banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 00:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1020 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 51  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Josip Broz Tito
PostPoslato: 25 Maj 2010, 17:33 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Pioniri i omladinci, sretan vam Dan Mladosti.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2010, 20:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Pišu kako zbog svega toga službeni predstavnici Katoličke Crkve zazirali su i od odlaska u Jasenovac.

"Ne zato što bi nijekali ili prezirali žrtve toga logora ili što im ne bi željeli odati dužnu počast. Po toj logici takav bi onda bio i sam Tito, koji nikada nije bio u Jasenovcu. Očito je najbolje znao i zašto. Jasenovac je, osim toga, postojao i nakon 8. svibnja 1945., samo što njime više nije upravljalo "U", nego crvena petokraka. No ni žrtve Jasenovca nakon 8. svibnja 1945. nisu bile tretirane kao žrtve, nisu istražene, nego su prešućivane, pa se na žalost prešućuju i danas.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatski-redovnici-tito-nije-isao-na-jasenovac-zato-sto-se-nakon-1945-koristio-petokrakom/384190.aspx

Svako ko o austorugarskom podanredniku Titi ima lijepo mišljenje pljuje u lice žrtvama logora, političkih neistomišljenika, ideologije, a grobnice titoističkih čistki su konačno došle na red.

Život na kredit nam se razbio o glavu i ne znam da li postoji ijedan razlog da se grobaru srpskog naroda kaže hvala.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2010, 20:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Dust je napisao:

Pridruzujem se cestitkama Dust. Religija i nacija nas razdvaja, a Dan Mladosti spaja, dobro je govorio drug Tito :P Zelim da se pominjanjem danasnjeg dana sjetimo vremena kad smo sve nacije zivjeli slozno, u miru i prosperitetu i nismo gledali na naciju, religiju, vec smo bili pioniri i pionirke kako to rece Dust.

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/ ... ti.sr.html

or

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/ ... ti.lt.html

Zivio drug Tito :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2010, 21:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Међу старом гардом било је и млађих снага. Анђела (12) обучена је као пионирка од главе до пете. Иде у ОШ „Стари град“ на Дорћолу. Заједно са другарицом из разреда, Софијом, дошла је пред Кућу цвећа. Обе стоје са заставама.

– Волим да носим ову одећу. Жао ми је што се нисам родила у време док је Тито био жив. Трчала бих са штафетом и била још поноснија да носим пионирску одећу. Знам о њему да је био добар човек и да се тада живело боље него данас.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2010, 21:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
jellyfish je napisao:
Dust je napisao:

Pridruzujem se cestitkama Dust. Religija i nacija nas razdvaja, a Dan Mladosti spaja, dobro je govorio drug Tito :P Zelim da se pominjanjem danasnjeg dana sjetimo vremena kad smo sve nacije zivjeli slozno, u miru i prosperitetu i nismo gledali na naciju, religiju, vec smo bili pioniri i pionirke kako to rece Dust.

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/ ... ti.sr.html

or

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/ ... ti.lt.html

Zivio drug Tito :)

Pridružujem se i ja čestitkama, lijepa sjećanja i lijep život u njegovo vrijeme.
Šteta što nije bio još oštriji prema šovinistima i nacionalistima.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 16:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
Међу старом гардом било је и млађих снага. Анђела (12) обучена је као пионирка од главе до пете. Иде у ОШ „Стари град“ на Дорћолу. Заједно са другарицом из разреда, Софијом, дошла је пред Кућу цвећа. Обе стоје са заставама.

– Волим да носим ову одећу. Жао ми је што се нисам родила у време док је Тито био жив. Трчала бих са штафетом и била још поноснија да носим пионирску одећу. Знам о њему да је био добар човек и да се тада живело боље него данас.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Našao da o pionirima priča lik koji se okolo šetka sa radovanom na prsima...fiki...

