banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 00:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Apr 2010, 01:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Oficir s ruzom je napisao:
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Recimo da otprilike znamo sta nekog kandidata ceka u paklu?
Pokusaj mi onda molim te navesti sta nekog kandidata ceka u raju?

Ne znam sta konkretno mislis...ali ako moze zadovoljit ovo objasnjenje "Oko nije vidjelo, uho nije culo, niti ljudsko razum moze da zamisli"...ja mislim da bi t izreka obuhvatila sve ono sto ceka nekog kandidata u raju.

Ja koliko se sjecam, biblija kaze Adam i Eva su bili u raju dok nisu protjerani, s tim u vezi onda o tom raju znamo manje vise isto koliko se zna i ostalim stvarima u bibliji...

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 19:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
U islamu postoji misljenje da raj u kome su zivjeli Adem i Hava nije isti kao raj koji je obecan nakon smrti.

Nisam siguran ali mislim da u Bibliji ima jedan citat u kom se kaze da je Bog Adama nastanio u raju izmedju ostalog i da sije i uzgaja, ( pokusacu naci citat)...mislim da u raju ne bi trebalo biti rada.

S druge strane postojalo je "drvo zabrane"...zatim iblisovo navodjenje na grijeh, pa grijeh sam, iskusenje itd. itd.

Raj u koji se ide nakon smrti nece imati Iblisovih iskusenja, grijeha, rada, zabrana.

Znaci postoji razlika izmedju Ademova a.s. raja i raja u koji se ide nakon smrti.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 19:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U islamu postoji misljenje da raj u kome su zivjeli Adem i Hava nije isti kao raj koji je obecan nakon smrti.

Nisam siguran ali mislim da u Bibliji ima jedan citat u kom se kaze da je Bog Adama nastanio u raju izmedju ostalog i da sije i uzgaja, ( pokusacu naci citat)...mislim da u raju ne bi trebalo biti rada.

S druge strane postojalo je "drvo zabrane"...zatim iblisovo navodjenje na grijeh, pa grijeh sam, iskusenje itd. itd.

Raj u koji se ide nakon smrti nece imati Iblisovih iskusenja, grijeha, rada, zabrana.

Znaci postoji razlika izmedju Ademova a.s. raja i raja u koji se ide nakon smrti.

Ali u principu se radi o istoj stvari, znaci ako se izuzmu iskusenja, rad i zabrane...

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 20:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ali u principu se radi o istoj stvari, znaci ako se izuzmu iskusenja, rad i zabrane...

Pa sigurni smo da nece biti upravo toga sto si naveo, dakle nece se raditi, nece biti zabrana, iskusenja nece biti Iblisa necemo biti sami pojedinci, mnostvo uzitaka ...eto onako laicki...bez ikakvih citata.

Ako se i bude nesto radilo, kao npr. jedenje to ce biti iz uzivanja a ne zato sto je covjek gladan...ako se ista pozeli to ce covjek i dobiti...postojace cak i molitva u raju. :D

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 21:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa sigurni smo da nece biti upravo toga sto si naveo, dakle nece se raditi, nece biti zabrana, iskusenja nece biti Iblisa necemo biti sami pojedinci, mnostvo uzitaka ...eto onako laicki...bez ikakvih citata.

Ako se i bude nesto radilo, kao npr. jedenje to ce biti iz uzivanja a ne zato sto je covjek gladan...ako se ista pozeli to ce covjek i dobiti...postojace cak i molitva u raju. :D

Ok, a sad navedi nesto sto ce biti zanimljivo?
Da mi sad neki politicar obeca raj kakav si ti upravo ukratko opisao, ako glasam za njega, ne bih to ni iz daleka razmatrao kao opciju za mene.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 21:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ok, a sad navedi nesto sto ce biti zanimljivo?
Da mi sad neki politicar obeca raj kakav si ti upravo ukratko opisao, ako glasam za njega, ne bih to ni iz daleka razmatrao kao opciju za mene.

U pravu si...ako mislis da imas sve ono sto posjeduje dzennet?

