banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 10:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 675 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 34  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Jun 2010, 20:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Feb 2009, 21:01
Evo zavrsila skolska godina... pa da kazem nesto o tom drugom razredu u elektro za smjer: tehnicar racunarstva.

- U prvom polugodistu iz srpskog se radi knjizevnost,humanizam,renesansa,barok,klasicizam,itd. Potrebno je znati o svakom periodu ponesto.
Radi se par lektira,medju kojima Ilijada i Odiseja.
U drugom polugodistu vise se radi gramatika,a pred kraj i knjizevnost,ali vrlo malo.
Ako vam predaje Ljubica Cankovic,budite aktivni s lektirama,javljajte se i nek vam sveska bude cista.
Sto se tice lektira za prvo polugodiste,na internetu mozete naci sve. Ako shvatite poentu Ilijade i Odiseje necete ni imati
potrebu da citate lektiru...

- Matematika je srednje teska,ako ne i lagana... u prvom polugodistu rade se kvadratne,bikvadratne,binomne i iracionalne jednacine.
To nije bas toliko lagano,ali uz minimalno ucenje moze se shvatiti dovoljno za 2.
U drugom polugodistu radi se trigonometrija koja je lagana,pa se 2 navuce uz minimalno ucenje.

- Iz OET se uci o naizmjenicnoj struji,otporima(R,L,C),osc.kola i slozena kola. Pri kraju se uce trofazni sistemi.
Uz malo ucenja,trojka se izvuce lako.

- Iz Fizike se uce mehanicke i elektricne oscilacije,interferencija,te prelamanje i odbijanje talasa.
U drugom polugodistu se uci Optika,koja se bavi proucavanjem svjetlosti,znaci priroda svjetlosti,
prelamanje,odbijanje,interferencija,difrakcija,polarizacija,disperzija,etc.
E sad,ako Fiziku imate kod Zoke,petica se lako moze navuci. Za Alvira,ne znam jer mi ne predaje ali znam da nije lako.

- Elektronika,bar meni,je bila teza u prvom polugodistu nego u drugom,ali ako se uci od pocetka,prolaz je garantovan i
u prvom i u drugom polugodistu.

- El.mjerenja su lagana,doduse treba malo mozgati,nije sve bubanje.

- Praksa nista tesko,nema puno ucenja. Vecinom praktican rad,izrada sklopova i slicno.

- Programiranje: obradjuje se Paskal. Prvo polugodiste je veoma lagano.
Drugo polugodiste je vec malo teze. Jer se rade funkcije i procedure i jos neke komplikovanije stvari,
ali ako shvatite prvo polugodiste dobro,onda drugo nece biti problem.

- Laboratorijske vjezbe: vjezbe se drze iz Elektronike i Mjerenja.
Elektronika nije nista posebno,potrebno je samo pratiti sta Simo prica i sve ce biti lako.
Doduse,dosta je strog sa elaboratima medjutim na kraju dobijete ocjenu po zasluzi...
Mjerenja su laganija,sto se tice elaborata. Vjezbe sami spajate i ocitavate.
Vjezbe spajajte po semi.
Na kraju polugodista i godine se rade izlazne vjezbe koje se sastoje od toga da odaberete naslijepo listic
sa brojem vjezbe. U svesci nadjete vjezbe i spajate. Nebitno da li ste bili na casu kad se vjezba radila ili ne.
NAPOMENA: Ne spajajte vjezbu napamet! Gledajte semu i spajajte pocevsi od elemenata na desnoj strani.

- Racunarske komponente su cista teorija. Ucite od pocetka i nemojte misliti sto je samo bubanje da je nebitan predmet.
Mnogima na kraju fali za prosjek.

- Engleski: kome je bio lagan u prvom razredu,bice i u drugom. Nema puno za uciti. Standardno je dva testa i dve pismene godisnje.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 17:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
Evfo posto je meni sad khm, nekoliko godina od kad sam zavrsio elektro da vam kazem koju :D

Srpski jezik - Ljubica Cankovic

Nije potrebno da ucite i citate lektire,ako imate dara za pisanje,samo pisite uredno pismene zadatke na slobodnu temu (ja sam imao 5 a nisam nista ucio)

Matematika - Zlatka Solaja

Ako vam je razrednik neko od vaznijih profesora (ekipa iz kafane)
ne morate uciti,oni ce srediti.
Ako nije onda bolje skontajte kako da prepisete,ili naucite matematiku.
Ja nisam ucio a imao sam 4-5 kako kad.

