banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 00:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3429 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 172  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Apr 2010, 09:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Silvio Dante je napisao:
Сви Гробари за случај "Бранкица Инсајдер" ослобођени оптужби!

А сада да се пресавије табак против државе...

Čudna odluka suda: Pretili joj po zakonu!
Sud odlučio da skandiranje navijača Partizana novinarki Brankici Stanković „opasna si kao zmija, proći ćeš k'o Ćuruvija", nije pretnja već obična uvreda!

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vest ... ry/113653/Čudna+odluka+suda:+Pretili+joj+po+zakonu!.html

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 12:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Citiraj:
Suspendovan stadion "Asim Ferhatović - Hase"

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 14:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
blackrose je napisao:
Silvio Dante je napisao:
Сви Гробари за случај "Бранкица Инсајдер" ослобођени оптужби!

А сада да се пресавије табак против државе...

Čudna odluka suda: Pretili joj po zakonu!
Sud odlučio da skandiranje navijača Partizana novinarki Brankici Stanković „opasna si kao zmija, proći ćeš k'o Ćuruvija", nije pretnja već obična uvreda!

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vest ... ry/113653/Čudna+odluka+suda:+Pretili+joj+po+zakonu!.html

Није чудна одлука суда (јер свако ко је имао иоле искуства са правом је знао да ова оптужница нема основу нити може проћи)-
Чудно је мешање извршне власи у судску.
И то исте оне власти која је извршила реорганизацију судства по политичкој линији и уклонила све политички неподобне судије.

Што се ослобођених момака тиче, они ће највероватније сада да спреме тужбу против државе Србије (и треба) и надам се да ће то да одраде пред Међународним судом за људска права у Сразбуру.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 14:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Citiraj:
rošu Mišiću 10 godina zatvora
28. april 2010. | 10:13 -> 15:09 | Izvor: B92, Beta Beograd -- Uroš Mišić osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva žandarma Nebojše Trajkovića na utakmici Crvena zvezda-Hajduk 2007. godine.
Slika

(FoNet, arhiva)
(FoNet, arhiva)
Za to krivično delo pokušaja teškog ubistva 10 godina zatvora je zakonski minimum. Uroš Mišić je u septembru 2008. osuđen na 10 godina zatvora za isto delo, a Vrhovni sud je u martu 2009. ukinuo presudu i vratio predmet na ponovno suđenje.

Zamenica višeg tužioca u Beogradu Mirjana Jakovljević navela je u završnoj reči da je okrivljeni Mišić udarao oštećenog po glavi i telu i pokušao da mu ugura zapaljenu navijačku baklju u usta, svestan da to može da prouzrokuje njegovu smrt.

Ona je posebno naglasila da bi sud, prilikom odmeravanja kazne, trebalo da uzme u obzir teške telesne povrede nanete Trajkoviću na severnoj tribinu stadiona Crvene zvezde 2. decembra 2007. godine.

Odbrana Urosa Mišića navela je da okrivljeni treba da bude kažnjen zbog nanošenja teskih telesnih povreda, a ne za pokušaj ubistva jer za to nema dokaza.

"Sve što je uradio Mišić jesu nekoliko pokreta bakljom, ali ne i guranje u usta, što se i na snimku vidi", rekao je advokat Borivoje Borović i dodao da je, pored Mišića, još nekoliko osoba u njegovoj blizini držalo upaljene baklje.

Ne stoji ni tvrdnja optužbe da je Mišić naneo sve povrede Trajkoviću i ne može sve da se svali na jednu osobu, naveo je još Borović.

Odbrana je zatražila da se okrivljenom ukine pritvor, podsećajući da je u trenutku izvršenja krivičnog dela Mišić bio mlađe punoletno lice - napunio je 19 godina tri dana posle incidenta.

Borović je predočio i nalaz veštaka koji je naveo da nema opasnosti da bi Mišić mogao da ponovi delo dok je na slobodi.

Optuženi Mišić je rekao da mu je žao zbog svega što se desilo, pre svega zbog Trajkovića, i izvinio se zbog svega što je oštećeni pretrpeo.

"Ja jesam bio ponesen mladošću, jesam povredio tog čoveka, ali nisam želelo da ga ubijem. Nadam se da ćete imati razumevanja za mene i da nećete biti rigorozni", rekao je Mišić.

Dodao je da je "tada imao 18 godina" i da nije razumno postupio, ali da od suda traži da mu omogući da nastavi svoj život.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 15:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Maj 2009, 20:41
Slika

Toliko o nocnim morama.....

