Потписали Авдукић,Муминовић и Микић
Thursday, 24 June 2010
Бањалучки Борац у Трофејној сали представио је Асмира Авдукића (29), Милана Муминовића (27) и Борислава Микића (35) као прва појачања с којима ће да бије битку на европској сцени, али и у Премијер лиги БиХ. Управа освајача Купа БиХ у прошлој сезони озбиљна је у намјери да на међународној сцени и у Премијер лиги не игра само епизодну улогу, већ желе искорак у односу на прошлу сезону.
Челни људи су у реновирање тима кренули од голманске позиције па је тако ангажован сјајни чувар мреже Рудар Приједора с којим је прошлу сезону завршио на 10. мјесту. Авдукић иза себе има сјајну сезону и сигурно је да ће бити велико појачање за Борац који је прошле сезоне имао највећих проблема управо на тој позицији. Авдукић је до сада у каријери, поред Рудар Приједора, наступао за Челик и Радник из Бијељине.
- Прије свега желим да истакнем да ми је веома драго што ћу у наредној сезони носити дрес Борца, који је прошле сезоне имао веома запажену улогу у Премијер лиги. Желим с новим клубом да направим корак више него прошле сезоне и сви у клубу желимо да се што дуже задржимо на међународној сцени - изјавио је Авдукић, који је с екипом са Градског стадиона потписао уговор на двије године.
Муминовић са Сарајевом није успио да избори излазак у Европу али сада има шансу да, под европским рефлекторима, заигра у црвено-плавом дресу. Он је са Славијом играо у Европи и то искуство ће много значити за нове саиграче у Борцу. Потписао је уговор на годину дана.
- Надам се да ће моје искуство помоћи Борцу. Трудићу се да играм боље него претходних сезона и, наравно, да оправдам очекивања. Желимо да оставимо дубок траг у Европи и освојимо трофеј у Премијер лиги. Борац је био јак и прије нашег доласка, а сада смо још јачи и сигуран сам да имамо екипу за велика дјела - рекао је Муминовић.
Велико појачање Борац је добио и у искусном Микићу који је имао веома запажену улогу прошле сезоне у дресу Лакташа. У току прошлогодишњег такмичења шест пута је погађао мрежу противника. У дугогодишњој каријери наступао је за Сартид Смедерево, Железничар Смедерево, Железничар Лајковац, Борац Чачак, Ремонт Чачак, Железник, Дијарбакирспор, Вождовац, Банат и Рудар Приједор.
- Веома ми је драго што сам у Бањалуци и што ћу играти у Борцу који је велики клуб. Сигуран сам да ћу својим знањем и искуством помоћи клубу да оствари своје циљеве. Надамо се да ћемо се ове сезоне радовати новим трофејима на Градском стадиону - истакао је Микић, који је такође потписао уговор на годину дана.
Радмило Шиповац, директор Борца, истакао је да ово нису једина појачања, те да ће Борац сигурно много јачи ући у наредну сезону.
Ускоро се може очекивати да уговор са Борцем потпишу Синиша Марчетић и Борис Распудић.- Као и прошле сезоне и ове у Премијер лигу улазимо са високим амбицијама. Желимо опет да играмо битну улогу у Премијер лиги и да останемо стабилан фудбалски колектив. Надамо се и успјеху на међународној сцени за коју ће нам бити потребно и мало среће - рекао је Шиповац.
Борац ће припреме обавити у Новом Саду, а на пут крећу наредне седмице.
- Пут Новог Сада крећемо у понедјељак, гдје ћемо обавити најважнији дио припрема за сезону која нас очекује. Тамо ће нам се прикључити неколико фудбалера Војводине и након тога ћемо одлучити кога ћемо ангажовати. Сигуран сам да ћемо се из Новог Сада вратити још јачи.