banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Jul 2025, 21:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Apr 2010, 10:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Apr 2010, 10:16
Moj ljubimac, njemacki ovcar, ima 10 godina i od proljeca prosle godine zivimo s displazijom kuka, tj. s izrazenim manifestacijama (bolno lijeganje, ustajanje, ponekad sepa na zadnju sapu, misici (cini se) pocinju atrofirati. Prvih par mjeseci je bilo bas gadno, nije mogao spustiti sapu, samo jedan krug stenje po dvoristu je bio naporan i zahtijevan, a onda je stanje postalo bolje. Ipak, iako tesko ustaje i lijeze, rado ustaje da napravimo krug po dvoristu ili se malo poigramo (osim dana kad vidim da ode u kucicu i nerado izlazi, tad ga ne forsiram, postedim ga maksimalno) i svako vece idemo u setnju po naselju, tih 20-30 minuta jedva doceka, rijetko da ih kad preskocimo (znam da je za takve zglobove pozeljno da se koriste, da je setnja preporucljiva, a radimo to i radi redovne probave, da se ne ulijene crijeva).

Imali smo terapije Rymadilom, dajem mu hondroitin+glukozamin+msm+vitamic c (preparat za pse u kojem je sve to pomijesano)...nekako smo uspjesno pregurali zimu o one hladne periode, ali sad primjecujem da zadnje noge postaju netsabilne, kao da se na njima njise, kao da ce se svakog trena izvrnuti na stranu...mene hvata panika, blago receno.

"Veterinarski" odgovor je onako..."a, pa to je u skladu s njegovim godinama i stanjem". Da, znam, ali ima li ista sta mogu da poduzmem? Tajac... Kao da niko ne zna sta bi dalje, nakon sto se propisu medikamenti... Ima li neko slicno iskustvo, da li i kako vjezbate s psima, ima li jos nekih dodataka prehrani ili preporucenog rezima ishrane u slucaju bolesti kukova? Nekako mi ovih deset godina nije previse da bih dobila nepokretnog psa koji vise ne moze na zadnje noge, jer zna se cemu to vodi....

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 11:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2009, 07:36
Da li je dijagnoza data prema rentgenskom snimku ili samo onako otprilike ?
Mogu da ti preporucim nesto sto je mojoj staroj zenki njufaundlenda mnogo pomoglo / ima 11 godina i to je za njufa ogromna starost/ i sada trckara kao stene. Veterinarski program Hills j/d zaista cini cuda kad su u pitanju problemi skeleta. Isprobano i nevjerovatno ucinkovito :D
http://www.hillspet.co.uk/mobility/Dog. ... lang=en-GB
zaista samo za mjesec dana upotrebe rezultati su fantasticni 8)

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 17:42 
Početnik
Početnik

Hvala na odgovoru i preporuci. Dijagnoza je postavljena na osnovu snimka i pregleda.
Je li Vasa zenka isto ima neku od ovih dijagnoza ili je to kod nje vise "staracki"?
Koliko sam vidjela iz sastava ove hrane, to je skoro pa ono sto mi klopamo, uz dodatke prehrani, vec godinu dana. Mozda je trik da je sve u jednom. U svakom slucaju cu pokusati i to. Kolika je cijena, ako ste nabavljali u Banjaluci?
Nama je preporuceno i plivanje, ali nemam pojma gdje da u Banjaluci vodim psa da pliva, sad kad vise ne smijemo ni da setamo...

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 08:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2009, 07:36
Kod mog psa je problem starost ali sam sigurna da ce i vasem psu pomoci ova hrana jer sam imala priliku vidjeti psa sa najvecim stepenom displazije poslije hranjenja Hillsom j/d i odusevljena sam...naravno displazija se ne moze izlijeciti ali se uveliko moze pomoci psu da je lakse podnosi.Plivanje pomaze jer ne opterecuje zglobove a jaca misice koji su onda u stanju da nose tijelo... ja vodim pse na Suturliju na gornje jezerce .. Vrbas je uzasno prljav i ne usudjujem se / dva puta su imali infekciju od Vrbasa/ da ih vise pustam da plivaju u njemu.
Uvoznik za Hills je u Sarajevu i mislim da mozete naruciti direktno kod njih.Kontakt telefon vam saljem na pp

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 09:09 
Početnik
Početnik

Hvala puno!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]