banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 14:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 638 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 32  Sledeća

Da li koristite duvanske proizvode?
Da 38%  38%  [ 84 ]
Ne 62%  62%  [ 137 ]
Ukupno glasova : 221
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Jun 2010, 18:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Boze, kakva tuga... :( :( :(
Ako bar jednom pusacu nakon ovog teksta bude izazvan osjecaj krivice, uspjeli smo.
Sada sam jos vise ogorcena na pusace.
Inace, radim u firmi koja ima prostoriju za pusace, onu se tu zatvore, puse, uzivaju u nikotinu uz koji trac... Medjutim, briga me za njih, neka se truju koliko im srce ishte, problem je u tome sto se moja kancelarija nalazi bas preko puta te "pusionice", kako je ja zovem. U trenutku kada neko izadje iz te smradljive prostorije, potrebno je samo 3-5 sekundi (koliko je potrebno da se vrata otvore i zatvore), pa da oblak dima izadje u hodnik. Naravno, vrata moje kancelarije se non-stop otvaraju i zatvaraju, tako da taj isti dim ulazi u moju kancelariju.
Zbog toga bukvalno ludim, nabavila sam nekakav sprej za neutralisanje smrada pa spricam i po hodnicima i po svojoj kanc.
Dok se svijest tih ljudi ne promijeni, nista.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2010, 18:46 
Makar je dobro vidjeti da vise od pola forumasa ne pusi...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2010, 19:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Ovo je zalosno, zaista zalosno! I sama sam dijete majke koja je pusila i pusila po 3 kutije na dan( a i sad , iako je tesko oboljela i operisana upravo zbog toga...sad je barem "smanjila" na dvije kutije. :angry3: ) i znam kako mi je to smetalo, uzasno smetalo. Inace sva familija sa majcine strane pusi li pusi. Prije ce zadnji dinar dati za kutiju cigara nego za hljeb.
Grozim se na cigarete. Jednostavno se grozim i nema mi nista gore nego kad vidim da neko pusi u prisustvu djece. To mi je toliko odvratno i neodgovorno. Tacno bih kaznila te ljude. Pa nek se ljuti ko hoce.
Mali od moje rodice se sav osjeca na dim. Ne mozes dijete poljubiti , osjeca se kao pepeljara. :cry: A i stalno je bolezljiv, malo malo pa bronhitis, kasalj... i ona se jos pita "ne znam od cega mu je to". ](*,) I stalno se svadja sa muzem zbog cigareta, on ne pusi, i nista, prije bi se rastala nego da prestane da pusi. Jedna zena se cak i rastala od muza jer nije htjela da prestane da pusi a njemu to smetalo.
I najgore mi je kad dodju sa izgovorima "Od neceg se mora umrijeti"...ili "i ne pusaci umiru" , "bolje cigarete nego alkohol", "moja baba pusi 60 godina pa je ziva"..... :angry3: :angry3: :angry3:
Ili kad mi kaze "Zar tvoje dijete ima astmu kad ne das da se pusi u kuci.." :angry1: :-? Pa zar moje dijete treba prvo da dobije astmu da bi se neko suzdrzao od cika u roku od sat vremena. :-? Gost mi dodje u kucu, bude sat vremena, i od tih sat vremena pola sata provede na prozoru dimeci. Takav gost mi ne treba, ako cemo iskreno.
Nijednom pusacu ne vjerujem kad kaze da voli svoj zivot. Jednostavno mu ne vjerujem..jer to sto radi je svjesno trovanje sebe samoga. A sto je najgore, ugrozavaju i druge neduzne ljude oko sebe.
Pa, nek vam je prijatno pusaci!
Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2010, 20:37 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 21:34
Bila sam pušač sigurno deset godina ako ne i više, ali evo više od četiri mjeseca ne konzumiram cigarete! Mnogo sam ponosna na sebe, jer je to najduži period moga prestanka i sigurna sam da je to definitivno jer potrebu za cigaretama više ne osjećam. :D

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2010, 20:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Brat u veri od pre nekliko sedmica molio i ostavio duvan i alkohol imao kizu i uvek n kolea i sad je dobar.
Nedavno se obratio i rešio živeti bez robovanja porocima.
Želja sa voljom i molitvom deluje silno. Haleluja.
Žena mu naša nova sestra imala sepsu oko mesec dana i otpisali je svi posle nekoliko operacija.
Muž je verovao da Bog može isceliti njegovu mladu ženu a tad još nije bio obraćen i tražio je da se moli za nju svaki dan po više puta i kad se odjednom to desilo na iznenađenje medicinara a i nas oboje su došli da se krste i sad Bog vodi svoju decu.
Haleluja.
To je predhodilo ostavljanju višegodišnjeg obovanja porocima.

