banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 14:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Srbin vehabija
PostPoslato: 22 Maj 2010, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
sunchica je napisao:
Hristov,
Mislim na državu.

A u toj drzavi su samo Srbi ekstremisti, ili sta? Kazes da ne volis ekstremizam u svojoj drzavi a nabrajas samo srpske slucajeve.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 13:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
sunchica je napisao:
jelyy,

Čudan ti je rezon kako gledaš na slučaj Orlovićke.
Još čudnije što smatraš da bi joj se to i platilo što joj se navodno nudi.

Evo dokaza da nebi:

http://www.24sata.info/vijesti/dogadjaj ... amije.html

Ja mislim da bi zato sto je u pitanju manja svota. Ovdje u vezi dzamije su u pitanju velike pare, a koliko mi je poznato vec je dosta dato za dzamiju. Mislim da bi isplatili samo da vec jednom skinu tu Fatu sa dnevnog reda.
A licno sam gledao na tv kako ta Fata kaze da nece nikakve pare ma koliko da nude nego hoce kucu. Stvarno se treba dobro napregnuti pa ne pomisliti da je to politicki motivisano.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 13:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Apr 2010, 13:28
jelly,

Ima ljudi čiji ponos i dostojanstvo nisu na prodaju!

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 13:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Leona je napisao:
. Roditelj ne galami, ne daje zabrane djetetu ili cak i ne poseze za motkom nekad zato sto mrzi svoje dijete nego zato sto mu zeli pomoci, izvesti na pravi put ili ukazati mu na greske. I roditelj prasta i voli.

Fantasticna recenica, ni sam je bolje ne bih mogao izreci.

Hristov je napisao:
Onda je po toj logici i Bog covjek. :confused4: Ti rece da si citao Pismo, kako ti je promaklo da je Bog u Pismu isti kao i Isus?

Upravo zato sto nije i sto u pismu pise isto kao i u Kur'anu..."Bog nije nicem slican" ili Isus:" Niko nije vidio Boga."

Bog je upravo u pismu onakav kakvim je sebe opisao, odnosno najblize je onom sto je Leona rekla i voli i prasta, i ljubomoran je i kaznjava (odgojno) ...zar ne???

Hristov je napisao:
Nisi skontao.

Ma je sam, samo sto je neizvedivo kao i kod V.N.Z. :D

Hristov je napisao:
A ti je dovoljno poznajes da znas sve kontradikcije i gdje se nagovijestava Muhamed? :confused4:

U nedostatku argumenata uvjek dobro dođu neke starije teme...budis duhove jopet :-?

Hristov je napisao:
Sto se tice posjecivanja crkve i citanja, vjerovatno sam manje revnosan od Mohamed Atte i fra Majstorovic-Filipovica

Ali i vise mlak.... :D Muhamed Ata slucaj poseban, franjevac me ne interesuje ...al sam te naso u necitanju i u ne posjecivanju crkve...koji sam maher. :D

Hristov je napisao:
sunchica je napisao:
Ali mene najviše boli ekstremizam u mojoj državi.

Mislis li na RS ili BiH?

:D

jellyfish je napisao:
Jer sta ce babi od 100 godina kuca, kad moze dobiti daleko vise odstete i kupiti drugu kucu bolju na drugom mjestu i da joj jos ostane para.

Nikakva politika, osim one uzurpirajuce...A sto ce Fati vila i milioni dolara odstete, psiha covjeka je da umre gdje se rodio, i ja bi se sad mjenjao...al sto budem vise stario bice teze..."slucaj covjeka koji je u 70-80 godini dobio na lotu."

Nije stvar ispolitizirana, nego jednostavna i upucena SPC:" Nagodbe nema, izmjestite crkvu, ne trebaju mi milioni...hocu svoje, moje je neprocjenjivo, jer je MOJE." -Zdravo.

A druga stvar da li i koliko ima pravoslavnog zivlja u okolici te crkve ???? Koliko ljudi dolazi na propovjedi??? Nemojte samo reci da brani nane Fate... :D

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 15:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Oficir s ruzom je napisao:
Prioritet u razmisljanju (ako se moze tako nazvati slucaj kod Ahmeda) nikad nije bio prioritet veci nad pravom uzurpiranja posjeda...(slucaj Fate)...ili sam se zezno mozda je negdje obrnuto, tamo negdje u svijetu.

