banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 11:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 630 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 32  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Maj 2010, 14:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 18:20
E ljudi zna ko gdje u BL kupiti kvalitetan coax kabl i dzekove a da nije maxi jer nista ne valjaju.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 18:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Dobro ovo je rijeseno :P.
Ugl. zanima me jos jedna sitinica.
Uz ovu antenu dobio sam neki fensi pojacivac pise do 24 dB, a vidio sam da se prodaju inace 2 vrste antenskih pojacala, 1 je sirokopojasno, 2 je kanalno.Sada ja kontam ako uzmem to jedno kanalno i pojacam na 30 dB na 23 kanal i 39 hocu li postici ista ?

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 18:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
filozof sa vrbasa je napisao:
Hoće li Hrvati uključiti EPG u budućnosti?

EPG se uključuje regija po regija, kako se koja isključi sa analogije tako nacionalni kanali dobivaju EPG i dolaze lokalci u ponudu. U regiji D2 isključuju analogiju 29.6, dakle tada dolazi i EPG. Izuzetak je jedino zagrebačka D4 regija koja zadnja isključuje analogiju a prva je dobila EPG, još početkom godine.

Slika

Slika

Iduća regija na redu je D1, za 5 dana se gasi analogija tamo.

Inače, poželjno je imati prijamnik koji podržava ISO-8859-2 zbog naših dijakritičkih znakova, u suprotnom će vam EPG kod č ć š ž i ostalih naših znakova izgledati ko kinesko pismo

Recimo novi LG-evi modeli LCD-eva i plazme podržavaju odlično ISO-8859-2

Slika

...ali ima daleko više onih receivera i TV-a koji ga ne podržavaju tipa toliko popularnog kod nas Yumatu receivera...

Slika

Na hrvatskim forumima Hrvati lude jer su kupili krive receivere pa ne vide dobro EPG .. :lol:

evo što kaže HRT na to: http://tinyurl.com/ygcwzwf

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 19:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Odakle ti hvatas dvb-t?Sa sljemena?

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 19:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

da, Sljeme

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 19:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Kako lol?Jesi na starcevici ili?

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 19:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Nisam baš upućen u to, ali vidim da mnogi na svojim sajtovima nude firmware rješenja, međutim šta sa onima koji nemaju kompjutera i interneta.

Ja se radujem i nadam se da će HRT uvesti nekoliko tematskih kanala.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 19:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Saleee86 je napisao:
Kako lol?Jesi na starcevici ili?

haha ne ne, u Zagrebu sam sada

@filozof sa vrbasa - firmware rješenje, hmm da, ali na tržištu je BRDO jeftinih receivera koji od vanjskih izlaza imaju samo scart (i to samo jedan izlaz, nema drugog za video, dvd), antenna in i anntena out .. i kabli prema struji .. dakle ništa drugo! Takvi receiveri ti se po hrvatskim supermarketima masovno prodaju za svega 100tinjak kuna (sa bonom od Vlade dobiješ ga za 20kn!) i ljudi to uzimaju jer misle "ah receiver ko receiver, sve to radi isto", dakle dođe bakica po frtalj hljeba i mlijeko i kupi usput i receiver sa police pored! :lol: a onda kada dođe doma nastaju problemi oko lošeg tunera (pa slika kocka kod slabijeg signala, a nisu svi sretnici da se nalaze "ispod odašiljača" i da imaju full signal, ili da žive na stotom katu nekog nebodera pa im ne smeta komšijina višnja) i problem kod EPG-a i naših slova.

Kod skupljih modela naravno postoji firmware podrška i kojekakva čuda, to bez govora.

Od jeftinijih modela recimo Quadro super podržava ISO-8859-2, košta cca 150 kuna dakle džabe, ali problem je što mu je tuner u k.urcu pa moraš imati super jak signal da ti slika ne kocka. :lol:

To je to, koliko para toliko muzike.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 20:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

E care, vidim ti se kontas u ove antene :D. reci mi ciji TV imaju najbolje tunere?
Ja vidim sada imam HDTV monitor koji ima sve funkcije tva ali je primarno monitor i ima 22 incha, u pitanju je LG M2262D.I sada ja sam spojio antenu i na LG obicni SDTV katodni tv i analogno nasao hrt i rtl(tv star 10 godina mozda) i singnal je odlican ko ATV da gledam, a na ovom mom monitoru snjezi i osjetno je nizi signal.Pa eto ako imas prijedlog slobodno reci ;)

