banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 22:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13035 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 652  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: IPTV u Banjaluci
PostPoslato: 30 Jun 2010, 09:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Аха. Нејасна ми била реченица.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 14:32 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Može li neko da mi kaže da li se na računima za trio paket nalazi stavka TV pretplate koja postoji na trenutnim računima za fiksni telefon....

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 15:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jun 2010, 22:03
miki je napisao:
Može li neko da mi kaže da li se na računima za trio paket nalazi stavka TV pretplate koja postoji na trenutnim računima za fiksni telefon....

Mislim da ne, pošto taj trošak nije vezan za m:tel i za troškove telefoniranja.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2010, 11:14 
Početnik
Početnik

Konacno, Konacno, konacno!!! IPTV! Utisci su odlicni, slika je dobra i na LCD-u, mislim nije HD ali boze moj, na nekim kanalima se pojavi nekad malo zamucenje ali nista zamarajuce i ne predstavlja uopste smetnju, jedino sto mi je smijesno je ovaj modem u obliku rama za sliku, ali ok.......Ja prezadovoljan!

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2010, 13:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2010, 20:20
Ti si sretan covjek! Ja sam juce bio u Mtelu i rekao sam im ako ne dodju do subote da slobodno pocijepaju ugovor! Mjesec dana :mad:

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2010, 15:24 
Početnik
Početnik

bbbcolor je napisao:
Ti si sretan covjek! Ja sam juce bio u Mtelu i rekao sam im ako ne dodju do subote da slobodno pocijepaju ugovor! Mjesec dana :mad:

Zalosno stvarno... Ja sam cekao oko 20 dana na ugovor, i 7 dana nakon sklapanja ugovora da uvedu IPTV.....Stvarno je super stvar... ali kad se tako ponasaju..... c,c,c.. onda se ne mogu zaliti na ove svoje.... :roll:

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2010, 23:03 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Jun 2010, 17:10
Pa ovako.Zahtjev za uvođenje IPTV sam predao 6.juna,a radnici iz Mtela su stigli već 10 juna.Znači čekao sam samo 4 dana.Koliko su neki ljudi čekali na uvođenje,ili još uvijek čekaju,ja sam stvarno imao sreće.Koristio sam IPTV 15-ak dana i otkazao uslugu.Moram samo reći da to nema veze sa kvalitetom usluge.Stvarno.Slika je bila perfektna,a i sam Stb mi,nijednom,nije zablokirao.Zašto sam onda donijeo odluku da raskinem ugovor?Više je razloga.Prvi je cena.Mislim da,uključujući pozive prema mobilnoj mreži i Srbiji,me mjesečni račun ne bi izašao manje od 100 km(Open Trio paket).Zatim,imam u kući 3 tv,a i roditelji i sestra nisu bili zainteresovani za IPTV.Sam da koristim i plaćam neću.I na kraju,došao sam do zaključka da od 70-ak kanala,gledam tek 10-15,od kojih 80 % imam i na kablovskoj.Mislim da se IPTV isplati samo onima koji dosta razgovaraju prema Mtel fiksnoj mreži.
P.S.Iako sam raskinuo ugovor još u ponedeljak,niko iz Mtela nije došao po opremu.A toliko ljudi čeka na uvođenje. :(

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2010, 15:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Citiraj:
Mislim da,uključujući pozive prema mobilnoj mreži i Srbiji,me mjesečni račun ne bi izašao manje od 100 km(Open Trio paket).Zatim,imam u kući 3 tv,a i roditelji i sestra nisu bili zainteresovani za IPTV.Sam da koristim i plaćam neću.I na kraju,došao sam do zaključka da od 70-ak kanala,gledam tek 10-15,od kojih 80 % imam i na kablovskoj.Mislim da se IPTV isplati samo onima koji dosta razgovaraju prema Mtel fiksnoj mreži.

