banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 23:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 168 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Maj 2010, 14:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Maj 2010, 09:51
Moja stara je platila 1000 KM po oku, bio popust tada. Super se osjeca, nema problema do sada nikakvih.
miki321oc je napisao:
koliko kosta to planinarenje ?

kod mene stari i sestra imaju dioptriju
pa bi se odlucili na laser

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 16:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Čime se opravdava tolika cijena?

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 22:03 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Maj 2010, 19:11
Meni se prijateljica operirala u klinici Kozomara, odlično vidi i prezadovoljna je iako je cjepidlaka. Živim u Brodu i nekako se premišljam Zg, Beograd, Kozomara.. Kako mi je prijateljica progledala mislim da cu i ja na izlet do Banja luke da skinem ovo smeće iz očiju.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 18:19 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Maj 2010, 09:51
To pitaj u klinici. U Austriji je 2000 eura po oku. Na Svetom Vidu 2500 eura po oku. Ovo je najpovoljnije, a kvalitet isti.
Vader je napisao:
Čime se opravdava tolika cijena?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 20:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Maj 2010, 19:21
Adelle cestitam na hrabrosti.... :)
Bas mi je drago!
I meni su bili jako ljubazni i profesionalni... Jesam ti rekla da nije strasno :wink:

Ja sam platila 1000 KM po oku, radio me prof Gabric.
Covjek je stvarno super i veliko mu hvala, njemu i osoblju klinike Kozomara....
Koliko sam shvatila isti laser i isti covjek radi kao i u ZG.

I ja sam cjepidlaka,ali stvarno sam prezadovoljna.... :D
Kad izracunam koliko sam do sada dala para na sociva, tecnosti i naocale.....cijena operacije je nista.... :fadein:
Stvarno se isplati.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 23:03 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Maj 2010, 18:55
Toplo preporucujem!!! :D :D :D
jidro1313 je napisao:
Meni se prijateljica operirala u klinici Kozomara, odlično vidi i prezadovoljna je iako je cjepidlaka. Živim u Brodu i nekako se premišljam Zg, Beograd, Kozomara.. Kako mi je prijateljica progledala mislim da cu i ja na izlet do Banja luke da skinem ovo smeće iz očiju.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 18:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Maj 2010, 19:11
adella123 je napisao:
Toplo preporucujem!!! :D :D :D
jidro1313 je napisao:

E hvala ti na podršci, odluka je pala, doći ću do Banja luke raspitala sam se malo i čujem pozitivna iskustva sa Kozomarom. A leće, tekućina, skidanje i stavljanje me toliko nervira da cu pod stol cim si uzmem godišnji. :D

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 18:31 
Početnik
Početnik

Vidjeces i sama, ne mogu ti opisati kako se sada osjecam!!!!! Vjerujem da ce sve super proci i da ces nam javiti kako je bilo..... SRECNO!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 12:00 
Početnik
Početnik

adella123 je napisao:
Vidjeces i sama, ne mogu ti opisati kako se sada osjecam!!!!! Vjerujem da ce sve super proci i da ces nam javiti kako je bilo..... SRECNO!!!!!!!!

Sta su tebi rekli kakva ogranicenja imas nakon operacije? 8)

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 22:14 
Početnik
Početnik

angelina je napisao:
adella123 je napisao:

Nista posebno. Da se pazim dizanja teskih tereta prvih mjesec dana (najtezi teret koji dignem je puna kasika :D :D :D ), da ne trljam mnogo oci prvih par dana, da vec nakon 7 dana mogu da se sminkam (sto je i najbitnije :cat: :cat: ), i to je to koliko se sjecam. Tebi isto? Sta su tebi rekli kakva ogranicenja imas nakon operacije? 8)

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 16:01 
Početnik
Početnik

Ma tako slicno i meni, samo su mi rekli da ne trljam jako oci kada skidam maskaru. A more i plivanje da mogu slobodno, zato cuvaj se pune kasike da budes :cat: na plazi :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 11:33 
Početnik
Početnik

Ma sad kad imam nove oci ni kasika nije prepreka :lol: 8)
angelina je napisao:
Ma tako slicno i meni, samo su mi rekli da ne trljam jako oci kada skidam maskaru. A more i plivanje da mogu slobodno, zato cuvaj se pune kasike da budes :cat: na plazi :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 14:21 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Okt 2010, 13:48
Kako vidim na ovu temu već duže vremena nema postova, sad ne znam da li ovu temu ko' posjećuje.... Naime, u posljednje vrijeme me je obuzelo interesovanje za ovo lasersko skidanje dioptrije, pa me zanimaju iskustva po pitanju istog... ja sam pročitao većinu postova ali mi se neda čitati sve ove silne postove pa bi da suzim posmatranje... Radi se o tome da ja imam jako veliku dioptriju, mislim da je desno -10 (ili blizu, nisam bas siguran) a lijevo -7.5, pa me zanima da li je neko s ovom dioptrijom imao iskustvo na laserskom skidanju ili da možda zna nekog ko je imao...

