banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 13:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13035 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 652  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: IPTV u Banjaluci
PostPoslato: 26 Maj 2010, 14:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 18:20
A kablovska je dobro rijesenje za onog ko nema satelitsku + hrv dvb-t :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 16:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Akermone, ...

umjesto sto se prepucavas sa forumasima, bolje da ti i tvoje kolege iz Elte malo zasucete rukave, pa napravite neku ozbiljnu ponudu umjesto ove sadasnje smijurije!
Od mene, uskoro imate .... mah...mah...mah

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 17:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Apr 2008, 18:52
bas tako, da su ovako aktivni u poboljsanju svojih usluga kao sto jesu u nagovaranju da ne koristis neke druge... bili bi prava firma.

richa je napisao:
uzmi vec jednom taj telefonski tv i plati duplo i srecno u gledanju telefoske televizije sa smetnjama

za tvoju info necu placati duplo vec manje nego sto sad placam telekomu i vama iz smelte :P

Sto se tice prekida i smetnji to ce se tek pokaziti. Ti izgleda uglavnom znas sve sta ne valja kod drugiih, jedino sto ne znas kakvo je stanje u tvojoj firmi.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 07:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
vidjecemo jos kako ce se sve to ponasati ako se nakupi dovoljan broj korisnika, s obzirom da znam da tel. infrastruktura nije na nekon zavidnom nivou
sto se tice same cijene trenutno je jako nepovoljna, nadajmo se da ce joj brzo opasti cijena

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 08:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2009, 17:14
BSE je napisao:
vidjecemo jos kako ce se sve to ponasati ako se nakupi dovoljan broj korisnika, s obzirom da znam da tel. infrastruktura nije na nekon zavidnom nivou
sto se tice same cijene trenutno je jako nepovoljna, nadajmo se da ce joj brzo opasti cijena

Cijena nemoze nize od ove nema ni 1% sanse za takvo nesto.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 08:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Apr 2008, 18:52
eno ga opet. Sve zivo zna i to godinu dana prije.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 09:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Tesko da ce cijene ici dole, ali usluga moze ici gore.
Elta npr. od 10 000 korisnika prijavi 5000, i za taj broj korisnika placa naknadu za prava tv kucama, i zbog te manipulacije mogu imati nize cijene.
Pa sami donesite zakljucke...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 09:43 
Pripravnik
Pripravnik

Macr0 je napisao:
Elta npr. od 10 000 korisnika prijavi 5000, i za taj broj korisnika placa naknadu za prava tv kucama, i zbog te manipulacije mogu imati nize cijene.

Radis za eltu? :lol:

Tehnologija telefonske televizije skuplja je 3 puta, jer treba po telefonskim kablovima pustiti nekakav kao tv, i iptv tehnologija nije tako jaka kao kablovska, zato je oprema skuplja, a kod kablovske je to vrlo prostije i oprema za kablovsku je 3 put ajeftinija nego za iptv i to su razlozi zasto moze kablovska biti uvijek jeftinija. Znaci jaka kablovska tehnologija, koji koristi vecina svjetskih gradova, zato niza cijena opreme itd......

Smijesno je to, da Telkom dobije internet po smijesnim parama i ako prodaje internet npr. elti, koja poslije ima nize cijene nego telekom, a telekomov internet nakraju skuplji?? :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 09:45 
Pripravnik
Pripravnik

drapa je napisao:
eno ga opet. Sve zivo zna i to godinu dana prije.

Znam, malo google i sve je jasno :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 09:48 
Pripravnik
Pripravnik

Acrobatico je napisao:
Akermone, ...

umjesto sto se prepucavas sa forumasima, bolje da ti i tvoje kolege iz Elte malo zasucete rukave, pa napravite neku ozbiljnu ponudu umjesto ove sadasnje smijurije!
Od mene, uskoro imate .... mah...mah...mah

Cim neko pohvali ono sto je dobro, odmah radi za isto preduzece? :lol:
Jadno jadno :wink:

Nastavi i dalje tako :evil3:

Ovo je tema o IPTV :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 10:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

akermon je napisao:
Macr0 je napisao:

Radis za eltu? :lol:

Tehnologija telefonske televizije skuplja je 3 puta, jer treba po telefonskim kablovima pustiti nekakav kao tv, i iptv tehnologija nije tako jaka kao kablovska, zato je oprema skuplja, a kod kablovske je to vrlo prostije i oprema za kablovsku je 3 put ajeftinija nego za iptv i to su razlozi zasto moze kablovska biti uvijek jeftinija. Znaci jaka kablovska tehnologija, koji koristi vecina svjetskih gradova, zato niza cijena opreme itd......

generalno imam izbor izmedju shita i skupog shita? zar se to izbor zove? :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 10:51 
Veteran
Veteran

Ja sam samo zelio ukazati na slabu ponudu kanala na Elti obzirom da ne placaju prava za pravi broj korisnika koje imaju, i da semu popunjavaju sa Alfom i Istocnim Sarajevom.
Sto se tice IPTV, mozemo se sloziti da nije jefitno, ali ne da je shit. Imao sam priliku da vidim i odlicno je, bar za sada.
Npr. kad je bilo ono manje nevrijeme na Elti nije bilo vise od pola kanala. Trebam li reci da iptv nije imao eltinih problema?