Nemacki jezik - Mala crvenokosa sto gleda u plafon

Trazite referate i prepisujte sa neta 5 zagarantovano.
Ako vec niste imali srece da dobijete referat kazite da vam treba za prosek na faksu,pa sa ocenama 3.2.2. imate zakljucno 5 (kao i ja )

Merenja - Nedjo Galic

Postujte coveka i imacete vise od pozitivne ocene

Racunari - Tarlac

Ako imate sahovsku tablu,ponesite je kod njega,i nije bitno sto nemate pojma o sahu imacete dva.

Simo Maksimovic

Legenda od coveka,budite iskreni sa njim,ako ne znate recite mu to,necete dobiti 1 ostavice vam datum,ali kasnije se obavezno javite.
Bez znanja nema prolazne ocene.

Karanovic Mladen - Brdo predmeta

Ako ikojim slucajem imate 7 cas kod njega,ostanite,makar i sami.
Isplati se visestruko.
Sedite u prvoj klupi i pisite sta on diktira.
Pozitivne zagarantovane.

Simic

Budite redovni ako mozete naucite,u cetvrtom razredu kazite da ste pogresili sa skolom i da cete ili mnogo drugaciji fax ili menjate zanimanje.Pozitivna :D

Tako bi izgledao moj zivot u elektro skoli

Naravno uz redovna napijanja na svim casovima osim kod POPA :D

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 17:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
dalmi je napisao:
Evfo posto je meni sad khm, nekoliko godina od kad sam zavrsio elektro da vam kazem koju :D

Nije potrebno da ucite i citate lektire,ako imate dara za pisanje,samo pisite uredno pismene zadatke na slobodnu temu (ja sam imao 5 a nisam nista ucio)

Ako vec niste imali srece da dobijete referat kazite da vam treba za prosek na faksu,pa sa ocenama 3.2.2. imate zakljucno 5 (kao i ja )

Merenja - Nedjo Galic

Racunari - Tarlac

Ako imate sahovsku tablu,ponesite je kod njega,i nije bitno sto nemate pojma o sahu imacete dva.

Simo Maksimovic

Legenda od coveka,budite iskreni sa njim,ako ne znate recite mu to,necete dobiti 1 ostavice vam datum,ali kasnije se obavezno javite.

Isplati se visestruko.
Pozitivne zagarantovane.

Simic

Budite redovni ako mozete naucite,u cetvrtom razredu kazite da ste pogresili sa skolom i da cete ili mnogo drugaciji fax ili menjate zanimanje.Pozitivna :D

pa staril ta zena ikad????????????????pa kad sam ja isao u Elektro(a tad se neki na forumu nisu ni rodili) ona je predavala i bila stara :cat:

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 18:24 
Početnik
Početnik

Da li mi neko ukratko moze objasniti sta se uci iz:
Racunara
Baza podataka
Digitalne tehnike
i Automatike?

Posto u trecem dobijam te predmete...

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 18:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
cvox je napisao:
dalmi je napisao:

Merenja - Nedjo Galic

Racunari - Tarlac

Simo Maksimovic

Isplati se visestruko.
Pozitivne zagarantovane.

Simic

pa staril ta zena ikad????????????????pa kad sam ja isao u Elektro(a tad se neki na forumu nisu ni rodili) ona je predavala i bila stara :cat:

Pa bila je stara i kad sam ja isao u skolu XDDDD
Cuo sam price od ljudi koji su otisli u penziju da je ona inace Metuzalemovo godiste,ali se rodila stara XD
Kazu da ona izgleda onako zadnjih 300 godina heheheheh

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 00:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
:lol: :lol: :lol:
Citam ovo sto je ovaj stefo napisao i cudim se cudim zar se u toj skoli nesto uci jbt

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 00:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Ala aj kad vec pisete o tome evo da i ja napisem koju ali za smjer elektronike

Matematika: Vesna Vukovic
Uciti se mora ko hoce prolaz bar minimalno, one totalne tukce obara na popravni......