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 21:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa ugrađeni dvb-t tuneri u TV-u su više-manje kod svih poznatijih proizvođača dosta kvalitetni. Recimo ja sam radio par testova sa svojim LG LCD-om sa jedne strane, i Topfildom sa druge strane (koji slovi za receiver sa najkvalitetnijim tunerom što se može kupiti na tržištu, receiver je odličan no i košta!).. i mogu ti reći da LG-ev tuner nimalo ne zaostaje za njime, dapače rekao bi da je čak i kvalitetniji. Zadnji test koji sam radio prije 2 mjeseca sa ekstremno niskim signalom - receiveri Quadro, Vivax, Nytrobox, Opticum i Strong - niti jedan nije uspio uhvatit dvb-t signal, apsolutno ništa niti nakon 10tak minuta što sam ih ostavio da rade!! (svi na istoj anteni) Yumato MX+ Combo je nakon nekog vremena (2min) uspio dobiti sliku ali je prekidalo, također kod prebacivanja kanala vidjelo se da se muči i da mu treba jako dugo vremena da dođe do slike jer je signal slab. Topfield je dobio odmah sliku, slika je bila daleko stabilnija od Yumata ali je znalo malo zatrzat. LG je radio kao podmazan, preskenirao frekvenciju u pola minute, otvorio sve kanale u par sekundi, slika skroz stabilna!

Tako da mogu reći da LG imaju vrhunske dvb-t tunere (moj konkretno ima i mpeg2 i mpeg4 hd), ako može Topfield nadmašit koji je klasa što se tiče kvalitete tunera onda znaš da je dobar! Usporedit sa ostalim TV tunerima ne mogu jer nisam ih imao prilike dovoljno isprobat, no kao što rekoh obično u sve novije TV-e idu više-manje kvalitetni tuneri.

p.s. ja ovo pričam naravno za digitalni signal (dvb-t), sa analogijom se nisam nikada previše zezao, čak na svom LG lcd-u nisam ni preskenirao analogne kanale.. na takvim ekranima niti nije za gledat analogiju, to je smrt za oči! :o

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 21:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

E hvala druze na odg ;).
Ma mene kabl nesto zeza i ovaj dzek, vidio sam kako god pomaknem za 1 mm kabl slika pocne trzati ko luda(na analogiji vidim) kada sam na ovom kablu od 2 metra gledao na tavanu radilo je ko podmazano signal je kako to lg ima bad normal good(ili kako vec) je vise prema good mozda oko 60 % sto je dobro ipak je antena na tavanu nije na krovu :).Sutra uzimam 20 metara kabla i neke sto bolje dzekove i da vidim kada to sve ljepo podesim, posto slika mi se bas svidja, bolje je nego na satelitu(nekako je osvjetljenje i ostrina prirodnije nego na satelitu, a mozda je to i zbog dreamboxa) a i da na miru gledam :).
Eh da jos jedno pitanjce :) :
Da li ce za svjetko biti neki hrt hd kanal kao sto su najavljivali?Znam da se na HRTdomu vrti HRTHD koji je prenosio Euro 2008 u hdu(valjda?) hoceli biti tako nesto sada?

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 22:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Da, probaj onda sa novim kablom, vjerojatno je nešto u njemu. Nadam se da si maknuo sva kojekakva analogna pojačala ukoliko ih imaš jer to guši dvb-t signal. Postoji naime i DVB-T pojačalo, nije skupo nekih 40tak kuna je u ZG, ja osobno nisam uspio dobiti išta kvalitetniji signal sa njime, no znam da je nekima i pomogao. Ovisi puno o položaju gdje se nalaziš, da li imaš čist pogled na odašiljač ili ne, kakva je antena itd,.. ne možeš znati dok sam ne isprobaš ali neko čudo to dvb-t pojačalo u biti ne može napraviti, može koji 4-5 % povisit jačinu signala, no ne i kvalitetu.

