banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 100  Sledeća

За кога ћете гласати на парламентарним изборима ове године:
СНСД 24%  24%  [ 42 ]
СДС 7%  7%  [ 13 ]
СДА 1%  1%  [ 1 ]
ПДП 8%  8%  [ 14 ]
Соц. партија 4%  4%  [ 7 ]
Странка за БиХ 1%  1%  [ 2 ]
СДП БиХ 5%  5%  [ 9 ]
Демократска странка 2%  2%  [ 3 ]
Немам појма, не размишљам о томе 5%  5%  [ 9 ]
Размишљам о томе, али нећу гласати ни за кога 9%  9%  [ 15 ]
ДНС 2%  2%  [ 4 ]
Српска радикална странка 6%  6%  [ 10 ]
Нова социјалистичка партија 12%  12%  [ 21 ]
Не размишљам о изборима и не излазим на њих 14%  14%  [ 24 ]
Ukupno glasova : 174
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Apr 2010, 11:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
_zoka je napisao:
Zamisli Vinka Perića kao predsjednika skupštine,u ruci čekić,a iza njega vikomice....zlo.....

Imaš isti qrac samo drugo pakovanje, Dodik i njegovi laktaši(ljudi koji se laktaju).

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 13:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Apr 2010, 14:10
Nema veze Vinko Vikom Perić sa tim naprednjacima.
Ovi Tomini u Srpskoj se zovu "SNS - Tomislav Nikolić".

Ali Perić će biti zadovoljan jer će im maznuti dio glasova zbog sličnog imena što znači da vjerovatno ni jedni ni drugi neće preći prag ;)

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 13:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
_zoka je napisao:
WinstonWolfe je napisao:
. mene zanima sta nudi SNS Tome Nikolica, koji ce ucestvovati na izborima. a o kojima jos od osnivanja nema puno rijeci.

Ma koja je to SNS Tome Nikolića u RS?Jedina SNS RS je ona od gazde Vikoma Vinka Perića....e to je tek komedija od stranke....

i jedna i druga se zovu isto, samo sto ce tomini na izborima ispred SNS imati njegovo ime, kao sto to rade SNSD, PDP... e sad da li ce preci izborni prag, vidjecemo.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 15:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Tupko je napisao:
Nema veze Vinko Vikom Perić sa tim naprednjacima.
Ovi Tomini u Srpskoj se zovu "SNS - Tomislav Nikolić".

Ali Perić će biti zadovoljan jer će im maznuti dio glasova zbog sličnog imena što znači da vjerovatno ni jedni ni drugi neće preći prag ;)

Vinkova SNS je starija od Tomine SNS....a taj fazon sa imenima mi je bezze....Je li i stranka umire sa osnivačem...?

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 16:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Kod nas je to slučaj. Znači Vođa=stranka. Ostali su tu samo zbog para, isto kao KUD IDIOTI.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 01:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Tu I Ja

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 07:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Tu I Ja

U nastvaku teksta sam htjeo dodati: Tu i mali Mujo. No srećom toliko si brz a mene ipak godine jebu.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2010, 01:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Da su u Srpskoj opšti izbori bili krajem februara izlaznost bi bila 54,9%, a SNSD bi dobio 52,6% glasova u Srpskoj.
(iz današnjeg Press-a)

Slika

Citiraj:
ISTRAŽIVANJE „PRAJM KOMJUNIKEJŠENSA"
SNSD podržava 52 odsto birača

Najnovije istraživanje raspoloženja biračkog tela u RS pokazalo da bi SNSD ubedljivo porazio opozicionu koaliciju i mogao sam da formira vlast

Vladajući SNSD ima čak 52,6 odsto podrške birača i mogućnost da sam formira vlast! Opozicioni blok „Zajedno za Srpsku", sastavljen od SDS-a, SRS-a RS i PDP-a, uživa poverenje 33 odsto glasača, dok su svi ostali, ne računajući SP, koji ima podršku 4,3 odsto birača, ispod cenzusa od tri odsto.

