banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 19:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Pivski kvasac
PostPoslato: 18 Jun 2010, 11:10 
V@nja je napisao:
O kulturi prica neko kome je svaka treca rijec na forumu psovka.
Sjajno :lol:

Onda stvar ophodjenja sa ljudima... :D :D :D :D

No, daj mi link da vidim gdje si to procitao sto tvrdis?

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010, 11:16 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Niste vi u pravu u potpunosti ni jedan ni drugi....Nije se jednom desilo da doktor propiše pogrešnu terapiju.....a nije isto ni u kakvom obliku se uzima dodatak prehrani.....čak i dve vrste vitamina c u tabletama mogu imati različit učinak.....

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010, 11:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
'Ej vas dvojica... Slika no no na mojoj temi to raditi. :D

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010, 11:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2007, 13:48
tensSa je napisao:
galenikin vitamin C od 500 mg bog i batina... :D :D :D

Да, за снижавање ph, тј. закисељавање урина :D. Иначе дневне потребе од 60 mg задовољавају 1-2 кивија, на примјер.

Вања је то лијепо објаснио, није свеједно :) , боља је искористљивост витамина и минерала из намирница, него из којекаквих бочица :) .

Сви које знам некако успијевају прогутати квасац немаскираног укуса, тако да никакве користи од мене... Драго ми је што сокић ради посао :) . И надам се да ће цријевне ресице брзо да се опораве :wink: .

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010, 11:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hvala. :)

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010, 11:36 
Citiraj:
Иначе дневне потребе од 60 mg задовољавају 1-2 кивија, на примјер.

Da, americka RDA preporuka...inace svima treba ista kolicina, nebitno dal' je u pitanju bakica od 50-ak kila ili sportista od 100 i kusur kila...odjavljujem se sa teme.

V@nja ako se 'oces svadjat' salji pp, da ne kvarimo curi temu... :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010, 11:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
_zoka, ne govorim ja da je ljekar apsolutno u pravu. Daleko od toga. Ja sam prvi iskusio njihove greske na svojoj kozi.
le_papillon je rekla da je vec probala farmakolosku terapiju pa joj ista nije pomagala. Kada vec potencijalno ima opciju 'prirodnog' rjesavanja svog problema, zasto da ne? Sigurno joj nece pretjerano skoditi.

tensSa, nema linka. Ima nesto i u knjigama :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010, 11:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
'Alo pilićar, :D kakav god da je doktor u svakom slučaju o organizmu i kako on funkcioniše zna više od tebe i ostalih koji nisu doktori zato шат д фак ап više :lol: :lol: :lol: :lol:

@papilon
Salij to i šuti :D Pij jedno vreme ako vidiš da fercera, malo se pretrpi pa pij, naviknućeš se. Nije tebe stislo kako treba jer da jeste jela bi i *ovna :lol:
Tako je to nekada bilo :D

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010, 11:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
ja sam fino rekao da se taj kvasac treba smrkat a vi kako ocete :cat:

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010, 16:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pitao ja kolegu....kaže da je toliko odvratno da jedino možeš pojesti ako izmiksaš sa nekim voćem,neki šejk napraviš,najbolje sa narandžom....