Naravno da je veci prioritet sprjecavanje nasilja i ubistva od parnice u vezi zemljista.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 21:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Hristov je napisao:
Meni su bezbroj puta slomili srce karikature i ismijavanje Isusa na svaki moguci nacin, ali nikad mi ni na pamet nije palo niti sam osjecao ubilacki gnjev niti pozelio da se "dizem na noge" :roll:

Slab iman...

Ne znam da li da se smijem ili da placem na ovo sto kazes. Nadam se da vas nema puno istomisljenika.
Hristov je napisao:
Onda je po toj logici i Bog covjek. :confused4: Ti rece da si citao Pismo, kako ti je promaklo da je Bog u Pismu isti kao i Isus?

Upravo zato sto nije i sto u pismu pise isto kao i u Kur'anu..."Bog nije nicem slican" ili Isus:" Niko nije vidio Boga."

Bog je upravo u pismu onakav kakvim je sebe opisao, odnosno najblize je onom sto je Leona rekla i voli i prasta, i ljubomoran je i kaznjava (odgojno) ...zar ne???

Kontradiktorne tvrdnje u tvom postu. Kazes da nisam u pravu a potvrdjujes moje rijeci.

Koliko vidim ostali dio tvog posta je spustanje, pa nema svrhe da to komentarisem, nadji nekog drugog.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 10:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
Naravno da je veci prioritet sprjecavanje nasilja i ubistva od parnice u vezi zemljista.

Nacin razmisljanja je potencionalna opasnost, a uzurpacija zemlje je stvarna i relana (u konkretnom slucaju Ahmeda i crkve).

Da li treba sprjeciti nasilje? Da.

Da li treba sprjeciti ubistvo? Da.

Da li treba izmjestiti crkvu? Ne. (ili mozda da, ili ipak je to stara nane Fate...sta nam moze?) :D politika...

Hristov je napisao:
Ne znam da li da se smijem ili da placem na ovo sto kazes. Nadam se da vas nema puno istomisljenika.

Svaki dan nas je sve vise "ovakvih" jer regrutujemo clanove....(pogledati naslov teme).

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 10:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sta, sada bi trebalo da neko nekoga ubije, da bi to bila realna opasnost pa da se onda to stavi kao prioritet ispred sudske parnice? :roll:
I potencionalna opasnost je opasnost, a ako je rijec o opasnosti po zivot, onda je to prioritet.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 12:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ne, nego trebalo bi raditi istovremeno, s davanjem prednosti onim sto je vec ucinjeno, a to jekako vidimo slucaj crkve (ma kolko ti izbjegavao)...a ako je doslo do prjetnje, naravno da treba sankcionirati...(sto je kao sto vidimo i ucinjeno).

Ali po pitanju crkve, treba jednostavno biti dovoljno covjek pa priznati sljedece...

SPC...je pogrjesila, izmjestite crkvu, problem rjesen....isto kao sto je to po glat postupku rjesio Veder. :D

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 13:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa i radi se istovremeno, a prioritet se treba dati slucaju koji je veca sigurnosna prijetnja.

Ti si izgleda pomjesao "vlasti" naseg foruma sa zvanicnim vlastima. :oops:
Ovo je forum, i ovde se stvari rjesavaju jednim klikom. Sudija ne moze da rijesi stvari jednim klikom. Posljedica Vaderove odluke je Ahmedovo nepisanje po forumu 3 dana, dok je posljedica odluke suda sudbina imovine i sankcije. Ako su te stvari tebi u ravni, onda ne znam sta da ti kazem.
Kako bi bilo da sudija "jednim klikom" posalje ovog Srbina vehabiju u zatvor?

Takodje je pogresna logika odgovarati prebacivanjima lopte na slucajeve gdje su ljudi grjesili. Necije greske i zlocini ne opravdavaju druge zlocine.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 13:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mislim da nije u pitanju nicija sugurnost ovdje na forumu iz velikog niiiiiiiza razlgoa. Da i je doslo do prijetnje...jest. Da li sankcionirana ...jest i to.

Ali da li je i od koga dosla izjava pogotovo od onog od koga se ocekuje npr. od Hristova da građenje crkve nije u redu i da bi se trebala izmjestiti jer je napravljena bespravno...NIJE. A ovamo se glumi vrsan i mrsan pravoslavac "oprosti ovom i onom, okreni ovaj ili onaj obraz"...a gazi se pravo jedne nane...Isus nebi tako postupio, kao sto sam poprilicno siguran da nebi postupio ni Muhammed s.a.w.s. u ovom slucaju, jer bilo je u njegovo vrijeme direktnih napada pa su kavgadzije ostavljani na zivotu.

