banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 20:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13035 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 652  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: IPTV u Banjaluci
PostPoslato: 29 Jun 2010, 09:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Axyflion je napisao:
E ovo nema smisla NIKAKVOG..... prijavio sam se oko 5.6. danas je 28. i njih JOS uvijek nema.......Prije cemo uci u EU nego sto cu dobiti IPTV cini mi se....A jos nisam iz BL i rekli su mi da nema guzve (jer su ljudi koji su prijavili na samo par dana prije mene, dobili IPTV jos prije pocetka SP), ali ja ne znam sta oni rade... da rucno prave SetTopBoxove do sad bi zavrsili... :angry4:

Немају АДСЛ модема, требају доћи ове седмице. Па кад дођу, питање да ли ће их бити довољно за све који чекају. Тотално непрофесионално од Мтела!

Такође, мала зачкољица која није нигдје експлицитно написана... када аплицирате за рецимо Опен трио пакет, аплицирате за три услуге (интернет, дигитална ТВ и фиксна телефонија) и имате мјесец дана бесплатно пробно коришћење тог пакета. Оно што Мтел није нагласио је да немате коришћење бесплатног интернета током тог првог мјесеца. Интернет добијате тек након мјесец дана када истекне промотивни период.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 10:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jun 2010, 22:03
bbbcolor je napisao:
Onda mislim da sam ja ipak rekorder! Ugovor sam potpisao 01.06. i danas sam bio u Mtel Laktasi i pitao hoce li biti ista od toga, a oni mi kazu da nebudem dosadan i da ce mi javiti - samo ne znam šta! samo da napomenem da vec imam ADSL i cetveroportni modem :angry4:

E jbg onda... Ja sam ugovor potpisao tek u petak, cekao sam 20 dana do ugovora... i sad jos mjesec dana.... DIVOTA.... Ma ja cu se na kraju prijaviti za totalTV....

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 10:25 
Početnik
Početnik

shoole je napisao:
Axyflion je napisao:
E ovo nema smisla NIKAKVOG..... prijavio sam se oko 5.6. danas je 28. i njih JOS uvijek nema.......Prije cemo uci u EU nego sto cu dobiti IPTV cini mi se....A jos nisam iz BL i rekli su mi da nema guzve (jer su ljudi koji su prijavili na samo par dana prije mene, dobili IPTV jos prije pocetka SP), ali ja ne znam sta oni rade... da rucno prave SetTopBoxove do sad bi zavrsili... :angry4:

Немају АДСЛ модема, требају доћи ове седмице. Па кад дођу, питање да ли ће их бити довољно за све који чекају. Тотално непрофесионално од Мтела!

Такође, мала зачкољица која није нигдје експлицитно написана... када аплицирате за рецимо Опен трио пакет, аплицирате за три услуге (интернет, дигитална ТВ и фиксна телефонија) и имате мјесец дана бесплатно пробно коришћење тог пакета. Оно што Мтел није нагласио је да немате коришћење бесплатног интернета током тог првог мјесеца. Интернет добијате тек након мјесец дана када истекне промотивни период.

Da, pa dobro to je bilo i ocekivano, meni su to rekli kad sam podnosio zahtjev..... .cuj nemaju modema? A meni ona u m:telu u petak rekla kako cu dobiti IPTV "iza nedelje" , danas je utorak..... I svaki put kad ih pitam kad ce, oni kazu "za par dana"..... pih..... jbi ih sve....ne dodju do kraja SP, ja uzimam total a oni nek se j*bu sa svojim IPTV-om...

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 10:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
Mogu li se gledati 2 tv-a na jedan priključak ? Izvinjavam se ako je pitanje već postavljano.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 16:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jul 2008, 14:20
live je napisao:
Mogu li se gledati 2 tv-a na jedan priključak ? Izvinjavam se ako je pitanje već postavljano.

Mogu, samo u tom slučaju nemaš neovisno biranje programa na televizorima, već bi i na TV1 i na TV2 imao isti kanal - onaj koji je izabran na STB.
Znači, ako ti to odgovara, jedna od opcija je da TV1 spojiš AV kablom koji dobiješ uz STB, a TV2 običnim antenskim kablom na RF izlaz STB i na antenski ulaz TV2.
Tada nađeš kanal STB na nekom od programskih mjesta na TV2 - kao što smo nekada spajali video rekordere - čini mi se da se STB preko RF izlaza nalazi na C 38.
Uz upotrebu antenskog splittera na ovaj način bi mogao spojiti i više od dva TV ali uz već pomenuto ograničenje oko gledanja kanala.

