banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Jul 2025, 00:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 382 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Maj 2010, 15:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Shila je napisao:
ne znam koji je najbolji i ne bih u to ulazila. o ukusima ne treba raspravljati. ali album koji sam preslušala jedno 5000 puta i s kojeg znam napamet SVAKU riječ je

Slika

Nisi jedina, slican je slucaj i kod mene :D

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 15:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
zerocool je napisao:
http://www.scaruffi.com/music/metal.html

Ova lista je :lol:

Sta fali ovoj listi? Sasvim je u redu.
Kyuss, Electric Wizard, Burzum, Tool, Queens Of The Stone Age, Deicide, Obituary u prvih pedeset! Pa ovo kao da su mene pitali!

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 15:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
giometar je napisao:
zerocool je napisao:

Kyuss, Electric Wizard, Burzum, Tool, Queens Of The Stone Age, Deicide, Obituary u prvih pedeset! Pa ovo kao da su mene pitali!

hehe sigurno se salis.... :D

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 15:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
giometar je napisao:
zerocool je napisao:

hehe sigurno se salis.... :D

Ne salim se.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 15:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
giometar je napisao:
zerocool je napisao:

Naziv je "Best heavy-metal albums of all times" a na listi barem 70% bendova nemaju veze sa heavy metalom.. Maiden kao vjerovatno najbolji heavy metal bend ikad tek na 42. mjestu iza takvih giganata heavy metal muzike kao sto su Deftones, Prong, itd.. Lik nije objektivan, neka je i poslusao najvise muzike na svijetu kao sto loveless kaze, jest da ne znam kako to neko uopste moze tvrditi?! Ali lik ima neki svoj ukus i po tome pravi liste sa kojom se velika vecina ljudi ne slaze..

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 15:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2005, 14:27
Dakel, OVAKO:

1. ja ne galamim

2. Scaruffijeva lista, dakle ona sa pocetka texta tako ocigledno ne forsira samo jedan tip muzike niti tu ima 5, 6 zanrova. Sto nas dovodi do...

3. Albumi na listi najcesce niti ne pripadaju zanru vec ga prevazilaze.

Have a nice day

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
loveless je napisao:
3. Albumi na listi najcesce niti ne pripadaju zanru vec ga prevazilaze.

Sto je i cilj eksperimentalne muzike. Dakle opet se svodi na isto.
Ta inovativnost koju ti toliko pominjes je osnovni kriterij.

A na drugoj temi smo se slozili oko toga da inovativnost ne povlaci nuzno za sobom kvalitet.

Tako da, u stilu Bon Jovi-a, Have a nice day.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 15:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Njegova lista, njegov ukus.. Sa kojim se vecina ljudi ne slaze :D

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 15:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:
giometar je napisao:
zerocool je napisao:

Naziv je "Best heavy-metal albums of all times" a na listi barem 70% bendova nemaju veze sa heavy metalom.. Maiden kao vjerovatno najbolji heavy metal bend ikad tek na 42. mjestu iza takvih giganata heavy metal muzike kao sto su Deftones, Prong, itd.. Lik nije objektivan, neka je i poslusao najvise muzike na svijetu kao sto loveless kaze, jest da ne znam kako to neko uopste moze tvrditi?! Ali lik ima neki svoj ukus i po tome pravi liste sa kojom se velika vecina ljudi ne slaze..

Ja bih rekao da se tu radi o ucestaloj zabuni, pa se pod heavy metal misli na sav metal. Da nije tako lista sigurno ne bi izgledala kako izgleda, bilo bi mnogo vise "heavy metala". Ali tu gresku prave mnogi (pa i voditelj "najzesceg radio soua na Balkanu", Dado Dejanovic, iskusni metal ratnik :lol: ) Dakle, pod pretpostavkom da se radi o opstoj METAL listi, pristojna je.
A sad, naravno da je nekima isfur sto u prvih 30 nije ni Slayer, ni Iron Maiden, ni Judas Priest, ni Motorhead, ni Kiss :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 15:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Zanima me jedna stvar u vezi sa Scaruffijem, da li se njegove liste odnose isključivo na pop muziku? Pošto vidim da na njegovoj ''best'' listi, recimo, nema niti jednog džez albuma, pa me interesuje je li to zbog navedenog, ili smatra da je džez ''prevaziđena učahurena paradigma u okviru koje je sve rečeno'' ili nešto slično (ovdje ne računamo free jazz)?