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 11:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
Ja smatram da se previse gleda u tudje dvoriste

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 13:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Apr 2010, 14:10
Macr0 je napisao:
Ja sam samo zelio ukazati na slabu ponudu kanala na Elti obzirom da ne placaju prava za pravi broj korisnika koje imaju, i da semu popunjavaju sa Alfom i Istocnim Sarajevom.

Каже филозоф на другој теми да Елта-кабел шаље летке на којима се хвале да имају 200.000 гледалаца :-?

Па, можемо претпоставити одокативном методом колико је то пара од претплате. :wink:
А у задње вријеме су увели, ако се добро сјећам, краљевачки Мелос, Канал Алфа из Сарајева, Телевизију Источно Сарајево... :roll: и на крају властити канал "Елта ТВ". Чак је Фокс Лајф, који нешто вриједи и који је био гледан, извачен из шеме, да би га срећом вратили након бурних реакција корисника.

С тим да у граду сам чуо много погрдних назива за тог кабловског оператера. Нпр. "шителта" "фолкелта", а видим на форуму "смелта"... Ипак, ја их нећу звати погрдно. Они се зову Елта-кабел и какву год да услугу пружали, нећу их звати погрдно. А заиста је било ове године сметњи, канала са "ознаком" без сигнала, избачених (па враћених) канала...

akermon je napisao:
Cim neko pohvali ono sto je dobro, odmah radi za isto preduzece? :lol:
Jadno jadno :wink:

Nastavi i dalje tako :evil3:

Ovo je tema o IPTV :wink:

Ако је тема о IPTV, зашто си ти први кренуо да хвалиш другог оператера и пљујеш по услузи IPTV?
А још ниси користио IPTV.

Ја колико сам на овом форуму, ти само хвалиш једног оператера и пљујеш по "телефонској телевизији", како си описао ову услугу. Има и "телефонски интернет", па мени шљака феноменално :wink:
Цијена IPTV-a ми не одговара, али долазим у искушење да тестирам ту "играчку". Шта ако ми се свиди квалитет слике и понуда, па прихватим да плаћам нешто што је скупље (а можда и има бољу услугу од оператера којег користим)? :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 13:30 
Veteran
Veteran

akermon je napisao:

Kakvo strucno i argumentovano objasnjenje.
Bolje nemoj nista pricati, nego valjati ovakve gluposti :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 15:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Apr 2010, 14:10
akermon je napisao:

хахаха какво објaшњење акермона...прави бисер!
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Право стручно објашњење 8) , како у шали написа форумаш у претходном посту... :lol:

Али, акермоне, иако им је "скупље", мтел је уложио у опрему и очигледно да има лове и вољу(!) :wink: за улагања у инфраструктуру и куповину нових квалитетних канала, за разлику од неких других оператера :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 21:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
imamo i prvu reakciju korisnika IPTV
sa teme o eltinoj digitalnoj televiziji :evil3:
http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=29&t=39293&start=680
Byte je napisao:
uzeo sam na probu da vidim i kako mi se cini nije lose, mada ocekujem mnogo djecijih bolesti. Zap time oko cca 1 sec, nekad malo vise ali podnosljivo.
MInus je Amino set top box ali neko rece da ce kasnije ici i neki sa HDMI. Ne stede na bandwidth-u, artefakti su vidljivi bas iz blizine na 40" ali sa normalne udaljenosti se ne primjecuje. Neki kanali imaju tisi ton ali za razliku od RTL sa elte nista ne probija i ne krci.

Uz malu korekciju cijene za TRIO ili npr podizanje brzine neta u tom paketu IPTV ce biti pun pogodak.

jos forumas kaze da mu je ping 15ms :D
i da ima negde EPG i imaju sve televizije iz najave. :wink:

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 18:08 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 27 Maj 2010, 18:44
Za Akermona / Info Elta x :-)

Slika
Slika
Slika
Slika

Slikano mobitelom sa vrlo losom kamerom tako da ne potezes pricu o kvalitetu slike.

Za kvalitet neka vam firma uzme probu na 30 dana,valjda mozete izdvojiti 6KM :-)

Pozdrav,

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 19:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Byte je napisao:

Za kvalitet neka vam firma uzme probu na 30 dana,valjda mozete izdvojiti 6KM :-)

:lol:
ako bi mu firma uzela da proba tu vest bi prenele sve vece svetske televizije :lol: :lol:

slikao si mobilnim ali ako mozes fotoaparatom pa da vidimo kvalitet slike ili ako je neko jos uzeo na probu IPTV...
a i ta slika sa mobilnog je cistija i lepsa od nekih eltinih kanala :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 10:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

sve je to super za sad kad je tek u pocetku, ali ono sto mene brine i odvraca (osim cijene) jest` nasa infrastruktura za koju sumnjam da ce izdrzati kad se to omasovi

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13035 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 652  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]