tripo 41 je napisao:
Као 1. 1.000.000 читај милион експеримената је потврдило да само 2 фотона могу ићи брже од ових ових 300.000 км у сек.
.
Gdje su ti eksperimenti navedi izvor priznate naucne institucije da nije kreacionisticka propagandna masina.
Citiraj:
Као друго то да је Сунце имало толико водоника и хелијума је претпоставка (да нису ови ваши можда мјерили тада).
Proracunato je na osnovu sadasnje kolicine tezih elemenata u sadasnjem suncu za koliko su se vremena fuzionirali iz vodonika. Drugi dokaz je na osnovu drugih zvijezda posto svaka zvijezda ima faze razvica kao i organizam. Sunce se nalazi u fazi starosti od nekoliko milijardi godina. Da je staro 6000 godina nebi se jos ni upalilo, a da je starije bilo bi sad crveni dzin kao recimo Betelgez ili Antares koji su u starijoj fazi razvica i koji su potrosili veci dio vodonicnog goriva.
Citiraj:
С обзиром да Сунце има 98% водоника и хелијума, Земља, Марс, Венера и Меркур би требало да имају сличан садржај, али сви они имају мање од 1% водоника и хелијума.
Rekao sam ti. Posto je rijec o lakim elementima, Sunce ima vise jer je imalo vecu gravitaciju.
Citiraj:
Акумулација метеорске прашине која пада на Земљу је прорачуната на 14 милиона тона годишње. По овој вашој лажној теорији униформизма требало би да имамо 17 м дебљине никла/гвожђа.
Nije sva meteorska prasina od nikla i gvozdja. Drugo, kroz atmosferu dolazi do sagorijevanja vecih cestica kao i meteora, dok na mjesec sve pada bez prestanka. Trece, na zemlji imamo vjetrove i mora sto usloznjava situaciju nego na mjesecu gdje nema.
Citiraj:
По вашој овој истој теорији сва би тијела требала да имају исту ротацију, али је немају.
Ne razumijem.
Citiraj:
Такође орбите сателита би требале да леже на екваторијалној авни, али неки, укључујући и Мјесец окрећу се у нагнутој орбити. Е сада ти мало књишку у шаке па по законима физике
Procitaj recenicu koju si napisao pa uzmi ti knjisku u sake pa mi pokazi u kojoj evolucionistickoj knjizi pise da bi orbite satelita trebale lezati u ekvatorijalnoj ravni.
Citiraj:
:D Ко доказује да ће се угасити за милијарду год. којим прорачуном.
Sunce ce se ugasiti za desetak milijardi godina prema proracunima fuzije vodonika koliko ce trebati da se veci dio vodonika fuzionise u helij, i odredjen dio helija u ugljik. Kad nestane vodonika gravitacija nece biti dovoljna da se ugljik fuzionise u teze elemente tako da ce doci do gasenja sunca.
Citiraj:
Физичко-механичким и хемијским испитивањима доказано је да Мјесец није могао да се кондензује од инертне прашине, или да је био откинут од Земље, или да је био привучен Земљином гравитацијом.
Ma hajde> A kojim to fizickim i hemijskim ispitivanjima.
Citiraj:
Уз помоћ сателитске технологије могуће је измјерити количину космичке прашине која пада на Земљу. Тако исто важи и за Мјесец да је Мјесец стар милијардама година очекиване наслаге космичке прашине на Мјесецу би била неколико десетина метара. Због тога су на ноге астронаута биле постављене капсуле од једног метра да не би потонуо у велику прашину за коју су ови ваши тзв. научници претпостављали да је на Мјесецу. Међутим по дебљини космичке прашине Мјесец је млађи од 10.000 год..
Tipicna kreacionisticka propaganda. Kao sto sam rekao Zemlja za razliku od Mjeseca ima atmosferu pa to mijenja mnoge stvari u vezi prasine. Drugo, i na zemlji imas mjesta gdje je pijesak npr u pustinji dublji i kod nas gdje je plitak ili ga nema nikako. To znaci da i na Mjesecu iako je sloj debeo, ne mozes ocekivati da bude mekan. Vec je tokom vremena doslo do stvrdnjavanja prasine pa ispod prasine ostaje tvrdi sloj, dok je samo mladja prasina jos relativno meka da upadaju predmeti.
Citiraj:
Мјесец се удаљује 4 цм гоишње од Земље. По тим мјерењима, близина Мјесеца у прошлости (ако се узме у обзир прорачун еволуциониста о старости) би онемогућила живот на Земљи
.
Ne razumijem kako mislis udaljuje. Po Njutnovom zakonu gravitacije Mjesec je u slobodnom padu prema zemlji ali ne pada jer je udaljen dovoljno tako da je pad beskonacno dug. A to sto dolazi do manjih odstupanja usljed djelovanja razlicitih gravitacionih sila ponekad, ne znaci da se udaljuje oduvijek.