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 15:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

giometar je napisao:
Ja bih rekao da se tu radi o ucestaloj zabuni, pa se pod heavy metal misli na sav metal. Da nije tako lista sigurno ne bi izgledala kako izgleda, bilo bi mnogo vise "heavy metala". Ali tu gresku prave mnogi (pa i voditelj "najzesceg radio soua na Balkanu", Dado Dejanovic, iskusni metal ratnik :lol: ) Dakle, pod pretpostavkom da se radi o opstoj METAL listi, pristojna je.
A sad, naravno da je nekima isfur sto u prvih 30 nije ni Slayer, ni Iron Maiden, ni Judas Priest, ni Motorhead, ni Kiss :lol:

Vidim i Scaruffi je iskusni metal ratnik :lol: :lol: :lol:

A nije sad da je isfur, ali eto ti iskreno reci jel mislis da postoji 30 boljih metal bendova od Maidena, ili posto je rijec o albumima da postoji npr. 30 boljih metal albuma od Number of the beasta? Jednostavno, lik je pravio listu po svom ukusu i to je to..

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 16:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
MonaLisa je napisao:
Čudilo me da Master of Puppets nije ni na jednoj od prethodnih listi. Nekidan sam baš naišla na jedan članak o tako nekoj listi, ovaj je album bio na prvom mjestu. Sad ću da ga potražim, čini mi se na Mondu da je bio.......

Ima Master of Puppets na Spin magazin listi, ali je preko 30og mjesta ako se ne varam...

Nijedan pojedinac ne moze dati objektivno misljenje (mozda moze, ali to su rjetki slucajevi)... Sto dovodi do toga da su sva data misljenja subjektivna, pa i od ovog Scaruffija.... Ako bi gledali po prodaji albuma, onda bi islo nesto ovako: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_albums_worldwide, i ovdje nema nikakvog subjektivizma... (doduse, ovdje su albumi bez obzira na zanrove)

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 16:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

1. Scaruffi ima posebnu listu za jazz i cijeni ga veoma mnogo

2. Uopste ne zelim ulaziti u to da li albumi koji prevazilaze zanr vrijede vise od onih koji ga ne prevazilaze. To je valjda jasno, AKO SU DOBRI, naravno da su bolji od "zanrovaca".

3. Ja sam preslusao sve albume sa njegove liste i mogu vam reci da su gotovo svi sjani, remek-djela.

4. Oni koji su inovativni a nisu dobri.. pa, nekako se vremenom i zaborave.

5. Na poslijetku, mnogi albumi sa Scaruffijeve liste JESU zanr, ali su ili superironi predstavnici zanra ili zanr prije zanra ili njegova nadgradnja.

Tako da, molim lijepo.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 17:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Preslusao sam neke stvari sa te Scaruffijeve (inace njegove subjektivne) liste....i otprilike ono sto sam mislio da cu nac sam i nasao.....inovativnost - da, ideju - tu i tamo, realizaciju - u vecini slucajeva ne.....ja sam kao rezultat dobio to da su mi te pjesme jednostavno dosadne, i da se trebam tjerat da ih slusam....a da oni sa tim mogu uticati na nekoga...ne vjerujem....da je tako mislim da bi muzika danas otisla totalno drugim tokom i ja bi umjesto da sviram gitaru gurao sporet, frizider i ostalo pokucstvo niz stepenice....

Top liste same za sebe nista ne moraju da govore....svi mi imamo svoju top listu....i taj Scaruffi ima svoju....i ja je postujem....ali pravit od neke liste etalon kao sto to radi loveless je smijesno....

