crna zemlja je napisao:
Simpatizer je napisao:
crna zemlja je napisao:
Pa pise u tekstu da je rijec o onim debelim konjima koji vuku kamione i nose balvane.
Vjerovatno je to u pitanju.
Nije to, u pitanju je nesto jos debilnije.
Misliš na golf klub u Zalužanima?
Odmah sam provalio. To nam je stvarno neophodno! Kažu da smo jako talentovana nacija za taj sport. Naime, grad će pokloniti dio zemljišta u kasarni Zalužani koje je dobio iseljenjem vojske. Inače to će biti kultno mjesto u Banjaluci gdje će se skupljati sami jet set banjalučki tipa našeg predsjednika kluba itd.
Onda, ostala nam je od svjetskog prvenstva u raftingu jedan reprezentativan objekat na Vrbasu kojim se dičimo, pogotovo noću kad upale reflektore i kad se ima ko spuštati.
Padobranci svake godine skaču na dan grada i njima trebaju pare. Pogotovo ove godine kad će aero klub Sv. Ilija imati pune ruke posla da prosipa predizborne plakate po banjaluci.
Konjički klub Čokorska polja jako perspektivan i u privatnom vlasništvu koji naravno finansijski pomaže naš grad banja luka jer bez konja ne možemo.
Mogu do sutra nabrajati.
Ali, da podsjetim.
Mi smo odmah po završetku rata imali Evropu u Boriku:
-KK Borac Nektar i KK Mladi Krajišnik ili Port MK
pitam se gdje su ti klubovi????? Šta su oni bili i šta su oni sada??? Ko ih je uništio? Tu je postojao i KK Orlovi jedno vrijeme igrao u ligi BiH.
Zaključak uništena banjalučka košarka!
-RK Borac i RK Kosig, Borac se još uvijek koprca, ali to nisu rezultati dostojni njegovog imena (to svjedoče i riječi ovog trenera Švajcaraca) svi naši talenti otišli u Bosnu i imaju sjajne rezultate. Pa kad se Bosna mogla mjeriti sa Borcem? Nikad. Kosig ja mislim da više i ne postoji (bili su jedne godine u evropskim takmičenjima).
Zaključak Rukomet ispod svog renomea!
-FK Borac sad smo nešto napravili i opet će nas osramotiti odlaskom u široki. Tako da ti i prisjedne Evropa, a možda je i bolje, grad nam je obezbjedio konjički klub tako da kad nam dosadi da nas jašu možemo otići gore na Čokore da i mi nešto jašimo.
-FK BSK ova godina dosta uspiješna možda i najuspiješnija. Stadion, dobar plasman, sjajna ekipa. Međutim čim smo se približili cilju PL počele su priče kako ćemo sa dva kluba u PL. Ko će to da finansira. Grad se naravno nije oglasio po tom pitanju i ostali smo tamo gdje smo i bili u ligi RS.
Znači, treba ulagati u individualne sportove (za guzonje) koji nemaju nikakvu tradiciju ovdje a zanemariti svetinju i tradiciju?
Sram da te bude Dragoljube Davidoviću

!!!!
Ali neka, Dodik je prve izbore izgubio u SD Boriku (mislim na iživljavanje nad vulturesima) a ove druge će na Gradskom stadionu!
I još nešto za nasborik. Molim te da ne pises na onom forumu, tako smo se dogovorili i ispoštuj to. Vidiš da temu tamo održavaju oni provokatori i nemoj nasjedati na njihove provokacije molim te. Eto im njihov forum. Meni je ovdje deset puta opuštenije, ista raja i priča samo o borcu i banja luci, nema gubljenja vremena na nepotrebne rasprave sa mungosima.
Pozdrav!