banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 21:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 581 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 30  Sledeća

Evolucija ili Kreacija?
Evolucija 67%  67%  [ 42 ]
Kreacija 33%  33%  [ 21 ]
Ukupno glasova : 63
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Apr 2010, 08:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Vidite šta misle praktični naučnici koji se bave praktičnim radom na raznim poljima, a ne oni koji su kao vi i ja i svi u školi naučeni da je evolucija naučna činjenica i da je naučna jeres reći bilo šta protiv tog vjerovanja, uostalom o tome sam već pisao na 10, 11, 12 strani ove teme, pa se podsjeti kako neki naučnici vide stav većine kolega

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 10:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
tripo 41 je napisao:
Е видиш некада се на небу, у љето када је добра видљивост види да звијезде падају са својим свјетлосним трагом који након тога нестаје као и звијезда.
И сада ће мени неко рећи да је пала прије 10-50-100 милиона година небитно који је милион.
Па то је баш за :lol: :lol: :lol: у љето 92. или 93. не могу се тачно сјетити астрономи су најавили да ће ту вече бити великих падова звијезда.

Buraz, sta ti tacno mislis da si vidio :D de malo poblize obijasni to, zvuci super zanimljivo. Zvjezde padaju uau.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 14:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
goci master je napisao:
tripo 41 je napisao:
Е видиш некада се на небу, у љето када је добра видљивост види да звијезде падају са својим свјетлосним трагом који након тога нестаје као и звијезда.
И сада ће мени неко рећи да је пала прије 10-50-100 милиона година небитно који је милион.
Па то је баш за :lol: :lol: :lol: у љето 92. или 93. не могу се тачно сјетити астрономи су најавили да ће ту вече бити великих падова звијезда.

Buraz, sta ti tacno mislis da si vidio :D de malo poblize obijasni to, zvuci super zanimljivo. Zvjezde padaju uau.

:lol: :lol: :lol: :lol:
Ne vjerujem!!!

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 14:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
tripo 41 je napisao:

Ovo pokazuje svu njegovu nauku :lol:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 14:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Tripo siopu los sagra prskan artanom i slusao ovu stvar pa se malo pomutio

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Tb7w5QCSDtw[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 16:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Avg 2009, 15:05
Eto to su vaši dokazi poput bijelog dugmeta i ostalih sličnih dokaza za evoluciju. Vas nekoliko evolucionista a dokaza 0 :D , ja sam praktično sam i sve dokazah za stvaranje. Nevjerovatno da ljudi u 21. vijeku vjeruju u evoluciju, a vjerovanje u evoluciju je isto kao i vjerovanje da Zemlja ravna ploča.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 17:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hehehehe upravo sam pročitao jednu usporedbu bolju i od one sa štamparijom..
:D Moram je podjeliti sa onima koji još vjeruju u teoriju evolucije.
Na pitanje zašto vjeruje u Stvoritelja jedan fabričar je objasnio kako radnica u njegovoj fabrici treba dva dana da nauči sastaviti 17 djelova stroja za mljevenje mesa.
"Ja sam obični fabričar nožarske opreme", rekao je, "ali jedno znam: Mogli bismo 17 milijardi godina tresti u kaci 17 djelova stroja za mljevenje mesa, a da iz toga nikad ne nastane mesarski nož."

Zamislite koliko je samo Zemlja, svemir i život komplikovaniji od te usporedbe, a da ne navodimo što u slučaju ovog primjera već postoje svi djelovi, a kamoli da svemir i život nastanu iz slučajne explozije ničega. :lol: Ma dajte ljudi uozbiljite se!

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 18:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
I znaci tako, kreacionisti ne razlikuju zvijezde padalice od galaksija..... zanimljivo....

Nego tripo, ajd ti nama onda odgovori koja je to, po kreacionizmu, najbrza moguca brzina svjetlosti?