Da neko konacno mozak ukljuci. Cudo jedno kako ljudi olako stavljaju potpise na kojekakve ugovore, vecinom na "usluge" za koje nisu ni znali da im trebaju dok nisu neku sarenu reklamu vidjeli. Olako zaborave da su duzni poslije da to i placaju. Pa onda kuknjava da su prevareni, prijete nekome da ce da skoce u Vrbas, 'bese se o krivu sljivu i tako to...

Doduse, zato budu cool sto mogu pokazati strini ili tetki, ili na forumu okaciti sliku tog nekog novog cuda... meh.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2010, 18:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
ziggy je napisao:
Citiraj:
Mislim da,uključujući pozive prema mobilnoj mreži i Srbiji,me mjesečni račun ne bi izašao manje od 100 km(Open Trio paket).Zatim,imam u kući 3 tv,a i roditelji i sestra nisu bili zainteresovani za IPTV.Sam da koristim i plaćam neću.I na kraju,došao sam do zaključka da od 70-ak kanala,gledam tek 10-15,od kojih 80 % imam i na kablovskoj.Mislim da se IPTV isplati samo onima koji dosta razgovaraju prema Mtel fiksnoj mreži.

Da neko konacno mozak ukljuci. Cudo jedno kako ljudi olako stavljaju potpise na kojekakve ugovore, vecinom na "usluge" za koje nisu ni znali da im trebaju dok nisu neku sarenu reklamu vidjeli. Olako zaborave da su duzni poslije da to i placaju. Pa onda kuknjava da su prevareni, prijete nekome da ce da skoce u Vrbas, 'bese se o krivu sljivu i tako to...

Doduse, zato budu cool sto mogu pokazati strini ili tetki, ili na forumu okaciti sliku tog nekog novog cuda... meh.

sve jasno-Tupko je izracunao koliko je skuplje.
Ko ne koristi fiksni za pozive prema fiksniim telefonima uopste mu se ne isplati.Jos ako ima dva televizora jos ce skuplje platiti iptv !

Tupko je napisao:
Не користим пуно фиксни тел. тј. не зовем само "фиксне" бројеве па ми је у старту "опен дуо"
неповољан цијеном. :wink:
И још додатних 6 КМ мјесечно за STB за други тв пријемник...
Годишње би то износило 505,44 КМ за основни пакет IPTV-a на два тв-а и претплату за фиксни тел.!!!

А "трио" пакет (претплата за тел., нет и IPTV на два тв-а) 856,44 КМ годишње!!! :confused2:
То је годишње за око 270 КМ више од опције коју тренутно користим (кабловска + нет + претплата за фиксни тел.).

I na 850 maraka treba dodati poyive prema mobilnim telefonima i inostranstvu i bude 1200 maraka godisnje. 100 maraka mesecno kako je milan1980 izracunao!!
Skupo !!
Da makar nude neki broj besplatnih minuta prema mobilnoj telefoniji mozda bi se isplatilo.Ovako nista.

Jos je povoljniji card sharing od svega navedenog kada se vidi stva se sve dobije i za koju cenu !

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2010, 09:10 
Početnik
Početnik

anoniman je napisao:
ziggy je napisao:
Citiraj:

sve jasno-Tupko je izracunao koliko je skuplje.
Ko ne koristi fiksni za pozive prema fiksniim telefonima uopste mu se ne isplati.Jos ako ima dva televizora jos ce skuplje platiti iptv !

Tupko je napisao:
Не користим пуно фиксни тел. тј. не зовем само "фиксне" бројеве па ми је у старту "опен дуо"
неповољан цијеном. :wink:
И још додатних 6 КМ мјесечно за STB за други тв пријемник...
Годишње би то износило 505,44 КМ за основни пакет IPTV-a на два тв-а и претплату за фиксни тел.!!!

А "трио" пакет (претплата за тел., нет и IPTV на два тв-а) 856,44 КМ годишње!!! :confused2:
То је годишње за око 270 КМ више од опције коју тренутно користим (кабловска + нет + претплата за фиксни тел.).