Inače, nas 7-8 smo neplanirano totalno dan uoci ovog dana navecer proveli uz svirku i pivu na partizanskom groblju....bas bila gotiva...a imali smo i širok spektar marama kod cura, od palestinki pa do crvenih :D

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 10:37 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
sa zakasnjenjem, sretan Dan Mladosti drugovi i drugarice.... :)

filozof sa vrbasa je napisao:
Život na kredit nam se razbio o glavu i ne znam da li postoji ijedan razlog da se grobaru srpskog naroda kaže hvala.

sreca pa danas narod u RS ne zivi od kredita ... :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 13:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Žao mi je što ste isključeni iz Matrixa. 8)

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 13:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Dust je napisao:

Hvala sa zakašnjenjem. Bio sam i pionir i omladinac.
I ja sam nekad, matursko veče svoje imao.....

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 17:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Što o Titu kažu Nijemci - svjetski državnik, koji bi završio u Haagu

- Tita su cijenili, jer se oslobodio ”kandži Moskve”. Bilo je i onih koji ga nisu voljeli, jer je komunist. Međutim, ostaje činjenica da je Tito jedan od rijetkih političara koji je u cilju bolje suradnje bio u stanju bio izgraditi mostove između blokova. To su u Europi uspjeli samo Finci, Jugoslaveni i Austrijanci.

"Socijalistička Jugoslavija se nije raspala zbog mržnje njenih naroda, kako to danas mnogi tvrde", objašnjava profesor povjesti Sveučilišta u Berlinu, Holm Sundhaussen. Novija istraživanja pokazuju da se Titov model samouprave pokazao ekonomski neefikasnim. Ukidanjem Istočnog i Zapadnog bloka, životni standard je snižen, porasla je nazaposlenost, a Titovo djelo izgubilo je legitimitet. Rat je iniciran manipulacijama Titovih političara i intelektualaca, tvrdi profesor Zundhaussen.

„Titovo ime je sinonim za povjest Jugoslavije, oslobađanje zemlje od fašista i nacista, otpor Staljinu, otvaranje prema Zapadu, nesvrstanost, model samouprave i prilično blagostanje građana o kojem su stanovnici drugih socijalističkih zemalja mogli samo sanjati. Međutim, da je nakon 2. svjetskog rata postojao Haški tribunal, Tito bi morao odgovarati pred sudom za likvidacije i zločine koje je počinio prema svojim neistomišljenicima."

Organiziranjem partizanskih jedinica, Tito je samo djelimično zaslužan za poraz njemačke vojske u Jugoslaviji i na Balkanu, tvrdi Harald Potempa sa Vojno-povjesnog instituta u njemačkom gradu Potsdamu. Vojna istraživanja pokazuju da za oslobađanje Balkana nisu zaslužni samo partizani, već se njemačka vojska dijelom i dobrovoljno povukla, da im Crvena Armija ne bi presjekla redove na Balkanu, objašnjava Potempa.

„Zasluga Tita je što je izabrao put nesvrstanih, ali Titova Jugoslavija nije bila demokratska. Način na koji se pokušao obraniti od Staljinovog utjecaja je hrabar, zanimljiv i za svaku pohvalu. To je zasigurno bila blaža diktatura u odnosu na druge zemlje, ali to je bila vladavina jednostranačkog sustava."

Kada je 80-tih godina počeo studirati povjest Jugoistočne Europe i obilaziti Balkan, mrzio je Tita, jer njegova slika nije nedostajala ni u jednoj javnoj prostoriji, i to od zgrade Vlade pa do kafića, kaže balkanolog i novinar iz Berlina Rüdiger Rossig. Tita je smatrao simbolom socijalističke policijske države. Svoj stav o Titu promijenio je nakon dolaska nacionalista na vlast, čija je politika zemlju odvela u rat, kaže Rossig. "Ja se u međuvremenu divim Josipu Brozu, ne zato što je držao sve te balkanske čudne narode pod kontrolom, nego što je uspio napraviti državu u kojoj su građani osjećali da sebi mogu stvarati dobar život. To je iz današnje perspektive „status quo" na Balkanu, ipak velika stvar. Ja bih danas poželio nekoliko političara koji sliče Josipu Brozu.

http://www.dnevnik.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=8111:to-o-titu-kau-nijemci-svjetski-dravnik-koji-bi-zavrio-u-haagu&catid=89:svijet&Itemid=463

Tako to vide Nijemci.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 20:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Filozofe je l' ti prelaziš u naš tabor?:D