Poenta price:

U redu je nindzo ("nindzo" koristim kao sleng tako da nemoj se nac uvredjenim jer u ovom slucaju nije uvreda) da ti to slusas, slusaj slobodno, niko ti ne brani....ali nemoj mi ovde otvarat milion tema da bi nam to pokazao....otvorio si jednu, dvije, dao nam do znanja sta slusas a sta je sranje (po tvom misljenju), niko se nije slozio sa tobom....kraj price....ne vidim cemu opet smaranje sa Pere Ubuom, Scaruffijem i ostalom bratijom.....

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 17:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Cudno da imas takve refleksije, pardon reakcije... pa lista Scaruffijevska je prepuna albuma sa POP muzikom. O kakvim ti friziderima govoris? Mozda Royal Trux, ajde de...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 17:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Freak, bravo, slažem se u potpunosti.

Freak_on_a_leasH je napisao:
da je tako mislim da bi muzika danas otisla totalno drugim tokom i ja bi umjesto da sviram gitaru gurao sporet, frizider i ostalo pokucstvo niz stepenice....

:lol:
Odmah sam se sjetila Sunn O, kako mi je ono debilno, ne mogu vjerovati da to neko zove muzikom.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 17:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Kakav pop?!?!....pa lista je prepuna eksperimentalne muzike....i dalje stojim iza toga da ti bendovi nisu uticajni....imaju oni svoje mjesto ali to je daleko od nekog bitnog uticaja....mozda jesu uticali jedni na druge (mislim na gomilu bendova sa te liste) ali uticali na razvoj muzike nisu ni najmanje....jako je tesko napravit eksperimentalnu muziku koja je ujedno i slusljiva.....u vecini slucajeva je ili eksperimentalna i izvodi se sa nekim performansima i pocesto nema bas puno veze sa muzikom ili je slusljiva (aj nazovi je moderna pop muzika) pa se jednostavno svira i pjeva....ja sam cuo jako malo bendova koji zalaze u domen eksperimantalnog a i dalje ostaju slusljivi (Pink Floyd naravno i eventualno Nine Inch Nails od ovog sto ja slusam).....

A to sto ti mislis da je to sa liste pop je vec tvoj problem....ako oces najbanalniji primjer pop su The Beatles, Dire Straits....a ovo gore je sve samo nije pop....

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 18:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Da, cinjenica da se na Scaruffijevoj listi ne nalazi nijedan album Pink Floyda dovoljni govori o njenoj objektivnosti.
Ili The Who-a pa cak i Beatles-a (koje ne volim nesto pretjerano ali se njihov uticaj ne smije precutati), ili Jethro Tull-a i Wishbone Ash-a koji je jedan od najuticajnijih bendova ikada.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 18:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Forumas koji se nazvao po Korn pjesmi mi neobicno ide na zivce...

Naravno da je to pop muzika. Zar My Bloody Valentine nije pop? Nick Cave? Naravno, nije to banalni pop kakvog izvodi milion izvodjaca... Tipa Beatles. Meni se cini da ti nisi preslusao niti jedan album sa ove liste, to ti samo pretpostavljas sta bi ta muzika mogla biti. E pa imam ih ja sve, ako te mrzi skidati poklonicu ti ih... Da ne izmisljas vise kako je to muzika usisivaca. Kakva gomila gluposti, kako mozes potpisati takvo sto, mene bi bilo sramota.

PINK FLOYD... ovako...

ovo su 9/10 albumi
imaju i oni 8.5/10... jos ih je manje.. i medju njima se nalzi prvi album P.Floyda. Najbolji.

Tho Who su dobili 8/10.

Beatles, J.Tull i W.Ash nisu vise od 7/10, posto se i radi o osrednjim bendovima.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 18:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

PS Freak on a Leash... slusas NIN? Koji su BUKVALNO pokrali Foetus (pogledaj jos jednom listu..).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 382 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]