Ovo su rezultati istraživanja rejtinga političkih stranaka agencije „Prajm komjunikejšens", koje je sprovedeno krajem februara na uzorku od 850 građana Srpske. Prema tim rezultatima, SNSD je i dalje neprikosnoven i nije mu potreban apsolutno niko da formira vladu, pa ni SP, koji ima nešto više od četiri odsto, i DNS, koji u „miraz" SNSD-u trenutno može da unese svega 1,9 odsto glasova.

IMA JOŠ TEKSTA, AL' JE DUGAČAK PA ETO LINKA DOLE ;)

Izvor: http://www.pressonline.rs/sr/vesti/republika_srpska/story/113053/SNSD+podr%C5%BEava++52+odsto+bira%C4%8Da.html

Naravno da do izbora može biti i promjena u postotcima (ali i ne mora ;) ), a i sama anketa može imati odstupanja pa čak i ne mora biti tačna, ali biće zanimljivo uporediti rezultate ovog istraživanja sa rezultatima oktobarskih izbora :wink:

SNSD je definitivno najjača partija u RS (što se da primjetiti i bez ove ankete), samo ostaje da se vidi koliko će uzeti poslanika u NSRS. A bez gledanja u tu anketu ja za sada ne vjerujem da će SDS, PDP i SRS RS zajedno uzeti većinu u parlamentu poslije oktobarskih izbora. Ali, vidjećemo. Kampanja još neće zvanično početi do septembra...

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2010, 07:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
16 april 2010 05:00
Predsjednik SDS-a Mladen Bosić i potpredsjednik ove stranke Ognjen Tadić razgovarali su u Beogradu sa delegacijom partije Jedinstvena Rusija o potpisivanju sporazuma o međustranačkoj saradnji.sds-1Na sastanku sa delegacijom Jedinstvene Rusije, koju je predvodio Konstatin Kosačov, predsjednik Komiteta za međunarodne odnose ruske Dume i Spoljno-političkog odbora ove partije, razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj političkoj i bezbjednosnoj situaciju u regionu i svijetu. Tokom razgovora, koji predstavlja nastavak ranijih susreta predstavnika dvije stranke, izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Jedinstvene Rusije, SDS-a i Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice, kao narodnih partija koje imaju zajedničke stavove o važnim nacionalnim, regionalnim i bezbjednosnim pitanjima. Kosačov je izrazio interesovanje za političke prilike u Republici Srpskoj i BiH, posebno u svjetlu predstojećih oktobarskih izbora, saopšteno je iz SDS-a.Bosić i Tadić prisustvovali su i prijemu u Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu organizovanom povodom dodjele Ordena prijateljstva potpredsjedniku DSS-a Nenadu Popoviću kojim ga je odlikovao predsjednik Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.Predsjednik Jedinstvene Rusije je Vladimir Putin.
http://www.rtvbn.com/2010/04/16/sds-%E2 ... -saradnji/

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2010, 07:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

A što frcaju medalje, Bog te mazo. Bolje im je da sarađuju sa ljudima i partijama u regiji(nebi bilo loše i sa Grčkom, ona je bar dokazani prijatelj) a ovo sa Rusijom je još jedna obmana našeg naroda. Priča se da Rusi dolaze... dok nedođu Turci kolo vode i tako zadnjih 600 godina.
Zabole jednog KGB-ovca i njegovu partiju za bagrom sa Balkana. Pogledom u istoriju vidim da su ovo očajnički potezi u nedostaku ponude konkretnog a ionako isplakana nacionalistička priča je odavno u rukama SNSD-ovaca tako da glupim SDS-ovcama nepreostaje ništa do onog što najbolje zanaju a to je obmanjivanje sopstvenog glasačkog tijela.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2010, 13:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Zozon je napisao:
A što frcaju medalje, Bog te mazo. Bolje im je da sarađuju sa ljudima i partijama u regiji(nebi bilo loše i sa Grčkom, ona je bar dokazani prijatelj) a ovo sa Rusijom je još jedna obmana našeg naroda. Priča se da Rusi dolaze... dok nedođu Turci kolo vode i tako zadnjih 600 godina.
Zabole jednog KGB-ovca i njegovu partiju za bagrom sa Balkana. Pogledom u istoriju vidim da su ovo očajnički potezi u nedostaku ponude konkretnog a ionako isplakana nacionalistička priča je odavno u rukama SNSD-ovaca tako da glupim SDS-ovcama nepreostaje ništa do onog što najbolje zanaju a to je obmanjivanje sopstvenog glasačkog tijela.

