Ovo je zalosno, zaista zalosno! I sama sam dijete majke koja je pusila i pusila po 3 kutije na dan( a i sad , iako je tesko oboljela i operisana upravo zbog toga...sad je barem "smanjila" na dvije kutije.

) i znam kako mi je to smetalo, uzasno smetalo. Inace sva familija sa majcine strane pusi li pusi. Prije ce zadnji dinar dati za kutiju cigara nego za hljeb.
Grozim se na cigarete. Jednostavno se grozim i nema mi nista gore nego kad vidim da neko pusi u prisustvu djece. To mi je toliko odvratno i neodgovorno. Tacno bih kaznila te ljude. Pa nek se ljuti ko hoce.
Mali od moje rodice se sav osjeca na dim. Ne mozes dijete poljubiti , osjeca se kao pepeljara.

A i stalno je bolezljiv, malo malo pa bronhitis, kasalj... i ona se jos pita "ne znam od cega mu je to".
](./images/icons/smile/eusa_wall.gif)
I stalno se svadja sa muzem zbog cigareta, on ne pusi, i nista, prije bi se rastala nego da prestane da pusi. Jedna zena se cak i rastala od muza jer nije htjela da prestane da pusi a njemu to smetalo.
I najgore mi je kad dodju sa izgovorima "Od neceg se mora umrijeti"...ili "i ne pusaci umiru" , "bolje cigarete nego alkohol", "moja baba pusi 60 godina pa je ziva".....

Ili kad mi kaze "Zar tvoje dijete ima astmu kad ne das da se pusi u kuci.."

Pa zar moje dijete treba prvo da dobije astmu da bi se neko suzdrzao od cika u roku od sat vremena.

Gost mi dodje u kucu, bude sat vremena, i od tih sat vremena pola sata provede na prozoru dimeci. Takav gost mi ne treba, ako cemo iskreno.
Nijednom pusacu ne vjerujem kad kaze da voli svoj zivot. Jednostavno mu ne vjerujem..jer to sto radi je svjesno trovanje sebe samoga. A sto je najgore, ugrozavaju i druge neduzne ljude oko sebe.
Pa, nek vam je prijatno pusaci!