Srpski: Zarko Mackic
Dobar profesor, predavac....legenda....lako izvuci 4 ili 5 :)

Mjerenja: Nedjo Galic
Kod njega bez ucenja nema nista.....i za 2 se mora nesto znati a to nesto obicno nije tako malo

Primopredajnici: Savo Kalabic
Potpuni idiot od profesora koji nam apsolutno nista nije objasnio za cijelu godinu.......niko nema pojma o cemu se uopste radi u tom predmetu

Praksa: Pajo
Tu je bar jaka zajebancija......nista posebno tesko

Fizika: Alvir
2 i 3 su jedine ocjene kod njega osim kecine naravno :D......potrebna je sreca i to je to, nista vise ne treba.....znanje nula bodova :D

Osnove: Madjarija
Mozda i najtezi predmet u drugom razredu, stroga profesorica koja irititira svojom pojavom ali je jako dobar predavac :D

Elektronika: Vera Stanivuk
:lol: :lol: :lol: ko ima imalo mozga moze izvuci 2.....Vera ionako pojma nema gdje se nalazi.....sva je izgubljena

I aj dosta ne da mi se vise......e da, sad su vratili smjer tehnicar telekomunikacija, smanjili su elektroniku na 2 odjeljenja.....al neka......sto manje to bolje :D :D
Skola je super, ako neko cita ovo uopste upisite Elektro necete se pokajati :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 01:34 
Početnik
Početnik

Savo idiot nevidjeni... lik s vrata pocne biflati lekciju i na kraju casa ne zna ni sam sta je rekao...

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 23:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
stefo123 je napisao:
Savo idiot nevidjeni... lik s vrata pocne biflati lekciju i na kraju casa ne zna ni sam sta je rekao...

Ma mene briga, zakljucio mi 5 a knjige ni pipnuo nisam.....kako, to samo on zna :D

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 01:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
Stratovarius je napisao:

Mjerenja: Nedjo Galic
Kod njega bez ucenja nema nista.....i za 2 se mora nesto znati a to nesto obicno nije tako malo

On je dobar cova, samo ga ne treba zajebavati (previse :D ) i za najmanji iskazani trud nagradi...

Stratovarius je napisao:
Praksa: Pajo
Tu je bar jaka zajebancija......nista posebno tesko

Kakva je on pojava...praksa se svede na tri casa zajebancije i rovanja po onim ladicama u radionici :lol:

Stratovarius je napisao:
2 i 3 su jedine ocjene kod njega osim kecine naravno :D......potrebna je sreca i to je to, nista vise ne treba.....znanje nula bodova :D

Potrebno je puno novina na svakom kontrolnom da ih on prelista i onda prepisivati dok ti oci ne ispadnu :D ...

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 13:29 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 01 Jun 2010, 15:19
Elektro škola je stjecište najgoreg ljudskog smeća.
Većina profesora pomenutih u ovoj diskusiji su obične lopovine i silovatelji.
Jadnice koje dođu u tu školu izložene su silovanjima i ucjenama tog ološa kojeg samo neinformisani i glupi mogu nazvati profesorima.

Takvo nije samo to smeće koje formalno zovu „profesorima“ nego i „kancelarijsko“ osoblje poput kriminalke iz računovodstva - Velinke Radulović, krmacetine koja se decenijama bavi teškim kriminalom.

Sve nove radnike u toj školi ucjenjuju i iznuđuju uz aistenciju te krmacetine.

Dok sam radio u toj rupetini ni za jedno primanje (LD ili tzv.“materijalne troškove“) ta krmačetina nije dala nikakav propratni dokument,
poput npr. platne liste.

Nove radnike prvo navuku nekim sitnim isplatama za koje kažu (slažu) da su materijalni troškovi, a kasnije ih to školsko smeće otvoreno ucjenjuje.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 15:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Sad vidjeh da si napisao VECINA...