Uzviseni i Mocni Allah je odredio meleke koji putuju trazeci skupove u kojima se Allah spominje. Kada nadju takav skup, pridruze se okupljenim i prekriju ih krilima sve do najblizeg neba. Nakon sto se okupljeni razidju, meleki se uzdignu na nebo i Uzviseni Allah ih zapita - a On najbolje zna:
- "Odakle dolazite"?
- "Dolazimo izmedju Tvojih robova sa Zemlje, koji Tebe slave, velicaju i uznose, hvale Te i mole".
- "Zasto Me mole?"
- "Mole Te za Dzennet"...
- "A jesu li vidjeli Moj Dzennet?"
- "Nisu, Gospodaru nas".
- "A sta bi tek da su ga vidjeli?"
- ..."I traze Tvoju zastitu".
- "Od cega traze Moju zastitu?"
- "Od Tvoje vatre, Gospodaru".
- "A jesu li vidjeli Moju vatru?"
- "Nisu, Gospodaru nas".
- "A sta bi tek da su je vidjeli?"
- ..."I mole te za oprost".
- "Ja sam im vec oprostio, dao im ono za sto su Me molili i zastitio ih od onoga od cega su trazili Moju zastitu".
- "Gospodaru", - rekose meleki - "medju njima je jedan grijesnik, naisao je i sjeo uz njih?"
- "I njemu sam oprostio, oni su skup na kojem nijedan ucesnik nece biti nesretan."

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 21:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

."

Znaci to dodje kao neka vrsta reketiranja? :)

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 22:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Znaci to dodje kao neka vrsta reketiranja?

Ya Rabbi bisera.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 23:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Znaci to dodje kao neka vrsta reketiranja?

Ya Rabbi bisera.

Sta?
Sta tebi nije jasno, ljudi traze zastitu od vatre od onoga ko proizvodi tu vatru... CISTO REKETIRANJE.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 23:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Utjecem se Bogu od Njegove srdzbe.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 00:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Utjecem se Bogu od Njegove srdzbe.

A ja mu porucujem, ako uopste postoji, da od*ebe od nas, kad o svojoj djeci ne zna da se brine.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 00:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

A ja mu porucujem, ako uopste postoji, da od*ebe od nas, kad o svojoj djeci ne zna da se brine.

Vec 2. biser za noc...

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 00:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vec 2. biser za noc...

Evo ti i treci: ako on kojim minimalnim slucajem postoji, i ako bude taj "sud" njegov, isto cu mu reci kad na mene dodje red...

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 08:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Oficiru da je još nešto važno i potrebno da znaš Allah bi to objavio

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 09:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:

ne razumjem sta si mislio reci.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 09:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:

ne razumjem sta si mislio reci.

Pa vidi..

Jedan ashab, mislim da je bio Enes ibn Malik ( nisam 100% siguran) je rekao: nije prošla ni ptica u zraku a da nam nije nešto o njoj rekao dragi resul Allah. Dakle sve što je bilo važno da mi znamo, sve što nam je potrebno, mi smo dobili i objava je kompletna.

Neke stvari je Allah ostavio kao skrivene, ali da nam trebaju bilo bi nam dato u znanje. Šta sad mi moramo razmišljati pravi oblik džinna kad je to skriveno ? I masu još stvari. Kakvi će biti baš sljedbenici posljednjeg poslanika a.s na sudnjem danu ? Kakav će baš biti ožiljak na njihovim čelima od sedžde .. ?.... TO će biti tako i o tome se ne razmišlja niti gubi vrijeme, jer da je detalj važan rekao bi nam Allah svaki detalj..

Nadam se da razumješ brate moj, da te Allah nagrati, volim te fi sebilillah :)

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 10:06 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
114_AhmeD je napisao:
Neke stvari je Allah ostavio kao skrivene, ali da nam trebaju bilo bi nam dato u znanje. Šta sad mi moramo razmišljati pravi oblik džinna kad je to skriveno ? I masu još stvari. Kakvi će biti baš sljedbenici posljednjeg poslanika a.s na sudnjem danu ? Kakav će baš biti ožiljak na njihovim čelima od sedžde .. ?.... TO će biti tako i o tome se ne razmišlja niti gubi vrijeme, jer da je detalj važan rekao bi nam Allah svaki detalj..