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 15:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Што се ослобођених момака тиче, они ће највероватније сада да спреме тужбу против државе Србије (и треба) и надам се да ће то да одраде пред Међународним судом за људска права у Сразбуру.

e to ce bas biti interesantno, kad kazu, "znate, dragi sudija, mi smo joj prijetili smrcu, govorili da ce proci kao slavko curuvija, a sud nase zemlje nas je oslobio, rekavsi da to nije 'prijetnja', nego 'uvreda'. ali, mi smo, i pored svega, veoma nezadovoljni (ne znamo tacno zbog cega, ali smo nezadovoljni), pa vas najljubaznije molim da to razmotrite".
ej, oni koji prijete osobi smrcu i za to ne bivaju kaznjeni, zalice se medjunarodnom sudu za ljudska prava. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ljudska glupost zaista nema granica

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 15:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nek povedu i ovog misica sa sobom, nek se i on zali sudu za ljudska prava. njegovo elementarno pravo da ubije covjeka je, ovom sramnom sudskom odlukom, potpuno unisteno.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Не сери. Момци су ослобођени а за време које су невино провели у затвору имају право (као и сви остали) да се жале и да поднесу тужбу против државе. И тако треба и да ураде и надам се да ће одрадити.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 16:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Не сери. Момци су ослобођени а за време које су невино провели у затвору имају право (као и сви остали) да се жале и да поднесу тужбу против државе. И тако треба и да ураде и надам се да ће одрадити.

odlicno. nadam se da ce i doticna novinarka da podnese tuzbu protiv njih medjunarodnom sudu pravde, pa me bas zanima sta ce doticni sud pravde da odluci...

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 17:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Исто што и овај у Србији.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 19:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Milanko Djeric je napisao:
nek povedu i ovog misica sa sobom, nek se i on zali sudu za ljudska prava. njegovo elementarno pravo da ubije covjeka je, ovom sramnom sudskom odlukom, potpuno unisteno.

Потпуно се слажем.
Citiraj:
Uroš Mišić mirno je saslušao presudu, ali je na izlasku prokomentarisao “da sam policajac i da sam pucao u glavu dobio bih sedam godina”, očigledno aludirajući na kaznu koju je dobio policajac interventne Miljan Raičević, zbog ubistva Đorđa Zarića.

Заслужено си кажњен, драконски, али заслужено. У сваком случају полицијска земља.

Ал` добро. Сад су ријешили проблем са хулиганима, затворили су стадион - "гротло дивљаштва, нецивилизације, мјесто владавине нарко-дилера, криминалаца и убица", па према томе, оваквих ствари у Србији више неће бити, самим тим што су те ствари сасјекли у корјену, мјесту одакле сво зло почиње... :banghead:

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 21:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
У сваком случају полицијска земља.

iz tvojih usta u bozje usi. posto u svijetu, uglavnom, postoje ili policijske drzave ili anarhije, ako se moze birati jedno od to dvoje, ja biram policijsku drzavu.

Citiraj:
Uroš Mišić mirno je saslušao presudu, ali je na izlasku prokomentarisao “da sam policajac i da sam pucao u glavu dobio bih sedam godina”, očigledno aludirajući na kaznu koju je dobio policajac interventne Miljan Raičević, zbog ubistva Đorđa Zarića.

a da si malo vise puta u zivotu dobio penrekom po ledjima, i da si se osjecao malo manje uskurceno, zajebano i svemocno (drotina? e sad cu ja njemu da pokazem njegovog boga), ne bi ti palo na pamet da kreces bakljom na policajca, i ne bi dobijao ni 5 ni 7 ni 10 godina zatvora, nego bi bio slobodan i imao priliku da uradis nesto sa svog zivota. zivot je kurva

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 03:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ispod 5 godina nije mogao da dobije ali deset je previse, pogotovo jer su tuzilac i sudija citavu optuznicu/presudu bazirali na prici o guranju baklje usta a sudski vestak kaze da toga nije bilo, medjutim sudija kaze da on misli da je Misic imao nameru. Cekaj, sta je sudija Milan Tarot, pa da zna sta je cija namera?
Mislim da bi realna presuda bila 5-7 godina, pogotovo sto se pokazalo da Trajkovic ocigledno nema posledice od baklje jer obilazi druge utakmice i stoji u kopovima sa navijacima gde se baklje pale.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 11:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ispod 5 godina nije mogao da dobije ali deset je previse, pogotovo jer su tuzilac i sudija citavu optuznicu/presudu bazirali na prici o guranju baklje usta a sudski vestak kaze da toga nije bilo, medjutim sudija kaze da on misli da je Misic imao nameru. Cekaj, sta je sudija Milan Tarot, pa da zna sta je cija namera?

to licitiranje kolika kazna je "pravedna" je glupo. svako ima svoje poimanje pravde, zato i postoji zakon, koji je u ovom slucaju ispostovan. sad, to sto nije ispostovan i u drugim situacijama ne znaci da nije trebao biti ispostovan ni sada.
meni je jos mnogo gluplje misicevo branjenje da je to bilo "zato sto je bio mlad". i ja sam imao 18 godina nekad, pa mi nije palo na pamet da nekom guram baklju u usta, lice ili gdje li vec. uostalom, koja je onda to granica do koje se gluposti mogu pravdati mladoscu? eto, nek nam kaze misic...