I na 850 maraka treba dodati poyive prema mobilnim telefonima i inostranstvu i bude 1200 maraka godisnje. 100 maraka mesecno kako je milan1980 izracunao!!
Skupo !!
Da makar nude neki broj besplatnih minuta prema mobilnoj telefoniji mozda bi se isplatilo.Ovako nista.

Jos je povoljniji card sharing od svega navedenog kada se vidi stva se sve dobije i za koju cenu !

Pa i nije strasno kad pomislim da potrosim vise markica godisnje na cigare...... :D

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2010, 09:30 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Neki dan mi uz račun za Netkom došla njihova ponuda za fiksnu telefoniju. Nisam imao vremena da računam ali djeluje mi jednako "povoljno"

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2010, 09:30 
Početnik
Početnik

Ja imam prve probleme sa IPTV-om, tacnije sa Amino STB-om.... Kada je bio dugo ugasen, jednostavno nece da se upali! Npr., navece ga ugasim (preko daljinskog za STB) i iskljucim modem, cisto da ne "drndaju" preko noci bezveze kad vec niko ne koristi ni net, niti gleda TV... Ujutro upalim Modem, i STB ali on NISTA... opet pritisnem Turn on.... NISTA..... OPET....NISTA..... Kad ga iskljucim i opet ukljucim u struju onda se ukljuci STB................... WTF? Mislio sam da se mozda ne updateuje ili nesto, ali ja kad pritisnem Power (turn on/off) ne pojavi se ona crvena tackica na STBu, uopste ne reaguje.

Da ne bih nesto zaje*ao, jutros sam ga iskljucio-ukljucio u struju prije nego sam pritisnuo dugme Power na daljinskom, ali cim sam ga ukljucio u struju on se SAM UPALIO, dakle bez pritiska na dugme POWER....? A inace iako je iskljucen ujutro je STB vruc........

Zvao sam m:tel ali kazu da nisu imali ovakvih prituzbi..... Je li imao neko slicnog iskustva, ja sam malo googlao i jedino sam nasao jedan post na nekom forumu o istom slucaju.....

Trazicu da mi donesu novi STB posto imam osjecaj da ce ovaj riknuti za manje od pola godine, jer kad vec potpisujem ugovor na 2 godine, onda bar neka sve radi ok....

Inace ovo je jedini problem sa STBom, slika je odlicna, ponekad se pojave "one kockice" ali samo na sekund.....

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2010, 09:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Мтелу су стигли модеми, па се може очекивати да ће почети инсталација онима који чекају Опен пакете.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2010, 10:28 
Početnik
Početnik

Axyflion,ja ti mogu preneti svoja iskustva.Za 15 dana koliko sam koristio IPTV,nisam imao ovakvih problema,koje ti spominješ.Doduše,nisam nikad isključivao modem,ali sam stb uredno palio i gasio bez problema.Meni se problem javio nakon otkazivanja usluge.Prvo nisam mogao da upalim stb.Ajde razmišljam da su mi isključili uslugu,pa zato.Međutim,u nedelju je došlo do nestanka struje.Kad je došla stb se upalio,ali sad ne mogu da ga ugasim.Inače,danas je već 10 dana kako sam otkazao uslugu,a oprema još stoji kod mene.Ne mogu da vjerujem da niko ne može doći iz Mtela da je odnese.Još treba da mi se nešto pokvari pa da plaćam punu cijenu opreme.Dođe mi da sam ovo sve raskopčam i vratim. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2010, 12:30 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ako nije tajna, šta je razlog vraćanja tj otkaza ugovora ?

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2010, 12:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2010, 20:20
Ja znam zasto imas problema sa STB-om -zato sto si dobio obicni set :lol:
Ja evo vec cekam 36 dana od kako sam potpisao ugovor i nista!
Sigurno cu dobit STB rucne izrade i onda necu imati takvih problema :D

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2010, 13:14 
Početnik
Početnik

Mangia,nije tajna.Napisao sam u jednom postu iznad razloge.Ali nije problem ponoviti.