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010, 17:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 19:20
Pivski kvasac
Zbog zaštitne funkcije, preporucuje se u svim životnim dobima. - Štiti jetru, oci, kožu, otklanja umor i podstice gubljenje težine. - Najbolji je suvi, jer ga organizam potpuno iskorišcava U narodnoj medicini pivski kvasac poznat je kao lek za mnoge bolesti, a mesto je našao i u oficijelnoj medicini. Medutim, ne treba ga uzimati u svežem stanju iz više razloga: brzo se kvari, gorkog je ukusa, izaziva nadimanje, gljivice uzimaju iz hrane u probavnom traktu vitamine B grupe koji su im potrebni za razvoj i razmnožavanje, a organizam nije u stanju iz živih celija (gljivica) iskoristiti ni vitamine B grupe ni druge hranljive sastojke.Stoga se danas proizvodi osušeni pivski kvasac, koji organizam lako i potpuno iskorišcava, a koji se uzima s vodom, uz glavne obroke. Medu korisnim sastojcima se posebno isticu proteini, koji su slicni onima životinjskog porekla, šecer, gvožde, mineralni sastojci oligoelementi i vitamini, osobito grupe B. Preporucuje se u svim životnim dobima zbog zaštitne funkcije, s tim da dnevna doza podeljena u tri jednaka dela ne sme prelaziti šest do deset grama. Kvasac, štiti jetru, oci, kožu, otklanja umor, održava ravnotežu crevne flore, pomaže nestanku akni, sprecava mucninu i ublažava probavne poteškoce. Kod onih koji se hrane vegetarijanski koristan je kao dodatak hrani. Svi bi trebalo da ga uzimaju barem dva puta godišnje, tokom dva meseca jer je toliko potrebno da se ispolji njegovo delovanje. U slucaju posebnih tegoba, uzima se dva puta dnevno do izlecenja. Suvi pivski kvasac ima znacajnu ulogu u dijetoterapiji mnogih bolesti: šecerne, oboljenja probavnih organa, upale želudacne sluznice, cira na želucu, kod oboljenja jetre i žucnih puteva, zatvora kao i u dijetama za mršavljenje jer podstice gubljenje težine.
http://www.narodnilijek.com

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010, 19:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
raven, sada me malo zbuni za taj svezi kvasac. ja ga uzimam, ono kada mesim neko testo, uvek pojedem malo. meni je super i bas mi se svidja ukus :D
ali dobro, to je pekarski kvasac, ovaj pivski nisam nikada ni probala. ono sto ja znam je da su oba lekovita, sa slicnim delovanjem. jedino se pekarski ne sme uzimati zajedno sa vocnim sokovima jer dolazi do fermentacije i stvaranja alkohola.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 06:49 
Izvinjajem se sto se opet javljam, a rekao da necu...

Citiraj:
tensSa, nema linka. Ima nesto i u knjigama :D

Ako moze koja knjiga u pitnaju i koja stranica, autor?

I kao sto sam pretpostavio, buduci da je navela da je uzimala zbog vitamina B mogla je uzimati i tablete, cisto sam pitao doktora jednog i potvrdio mi je...bevipleks tablete i super...naravno prioritet je hrana bogata nutrijentima koja su potrebna organizmu, znaci prvo hrana pa onda tablete. :wink: :wink: :wink:
Kao sto sam rekao najbolje da odes nutricionisti, on ce ti prepisati ishranu kakva ti odgovara...

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 11:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bila sam, i jedino što sam po preporuci nutricioniste uzimala je folna kiselina, naravno uz sve smjernice u vezi s ishranom.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 08:15 
Da li se drzis ishrane koju ti je prepisao nutricionista??

Koje simptome imas??

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 23:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2006, 22:47
Varenje hrane je lakse nego varenje tableta.
U slucaju celijakije radi se o atroficnim crijevnim resicama koje ne mogu da apsorbuju hranu i sve potrebne oligoelemente, vitamine, masti, ugljene hidrate i proteine. Zbog nedovoljne apsorpcije zeljeza, nastaje anemija.
Da bi se oporavile crijevne resice, potrebno je biti na dijeti bez glutena, odnosno psenicnog brasna. Proces oporavka traje, a pivski kvasac ga ubrzava, jer djeluje povoljno na obnavljanje .
Stoga, shvati da ti je to sansa da se sto prije oporavis.

Ja sam ga uzimala prije, u casi vode razmutis, jeste da je groznog okusa, ali popijes i gotovo.
Bas me sad ova tema podsjetila da ga ponovo kupim i pijem.
Gdje to kupujes?

Stigmata, ja sam uzimala taj pivski kvasac u prahu, kao cesevita, samo je neke bljutave boje. A taj pekarski sam znala razmutiti svezi i napraviti masku za lice:)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]