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 25 Jun 2010, 17:23 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Esc je napisao:
Licno ne duvanim, ali je teror nepusaca neizdrziv

A šta je sa terorom pušača da moraju zapaliti. Ako već truju sebe ne želim da truju i mene u istoj prostoriji. S vremenom se čak javio i osjećaj mučnine ako neko u mojoj blizini zapali. Od tog mirisa nikotina mi pripadne muka. Najviše od svega mrzim kada u punom autobusu šofer zapali jednu misleći da niko ne osjeti.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 17:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Zar i toga ima ???????

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 17:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Nisam pušač ali mi je rečenica "thank you for holding your breath while I smoke" legendarna....
:lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 19:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
...meni je jednako grozno kad se cura nasprica parfemom kao da zeli zalihe istog na sebi sledeceih nekoliko godina...
pusim, ne pusim.. svejedno mi je.. stvarno mogu i bez i sa cigaretama.. sportista od kada pamtim za sebe, imala sam razne periode.. nekada 2 kutije na dan, nekada ni jedna cigareta.. sve zavisi kako sam raspolozena... ali nisu svi kao ja, lako je meni za sebe XD nepusaci pretaruju, gnjavite opasno.. a pusaci ako ne mogu izdrzati bez cigarete 2h, ako nekome u drustvu smeta, gori su od gnjavatora...

i dalje tvrdim da je ovaj vazduh koji udisemo dovoljno zagadjen tako da (ne)prisustvo dima cigareta ne cini veliku promenu u istom... pa fino, ljeti imas bastu, a red bi bio da se napokon naprave i pregrade izmedju prostora za pusace i nepusace.. XD ne samo da naljepe onaj papir pa ti duvaj u drugu stranu, da ne predje ovima... XD

Vrh

Tema posta: Re: Re:
PostPoslato: 25 Jun 2010, 19:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Esc je napisao:
Licno ne duvanim, ali je teror nepusaca neizdrziv

Odavno nisam gluplju recenicu cuo...
Spoiler:
Ne mogu tragati za postom. Mis mi je na izmaku snaga.... Ako u kontekstu ova recenica ima drugaciji smisao, izvinjavam se

Ne pusim. Ne vidim neki uzitak u tome. Ja kad vidim da puse ljudi koji nemaju marke u dzepu, a svaki dan kutiju-dve popuse, pa *ebao bi im majku....
Ja kad bih pusio, pa skontam da mjesecno "popusim" 200 KM, pa prestao bih makar umro na licu mjesta...

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 12:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Silhouette je napisao:
...meni je jednako grozno kad se cura nasprica parfemom kao da zeli zalihe istog na sebi sledeceih nekoliko godina...
pusim, ne pusim.. svejedno mi je.. stvarno mogu i bez i sa cigaretama.. sportista od kada pamtim za sebe, imala sam razne periode.. nekada 2 kutije na dan, nekada ni jedna cigareta.. sve zavisi kako sam raspolozena... ali nisu svi kao ja, lako je meni za sebe XD nepusaci pretaruju, gnjavite opasno.. a pusaci ako ne mogu izdrzati bez cigarete 2h, ako nekome u drustvu smeta, gori su od gnjavatora...

i dalje tvrdim da je ovaj vazduh koji udisemo dovoljno zagadjen tako da (ne)prisustvo dima cigareta ne cini veliku promenu u istom... pa fino, ljeti imas bastu, a red bi bio da se napokon naprave i pregrade izmedju prostora za pusace i nepusace.. XD ne samo da naljepe onaj papir pa ti duvaj u drugu stranu, da ne predje ovima... XD

Nikada mi neće biti jasno da je neko sportista a truje se nikotinom. Imam takav primjer i kod bliže rodbine.

A tek slučaj ljekara u bolnici koji su strastveni pušači!

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
hercegovac27 je napisao:
Silhouette je napisao:

Nikada mi neće biti jasno da je neko sportista a truje se nikotinom. Imam takav primjer i kod bliže rodbine.

E to mi nikad nece biti jasno - znaju sve o posljedicama pusenje, a opet puse - prsti im se zute, smrde na dim, a pacijente ubjedjuju kako to ne valja.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 14:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hercegovac27 je napisao:
Silhouette je napisao:
............................

...pazi.... mogla bih ti filozofirati 1000 redova zbog cega ti nikada i nece biti jasno pa opet necu nista promeniti... jedino mogu napomenuti, onako usput... ja volim balans, ne krajnosti.. iako vise tezim ovom drugom, svaki dan se trudim da nadjem sredinu.. ;)

pusaci i nepusaci ce se uvek svadjati i to je tako... sve dok se fino ne razdvojimo pregradama - borba se nastavlja.. xD

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 14:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja imam jako efikasno rjesenje.

