Nicole je napisao:
HugoLina je napisao:
da li bi tako olako mogla se udati za muslimana i obrezivati sinove da su ti, recimo, oca drzali u logoru i mucili? Da ti je pola familije izginulo u ratu?
Znači ti si pravoslavne vere a ne znaš šta ta tvoja vera propoveda o oprostu greha!
Druga stvar taman da i jesu svi moji bili u logoru zašto da taj neko i ja ispaštamo zbog dela unezverenih glava iz prošlosti a imamo želju i volju da uspemo zajedno!?
...i treća stvar, moja porodica će uvek stati uz mene i podržati me šta god ja da uradim i odlučim jer mojoj porodici je bitno da sam ja zadovoljna i srećna a ako je moja sreća uz muslimana ili hrvata niko mi neće okretati leđa.
I ja sam odusevljen tvojim postom.
Nazalost to nista ne mijenja - ja ne vjerujem da bih se mogao zaljubiti u Hrvaticu, cak ni hipotetski. Nije mi jasno kako bi se to moglo desiti. Ja bih to prekinuo u startu i ne bih se osvrtao.

EDIT:
Eto, ja opet ne vjerujem u neke stvari... pa se cinicno nasmijah. Al' odusevljen sam i tvojim i Ajkulinim postovima i, moram priznati, potpuno... iznenadjen.
Uvijek pazljivo citam tvoje postove, prosto uzivam u tvojoj sposobnosti da sazimas sadrzaj i da na jednostavan nacin kazes neke vrlo ozbiljne stvari. Iskreno ti se divim.
Al' tu i tamo se nasmijem - prosto, ne vjerujem u neke tvrdnje.
Imam jenog drugara muslimana koji je ozenio pravoslavku. Drzi - ne daj... Niti ju je porodica podrzala, ni ovo, ni ono... Sada bi se i razveli, al' kako pogledati dusmanima u oci

I tako...
Iskreno, meni je drago sto ne dijelimo misljenje i drago mi je sto sam u prilici da na civilizovan nacin diskutujem sa ljudima koji imaju drugacija iskustva i koji bi me, ocigledno, mogli pouciti nekim stvarima... samo da ja nisam tako ogranicen
Sta da ti kazem? Ima jedna strasna replika iz Kustinog filma, cini mi se da ovako glasi:
"Otkad sam samog sebe uhvatio u lazi - nikom zivom ne vjerujem." Ja bas nesto i ne vjerujem ljudima, a skoro uopste ne vjerujem u ljude. Samo u se i u svoje kljuse
Na stranu moj diletantski humor, hocu iskreno da ti se zahvalim, i Tebi i Ajkuli, na tome sto ste se tako otvorile iako ste znale da takvo misljene ovdje nije popularno. Primijetio sam gomilu klimaca glavom i drago mi je sto sam vas upoznao, pa taman i na ovakav nacin. Iskreno, bez truna cinizma.