Naravno da su skrivene, s razlogom. Zasto se onda mnogi ljudi, mnogi vjernici bakcu sa demonima/dzinima kad im je to zabranjeno odnosno kad im/nam Bog ne dozvoljava da kopamo i rovimo toliko duboko po tajnama? Eto, AhmeDe, i ti si sam X puta ponovio da se bakces sa "istjerivanjem demona " i sudjelujes na seansama . Zasto?

Gore u citatu si sam rekao "da nam te stvari ne trebaju, jer da nam trebaju bilo bi nam dato u znanje"... zasto onda interes za takve stvari?

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 12:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Naravno da su skrivene, s razlogom. Zasto se onda mnogi ljudi, mnogi vjernici bakcu sa demonima/dzinima kad im je to zabranjeno odnosno kad im/nam Bog ne dozvoljava da kopamo i rovimo toliko duboko po tajnama? Eto, AhmeDe, i ti si sam X puta ponovio da se bakces sa "istjerivanjem demona " i sudjelujes na seansama . Zasto?

Gore u citatu si sam rekao "da nam te stvari ne trebaju, jer da nam trebaju bilo bi nam dato u znanje"... zasto onda interes za takve stvari?

Ne bakcem se ja dzinima nikakvim, pisao sam kako sam prisustvovao puno puta njihovom istjerivanju iz ljudi. I to su dozvoljene stvari ( kao lijek ) koje definitivno imaju utočišta. Leonice, nije to isto istraživanju i kopanju i traženju načina da se sa njima stupi u kontakt i ugovor i svašta nešto .

Zašto kopaju ljudi ? Pa zato jer su radoznali, i ne interesuju ih znakovi " stop - ovdje nema sreće za nikog, ne idi dalje "

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 21:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Oficir

,,Nisam naisao na tekstove iz Biblije koji opisuju ozivljenje i kako ce se ono zbiti...sto ne znaci da oni ne postoji...pa ako neko ima kakvih predodzbi ili Biblijskih citata da vidimo da li postoje slicnosti po tom pitanju.

Dvadeseta glava Otkrivenja govori o vaskrsenjima a od 8 do 11 glave o trubama kao najavama zala.Postoji u 25glavi Mateja opis razdvajanja pravednih od grešnih.
I Korin. 15.52 Jovan 6. 40 pa 6. 44 pa 6. 54 zatim I Solunj. 4. 16 Ako ima nekih nejasnoća pitaj.

Ono opravdanje verom koje si citirao govori Biblija.To je milost Božija.

Oficir

"Odakle dolazite"?
- "Dolazimo izmedju Tvojih robova sa Zemlje, koji Tebe slave, velicaju i uznose, hvale Te i mole".
- "Zasto Me mole?"
- "Mole Te za Dzennet"...
- "A jesu li vidjeli Moj Dzennet?"
- "Nisu, Gospodaru nas".
- "A sta bi tek da su ga vidjeli?"
- ..."I traze Tvoju zastitu".
- "A jesu li vidjeli Moju vatru?"
- "Nisu, Gospodaru nas".
- "A sta bi tek da su je vidjeli?"
- ..."I mole te za oprost".
- "Ja sam im vec oprostio, dao im ono za sto su Me molili i zastitio ih od onoga od cega su trazili Moju zastitu".
- "Gospodaru", - rekose meleki - "medju njima je jedan grijesnik, naisao je i sjeo uz njih?"
- "I njemu sam oprostio, oni su skup na kojem nijedan ucesnik nece biti nesretan."

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 09:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Maj 2008, 22:25
Sve Vas treba!!! Prema članu 114 KZ SFRJ za kontrarevolucionarno djelovanje i rušenje ustavnog poretka; prema članu 136 za neprijateljsku grupu; prema članu 131 za neprijateljsku djelatnost; prema članu 133 za neprijateljsku propagandu i prema članu 134 za šovinizam i širenje rasne mržnje i netrpeljivosti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]