"Jadan onaj kojeg Grk hrani, a Rus brani!"
Ne slazem se sa ovom recenicom u potpunosti, ali ima ono "nesto".

Pa nije bas da zaboli Ruse za nama, ali nije ni ko u "epskim" pjesmama...
A Grci su u govnima do grla, 300.000.000.000 eura vanjskog duga, anarhija sirom drzave...
Mozda kad se Grci malo srede, onda i zvanicnu politicku saradnju ostvariti.

Ja ne znam sta se treba destiti pa da Dodik ne dobije izbore. Jedina ozbiljna opcija. Nadam se da ce se do sledecih izbora iskristalisati jos barem jedna ozbiljna politicka struja za koju cemo moci glasati. Za sad, "Dodik, 12 points" ... I ja bum glasal za njega 8)

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2010, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Da su u Srpskoj opšti izbori bili krajem februara izlaznost bi bila 54,9%, a SNSD bi dobio 52,6% glasova u Srpskoj.

SNSD jeste sigurno najjaca stranka, ali mislim da su oni debelo ispod rezultata ove ankete, pa na opstinskim izborima 2008. su imali ogroman pad, tako da mislim da je negdje realno oko 30-35%. rezultat iz 2006. nece ponoviti sigurno.
i mislim da je postotak ovih sto ce izaci na glasanje manji od tih 55%.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2010, 22:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

TashkoBL je napisao:
Ja ne znam sta se treba destiti pa da Dodik ne dobije izbore. Jedina ozbiljna opcija. Nadam se da ce se do sledecih izbora iskristalisati jos barem jedna ozbiljna politicka struja za koju cemo moci glasati. Za sad, "Dodik, 12 points" ... I ja bum glasal za njega 8)

Mogu misliti koliko si se zajampurio kad si ovaj tekst pisao.

P.S: Nemoj zaboraviti pokazati ovaj tekst tvom šefu mjesnog odbora SNSD-a da možete glorifikovati i žutim fluoruscentnim markerom podvlačiti riječi vašeg velikog vođe traktordžije. Pa ni traktore nije mogao obezbjediti poljoprivrednicima, a to njemu esencijalno zanimanje.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2010, 22:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2010, 15:59
kad ste vi bili na vlasti ti traktoristi nisu imali ni sta orati pa im i nisu trebali traktori....

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2010, 22:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
(iz današnjeg Press-a)

Slika

Vjerujem da je tacna ova anketa i ako se nesto ne promijeni vjerovatno ce opet pobijediti SNSD. Naravno, nisam iznenadjen jer nisam ni najmanje zadovoljan postojecom vlasti, kao ni vecina ljudi, ali jednostavno nema ni jednog drugog kandidata koji je manje zlo od njih.
Ima nekih mikrostranaka koje bi bile manje zlo kao npr. Nova soc partija(Zdravko Krsmanovic), koja bi bila dobra opcija, ali posto nije dovoljno poznata i posto ne moze to postati zbog medijskih stvari ne moze pobijediti, onda je jedina opcija vecini naroda da izabere najmanje moguce zlo a to je SNSD.
Znam, ne valja SNSD, nisu ni 1 posto uradili od onog sta su obecali, ali alternativa su SDS i SRS koji su pokazali vec sta znaju ranije i otisli u minus postotak. SNSD bar nude traktore, dok je SDS i SRS nudili puske. Tako da je jasno zasto ova anketa govori ovako, nemaju ljudi izbora pa biraju sto manje zlo koje nikako nije dobro.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2010, 22:56 
Pripravnik
Pripravnik

