Ne razumijem u cemu je ovdje ,,fora'' sa rs.ba domenom?
Odem na UTIC.ba (google ih prijavljuje da u sadrzaju imaju registraciju rs.ba domena), a oni ubise sa tim kako je .ba domen jedna od vrlo znacajnih ,,drzavnih'' stvari?! Da li je onda rs.ba znacajno za RS? Ako jeste zasto ne radi sajt za registraciju? Ili zasto ,,BTG port'' naplacuje 5 evra (ne placa se samo ako se hostuje sajt kod njih?!?), mtel (kako stoji na njihovom sajtu) oko 5,9 KM.

Vjerovatno ce se pravdati ,,izgubljenim vremenom za registraciju novog korisnika''. Ali meni ne treba njihova usluga, jer zelim sam da registrujem, rs.ba domen.
BTG port.net jos promovise akciju da rs.sr bude registrovan kao domen Republike Srpske, ali taj ,,patriotizam'' iznenada splasne kada je u pitanju omogucavanje dostupnosti rs.ba domena bez placanja njihovog hostinga?! (opet patriotski inteersi, pardon interesni patriotizam?!).
Razmisljam naglas: sta ako je vlasnik BTG porta na neki nacin povezan sa institucijom (URC) koja je do prije nekog vremena omogucavala besplatnu registraciju rs.ba domena? Navode se neki nebulozni razlozi za nefunkcionisanje sajta na kojem bi se vrsila registracija rs.ba u smislu da nedostaje korisnicki panel(?), da imaju mnogo zahtjeva za mijenjanje DNS(?) ili da ljudi registruju ogroman broj domena (?!) Ako je tako kako li ovaj tip:
http://pedja.supurovic.net/category/informaticko-drustvo/rnids-informaticko-drustvo, imenom i prezimenom Pedja Supurovic uspijeva da administrira domen iz.rs i to potpuno besplatno? Kako li je samo smislio pravila (prepisana sa bilo og free hostinga), kako postize da onemoguci registraciju velikog broja domena, domena koji se ne koriste, brise domene koji ne postuju pravila ....
Pogledajte na njegovom blogu zasto je pokrenuo registraciju besplatnog domena iz.rs. ,,Kod nas se niko nije zapitao da li je 70 KM za .ba domen malo ili mnogo? Ili da li treba pristajati na sabotazu kako bi se za registraciju rs.ba domena nekome ipak moralo placati?
Kako to da kod Pedje Supurovica ne treba popunjavati formulare, fotokopirati isprave, a kod ovih ,,nasih'' sve to treba (zasto da im vjerujem da nece zloupotrijebiti podatke, ako pokazuju nesposobnost da odrze sajt za registraciju rs.ba u ispravnom stanju?) i jos povrh dostavljene dokumentacije (mislim da su trazili popunjavanje formulara i druge gluposti) oni ne mogu da stanu u kraj onima koji registruju veci broj domena? A recimo 000.webhost i ostali to mogu (brisu automatski free hostovane sajtove na kojima duze vrijeme nema promjene)
Kako sam onomad potpisao peticiju da rs.sr postane zvanici sajt RS,
sada pokrecem akciju da rs.ba ili hitno postane dostupan svim zainteresovanim licima iz RS ili da pređe pod kontrolu neke druge institucije koja bi omogućila njegovu dostupnost!
Ovako, ovo najvise lici na javasluk, a to je SRAMOTA za rs.ba domen kao jedan od ,,simbola drzave'' (neko ce da cita RS, neko BiH-jer to je i njena sramota)