dvije su definitivno neki "top" kod antena

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2010, 13:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Hm, nesto sumnjam da bi je ovdje nasao. :D
Vidjecu u hrv kad odem na more ima li negdje.(sibenik, zadar, split?)

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2010, 22:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Iz nekog cudnog razloga na 39 kanalu danas nema bht1?
Malo sam fixiirao antenu i hvatam sada decidno i muxa i muxb.Na muxa je ocigdleno bolja slika radi bitratea i vece brzine prenosa podataka.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2010, 10:58 
Početnik
Početnik

bht nema ni na 27uhf danass...vjeriovatno nesto rade ili neki kvar i opet ce da se pojavi na obe frekfencije

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2010, 12:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Dao bog da se ne vrate.
Sta ce nam 2 frekvencije bht1 u BL...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2010, 14:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Moze li mi neko pomoci pls evo vidite u cemu je stvar
http://www.youtube.com/watch?v=eYQlc3QuM6g
Da li ovo moze biti do kabla. mozda ga nisam dobro spojio?Gdje uopste treba ici ona usrana aluminijska folija i one zice male tanke neke??
Evo nacrtao sam kako izgleda jack, nije mi se dalo slikat :)
http://img62.imageshack.us/img62/3817/sadasdsadsad.jpg
Ajd pls neko neka pomogne!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2010, 17:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Saleee86 je napisao:
@ filozof sa vrbasa
Ti to mene zajebavas ili?
Ja se tamo ebem po krovu da namjestim bar 70-80 % signala pa nece i nece, a ti sa sobnom antencicom.pih...
:D

I meni je bilo malo kritično, bio sam kupio risiver, a nisam bio siguran kako će to funkcionisati, mada risiver ima usb priključak i može da se koristi kao DVD player.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2010, 00:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Saleee86 je napisao:
Moze li mi neko pomoci pls evo vidite u cemu je stvar
http://www.youtube.com/watch?v=eYQlc3QuM6g
Da li ovo moze biti do kabla. mozda ga nisam dobro spojio?Gdje uopste treba ici ona usrana aluminijska folija i one zice male tanke neke??
Evo nacrtao sam kako izgleda jack, nije mi se dalo slikat :)
http://img62.imageshack.us/img62/3817/sadasdsadsad.jpg
Ajd pls neko neka pomogne!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aluminijska folija je oklop za sprecavanje smetnji i moze se povezati sa opletom (tim tankim zicama okolo),a i ne mora. Zica u sredini ne smije biti u spoju sa zicanim opletom i folijom.Na tom tvom konektoru oplet se provlaci ispod te stege i u kontaktu je sa masom konektora, a zica u sredini kabla ide na onaj pimpek u sredini konektora. Oplet sa oklopom od aluminijske folije i zica u sredini ne smiju biti u spoju ni na mjestu spajanja na anteni.

Sto se tice jacine signala ono sto se moze dobiti sa kvalitetnom antenom, ne moze se dobiti ni sa jednim pojacalom. Zato je preporuka onima koji imaju problema sa signalom da prvo kupe neku kvalitetnu antenu, kao sto je npr. Yagi Maxi koja se moze i kod nas kupiti.

Druga bitna stvar je osjetljivost samog tunera dvb-t prijemnika.

Ove antene na ebay-u nisu nista posebno, to je samo reklama.
A 125 km nije nikakva razdaljina,ako nema prepreka. Na releju na Lisini se hvata signal RTS-a,RTV Slovenije itd. Sateliti su udaljeni od zemlje 36000 km, pa hvatamo signal bez problema.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2010, 09:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Što se tiče daljine... Lisina (Kozara) je na 1000 metara nadmorske visine i naravno da nije problem uhvatiti signal drugog predajnika koji se takođe nalazi na nekoj čuki; problem je kad se nalaziš u dolini, a između tebe i te čuke stoji pokoja planina... zato se i predajnici dižu na veliku nadmorsku visinu. I nije u pitanju 125 km već 125 milja (cca. 200 km), što ipak jeste problematično za prijem.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 630 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]