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 08:27 
Pripravnik
Pripravnik

Ми креационисти имамо одговоре на сва питања. Јесте и та брзина, али сигурно може и брже.
Какве везе имају галаксије и звијезде падалице, по вама је брзина свијетлости 300.000 км у сек. или да будем прецизан 299.792 км у сек и она је по вама увијек таква. Немојте се правити да не знате шта говорим.
Ако су се тада видјеле да падају онда по вашој теорији то падање звијезда се десило давно али се тада видјело тог љета.
Видим свели сте се на 1 "доказ" старог свемира и Земље. Ако је довољан један доказ за стару Земљу и свемир.
Ја сам дао бар 20, а и овај један је довољан да обори све ваше доказе о старој Земљи и свемиру.
Молекул ДНК чији је полурспад око 3000 год., годиа цио се распадне за мање од 6000 је нађен у јајима диносауруса у Кини. Да не би било забуне нашли су га Кинези чија је држава потпуно атеистичка и који сигурно само уче о еволуцији и другим атеистичким догмама. И фино је то Ројтер објавио и лијепо Кинези приказаше молекул ДНК код диноса.
Што се тиче свемира да упоредим, човјек је свемир истражио толико колико би један човјек ставио нокат у Пацифички океан ето толики је однос.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 09:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
tripo 41 je napisao:
Ми креационисти имамо одговоре на сва питања

Znaci, ljudi ti se smiju zadnjih 5 postova i nisi nasao za shodno da vidis sta je u pitanju nego ponovo kreces sa svojoj teorijom o zvijezdama padalicama. U vezi ovog citiranog, necu da ti kazem sta mislim o onima koji misle da sve znaju, ali evo da ti pokusam nesto obijasniti.
Ne poznajes elementarne stvari u astronomiji. Ne postoje zvijezde padalice. Najbliza zvijezda udaljena je nekoliko svjetlosnih godina od nas. Zvijezda je stotinama puta veca od planete poput Zemlje pa ti vidi tu tvoju logiku da zvijezda padne na planetu. To sto si ti vidio 93. je pad meteora. Meteorske kise se javljaju SVAKE godine po vise puta. Nista neobicno. I da, desavaju se u REALNOM vremenu. A ne prije 100 miliona godina. Ko je tebe uopste ubjedjivao da je nesto palo tako davno i da sada samo vidimo svijetleci trag od davnina....

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 15:53 
Pripravnik
Pripravnik

А сада смо дошли у реално вријеме, баш ми је драго. Е па и ти ајд метеори су се видјели навече значи да их је нечија свијетлост обасјала, и та иста свијетлост путује тих 300.000 км у сек. и одмах се види не требамо чекати дуго времена и њен траг се види када пада. Значи та свјетлост одмах долази. Ако свијетлост путује толико дуго што онда видимо само релативно ближе и ближе звијезде голим оком и увијек скоро исти број. Па ваљда би требала и та дуга свијетлост да дође па да и те звијезде видимо наком 4,5 милијарди година, ако су већ толико путовале. И наравно то није једина свијетлост та коју видимо. О свијетлости се мало зна, тако да се не може говорити да она доказује стар свемир или још мање Земљу. Уосталом све је што се тиче догме о старом свемиру је овдје оповргнуто.http://www.medicinari.com/nauke02.html

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 16:34 
Pripravnik
Pripravnik

И онда дође Роберт Џентри са својим врхунским експериментом и потпуно оповргне догму о старој Земљи. Читао сам и покушаје еволуциониста даоповргну његове резултате и више су него смијешни. Ево како Роберт Џ. оповргава стару Земљу. http://www.cpsbl.org/postanje/textovi/s ... oda_oreola

Ништа није на страни еволуције ни атмосферски хелијум, ни со у Мртвом мору и све оно што сам већ куцао. Поготово геологија и фосилни налази широм свијета. Све се уклапа у младу Земљу. Ево још мало детаљније. http://www.pravoslavna-srbija.com/Pravo ... 20dana.htm