Što se tiče kvalitete slike - da, daleko daleko kvalitetnija slika na RTL-u, Novoj i Kapital Networku jest preko DVB-T nego preko DigiTV-a, naprosto se ne mogu mjerit. DigiTV šalje sve te kanale prvo optikom u Rumunjsku pa ih onda diže na satelit i tu ima stotinu konverzija iz jednog formata u drugi i mora se izgubiti na kvaliteti. HRT je jednako dobar i preko satelita i preko DVB-T jer se kvalitetno uplinka direktno iz Zagreba na satelit, no kao što si i sam rekao u vezi dreamboxa, većina ga gledaju preko dm500s zbog cardsharinga a ja općenito baš nekako nisam zadovoljan kakvu sliku daje taj receiver. Imam HRT karticu i preko Humaxa recimo imam daleko kvalitetniju sliku na HRT-u nego na dm500s. To nisam primijetio samo ja već i drugi, no kažu da ovi "napredniji" modeli imaju bolju sliku. Ne znam, nisam probao.

U vezi HRT HD i Afrike .. iskreno sumnjam da će biti. Ove godine nema Hrvatske na SP i mislim da će odustati od toga. Ali zato možeš po stotinu puta gledati Božićeve dokumentarce po pustinji u HD formatu haha :P

Ja bi volio da B.netu istekne ekskluziva na Novu HD pa da ona napokon krene u DVB-T. 80% programa sa "obične" Nove TV (SD) već ide u HD formatu (od Lige šampiona do filmova i serija) i to bilo vrhunski da krene i preko DVB-T. No trenutno na taj kanal ekskluzivu drži B.net, kabelski operater.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 23:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

A i to sto kazes hahaha.
Nego hoce li biti 29.6 pojacanje duplo digitalnog signala?Kada padne analogni?

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 23:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

trebalo bi :)

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 18:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Maj 2010, 12:08
a dali ce net televizija da se emituje u regiji d2 posle gasenja analognog signala 29.6 ili u d1;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 18:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

NET TV u D1 neće ići sigurno, on bi trebao ići u D2 i D4 regiji.

Sad za 4 dana, nakon gašenja anlogije u D1, u MUX D (ch21) bi trebale doći Slavonska, Vinkovačka i Osječka TV, sa time da bi Osječka TV kasnije trebala ići u posebni gradski MUX D (a ne regionalni). No za početak će sve ići u regionalni MUX D i biti će vidljive u cijeloj D1 regiji.

U regiji D4, zagrebačkoj, bi trebalo biti ovako:

MUX A (nacionalni mux) - HRT1,2 + 3 nova HRT kanala (svi na bazi cijele države)
MUX B (nacionalni mux) - RTL, Nova + 3 nova komercijalna kanala (svi na bazi cijele države)
MUX D (regionalni mux) - NET, OTV (na bazi regije) + 3 nova komercijalna kanala (na bazi cijele države)
MUX D44 Zagreb (gradski mux) - Z1 (na bazi grada)
MUX D45 Jasterbarsko (gradski mux) - TV Plus (na bazi grada)
MUX D46 Karlovac (gradski mux) - TV4R (na bazi grada)

Dakle da pojasnim, kao što se vidi, MUX A i MUX B su na bazi cijele države, MUX D je na bazi regije sa time da će se u svakoj regiji emitovati u MUX D dva regionalna kanala (u D4 to će biti NET i OTV) ALI I 3 nova komercijalna kanala koja će biti na bazi CIJELE DRŽAVE, dok u gradskom MUX-u D će svaki grad imati po jednan do dva svoja TV kanala i oni će biti vidljivi samo u tim gradovima. Taj gradski mux je najmanji i u njega stanu cca 2 kanala (3 maksimalno), no za početak će svaki grad imati po jedan.

Plan se mijenja u hodu tako da su moguće još neke preinake, ali ovo je po najnovijem planu.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 19:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Maj 2010, 12:08
ja u banjaluci mogu pratiti regiju d2 pa me zanima koji ce tamo kanali da idu

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 19:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Evo ja na 23 kanalu lovim dobar signal, ali 39 ni traga, zasto ? :/

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 19:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

goraniric je napisao:
ja u banjaluci mogu pratiti regiju d2 pa me zanima koji ce tamo kanali da idu

MUX A i MUB isto kao i svugdje (pogledati gore Zagrebačku regiju što sam napisao!)
a u MUX D bi išla Slavonsko-brodska televizija i NET TV + novi kanali na nacionalnoj razini

Kod NET TV-a je zanimljivo to što je na granici dviju regija D2 i D4 pa je sada pitanje hoće li uspjeti dobiti koncesiju na dvije regije. No teoretski gledano pripada i jednoj i drugoj.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 19:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

E a de mi reci da li mozda nemam 39 kanal jer mi se analogno ubacuje BHT1?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 630 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]