1.previsoka cijena-Open Trio paket+PDV+RTV pretplata,sve oko 70 km.E na to treba dodati pozive prema Srbiji,koji su redovno oko 20 km,i pozive prema mobilnoj mreži.A mjesečno imam tek 3-4 km,u fiksnoj mreži Mtela.
2.nemogućnost povezivanja na više tv-a-Imam tri tv u kući.Moj,sestrin,i od roditelja.A oni neće da odustanu od kablovske.Znači treba da plaćamo i jedno i drugo.
3.programska šema-Od 70-tak kanala u ponudi,gledao sam jedva 10-15.I to većinom one koje već imam na kablovskoj tv.Žao mi je jedino VH1 i VH1 Classic,koji su zaista vrhunski muzički kanali,i RTL HR.
4.kablovi-Od kad sam uveo IPTV,haos mi je na radnom stolu.Sve je povezano,umreženo,a pošto imam laptop ne mogu da ih sakrijem.

Ali ne sporim kvalitet slike.Stvarno je odličan.

A BBBcolor,komentar ti je super. :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 08:01 
Početnik
Početnik

Opet sam zvao m:tel, i mogu reci da sam dobio "ocekivano" rjesenje problema a to je : "Ne gasite STB uopste". Oni ne znaju sta mu je, ali mi ne mogu dati ni novi vec cu ovaj tandrkati dok ne crkne, a onda ce biti da sam ja kriv za kvar i da ja treba da platim novi....

Sad se premisljam da li uzeti ovo cudo.....Zadovoljan sam kanalima, kvalitetom slike, pogotovo na LCDu jer analogna kablovska izgleda ocajno..... ali ne znam vise.........

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 08:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Axyflion je napisao:
Ja imam prve probleme sa IPTV-om, tacnije sa Amino STB-om.... Kada je bio dugo ugasen, jednostavno nece da se upali! Npr., navece ga ugasim (preko daljinskog za STB) i iskljucim modem, cisto da ne "drndaju" preko noci bezveze kad vec niko ne koristi ni net, niti gleda TV... Ujutro upalim Modem, i STB ali on NISTA... opet pritisnem Turn on.... NISTA..... OPET....NISTA..... Kad ga iskljucim i opet ukljucim u struju onda se ukljuci STB................... WTF? Mislio sam da se mozda ne updateuje ili nesto, ali ja kad pritisnem Power (turn on/off) ne pojavi se ona crvena tackica na STBu, uopste ne reaguje.

Da ne bih nesto zaje*ao, jutros sam ga iskljucio-ukljucio u struju prije nego sam pritisnuo dugme Power na daljinskom, ali cim sam ga ukljucio u struju on se SAM UPALIO, dakle bez pritiska na dugme POWER....? A inace iako je iskljucen ujutro je STB vruc........

Zvao sam m:tel ali kazu da nisu imali ovakvih prituzbi..... Je li imao neko slicnog iskustva, ja sam malo googlao i jedino sam nasao jedan post na nekom forumu o istom slucaju.....

Trazicu da mi donesu novi STB posto imam osjecaj da ce ovaj riknuti za manje od pola godine, jer kad vec potpisujem ugovor na 2 godine, onda bar neka sve radi ok....

Inace ovo je jedini problem sa STBom, slika je odlicna, ponekad se pojave "one kockice" ali samo na sekund.....

Исто је и код мене, рјешење не гаси модем. Јер кад рестартујеш модем, стб изгуби везу и не реагује све док се модем поново не конектује и наравно онда из почетка процедура уношење пин-а... Ако већ планираш гасити и модем и стб, прво гаси стб па затим модем, кад палиш упали модем прво, сачекај да се конектује и тек онда стб. Пробај може ли тако па јави.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 12:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Не знам зашто неко уопште гаси модем.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13035 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 652  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]