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 17:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ocigledno je da lik (tripo41) nema veze o osnovnim stvarima iz astronomije. Gradivo iz 5 osnovne. On nije i pored svega bio primijetio kakvu je glupost napisao o "zvijezdama" padalicama. Jos jedan dokaz o naucnosti kreacionista. Iako, moram priznati da sam bio iznenadjen sa njegovim poznavanjem biologije, vjerovatno sto mu je otac profesor. :mad:
Iako ta cinjenica nista ne mijenja, jer i biologiju izvrce i prilagodjava religiji. Sad vidim koliko je glupo bilo sta njemu dokazivati. Lik je daleko zadrtiji, nenaucniji i religiozno zasljepljeniji od mary juane. A svi znamo ko je mary juana. :cat:
P.s. Salim se mary juana malo na tvoj racun, nemoj se naci uvrijedjen, shvatam tvoje razmisljanje i motive posto sam prosao kroz taj stadij, ali ovaj tripo 41 je nadmasio sve. Ako nastavi ovako nadmasice i samog "ucitelja" M.P. :lol:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 17:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Koliko mi se čini malo se skrenulo s teme o nastanku života na jednako kompleksnu temu, kako je nastao svemir?
Ne možemo ne primjetiti, kako oni koji zastupaju teoriju spontanog nastanka i tu kao i po pitanju nastanka života nailaze na nepremostive probleme, štaviše sva otkrića u nauci idu u prilog stvaranja.
Starost svemira u svemu ovome čak i nije bitna, a sama po sebi ništa ni ne dokazuje jer nemamo dokument koji bi bio neki parametar, kao što je to Biblija u slučaju nastanka čovjeka i njegove starosti od nekih 6000 godina, što je i lako dokazati.
U svemu ovome je fascinantno kako ljudi jednostavno i bez mnogo razmišljanja i sagledavanja činjenica odbacuju stvoritelja, jasno je da takav trend vuče korijene od filozofije ljudi koji su isticali čisto mišljenje kako u zapadnoj tako i u istočnjačkoj filozofiji. Svi ti filozofi i znanstvenici pokušavaju objasniti kako?, no, ključno pitanje se usredotočuje na zašto?

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 18:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
U svemu ovome je fascinantno kako ljudi jednostavno i bez mnogo razmišljanja i sagledavanja činjenica odbacuju stvoritelja, jasno je da takav trend vuče korijene od filozofije ljudi koji su isticali čisto mišljenje kako u zapadnoj tako i u istočnjačkoj filozofiji. Svi ti filozofi i znanstvenici pokušavaju objasniti kako?, no, ključno pitanje se usredotočuje na zašto?

Ne odbacujem ja stvoritelja, nego nenaucne cinjenice. Neki ljudi su toliko zaslijepljeni religioznim nabojem, da bi opravdali religiju pribjegavaju nenaucnim metodama. Ako nisi razumio mary, ovdje se radi o starosti svemira za koji tripo 41 tvrdi da je star 6000 godina. Zato sam rekao da si ti jos dobar jer bar neke naucne cinjenice kao sto je starost svemira ne pokusavas navuci da bi opravdao religiju. Dok tripo 41 navlaci i astronomske cinjenice, a pri tom ne zna da su "zvijezde" padalice meteori i da nemaju veze sa velikim udaljenostima i vremenima. I kad neko ko to govori nesto dokazuje onda dokazivanje gubi svaki smisao kao sto je dokazivanje ravne zemlje izgubilo smisao Magelanovom plovidbom oko svijeta, ili jos gore pojavom satelita.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 19:44 
Pripravnik
Pripravnik

А ја признајем могу негдје и заказати, то о звијездама сам заиста изнио на основу свог гледања. Али та једна ствар уопште не може ништа да поремети читав низ других ствари које сам изнио. Јесте отац ми помаже некада у расправи, а и многе сам ствари из биологије сам закључио на основу доказа за стварање.
Ја нисам ништа прилагодио креационоизму, оно што сам изнио је заиста тако, а ви сада нађите боље објашњење.
Пусти ми "доказ" видјеће се за неколико милиона година. Овдје сада садашњом науком то докажите. Има око 10% људи који су нашли компромис између еволуције и стварања. Ја само кажем да компромис није могућ, наравно уважавајући туђа мишљења. За разлику од вас ја овдје људима не говорим да они ништа не знају или да не знају неке основне ствари из нечега.
Али читав низ чињеница указује на стварање, а не на еволуцију и то је тачно. Нашао сам најбоље документоване "доказе" еволуције и дао доказе који их оповргавају. Заиста еволуцију треба одбацити или макар увести креационизам као равноправну теорију. Да је еволуција доказана као што се приказује, креационизам не би имао никаквог успјеха. Ни 0,001% људи га не би подржало и не би је политика ЕУ бранила, што све говори о теорији која се сматра неприкосновеном. Еволуција није Дарвинова идеја, него та идеја сеже далеко у прошчост, још од старих Сумера, па преко Грка итд. Тада није било некакве науке, према томе еволуција није никаква доказана теорија.