Moja mama je imala 27 godina radnog staza u toj skoli, pa nije lijepo ovo sto si napisao.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 15:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Covjek je samo iznio svoje misljenje.......to je sad neka druga strana medalje o kojoj stvarno nemam pojma......meni je Elektro ostala u lijepom sjecanju :D

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 15:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I ja sam isto samo rekla svoje misljenje...
Svaka skola ima svoju drugu stranu medalje, ali mislim da im nije mjesto ovdje.
Ma, moja majka je vr' :)

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 15:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zaboravih sta ti je mama predavala a cini mi se da si spomenula par puta......podsjeti me molim te :D

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 15:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Energetiku, neke predmete automaticarima i strucne energeticarima :D
Ne znam ni ja sve :)

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 14:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2010, 21:28
http://hotfile.com/dl/87553024/4190554/ ... n.jpg.html

Evo sto su neki likovi crtali Madjariju.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2010, 20:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
Stratovarius je napisao:

Potrebno je puno novina na svakom kontrolnom da ih on prelista i onda prepisivati dok ti oci ne ispadnu :D ...[/quote]

jest jest, pod uslovom da imas kontrolni prva dva casa...to smo mi jednom tako uradili, pa covjek pitao imamo li neke druge novine, posto je te procitao... :D :D :D kakav je to isfur bio tada...

sad cu ja malo da iznesem svoje utiske sto se profesora tice....pa da krenemo...hehehe :

Vera Stanivuk (razrednica) - sto je vec neko spomenuo zena izgubljena u vremenu i prostoru, al nikad niko od nas nije imao vecih problema....

Tarlac - sto je vec neko rekao: ponesi sah i imas 2...hahahah...ja sam imao malo dugaciju situaciju...svaki put sam namjerno brisao sistemske fajlove sa diska, i onda fino to kazem njemu, a on kaze: ajd molim to rijesi negdje, opravdacu ti ja i sledeca dva casa, da ne bi imao on frku sa glavesinama...hahah..a ja fino odnesem kod druga u firmu da se on igra sa diskom, a ja sa drugo na kafu..

Ostoja Jenjic - profesore, mogu li ja... (kontam reci u WC)...a on: moze, moze, evo i 2 marke za caj i ne morate se vracati....hahaha, jest da sam imao dosta keceva koje sam ispravljao, al legenda cova...

Snježa Stojcic - terorisala nas samo sa lektirom i sa pismenim zadacama...smucila mi se svaka lektira...da nije bilo na internetu vec odradjenih lektira, ne znam sta bi bilo...

Taca - ufff...vec mi nije dobrooo :D :D :D :D

Zlatkovicka i Madjaricka - Fujjjjjjjjj...

Šunjalica - e to je vec prica za sebe...

Fudo - Kralj...pomoci ce koliko god moze...

.
.
.
ne mogu se ni ja vise sjetiti ko mi je sve predavao, a sta sad predaje taj Mladen Karanovic???

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 13:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2010, 21:28
Flashman je napisao:
Taca - ufff...vec mi nije dobrooo :D :D :D :D

Ja ne znam jos ni jednu osobu iz ETS da voli Tacu. XD
Al jbt koja je ona koza. Da nam onaj njen kontrolni da radimo samo jedan cas i treba nacrtati tri crteza i sklop i rasklop. Nije to toliko tesko nego ja nemam vremena da ono sve nacrtam.
Prvi cas kad smo se upoznavali ostavila je na mene takav utisak kao da je najbolja profesorica u skoli, a vec slijedeci cas me je razocarala. I tako svaki cas me je sve vise i vise nervirala. Ponasa se ko da je pokupila svu pamet ovoga svijeta, a veze nema sa zivotom. Zna samo ono njeno crtanje. Da ima imalo mozga u onoj njenoj glavi ne bi nama predavala sad ovdje. I svakog zivog kritikuje k'o da je ona savrsena. Nije ni cudo sto se jos nije udala. Ko bi nju onakvu. Ima 50 godina, a oblaci se ko da ima 20 godina. Jos kako je stavila one slike u kupacem na svoj fb profil... XD

Btw jel' istina da su Sunjalicu bacili u kontejner i da sada ima fobiju da hoda sama gradom po noci? XD

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 17:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Blue Lightning je napisao:
Btw jel' istina da su Sunjalicu bacili u kontejner i da sada ima fobiju da hoda sama gradom po noci? XD

I sam sam četiri različite verzije toga čuo, pa je realno reći da nije istina...
Blue Lightning je napisao:
Ja ne znam jos ni jednu osobu iz ETS da voli Tacu. XD

zbog nje ponavljao razred...i koliko god da glupo zvučalo, ja sam joj beskrajno zahvalan na tome danas...

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 675 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 34  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]