Poslednji put menjao corttex dana 29 Jun 2010, 16:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 16:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009, 15:22
corttex je napisao:
live je napisao:

Mogu, samo u tom slučaju nemaš neovisno biranje programa, već bi i na TV1 i na TV2 imao isti kanal - onaj koji je izabran na STB.
Znači, ako ti to odgovara, jedna od opcija je da TV1 spojiš AV kablom koji dobiješ uz STB, a TV2 običnim antenskim kablom na RF izlaz STB i na antenski ulaz TV2.
Tada nađeš kanal STB na nekom od programskih mjesta na TV2 - kao što sma nekada spajali video rekordere - čini mi se da se STB preko RF izlaza nalazi na C 38.
Uz upotrebu antenskog splittera na ovaj način bi mogao spojiti i više od dva TV ali uz već pomenuto ograničenje oko gledanja kanala.

hvala corttex ovo je i meni puno važna informacija!

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 17:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Apr 2010, 14:10
corttex je napisao:
live je napisao:

Mogu, samo u tom slučaju nemaš neovisno biranje programa na televizorima, već bi i na TV1 i na TV2 imao isti kanal - onaj koji je izabran na STB.
Tada nađeš kanal STB na nekom od programskih mjesta na TV2 - kao što smo nekada spajali video rekordere - čini mi se da se STB preko RF izlaza nalazi na C 38.

Могу се на два ТВ-а гледати различити канали!
Знам да се може затражити још један STB у Хрватској. Мислим да се код њих плаћа нека ситна накнада за инсталацију додатног STB-а (или се другачије зове та накнада), а претплата остаје иста!

Не знам да ли може и код mtel-a затражити слична услуга с обзиром да је IPTV тек стартао.
Треба поново погледати онај њихов флајер.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 18:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
Može. CIjena za dodatni uređaj je 6KM mjesečno.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 19:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Mar 2006, 23:33
А ако ми сами купимо уређај и прикључимо?
Постоји ли таква опција?

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 19:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

MilanRS je napisao:
А ако ми сами купимо уређај и прикључимо?
Постоји ли таква опција?

Шта мислиш? Да нпр. уведеш IPTV па онда набавиш још један STB па гледаш на другом ТВ-у без плаћања те додатне накнаде за други STB?
Немам појма да ли може тако :dontknow:

Или сам погрешно разумио :-?

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 20:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Mar 2006, 23:33
Добро си разумио. :)
Ако они само донесу нови уређај, споје га и почну наплаћивати додатних 6км/мј., а не постоји никакво "активирање" из централе, могло би бити изводљиво.
Далеко сам од увођења IPTV-а па мало истражујем опције. :)

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 20:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

MilanRS je napisao:
Добро си разумио. :)
Ако они само донесу нови уређај, споје га и почну наплаћивати додатних 6км/мј., а не постоји никакво "активирање" из централе, могло би бити изводљиво.

Немам појма. Можда може. :dontknow:

MilanRS je napisao:
Далеко сам од увођења IPTV-а па мало истражујем опције. :)

+1

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 20:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Нашао сам тему на другом форуму.
У питању је IPTV у Србији.
Линк

Човјек тврди да може IPTV чак и на три ТВ-а! :D
У његовом случају 2 ТВ-а са STB + један рачунар.
Има и упутство :wink:

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 20:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

rendzer je napisao:
Može. CIjena za dodatni uređaj je 6KM mjesečno.

Тотално дебилна одлука мтел-а!
Поготово ако се има у виду да је IPTV нешто ново и да, бар за сада, има јаку конкуренцију. И још је цијена IPTV-a у старту многима висока (плус тих 6 КМ мјесечно за још један уређај), а не видим да мтел нешто пуно рекламира IPTV.

Наплаћују 6 КМ мјесечно за додатни уређај, а у комшилуку (Хрватска) се, чини ми се, плаћа једнократно и није висока накнада, а претплата остаје иста.
Можда треба чекати неке акције мтел-а :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 20:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Info za "stručnjake" sa foruma je da je nabavna cijena tih famoznih STB između 250 i 300KM pa sad fino uradite kalkulaciju da taj dodatni bude džaba, a ne da donosite "debilne" odluke kao m:tel :cat:

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 21:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

rendzer je napisao:
Info za "stručnjake" sa foruma je da je nabavna cijena tih famoznih STB između 250 i 300KM pa sad fino uradite kalkulaciju da taj dodatni bude džaba, a ne da donosite "debilne" odluke kao m:tel :cat:

Ионако им је цијена "услуге" толика да су могли одмах два STB-а урачунати у исту. :cat:

Не користим пуно фиксни тел. тј. не зовем само "фиксне" бројеве па ми је у старту "опен дуо"
неповољан цијеном. :wink:
И још додатних 6 КМ мјесечно за STB за други тв пријемник...
Годишње би то износило 505,44 КМ за основни пакет IPTV-a на два тв-а и претплату за фиксни тел.!!!