Ево шта су поједини еволуционисти имали од образовања.

Ч. Дарвин једино званично образовање добио у Англиканској богословији. Један тотални аматер и незналица. Све његове тврдње су данас одбачене. Једино што су еволуционисти доказали јесте да њихова теорија еволуира.
Еволуира због недостатка доказа и сталног убацивања нових и нових хипотеза да би се наравно догма одржала у школама и на факултетима.
Зоолошки примјерци које је Дарвин скупљао морао је слати у Енглеску ради класификације јер како је сам признао није имао довољно знања из анатомије. Све што је Дарвин доказао (а то је било и од прије познато) јесу варијације у оквиру истих врста (посебно глубова којима се Дарвин бавио). Данас је потпуно јасно да то нема никакве везе са макроеволуцијом.

Ч. Лајел пријатељ дарвинов, творац данас потпуно оповргнуте теорије у геологији зване униформизам. Он је био адвокат, а не геолог.

Херберт С. радио као чиновник на жељезници и касније као репортер. Његова идеја је идеја "опстанка најспособнијих" коју је Дарвин касније себи присвојио. Данас се зна да то нема везе са еволуцијом.

Алфред Валас једино образовање добио у основној школи и то једва. Радио је као часовничар, земљомјер и трговац фосила.

Томас Хаксли ево овај је завршио медицину, иако тада медицина је била као сада ови народни љекари и бабе што траже љековито цвијеће. Огромну мржњу је имао према хришћанству и Библији.

Ламарк јесте биолог. Али Французи њега сматрају за оснивачем теорије еволуције, а не Дарвина. На његовом споменику у Паризу стоји натпис "Ламарк оснивач теорије еволуције". Ко вам је онда основао теорију? Његова гледишта попут "вратова жирафа" и још неких ствари су данас потпуно оповргнута.

Еразмус Дарвин деда чувенога Чарлса. Волио је пипкати дјевојчице. Био члан масонске ложе и наравно утицао на младог Дарвина.

Е. Хекел ватрени еволуциониста и отворени расиста и један од идејних твораца нацистичке идеологије "Еугенике". Отворено се залагао за истребљивање слабих, болесних итд. у циљу побољшавања еволуционог развоја. Што су касније Хитлер и остали примјенили. Велику мржњу осјећао према Јеврејима и Словенима.
Има их још наравно али ови су тзв. главни оснивачи еволуције.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 19:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2005, 18:30
samo evolucija i kreacija? ne postoji nista drugo?

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 21:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
tripo 41 je napisao:
А ја признајем могу негдје и заказати, то о звијездама сам заиста изнио на основу свог гледања..

A isto si tako zakljucio neke druge stvari na osnovu svog gledanja nebo.
Vec sad vidim sliku: tripo 41 gleda nebo i kaze "pa ovde se nista ne mijenja, a ja gledam cijelih 2h", nesto nije u redu, ako ta svjetlost toliko putuje, mora se nesto novo prikazati da ja to vidim....
Mislim tripo, ovim zadnjim postovima si me razocarao, a takodje nisi odgovorio koja je maksimalna brzina svjetlosti po kreacionistima?

