АЛЕКСАНДАР je napisao:
зависи..
пошто има аустралијско држављанство доћи ће и посматрачи из аустралије тако да .. мог`о би се и извући.
знам случај са једним ликом који је имао америчко држављанство и био је испоручен ХР.
кад је дошло вријеме за суђење дошли су УСА посматрачи и за дивно чудо лик је ослобођев свих оптужби..
Ovo je slucaj koji pokazuje da je moguce, ali nekim je samo vazno spucati kontru
Citiraj:
dobro gdje ti zivis?? ti smatras da je HR pravedna i demokratska drzava i da je svaka njihova optuznica protiv jednog Srbina osnovana?? Drzava koja srpski narod tereti za agresiju i zlocin nad HR a ima iza sebe proslost Jasenovca, "junacke" oluje itd?
Njima je svako zlocinac, bandit, ubica itd..ko je u ratu bio na srpskoj strani, naglasavam RATU gdje je normalno da se ratuje a ne da se jedu medeni kolaci I gdje je normalno da neko brani svoj narod...A Kapetan Dragan sigurno nije bio koljac , poput nekih njihovih koji su ubijali srpske porodice po Zagrebu i Osijeku i bacali ih u Dravu..
Ne, kamo puste srece da je Hrvatska pravedna i demokratska, i da Srbi tamo mogu da disu slobodno, nigdje to nisam napisao, ali je fakat da se svojski trude da udju u EU, te sigurno postoji sansa da se dobije pravicno sudjenje, pogotovo ako se odigra na pravi nacin. Pogotovo sad kad je onaj svirac dosao na vlast.
@ Vuk :
Citiraj:
A de mi odgovori kako ovaj junak nije na optuzenickoj klupi
Mislim da sam ne jednom napisao svoje misljenje o liku i slucaju, pametnom (pogotovo s cinom urednika) dosta?
@ Silvio:
Citiraj:
А иначе, ерору да одговорим, Хрватска има оптужнице против неколико стотина Срба, тако да нема потребе да потежеш питање да ли постоји основа за оптужницу или не.
Али он тешко да ће се извуђи, јер је познат и признат српски комадант.
А иначе, ерору да одговорим, Хрватска има оптужнице против неколико стотина Срба, тако да нема потребе да потежеш питање да ли постоји основа за оптужницу или не.
I svaku ponaosob je razmatralo sudstvo jedne pravne drzave, ili ipak mislis da Australija to nije?
Da se razumijemo, npr u slucaju Ganic: Iako ne bih da tema ode na deseto, moze se povuci odredjena paralela. Po meni, ako VB sud, koji ima osnove da se nazove pravican i profesionalan donese odluku da istog izruci Srbiji, mislim da je izlisno jaukati i urlikati o tome koliko je lik pravednik, heroj odbrane i kako je nepravedno uopste pomisliti da moze biti odgovoran za zlocine. I u tom slucaju, smatram da onaj ko misli da je nevino optuzen treba uciniti sve sto je u njegovoj moci da lik dobije fer sudjenje, priloziti sve moguce dokaze , sjedocanstva i svjedoke, a ne kukati po ulicama i forumima, kako su "oni tamo" genocidni koljaci kojima nije bilo dosta, vec hoce jos da nas ostete....