banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 22:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 30  Sledeća

Izaberite opciju
Za brak sam 75%  75%  [ 92 ]
Protiv braka/partnerske zajednice 4%  4%  [ 5 ]
Za zivot u partnerstvu ali bez vjencanja 21%  21%  [ 26 ]
Ukupno glasova : 123
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Maj 2010, 23:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2010, 15:26
Ulaskom u brak izlazi se iz slobode.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 09:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2008, 17:47
Za brak
No, bez balkanskih cirkusa od vjenčanja i kiča
Samo matučar i potpis + članovi porodice (vidim da ste i o svadbama ćaskali, pa da napomenem i to)

Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 22:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
^^^
Upravo tako.: )

Ja nisam za brak, iz prostog razloga što je to običan papir, ne vidim zašto praviti frku od toga, dvoje ljudi koji se vole mogu i bez toga sasvim lepo da žive.: )
A, i ako hoće taj papir, nije nikakva tragedija.

Ali stavovi tipa: "Ulazak u brak - izlazak iz slobode" me poprilično nerviraju - zar brak nije samo veza na papiru? Tom analogijom je onda i veza "izlazak iz slobode", i/ili je u vezi normalno varati, ili šta već se tu onda podrazumjeva pod slobodom...!?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 23:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Euroth je napisao:
^^^
Upravo tako.: )

Ja nisam za brak, iz prostog razloga što je to običan papir, ne vidim zašto praviti frku od toga, dvoje ljudi koji se vole mogu i bez toga sasvim lepo da žive.: )
A, i ako hoće taj papir, nije nikakva tragedija.

Ali stavovi tipa: "Ulazak u brak - izlazak iz slobode" me poprilično nerviraju - zar brak nije samo veza na papiru? Tom analogijom je onda i veza "izlazak iz slobode", i/ili je u vezi normalno varati, ili šta već se tu onda podrazumjeva pod slobodom...!?

Malo se sudaraju prva i druga ha?

Í ja sam tu negdje, ok sam zivio i prije "papira", koji je obavljen zbog olaksavanja formalnosti, izmedju ostalog da ne dolazi do situacija poput: Dijete podje plakati na granici (nasoj naravno) zato sto glupi carinik pravi frku mojoj zeni zbog toga sto nema isto prezime kao i dijete....

S papirom ili bez, dok valja idemo, kad ne bude valjalo ni on nece pomoci....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 23:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Poslije početne svadbarske euforije, brak donosi sve manje radosti, a sve više briga i obaveza.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 07:23 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Drugačiji je napisao:
Poslije početne svadbarske euforije, brak donosi sve manje radosti, a sve više briga i obaveza.

To se zove zivot. :wink:
Da mi je vidjeti covjeka koji nema briga i obaveza. Ima ih svako. Pa i oni koji zive sami i koji nisu u braku. Nemaju ih samo zivotinje.

A ima i radosti, kako da nema. Brak nije smak svijeta, nego put kroz zivot sa saputnikom. :)

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 07:33 
Stara kuka
Stara kuka

Neki dan je ovde u AT jedna mlada cura poginula u saobracajnoj nesreci nakon sto su se vracali sa vjencanja. Njenog vjencanja. Bila je u braku svega nekoliko sati. :(

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 08:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
ERROR je napisao:
Malo se sudaraju prva i druga ha?
Ne baš...prosto, nisam za to, ali generalno nemam ništa protiv.; )
Drugačiji je napisao:
Ako je neko dovoljni idiot da uđe u brak zbog "narodnog veselja", onda nije ni čudo, ali to su zaista "specijalni" (u svakom smislu) slučajevi.
Za svadbe/fešte/narodna veselja "povodom sklapanja braka" nisam. Prosto, kako je ERROR rekao, olakšava neke formalnosti i to je to.; )
Leona, apsolutno si u pravu...to je život.
A ovo drugo...: (
I to je život...

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 09:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
Da mi je vidjeti covjeka koji nema briga i obaveza. Ima ih svako. Pa i oni koji zive sami i koji nisu u braku. Nemaju ih samo zivotinje.

A što će mi onda dodatni teret, ako već mogu bez njega?

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 10:08 
Stara kuka
Stara kuka

Drugačiji je napisao:

Pa ko te tjera? Nemoj ako neces brate. :D :P
Neko se rijesi 'tereta' tek kad se uda/ozeni. :D :wink:

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 11:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Drugačiji je napisao:
Leona je napisao:

Teret? Sinko, sacekaj malo dok te godine podju nositi (jes zvucim ko da mi je 64 a ne 33), pa ces skontati da je lakse udvoje, podijeliti teret, koji ce da te kaci kako god okrenes... Jedino po cemu je teret je pitanje sexa, jer se tu moras malo ograniciti na 1 osobu (ako ces iskreno), ali je i vrijedno naspram onog so imas...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 13:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
Drugačiji je napisao:
Leona je napisao:

Ovakvi razmisljanje je na nivou pubertetlije... Bez uvrede, ali, koliko ti je godina?

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 13:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
Teret? Sinko, sacekaj malo dok te godine podju nositi (jes zvucim ko da mi je 64 a ne 33), pa ces skontati da je lakse udvoje, podijeliti teret, koji ce da te kaci kako god okrenes... Jedino po cemu je teret je pitanje sexa, jer se tu moras malo ograniciti na 1 osobu (ako ces iskreno), ali je i vrijedno naspram onog so imas...

Onda ću još uzimati ono što život pruža i sačekati dok počnu nositi godine, a valjda će se do tada legalizovati istospolne zajednice :)

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 14:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Drugačiji je napisao:
ERROR je napisao:

Onda ću još uzimati ono što život pruža i sačekati dok počnu nositi godine, a valjda će se do tada legalizovati istospolne zajednice :)

Nacekaces se prika, balkan je to, a i ne znam sto bi te to trebalo kociti? Zakonom nije zabranjeno da 2 osobe istog spola zive skupa ?
Ili si za kratko promijenio misljenje o "papirologiji" ?

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 14:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

vidiš li tog smješka pored opaske o istospolnim zajednicama? Kad si već pomenuo papirologiju, zar je potreban papir da bi mi s nekim bilo dobro?

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 14:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Drugačiji je napisao:

Bio si u braku i govoris iz iskustva?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 00:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Ja se plasim braka :(

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 11:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Maj 2010, 17:46
samo se ženite, volite, ljubite... ali s brakom ili bez... ja sam za brak... ali glavno da se ljudi vole!

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 12:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ljudi su po prirodi promiskuitetna bića.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 13:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Euroth je napisao:
Za svadbe/fešte/narodna veselja "povodom sklapanja braka" nisam. Prosto, kako je ERROR rekao, olakšava neke formalnosti i to je to.; )

Ne olakšava sve formalnosti. :wink: Evo npr. treba da putuješ u inostranstvo a vi ste u braku. Zamisli Euroth, da žena mora da ti daje odobrenje da te "pušća" da ideš u Evropu da bi mogao da dobiješ vizu! :lol: :lol: :lol:

Ozbiljno posmatrano, pristalica sam braka, ali ne po svaku cijenu i ne samo zato što moram da se udam jer sam žensko, jer treba da rađam i sve te ostale priče. :evil: Ako nađem nekog sa kim budem željela da budem u braku, i to bude obostrana želja, naravno da bih voljela da se udam, ako ne, neće propasti svijet.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 30  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]