kad se okrenemo i realno pogledamo iza sebe snsd-je uradio dosta stvari iako to neki ne priznaju i nece da vide jeste da su pojedinci u tom svemu profitirali ali kad pogledam samo grad Banja Luku koja je utegnuta pod spagom i dosta se stvari uradilo ...a dok je bio sds-brate mrtvilo strogo...ipak: dva bazena, komplet nova rasvjeta, novi mostovi,novi izgled centra grada, saobracajnice...i.t.d...

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2010, 23:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

anketa jeste tacna, ali nisu tacni ti procenti, Mile sigurno nema preko 40% podrsku. dio kolaca ce mu uzeti cavic, krsmanovic i mozda SNS-Tome Nikolica. ova ujedinjena opzicija ce mu takodje skinuti koji procenat tako da on nece uzeti vise od 35-40%.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2010, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dolomit je napisao:
kad se okrenemo i realno pogledamo iza sebe snsd-je uradio dosta stvari iako to neki ne priznaju i nece da vide jeste da su pojedinci u tom svemu profitirali ali kad pogledam samo grad Banja Luku koja je utegnuta pod spagom i dosta se stvari uradilo ...a dok je bio sds-brate mrtvilo strogo...ipak: dva bazena, komplet nova rasvjeta, novi mostovi,novi izgled centra grada, saobracajnice...i.t.d...

mi pricamo o opstim izborima, a ne o tome sta rade gradske vlasti. one silne milijarde evra stranih investicija sto su spominjali prije izbora, sta je bilo sa tim? sta su konkretno uradili da poprave ekonomsku situaciju u RS?

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2010, 23:06 
Pripravnik
Pripravnik

ekonomije kriza i recesija su satrale sve zivo...ovo kod nas je poprilicno ok...stob se reklo nismo nesto puno ni imal da bi pali..al da smo imali pali bi sigurno pa tako da smo u pozitivi :)
a sto se tice tih miljardi...to niko nije obecava...jer miljardama ja koliko znam niko nije baratao, a znam dosta toga....tako da ti je prica cista mihaljica party

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2010, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
dolomit je napisao:

Dobro su radili do 2007. Medjutim otkad su poceli srati sa nacionalizmom, nesaradjivati sa medjunarodnom zajednicom, prijetiti ohr u itd., pare su se smanjile, a mi smo sve dalje od eu. Ako ovako nastave doce na nivo sdsa sto je i sds dovelo do propasti.
Tacno je da su napravili nesto, ali to su uglavnom bazeni, parkovi, ulice, beton, zgradurine... nikakvu privredu nisu pokrenuli, zivi se sve gore, krade se vise, prkosi se svijetu sve vise, a to podsjeca na sds sve vise. Jer poznata formula za ekonomski, a cesto i vojni krah je prkos svijetu i medjunarodnoj zajednici. Zna se koliko je drzava i rezima propalo zbog toga ukljucujuci i Milosevicev i Karadzicev, a Dodik je opasno krenuo tim putem. Indikator toga je udaljavanje od eu, i losiji ekonomski razvoj. Ali to je samo prvi indikator. Kako se zavrsava kad tako krene znamo svi. Dobar primjer sada su Hr i Sr koje saradjuju sa svijetom i napredak je vidljiv, primjer ukidanje viza i sl. SNSD je krenuo tim putem, ali se vraca na put SDS, na zalost. Ali jos je manje zlo od SDS, bar za sada.

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 100  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]