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 22:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bolje je ovako, jednoumlje nas nigdje neće dovesti. :)

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 20:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Bilo je časno živjeti sa Titom.
Bili smo poštovani svuda u svijetu, bili smo građani svijeta a sada?
Šta ovi današnji klinci znaju? Zaostrog, Makarska, Kupari, Trst....a oni nisu vidjeli dalje od Gradiške, pa Srbija do Tokija!
Jugu su rasturili pohlepni političari koji su htjeli biti Tito, a u stvari oni ne mogu ni da okreče ono što je on napravio!
Kada je YU misija u sastavu trupa UN stigla na Sinaj sa ostalim zemljama, naravno da su ih gledali lokalni kao neprijatelje ali kada bi vojnici rekli "Tito" oni su ih nasmijano dočekivali i naša misija nije imala nijedan incident eto koliko je on bio nevažan!
Jedini komunistički državnik kome je u trenutku smrti spuštena zastava na pola koplja ispred Bijele Kuće i Britanskom parlamentu!
Kada je BL 1969 sravnio potres sutra ujutro je lično došao da obiđe građane i rekao "najvažnije je da se zbrinu građani, brinite se o svakom čovjeku, svakom djetetu"
Moj je stari radio u Čajavecu i svake smo godine bili na moru, a sad moraš raditi tri posla da prehraniš porodicu!
I danas se dižem ponosno na Hej Sloveni a na ovu ću se himnu dizati kad mi bude dobro kao u Jugi, znači nikad!

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 21:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Добро брате, шта ти сад покушаваш да кажеш тиме?
Теби је било добро у том систему, данас ти није добро.
Некоме није било добро у том систему, данас му је добро.
Замисли сад дјецу данашњих приватника који имају све.. и сутра дође неки нови систем..
Они би исто тако као што ти сада пишеш писали како је њима демократија била сјајна јер су добро живјели.
Да се разумијемо, не подржавам овај систем, гади ми се.. не подржавам ни Титов систем јер све оно што је било деведесетих продукт је управо тог система..
Да је свима било добро држава се не би рушила.
Пара је НЕСТАЛО и то је главни разлог јачања национализма и рата.
Не треба бити пуно паметан да то схватиш. Погледај данашње ЕУ земље у којима у току ове економске кризе долази до пада животног стандарда грађана.. АУТОМАТСКИ десно оријентисане партије добијају на популарности.
Неком рат, неком брат.
Увијек било а и остаће.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 21:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Добро брате, шта ти сад покушаваш да кажеш тиме?

samo ti sve govori ko nije doživio ne može da razumije
Citiraj:
Теби је било добро у том систему, данас ти није добро.
Некоме није било добро у том систему, данас му је добро.

meni je bilo dobro i mojoj porodici a živjeli smo sasvim prosječno, a nije valjalo zna se kome ti su bili u mredelji u ono vrijeme
Citiraj:
Замисли сад дјецу данашњих приватника који имају све.. и сутра дође неки нови систем..
Они би исто тако као што ти сада пишеш писали како је њима демократија била сјајна јер су добро живјели.

bilo je toga i tad bilo je i privatnika, onaj ko je pošteno zaradio i uspio nema šta da se boji ali profiterima kad dođe đavo po svoje a doći će...ničija nije do zore gorila
Citiraj:
Да је свима било добро држава се не би рушила.
Пара је НЕСТАЛО и то је главни разлог јачања национализма и рата.

nekom nije valjalo da svi imamo jednako zato se sve sjebalo jer su prodali dušu zapadu za 30 srebrnjaka, a ti što su pucali po nacionalnom kljucu sad su najbogatiji u državi ko nas hebe pa smo ih slušali
Citiraj:
Неком рат, неком брат.
Увијек било а и остаће.

e to je vidiš nažalost tačno

Samo ću ti reći kratko nekad sam bio JUGOSLOVEN sad sam GOVNO, al doslovno jer kad kažeš vani da si iz BiH začepe nos kad prolaze kraj tebe!