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tripo 41, ja se bavim razlicitim naukama i vrlo sam svestran sto se tice poznavanja razlicitih oblasti da sam dovoljno informisan o kreacionistickim "dokazima". Mislim, ja nemam potrebe da tebe razuvjeravam, ali bilo gdje da se pojavis na nekom ozbiljnom naucnom skupu ili fakultetu ispasces smijesan sa tim "dokazima".
Ja ne negiram da je postojalo stvaranje od Svevisnje Inteligencije (Boga), ali dokazi koje "kreacionisti" iznose nisu naucni i cak su smijesni. U nauci nema "ja vjerujem", vec samo cinjenice ili dokazi koji vode do cinjenica, odnosno eksperiment. Problem "kreacionista" je mijesanje religije sa naukom sto ne ide i pokazalo se neispravno kroz istoriju sve do nedavno.
Ovdje iznosis neke stvari iz fizike, biologije, astronomije itd., kojih bi se i osnovac u nizim razredima osnovne skole postidio i ocekujes da te neko shvati ozbiljno i vjeruje ti.
Ako vec vjerujes u bukvalnu istinitost biblije onda pokusaj naci neke stvari koje su naucno potkrijepljene, a izbjegavaj one stvari sto se ne mogu dokazati naucno, umjesto da se sluzis namjestanjima klasicnih kreacionista koje niko ne shvata ozbiljno. Primjer ti je "Vikom" televizija koja emituje njihove "dokaze" i koja je poznata kao neozbiljna televizija, i ni na jednoj ozbiljnijoj televiziji neces naci te emisije u sklopu nauke, jedino mozda u sklopu religije ili sl.
To ti je moje misljenje. Ipak, ti radi kako hoces, ali osim zavaravanja samog sebe, postizaces uglavnom suprotan efekat, i umjesto da ljudima das dokaze o kreacionizmu, ljudi ce biti sve vise uvjereni u evolucionizam. Primjer je istaknuti klasicni kreacionista M.P., koji je postigao upravo suprotan efekat svojim nenaucnim stavovima, i umjesto da je ljude priblizio onom cemu je zelio, ljudi su bili toliko zacudjeni nenaucnoscu doticnog da su prije prihvatili evolucionizam.

Ovo da kazes da postoji veca brzina od brzine svjetlosti (osim za tahione ili luksone) je tolika glupost cak i za prvi osnovne, da pazi da te negdje neko ne cuje javno inace ces ispasti kao da si rekao da je zemlja ravna ploca. Svjetlost se moze kretati razlicitim brzinama, recimo u staklu, vodi, dijamantu itd., brzina svjetlosti je manja nego u vakuumu. Ali u vakuumu je najveca i ne moze biti veca od te. Jer kao sto rekoh, da moze, nebi radili mnogi uredjaji, prvo nebi radile atomske centrale koje se zasnivaju na Ajnstajnovim formulama, a brzina svjetlosti je jedna od osnovnih komponenti tih formula.

Primjer: E=mc2 Ova formula govori koliko se energije oslobodi iz odredjene mase materije sa maksimalnom iskoristivoscu. Dakle, ako dodje do totalne anihilacije kao u slucaju dodira materije i antimaterije energija je jednaka umnosku mase sa kvadratom brzine svjetlosti. Kod atomskih centrala se iskoristi fisijom manje od 1% mase i u atomskim centralama se pomocu ove formule izracuna koliko urana treba staviti da bi se dobila odredjena energija.

Znaci formula je dokazana u praksi i rade hiljade uredjaja i centrala, atomskih bombi itd., na Ajnstajnovom principu i sad zamisli se ti pojavljujes u nekoj Tv emisiji kao M.P. i govoris kako Ajnstajnove formule ne vaze, a ovamo pola svijeta na osnovu tih formula proizvodi struju. Pa onda mozes misliti koliko je to glupo. Naravno, ljudi koji ne poznaju nauku i koji su odusevljeni teorijom zavjera ce ti mozda i povjerovati, ali koja korist ako se boris da dokazes laz, odnosno ono sto praksa kao u slucaju atomskih centrala pokazuje da je netacno. To ti je samo jedan primjer. Iako mozda znas neke stvari iz biologije, i tamo si nalupao takvih gluposti da se mogu porediti sa ovim gore sto sam napisao. Sad ti radi kako hoces, ovo je samo da ti pokazem otprilike objektivno poziciju.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 09:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vrtite se u krug u toj raspravi o nastanku svemira.
Astronomi su otkrili jednu izvanrednu činjenicu: Kad je galaktička svjetlost puštena kroz prizmu, ustanovljeno je da su se valne duljine svjetlosti produljile, što ukazuje na udaljavanje od nas velikom brzinom. Što je veća udaljenost na kojoj se neka galaktika nalazi, to se izgleda većom brzinom udaljava. to ukazuje na širenje svemira.
Čak ako se ni profesionalno niti amaterski ne bavimo astronomijom, možemo shvatiti da bi činjenica da se svemir širi mogla biti duboko povezana s našom prošlošću, a možda i s našom osobnom budućnošću. Nešto je moralo pokrenuti taj proces - sila koja je dovoljno snažna da može nadvladati golemu gravitaciju čitavog svemira. S dobrim bi se razlogom trebali upitati: Šta bi mogao biti izvor takve dinamične energije?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 581 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 30  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]