Unaprijed zahvaljujem na bilo kakvim informacijama :-)

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 23:11 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Okt 2010, 22:30
Pozdrav...evo ja ti mogu dati jako pouzdane informacije. Dioptrija se skida od -10 do +6 i cilindri do 6. Radim u klinici Kozomara, i bilo je pacijenata sa tim dioptrijama, nas doktor Bojan Kozomara je jedan od njih, imao je -8 dioptriju, i preije vise od godinu dana se rijesio toga, sve je u savrsenom redu dan danas...Mada, prije svega je potrebno uraditi jedan detaljan pregled kod nas u klinici, jer jedan od bitnih pokazatelja da li ste kandidat za operaciju je debljina Vase roznjace. Na pregledu se vidi stanje Vaseg oka, i ukoliko je moguce raditi operaciju doktori Vam sve detaljno obajsne, i odgovore na sva pitanja. Mi saradjujemo sa klinikom Svjetlost iz Zagreba, prof. dr Nikica Gabric sa svojom ekipom dolazi kod nas i radi te operacije, u Zagrebu ih radi preko 10 godina, i da nije sigurno, ne bi se doktori izlagali rizicima :) Ukoliko Vas bilo sta zanima, mozete mi pisati na mail komosardragana@yahoo.com , a mozete posjetiti nasu stranicu klinika.ba ili javiti se doktoru Bojanu Kozomari na info@klinika.ba Ukoliko ste u mogucnosti, bilo bi dobro da se dogovorimo za pregled, da znate na cemu ste, da li operacija moze da se radi ili ne, a onda imate vremena da razmisljate kada da obavite zahvat. Pregled je 100 KM, a uvijek imamo popuste za nase pacijente, sada trenutno je cijena za studente sa 50% popusta 1000KM po oku, a za sve ostale pacijente 40% popusta, odnosno 1200KM po oku. Za 31.10. ako se neko odluci za operaciju, pregled je besplatan...ukoliko Vas bilo sta jos zanima, slobodno mi se javite... Veliki pozdrav, i nadam se da se cujemo :) :)

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 00:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Dragana ima li istine u pricama da se nakon laserskog skidanja za 2,3 godine dipotrija vraca na stari nivo tj onaj pre operacije?Vec duze vreme se predomisljam da odradim to lasersko skidanje ali mi je moj opticar rekao da se dioptrija sigurno vraca,laz ili istina?

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 00:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Znači inače je 2000 KM po oku i 100 KM za pregled.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 00:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
SIJUKS je napisao:
Dragana ima li istine u pricama da se nakon laserskog skidanja za 2,3 godine dipotrija vraca na stari nivo tj onaj pre operacije?Vec duze vreme se predomisljam da odradim to lasersko skidanje ali mi je moj opticar rekao da se dioptrija sigurno vraca,laz ili istina?

Ja mislim da nema. Nerodjeni buraz je operisao oci, prije vise od 2 godine. Imao je dioptriju na jednom oku -5.5 i na drugom -5... I sad mu je odlican vid.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 00:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Jos nesto,koliko traje operacija ,ima li bolove i koliki je procenat uspesnosti?

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 09:45 
Voajer
Voajer

SIJUKS je napisao:
[quote="SIJUKS"]

Naravno da nema istine u tome, jer kako bi opticar preporucio skidanje dioptrije, jer on zivi od prodaje sociva i naocala.. :) Postoji 5% sanse, da se dio dioptrije vrati kod visoko rizicne grupe pacijenata, kao npr. -8, -9, -10...+5, +6...ali nikad puna dioptrija vec mozda 0,5 , 1,0 i slicno, mada nije pravilo, mi smo radili pacijente sa visokim doptrijama, nas doktor imao je -8 i nije mu se vratilo nista. Naravno da svaka operacije nosi sa sobom neke rizike, ali garantujemo da se ne ostaje ni bez vida, ni bez oka, i nikad se dioptrija ne moze vratiti na onu koja je bila, znaci gore nego sto je sada, ne moze biti :) Uostalom, ta metoda ne bi se radila preko 10 godina da je ishod takav, tako da ne brines za to. A sto se tice samog zahvata, vrijeme od kada udjes i dok ne izadjes iz sale je maksimalno 10 minuta, odnosno 3-5 minuta po oku...mada samo skidanje dioptrjie laserom, tj. djelovanje lasera, traje svega nekoliko sekundi. Nije bolno, kapaju se kapi anestetika, jedino je neugodno sto se dira po oku, i sto se oko ispira hladnom ''vodom'' pa je malo neugodno. Nakon operacije je potrebno zmiriti taj dan sto se vise moze da se oko ne iritira, bolova nema, samo se moze javiti osjecaj peckanja ili zuljanja, znaci nista strasno, a dobijete kod nas dvije vrste kapi da kapate, antibiotske kapi, i vjestacke suze. Ako te jos sta zanima, samo pitaj, ako se odlucis, za pocetak mozes doci na pregled, da se vidi da li se operacija moze raditi, a u sklopu pregelda je i razgovor sa doktorom, koji ti sve ovo detaljno objasni. Tako da, tu sam, sta god treba :) Veliki pozdrav ;)

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 09:50 
Voajer
Voajer

Vader je napisao:
Znači inače je 2000 KM po oku i 100 KM za pregled.

Jeste, ali uvijek se trudimo da izadjemo nasim pacijentima u susret i damo neki popust...znaci sada je 50% za studente, i 40% za sve ostale pacijente, a i pregled, kao sto je sada, zna biti besplatan :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 168 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]