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 18:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2010, 15:21
Često i otkako znam za sebe,pitam se da li su Srbi uopšte i svjesni ,u kojoj su lavovskoj mjeri doprinosili očuvanju i stvaranju antiljudske , antihumane i blasfemične komunističke ideologije tzv. marksizma i njezinog produkta zvanog Jugoslavija,najtragičnijeg i najvećeg srpskog peha i usuda.....te države,tvorevine i čeda svjetske masonerije,čeda koje je do svog polupada i ostala u rudimentarnom i mongoloidno - izopačenom obliku,pa stoga i ima toliko problema sa njenim ljuljanjem,odnosno smirivanjem tih sastavnih monstrumčića i razaranjem srpstva . . .
Nijesam osvetoljubiv,ali ne mogu zaboraviti sva njihova zlodjela a da pri tim sjećanjima ne proklinjem tvorce i sljedbenike,tog za Srbe jugoslovenskog monstruma od države . . .
Naročito se molim,Bogu da to prokletstvo stigne one,koji se odazivaju na titovac,brozovac,enkavedeovac i tome slično.
Šta drugo zaslužuju sluge,epigoni i sljedbenici najvećeg svjetskog zlotvora,pogani i vagabunda,prevaranta i poligamiste,masona i kockara,kriminalca i bezbožnika,bjelosvjetskog komunističkog špijuna,primitivnog provincijskog dendija i bravarčića,ubice svojih najodanijih prijatelja,satrapa nad satrapima kome ni jedan od dvanaest rimskih cezara-diktatora nije bio ni do koljena,srboždera nad srbožderima,staljinističke marionete i čankolisca . . . ?
I na kraju ono što je najvažnije : najveće srpske nesreće i kobi koja je mogla da zadesi taj narod nebeski.Posljedice tog udesa i toga što je među Srbima još uvijek važeća parola"i poslije Tita - Tito " su svi ovi sramni današnji,po tragici kosovski srpski porazi . . .

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 18:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Bravo čestitam na iskazanom iskrenom mišljenju!
E sad aje lijepo u svoju Srbiju ali ne Beograd nego u Niš, Leskovac ili Vranje pa da vidiš što je lijepo i napredno pod Tadićevom demokratijom i Evropskom politikom eeee....
Ako vam nije lijepo ovde što se ne iselite u Srbiju svi vi što zagovarate nacionalizam Srbijanci vas vole i jedva čekaju, a i biće vam lijepo u majčici Srbiji....

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 18:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
nepokoreni je napisao:
Bravo čestitam na iskazanom iskrenom mišljenju!
E sad aje lijepo u svoju Srbiju ali ne Beograd nego u Niš, Leskovac ili Vranje pa da vidiš što je lijepo i napredno pod Tadićevom demokratijom i Evropskom politikom eeee....
Ako vam nije lijepo ovde što se ne iselite u Srbiju svi vi što zagovarate nacionalizam Srbijanci vas vole i jedva čekaju, a i biće vam lijepo u majčici Srbiji....

A ti haj' u Kinu, Sjevernu Koreju ili Kubu ako ti se ovdje ne svidja.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 18:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:

Al si vickast! Čuj šta ti fali Danskoj, Finskoj i Norveškoj? Besplatno školstvo, zdravstvo i najjača socijalna zaštita i radnički sindikati a nisu vidjeli komunizma! Visoki porezi jesu al svima je jednako! O tome ti ja pričam, a u bilo kojoj zemlji zapada i slobode pričaj protiv države pa da vidiš nagrade, nema Golog otoka ali ima Gvantanamo....

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 18:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
nepokoreni je napisao:
Citiraj:

Al si vickast! Čuj šta ti fali Danskoj, Finskoj i Norveškoj? Besplatno školstvo, zdravstvo i najjača socijalna zaštita i radnički sindikati a nisu vidjeli komunizma! Visoki porezi jesu al svima je jednako! O tome ti ja pričam, a u bilo kojoj zemlji zapada i slobode pričaj protiv države pa da vidiš nagrade, nema Golog otoka ali ima Gvantanamo....

Postoji razlika izmedju socijalizma i socijalne demokratije.

U tome i jeste stvar, izdvojiti najbolje stvari iz ideologije i to zadrzati, a ne tvrdoglavo gurati jednu ideologiju.
Zato je socijalizam i propao, jer je jednostavno bio neodrziv i urusio se u sebe.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1020 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 51  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]