DELLBOY je napisao:
Zozon je napisao:
To je pošteno. Svu ovu ratnu gamad isporučiti i gledati svoja posla. Ali svu, sa sve tri strane.
kako je to moguće, kad ratnog zločinca (koji je osuđen i koji je odležao kakvu takvu kaznu) sahranjuju sa svim počastima???
Kako je moguće da su svi muslimanski generali heroji a da je svaki srbin koji je učestvovao u ratu, zločinac???
Odgovor je vrlo jednostavan. Nisu ista mjerila za sve. Mi smo svoja mjerila prokockali, i dalje se prodajemo za male pare pod plaštom patriotizma. Odgovor leži isto u pitanju kako možemo željeti jednaka mjerila kad smo zamrzili čitav svijet a ponajviše one koji nam kroje kapu svima? Kurčenje je pravi odgovor. Koje će koštati i tvoje i moje unuke. Nimalo mudrosti, iskustva, razboritosti? Još kod nas važi na ho-ruk i gledamo kako muslimani i hrvati? Pa dokle će mo graditi svoju sudbinu na osnovu njih? Na ovakav način nećemo. Kad mi svoje zločince pohapsimo i dovedemo pred sudove onda će mo steći puno moralno, ljudsko i međunarodno pravo da ukazujemo kako su muslimani pokopali zločinca sa punim vojnim i građanskim počastima. Dotad će sva ova priča biti vrzino kolo a mene kao građanina srpske nacionalnosti interesuje da mi svoju kuću prvo počistimo a hrvati i muslimani nek čiste svoju. Ako oni neće, njihov problem. Nek i oni budu jedno vrijeme crne ovce a mi srbi da odahnemo jedanput. Politika, pravo i pravda su čuda a očigledno je da mi nismo dorasli tim igrarijama, zato dajmo te majmune, bolje da puše oni(ipak su profitirali u prošlosti i bili kumovi zla) nego cijeli narod.
Samo naši plitki mozgovi nemogu pojmiti momenat da su ti ljudi zločinci. I netreba da tako poimaju. Niko nije zločinac dok to sud ne dokaže. Toliko je to puta rečeno i ja lično mislim da ti ljudi, a prvenstveno mislim na naše srbe, počev od Karadžića, sumljam u njihove poštene namjere i njihova herojstva. Heroj je major Tepić. Ove što se kriju po meni sami oni govore šta su. Ma nemogu vjerovati da nam jedna baba inače po meni velika žena(to je dokazala) Biljan Plavšić, čuva čast? I jednim djelom je sačuvala sad su na redu druge face. Opet velim mene kao srbina zanima da prvo počistimo svoju kuću pa onda idemo dalje.