Citiraj:
Mislim da bi realna presuda bila 5-7 godina, pogotovo sto se pokazalo da Trajkovic ocigledno nema posledice od baklje jer obilazi druge utakmice i stoji u kopovima sa navijacima gde se baklje pale.

pa na drugim stadionima mu nisu gurali baklju u lice, ako se ne varam. takodje mi se gadi sto su se u kompletnom ovom slucaju svi navijaci nadigli da sto vise ocrne trajkovica, da pokazu da povrede uopste nisu bile teske, da on nema posljedica, da nije trebo da bude tu, da nije trebo da radi ovo ili ono i da je on ustvari obican prevarant.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 13:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Пази, ја не знам уопште колика казна треба да буде. Можда је 10 година и уреду, можда је и мало, али по овог (јако лоше) постављеној оптужници 10 година је превише.
Ти сад нпр. браниш суд а ево само пар уписа изнад ти си исти испљувао због ослобађања навјача у случају са У92.
Проблем код Мишићеве пресуде је да је све базирано на тој бакљи и гурању исте у уста а да притом судски вештак каже да тога није било.Међутим судија каже да он мисли да је било. Е то је проблем. Не може судија да мисли и да се води својом интуицијом већ може само да суди на основу доказа и никако другачије!

Опет понавља, мислим да је 10 година по овој оптужници превише а да ли је он можда заслужио 10 или можда и 20 то не знам.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 14:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Пази, ја не знам уопште колика казна треба да буде. Можда је 10 година и уреду, можда је и мало, али по овог (јако лоше) постављеној оптужници 10 година је превише.
Ти сад нпр. браниш суд а ево само пар уписа изнад ти си исти испљувао због ослобађања навјача у случају са У92.

naravno. niko nije uvijek, apsolutno i po default-u u pravu ili u krivu. pa ni sud. moras i sam da priznas da karakterisanje skandiranja "zavrsices kao slavko curuvija" kao uvredu, a ne kao prijetnju nema ama bas nikakvog smisla.
da se razumijemo, od u92 mi se povraca, mislim da je curuvija bio obican supak (mada ni blizu splacina kao petar lukovic), ali elementarno pravo svakog gradjanina u normalnoj drzavi je, izmedju ostalog, i da prica gluposti i svinjarije. pa ti ga ili ignorises, ili tuzis za klevetu, ali mu ne prijetis da ce zavrsiti sa metkom u potiljku, i onda se pravis lud i kazes da to nije bila prijetnja.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 14:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:

naravno. niko nije uvijek, apsolutno i po default-u u pravu ili u krivu. pa ni sud. moras i sam da priznas da karakterisanje skandiranja "zavrsices kao slavko curuvija" kao uvredu, a ne kao prijetnju nema ama bas nikakvog smisla.
da se razumijemo, od u92 mi se povraca, mislim da je curuvija bio obican supak (mada ni blizu splacina kao petar lukovic), ali elementarno pravo svakog gradjanina u normalnoj drzavi je, izmedju ostalog, i da prica gluposti i svinjarije. pa ti ga ili ignorises, ili tuzis za klevetu, ali mu ne prijetis da ce zavrsiti sa metkom u potiljku, i onda se pravis lud i kazes da to nije bila prijetnja.

Па наравно да то није никаква претња, на трибинама се певало вазда свашта ( и не самона трибинама, шта је са народним весељима).

Певало се на југу пре тога и "нека знају пиче досовке ђенерала ако ухапсе Гробари ће сви пушке узети, све ћемо вас редом побити". Претња или обично скандирање?

Глупост је да би било ко од тих момака (који нису ни споменути у њеној емисији нити имају било какав досије) покушао да уради њој било шта.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 12:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Polemike o kazni Mišiću

Posle ponovne presude od deset godina robije navijaču Urošu Mišiću zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića, u javnosti se povela rasprava o visini dosuđene kazne

Trajković je na „Marakani" napadnut upaljenom bakljom
(Ne)pravedna presuda... Trajković je na „Marakani" napadnut upaljenom bakljom

Najčešće se slučaj Mišića poredi sa slučajem policajca Miljana Raičevića, koji je ubio Đorđa Zarića i za to osuđen na 7 godina zatvora. I sam Mišić je nakon izricanja presude izjavio da bi bio osuđen na manju kaznu „da je policajac i da je pucao u glavu Trajkoviću".