Ono sto se ocekuje od vas jest jednostavno priznanje "NIJE U REDU" ...zar je to toliko tesko....???? Zar je tesko priznati svoju gresku???

Ono sto je Ahmed reko....NIJE U REDU...jel to dovoljno????

Ajd sad da vidimo vas.... :wink:
Besparica je napisao:
Necije greske i zlocini ne opravdavaju druge zlocine.

Hadis glasi "Nema ispravljanja nepravde u nanosenju nepravde".... :D

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 16:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
114_AhmeD je napisao:
skeva je napisao:
Znam da je ovo malo ekstremno, al ovdje bi dobro dosla titova strategija...sve vehabije i druge ekstremiste streljati ili zatvoriti negdje i baciti kljuc.... Kako su krenuli, izgledacemo kao avganistan....

E zato se neće sigurno takav primitivizam ponoviti. Sad čovjeka u određenoj sub-kulturi smatrati ekstremnim jer fura svoj fazon ? Ma nemoj !

Evo ja sam musliman, ako imam kapicu i bradu, ja takav mogu biti najkulturniji i najbolji primjer u ovakvom degradiranom društvu, i moja familija sva isto. Ekstrem si ti sa takvim stavom a i ne osjetiš to

Kako bi bilo da ja tebe poistovjetim sa prljavim narkomanom samo jer imaš raste ( npr kao taj lik na tvom avataru.. sepultura ili već šta ja znam.. ) ?
Glupo je nekog muslimana sa bradom poistovjećivati ekstremizmom samo jer je neki izmišljeni bin Laden uradio glupost neku.

Muslimani su u povjesti najmanje uradili terorističkih udara. Eta je više pobila od al Kaide pa opet su ovi drugi izvikani više milion puta. :roll:

@@ostali

Ne može se dijete izolovati niti pustiti skroz, ni jedna krajnost ne valja jer je na svakoj provalija. Teško je ići tim srednjim putem, koji je ispravan.

Cisto da se zna, koliku god ti imas bradu, vjeruj ja imam vecu :D ..... I narkomani nisu prljavi, oni su ljudi koji imaju problem i koji se mogu izlijeciti, a taj lijek nije da se raznesu i sa sobom u "raj" na karanje djevica povedu jos 200 neduznih ljudi.... Problem narkomana nije mrznja nego ovisnost kojom stete sebi a ne drugima...tako da bih pristao prije da me zoves prljavim narkomanom nego vehabijom, muslimanskim ektremistom i sl...

Dalje, ovdje govorimo o vehabijama a ne o eti, ni o bin ladenu...uopste me ne zanima ta baskijska organizacija i ko je vise ljudi pobio.... Zanima me moja drzava i teroristi koji mogu da ugroze zivot meni, mojoj porodici i mojim sunarodnicima....

Pa ti sad razmisli je li bolje sprijeciti nego lijeciti, ili obrnuto?

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 19:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I dalje ne vidim od kuda Fata zaluta na ovu temu. Na forumu, cak postoji posebna tema o tom slucaju ali kada si vec to istakao evo.
Nije u redu to sto su napravili crkvu na Fatinoj zemlji i crkvu treba premjestiti.
Naravno, ovo sam kazao u pretpostavku da je to stvarno njena zemlja. Nadam se da cu sud to rijesiti u sto kracem roku.
Mislim da nije u pitanju nicija sugurnost ovdje na forumu iz velikog niiiiiiiza razlgoa. Da i je doslo do prijetnje...jest. Da li sankcionirana ...jest i to.

Nije ovde rijec o sigurnosti ucesnika na forumu. Rijec je o sigurnosti u drzavi.
Problem je sto zivimo sa ljudima koji misle da nekoga treba ubiti i "tacka". Jos je vise zabrinjavajuca cinjenica sto takve izjave dolaze od covjeka koji se "priblizio" religiji i koji inspiraciju i opravdanje za takve izjave i cinove nalazi bas u religiji. Neko ko misli da covjeka treba ubiti zbog animiranog filma, karikature i sl. (pa makar to bila i uvreda) ima potpuno poremecen sistem vrijednosti.
Oficir s ruzom, ti si musliman. Ja od tebe zelim da cijem da islam vise postuje ljudcki zivot od ovoga i da su ovakve stvari pogresna interpretacija islama i da su to ekstremi. To bi bilo ohrabrujuce.
Da budem jasan, mislim da svako ima pravo na svoju vjeru, sve dok praktikovanje te vjere ne podrazumjeva agresivnost i nasilje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Sva vremena su u UTC [ DST ]