"Pusac-eliminator"!!!
Za samo 99,90 KM otkricu vam melodiju koju treba da zvizdite u drustvu nadobusnih pusaca :lol:
Spoiler:

Elem, posto ja volem da zvizdim i proizvodim jako visoke i iritantne tonove, a to vecini covjecanstva smeta, onda ja ne zvizdim osim ako nisam sam. Kad krene prica o pusenju i kad "strana" pusaca krene sa argumentima kao sto su "Izadjite ako vam smeta" onda ja krenem da zvizdim :D S tim da imam jako veliki kapacitet pluca, pa moREm izdurati puno :lol: Nakon toga staje prica, gase se cigare, samo pokoja plane, s vremena na vrijeme, a alkohol i prica nastavljaju svojim tokom 8)

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 15:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nidje veze... :) ^_^

nego... da dodam....naravno da je bolje zdravlje nego pusenje.. i tu se rasprava zavrsava... ako preterujes u bilo cemu, nije dobro... sta ce mi kule i dvorovi ako nisam zdrava? ili sl...
tako da, sve treba probati, radis sta ti srce i dusa kazu, i bombona.. samo ne ugrozavati svoju okolinu...
ja isto ne zelim da sedim u zadimljenom restoranu, niti da pusim za stolom dok jos neko jede.. van svake pameti i bontona...
naci sredinu u svemu.. malo tolerancije kao i prilagodjavanja sa obe strane ne bi bilo na odmet... PEACE! hahah :))

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 15:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Pusaci smrde na cigare, ali to oni vjerovatno i ne osjete. A kako bi i mogli, kad vuku bolje nego ALFA 90 :lol:

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 15:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Silhouette je napisao:

Hoces da krenem zvizdati? :lol: :lol:
Neki dan mi je stara rekla "Je*em ti majku ustasku, hoces li prestati zvizdati?!" :-?
Ja zvizdao 20ak minuta... Crtao graficki rad i zvizdao... Ona u kuci preko puta, 15ak metara od moje. Nazove me na telefon i kaze tu famoznu recenicu :lol:
Spoiler:
Joj smajlija ^_^... J & J me smorile njime :lol: nebitno

Najjace mi je kad neka cura pusi, pa izvadi neki slatkovodni parfem i nasprica pola kile na sebe. Lafo da neutralise dim... O, livado rosna travo!!! Ubio bih se odmah. :angry1:

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 15:14 
Stara kuka
Stara kuka

TaškoBL je napisao:
Silhouette je napisao:

Hoces da krenem zvizdati? :lol: :lol:
Neki dan mi je stara rekla "Je*em ti majku ustasku, hoces li prestati zvizdati?!" :-?
Ja zvizdao 20ak minuta... Crtao graficki rad i zvizdao... Ona u kuci preko puta, 15ak metara od moje. Nazove me na telefon i kaze tu famoznu recenicu :lol:
Spoiler:
Joj smajlija ^_^... J & J me smorile njime :lol: nebitno

Najjace mi je kad neka cura pusi, pa izvadi neki slatkovodni parfem i nasprica pola kile na sebe. Lafo da neutralise dim... O, livado rosna travo!!! Ubio bih se odmah. :angry1:

Moja majka nam je zabranjivala da zvizdimo u kuci , govorila je "zvizdanjem dozivate djavole!" :confused2: :lol: Zato sam tek posle 20.-te usavrsila zvizdanje kad sam se odselila. :D Prvih dana sam samo zvizdala. :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 15:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
laoce je napisao:
E to mi nikad nece biti jasno - znaju sve o posljedicama pusenje, a opet puse - prsti im se zute, smrde na dim, a pacijente ubjedjuju kako to ne valja.

Nije to teško shvatiti. Sve je sadržano u jednoj riječi: ovisnost. Navukli su se. Navukli su organizam na nikotin i on im se traži, to je jače od njih. Mogu oni pri tome biti svjesni koliko hoćeš o tome da je to štetno, i svjesni su, ne samo doktori već i svi drugi, ali im ta svjesnost nije dovoljna. Ovisnost je jača.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 16:02 
Stara kuka
Stara kuka

Vader je napisao:
laoce je napisao:

Nije to teško shvatiti. Sve je sadržano u jednoj riječi: ovisnost. Navukli su se. Navukli su organizam na nikotin i on im se traži, to je jače od njih. Mogu oni pri tome biti svjesni koliko hoćeš o tome da je to štetno, i svjesni su, ne samo doktori već i svi drugi, ali im ta svjesnost nije dovoljna. Ovisnost je jača.

Najzalosnije je kad ni o oni koji zavrse u bolnici zbog nikotina, cak ni tad nece da ga se rijese i cekaju kad ce "vrijeme odraditi svoje" i "od sudbine se ne moze pobjeci", a sudbina im je u kutiji cigareta.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 638 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]