Advokat Ivan Bajazit, bivši sudija Okružnog suda u Beogradu, kaže za Press da je u slučaju Uroša Mišića promašena kvalifikacija krivičnog dela.

- Iz podataka koje znam iz medija, jer nisam angažovan u ovom slučaju, smatram da Mišić ne može da bude odgovoran za pokušaj teškog ubistva, već za neko drugo delo. Očigledno je da je kvalifikacija krivičnog dela promašena, samo je pitanje da li je to učinjeno namerno ili slučajno? Medijska kampanja protiv navijača uticala je da sudije rade pod pritiskom, jer ova kvalifikacija ne bi prošla da sud razmišlja slobodno - kaže Bajazit, i dodaje:

- Poređenja radi, policajac Raičević, koji je bezobzirno pucao mladiću u glavu osuđen je za ubistvo na sedam godina zatvora, zbog čega se u javnosti stiče utisak da se štiti policija. Nasuprot tome, Mišić za pokušaj teškog ubistva i telesne povrede, koje su i psihičke prirode, dobija 10 godina zatvora, što upućuje da se navijači kažnjavaju preko mere, a trebalo bi postupati pravično prema svima - rekao je Bajazit.

Profesor Pravnog fakulteta Milan Škulić ističe da je teško između ova dva slučaja napraviti poređenje.

- Važno je reći da obe presude nisu pravosnažne i da ne proizvode pravno dejstvo. Tek nakon odluke Apelacionog suda trebalo bi da se vidi koje su presude konačne. Kada sud odmerava kaznu ima u vidu i otežavajuće i olakšavajuće okolnosti, koje utiču da kazna bude veća ili manja - kaže Škulić.

Portparol Višega suda u Beogradu Dušica Ristić kaže da ne može da komentariše presude.

- Jedna presuda je nedavno izrečena (slučaj Mišić. prim. aut.), a druga (slučaj Raičević, prim. aut.) čeka odluku Apelacionog suda, tako da ne mogu da komentarišem nepravosnažne odluke suda - rekla je Ristićeva.

Nebojša Trajković kaže za Press da mu je život upropašćen.

- Žao mi je dečka. Ali on me je unakazio. Ne mogu da se izborim sa morama. Ne mogu da spavam. Jeste on mlad, ali me je unakazio - kaže Trajković, i dodaje:

- Ne radujem se više ničemu. Pod stalnim sam stresom. Odbrana je pokušala da me prikaže kao nenormalnog. Imam čin majora Žandarmerije. Zar bih stigao do tog čina da sam bio lud!? Uništen sam skroz. Zbog onoga što mi je uradio proglašen sam za trajno radno nesposobnog. Sudski veštaci su utvrdili da sam 80% trajni invalid.

Trajković kaže da mu se Mišić izvinio, ali misli da to nije bilo iskreno.

- Nije njemu žao. On je na suđenje dolazio nasmejan. Ni njegova porodica se nikada nije izvinila za ono što je on uradio. Mogli su da mi priđu i kažu: „Mlad je, pogrešio je, izvinite", ali nisu to uradili - rekao je Trajković.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 14:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
carzmaj je napisao:
Slika

Toliko o nocnim morama.....

Silvio Dante je napisao:
Citiraj:
Ne radujem se više ničemu. Pod stalnim sam stresom. Odbrana je pokušala da me prikaže kao nenormalnog. Imam čin majora Žandarmerije. Zar bih stigao do tog čina da sam bio lud!? Uništen sam skroz. Zbog onoga što mi je uradio proglašen sam za trajno radno nesposobnog. Sudski veštaci su utvrdili da sam 80% trajni invalid.

Trajković kaže da mu se Mišić izvinio, ali misli da to nije bilo iskreno.

- Nije njemu žao. On je na suđenje dolazio nasmejan. Ni njegova porodica se nikada nije izvinila za ono što je on uradio. Mogli su da mi priđu i kažu: „Mlad je, pogrešio je, izvinite", ali nisu to uradili - rekao je Trajković.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 14:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:

da li je iko od vas nasao za shodno da o ovome malo razmisli i prokomentarise ovakvo ponasanje vaseg heroja i vrle mu porodice?
ili ste previse zauzeti razmatranjem kako trajkovica predstaviti kao sto je moguce vece govno i lazova, i tako pokusati opravdati i ublaziti doticno remek djelo urosa misica?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3429 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 172  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]