NiZ je napisao:
Brat bratu, ova tema je samo jedno kolektivno verbalno masturbiranje bez ikakvih naznaka ka bilo kakavoj sintezi misli. Loveless, ima jedna narodna:"Kad ti dvojica kazu da si pijan, lezi i valjaj se." Mada ni ova nije losa:"Pametnom je i jedna dovoljna, a budali ni sto."
Moje misljenje: poenta muzike (kao umjetnosti?) je da prenese odredjenu emociju na slusaoca. Sad, mozda neko reze vene uz Cecu jer ga pjesma "pogadja" pa iz nekog "rokerskog" ugla citava prica pade u vodu? Briga me. Ali znam da ako je cilj ovih bendova koje glorifikujes da me ucine nervoznim, smrknutim, zacudjenim, sa oblacicom iznad glave u kome pise "what kind of sh*t is this?" onda su to dobri bendovi. U suprotnom, apsolutno smece, kamara betera koji nemaju sluha pa prodaju muda pod bubrege. Haj, pankeri nekada nisu znali svirati ali su imali pricu, stav, energiju. Nosili su nesto, nosilo ih je nesto. A ove tvoje kao da je poplava nosila od Ramica do Veselog Brijega i nazad .........
Haha, priča čovjek o ''verbalnom masturbiranju'', a sa istim započinje post. Narodne poslovice su, ma koliko nekad poučne i korisne, takođe pune zabluda i komformističkih težnji (kao ova prva koju si naveo).
Prenošenje emocije na slušaoca je samo jedan segment muzičkog doživljaja, ne malo važan, ali nikako i jedini. Jer bi u tom slučaju tvoja sljedeća rečenica (o Ceci) bila apsolutno tačna, a nije. A nervoza, smrknutost, začuđenost su takođe osjećanja, nije cilj svake muzike ''don't worry be happy''.
Dalje ne bih ni da komentarišem, da bi nešto nazvao ''apsolutnim smećem i kamarom betera koji nemaju sluha'' treba da isto studioznije poslušaš, a ne vjerujem da je to na ovoj temi bio slučaj kod bilo koga (uključujući i mene). To je isto kao kad bih rekao kako mi je čitav ''glam'' osamdesetih apsolutno sranje gomile netalentovanih solo gitarista samo na osnovu nekoliko površno preslušanih albuma.