Citiraj:
Разне методе мјерења старости узорака се Мјесеца показују огромне временске разлике. Еволуционисти баш узимају бројеве који њима одговарају. И посље шока са прашином на мјесецу ваши тзв. научници то више не узимају за доказ нити више то спомињу.
Prvo nisu to moji naucnici jer ja nisam evolucionista. Ja samo nepristrasno branim naucne cinjenice bilo sa koje strane da su. I vi kreacionisti da imate naucne cinjenice ja bi ih branio, medjutim vasi dokazi su vecim dijelom nenaucni i pristrasni i vise su zasnovani na religiji nego nauci. A sad da odgovorim.
Koliko mi je poznato nikakav sok sa prasinom nisu dozivjeli jer nista o prasini nije suprotno dokazano kao sto sam gore naveo. Za starost stijena isto ne znam je li ispitivana, a cak i da jeste razlicita starost stijena zavisi od vulkanskih aktivnosti na pojedinim dijelovima mjeseca, kao i od prasine i meteorita koji su padali na povrsinu a koji mogu biti mladji. A toliko nije bilo stijena sa mjeseca da se detaljno ispita. Koliko mi je poznato, vrlo malo stijena je doneseno sa Mjeseca da bi mogao ovo tvrditi, a kao sto rekoh stijene se mogu sastojati od stvrdnute prasine koja se stvrdnjavala puno godina pa je stjenovita, a prasina je mladja od mjeseca, a i vulkanske aktivnosti kao i djelovanje Sunca i intenzivnih zracenja mogu pokazati razlicite rezultate.
Citiraj:
Не само да ниси оборио ово ниси ни оно претходно о прелазним формама,
Dacu ti primjer mekusaca. Imas dvije klase mekusaca koje su izumrle a koje su prelaz izmedju sadasnjih vrsta i proslih.
Drugi primjer su ti glavonosci. Lignja ima skoro zatvoren krvni sistem, za razliku od ostalih koji imaju otvoren i to je cisti dokaz prelazne forme pri prelazu zivotinja sa otvorenog na zatvoreni krvni sistem. I jos puno drugih dokaznih oblika. Drugo, koji je smisao stvaranja toliko vrsta koje su izumrle alo nije evolutivni?
Citiraj:
рудиментарним органима, ембриологији и осталим стварима о којима сам куцао. Баш ти вјешто избјегаваш да даш одговоре на оно прије. И онда када сам куцао у широком луку си заобилазио оне постове.
Ајде дај доказ у ембриологији, рудимента. органима и свему оном осталом што сам куцао.
Rudimentarne organe nisam proucavao pa necu da pisem o necemu sto ne znam i to je razlog zasto o tom nisam pisao, ne izbjegavam. Ali pored ovoliko drugih stvari jedna neoborena stvar nije nista.
Citiraj:
Да и баш ваши тзв. научници поставили мјерне инструменте прије 4 милијарде год. да измјере количину ова два гаса на Сунцу.
Kao sto rekoh kolicina gasa H i He je proracunata prema stepenu fuzionisanja i kolicine sadasnjih elemenata i na osnovu drugih zvijezda koje su sada mlade vidi se da sadrze vise vodonika nego Sunce sto znaci da je Sunce nastalo ranije.
Elementi se mogu precizno odrediti na osnovu spektroskopije. Svaki element emituje odredjenu talasnu duzinu i na osnovu talasnih duzina mozemo precizno odrediti hemijski sastav bilo koje zvijezde ciju svjetlost uhvatimo. Dakle poredjenjem svih zvijezda u svemiru vidi se da starost izmedju njih varira izmedju 0 i 10 milijardi godina. Sunce je prema spektru negdje na sredini. Ovo ti je cisti naucni dokaz, naravno mozes vjerovati u sta hoces pa ako hoces da je Sunce sastavljeno od zaba. U tvoju vjeru ne ulazim samo predocavam vrlo pouzdane naucne dokaze.
Citiraj:
Осим теоретисања оног Хокинга и сличних њему ништа друго ови ваши и не раде, никаква истраживања. Гледам ваше емисије па као да гледам мистер Бина, само теоретисање, никаквих доказа.
Hoking je u glavi razradio teoriju o crnim rupama kao i o sitnim cesticama. Na osnovu tih teoretisanja napravljeni su mnogi uredjaji ukljucujuci i velike akceleratore koji dokazuju da su teoretisanja istinita jer nebi radili da nisu istinita.
Dok vasi kreacionisti samo stampaju knjizurine i sire propagandu, a sva istrazivanja uzimate od evolucionista i prepravljate jer nemate para ni za najmanja istrazivanja, da ne govorimo o skupim instrumentima kao akcelerator, sateliti, orbitalne stanice, hablov teleskop, ili kosmicki letovi.
Citiraj:
Па има бар 10-15 теорија о настанку Земље и свемира, и да се вашим тзв. научницима вјерује. Ма убише се они "научници" да нађу доказ за еволуцију са фосилом Иде и гле једна ствар је иста као код човјека и то је одмах веза. Па то не да је спрдња него брука од науке
Ako je tako ti vjeruj u kreacionizam.