Leona je napisao:
. Roditelj ne galami, ne daje zabrane djetetu ili cak i ne poseze za motkom nekad zato sto mrzi svoje dijete nego zato sto mu zeli pomoci, izvesti na pravi put ili ukazati mu na greske. I roditelj prasta i voli.
Fantasticna recenica, ni sam je bolje ne bih mogao izreci.
Hristov je napisao:
Onda je po toj logici i Bog covjek.

Ti rece da si citao Pismo, kako ti je promaklo da je Bog u Pismu isti kao i Isus?
Upravo zato sto nije i sto u pismu pise isto kao i u Kur'anu..."Bog nije nicem slican" ili Isus:" Niko nije vidio Boga."
Bog je upravo u pismu onakav kakvim je sebe opisao, odnosno najblize je onom sto je Leona rekla i voli i prasta, i ljubomoran je i kaznjava (odgojno) ...zar ne???
Hristov je napisao:
Nisi skontao.
Ma je sam, samo sto je neizvedivo kao i kod V.N.Z.
Hristov je napisao:
A ti je dovoljno poznajes da znas sve kontradikcije i gdje se nagovijestava Muhamed?
U nedostatku argumenata uvjek dobro dođu neke starije teme...budis duhove
jopet
Hristov je napisao:
Sto se tice posjecivanja crkve i citanja, vjerovatno sam manje revnosan od Mohamed Atte i fra Majstorovic-Filipovica
Ali i vise mlak....

Muhamed Ata slucaj poseban, franjevac me ne interesuje ...al sam te naso u necitanju i u ne posjecivanju crkve...koji sam maher.
Hristov je napisao:
sunchica je napisao:
Ali mene najviše boli ekstremizam u mojoj državi.
Mislis li na RS ili BiH?
jellyfish je napisao:
Jer sta ce babi od 100 godina kuca, kad moze dobiti daleko vise odstete i kupiti drugu kucu bolju na drugom mjestu i da joj jos ostane para.
Nikakva politika, osim one uzurpirajuce...A sto ce Fati vila i milioni dolara odstete, psiha covjeka je da umre gdje se rodio, i ja bi se sad mjenjao...al sto budem vise stario bice teze..."slucaj covjeka koji je u 70-80 godini dobio na lotu."
Nije stvar ispolitizirana, nego jednostavna i upucena SPC:" Nagodbe nema, izmjestite crkvu, ne trebaju mi milioni...hocu svoje, moje je neprocjenjivo, jer je MOJE." -Zdravo.
A druga stvar da li i koliko ima pravoslavnog zivlja u okolici te crkve ???? Koliko ljudi dolazi na propovjedi??? Nemojte samo reci da brani nane Fate...