А "трио" пакет (претплата за тел., нет и IPTV на два тв-а) 856,44 КМ годишње!!! :confused2:
То је годишње за око 270 КМ више од опције коју тренутно користим (кабловска + нет + претплата за фиксни тел.).

Морају размислити о корекцији цијена :wink: Ова понуда ми је неповољна.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 23:00 
Početnik
Početnik

Tupko je napisao:
rendzer je napisao:

Ионако им је цијена "услуге" толика да су могли одмах два STB-а урачунати у исту. :cat:

Не користим пуно фиксни тел. тј. не зовем само "фиксне" бројеве па ми је у старту "опен дуо"
неповољан цијеном. :wink:
И још додатних 6 КМ мјесечно за STB за други тв пријемник...
Годишње би то износило 505,44 КМ за основни пакет IPTV-a на два тв-а и претплату за фиксни тел.!!!

А "трио" пакет (претплата за тел., нет и IPTV на два тв-а) 856,44 КМ годишње!!! :confused2:
То је годишње за око 270 КМ више од опције коју тренутно користим (кабловска + нет + претплата за фиксни тел.).

Морају размислити о корекцији цијена :wink: Ова понуда ми је неповољна.

Pa i nije toliko nerealno ljudima koji koriste fix....evo ja koristim optima paket, i placam 25 KM + PDV mjesecno, racun za telefon dodje uvijek oko 20 KM manje-vise , (e sad jedino im je glupo sto su iskljuceni pozivi ka mobilnim mrezama, ali eto, suzdrzacu se pa cu mobilne zvati sa mobilnog) i to mi dodje 45 KM, dakle mene IPTV kosta 10 KM.... Ja ne mogu koristiti kablovsku, jer je kod nas kablovski operater jako "profesionalan", pa su kabal doveli na 50 metara od mog naselja, a to je nekih 250 metara od moje kuce a inace su i u naseljima u kojima su proveli kabal povezali 50% kuca, nikako mi nije jasna njihova logika, jer bi na jos par desetina metara kabla mogli povezati veliki broj kuca, ali se valjda njima ne isplati, totalTV je jos skuplja opcija od IPTV-a (a imaju losiju ponudu kanala) tako da je meni : "cuti i uzmi iptv ako mislis nesto gledati"......

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 07:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Axyflion je napisao:
Pa i nije toliko nerealno ljudima koji koriste fix....evo ja koristim optima paket, i placam 25 KM + PDV mjesecno, racun za telefon dodje uvijek oko 20 KM manje-vise , (e sad jedino im je glupo sto su iskljuceni pozivi ka mobilnim mrezama, ali eto, suzdrzacu se pa cu mobilne zvati sa mobilnog) i to mi dodje 45 KM, dakle mene IPTV kosta 10 KM.... Ja ne mogu koristiti kablovsku, jer je kod nas kablovski operater jako "profesionalan", pa su kabal doveli na 50 metara od mog naselja, a to je nekih 250 metara od moje kuce a inace su i u naseljima u kojima su proveli kabal povezali 50% kuca, nikako mi nije jasna njihova logika, jer bi na jos par desetina metara kabla mogli povezati veliki broj kuca, ali se valjda njima ne isplati, totalTV je jos skuplja opcija od IPTV-a (a imaju losiju ponudu kanala) tako da je meni : "cuti i uzmi iptv ako mislis nesto gledati"......

Хоћеш рећи да се не могу звати мобилни бројеви са фиксног?

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 07:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mogu se zvati, ali nisu besplatni.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 09:06 
Početnik
Početnik

bigman je napisao:
Axyflion je napisao:

Хоћеш рећи да се не могу звати мобилни бројеви са фиксног?

Ma mogu, vec su iskljuceni iz cijene, samo su pozivi prema fixnim besplatni (odnosno ukljuceni u cijenu).....Dakle, cijena poziva prema mobilnim ce se dodavati na ovu cijenu od 55KM + PDV (za Open Trio).....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13035 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 652  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]