banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 22:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Mar 2010, 10:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Citiraj:
Viši sud u Australiji danas je doneo odluku da Dragan Vasiljković ili kapetan Dragan bude izručen u Hrvatskoj zbog optužbi za ratne zločine počinjene tokom sukoba devedesetih godina. U decembru prošle godine australijski Federalni sud doneo je odluku da Vasiljković, koji ima i australijsko državljanstvo, ne može da bude izručen, jer neće imati fer suđenje u Hrvatskoj zbog političkih ubeđenja.
Tu odluku danas je poništio Viši sud u Kanberi, čime su uklonjene prepreke za njegovo izručenje Hrvatskoj.
Vasiljković ili Danijel Sneden živeo je u Pertu i radio je kao instruktor golfa, kada ga su ga u januaru 2006. godine uhapsili pripadnici australijske federalne policije na osnovu zahteva za izručenje iz Hrvatske.
On je u Australiju emigrirao kada je imao 14 godina i služio je u australijskim rezervnim snagama. Početkom devedesetih godina vratio se u bivšu SFRJ, kako bi se u Krajini borio na srpskoj strani.
Kapetan Dragan je kao komandant dobrovoljačkih jedinica u Hrvatskoj optužen za ratne zločine počinjene nad zarobljenim pripadnicima Hrvatske vojske i Hrvatske policije u Kninu, u leto 1991. godine, i u selu Bruška kod Benkovca u Dalmaciji u februaru 1993. godine.
Vasiljković, koji nije prisustvovao današnjem procesu pred Višim sudom, negira sve optužbe.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 12:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
:((

Баш ми је криво..
То је један од ријетких који је помогао свом својој моћи из дијаспоре..
Сјећам се оног Фонда Капетана Драгана, добио сам ту неку јакну коју сам носио и 5 година после рата.
Надам се да ће успјети извести нешто да не буде испоручен.. Хрвати ће му се крви напит.. :/

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 12:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hQoiDH2E32Y[/youtube]

:D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 15:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Срамотна одлука аустралијској суда.
Тај човек нема никакве шансе да докаже своју невиност пред хрватским судом.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 20:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Boze moj, pa ako ga smatrate za pravednika i nekog ko nije ucinio ono sto mu Hrvatska stavlja na teret, mislim da je najpostenije da se angazujete oko toga. Za sve dogadjaje valjda postoje svjedoci, ocevici, dokazi i ako se ulozi napor, a sudjenje stavi u fokus javnosti, ne vidim razloga kako bi ga mogli osuditi?
Valjda je to zasluzio od vas?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 20:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
ERROR je napisao:
nekog ko nije ucinio ono sto mu Hrvatska stavlja na teret

Stvarno ljudi, ako mu je Hrvatska te stvari stavila na teret, onda mora da je to ucinio. :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 20:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
ERROR je napisao:

Stvarno ljudi, ako mu je Hrvatska te stvari stavila na teret, onda mora da je to ucinio. :lol:

? Nidje veze.....

Ja cisto sumnjam da su podigli optuznicu onako....da klepe jos nekog poznatog.....
Takodje bi ga u k...u Australija isporucivala Hrvatskoj da se radi o izmisljotinama bez smisla i dokaza?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 20:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
ERROR je napisao:
? Nidje veze.....

Ja cisto sumnjam da su podigli optuznicu onako....da klepe jos nekog poznatog.....
Takodje bi ga u k...u Australija isporucivala Hrvatskoj da se radi o izmisljotinama bez smisla i dokaza?

Ma nebi oni.... :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 21:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
ERROR je napisao:
Besparica je napisao:
ERROR je napisao:

? Nidje veze.....

dobro gdje ti zivis?? ti smatras da je HR pravedna i demokratska drzava :-? i da je svaka njihova optuznica protiv jednog Srbina osnovana?? Drzava koja srpski narod tereti za agresiju i zlocin nad HR a ima iza sebe proslost Jasenovca, "junacke" oluje itd?
Njima je svako zlocinac, bandit, ubica itd..ko je u ratu bio na srpskoj strani, naglasavam RATU gdje je normalno da se ratuje a ne da se jedu medeni kolaci :roll: I gdje je normalno da neko brani svoj narod...A Kapetan Dragan sigurno nije bio koljac , poput nekih njihovih koji su ubijali srpske porodice po Zagrebu i Osijeku i bacali ih u Dravu..

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 22:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
Besparica je napisao:
ERROR je napisao:

? Nidje veze.....

Protiv njega ni Hag nije imao osnovu za optuznicu ali eto ima je demokratska Hrvatska zbog ne ubijanja vec maltretiranja zarobljenika.
Nije svaki Srbin za odstrela moj ERROR
A de mi odgovori kako ovaj junak nije na optuzenickoj klupi. :wink:
prvo precesljajte svoje pa onda serite po tudima
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Zht7IwtVzBU[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 22:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Da se razumemo NAJEB'O je!!!

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 22:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
зависи..
пошто има аустралијско држављанство доћи ће и посматрачи из аустралије тако да .. мог`о би се и извући.

знам случај са једним ликом који је имао америчко држављанство и био је испоручен ХР.
кад је дошло вријеме за суђење дошли су УСА посматрачи и за дивно чудо лик је ослобођев свих оптужби..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 22:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

АЛЕКСАНДАР je napisao:
зависи..
пошто има аустралијско држављанство доћи ће и посматрачи из аустралије тако да .. мог`о би се и извући.

знам случај са једним ликом који је имао америчко држављанство и био је испоручен ХР.
кад је дошло вријеме за суђење дошли су УСА посматрачи и за дивно чудо лик је ослобођев свих оптужби..

E onda ga jedino to moze izvuci da ne skapa u Lepoglavi

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 23:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Али он тешко да ће се извуђи, јер је познат и признат српски комадант.

А иначе, ерору да одговорим, Хрватска има оптужнице против неколико стотина Срба, тако да нема потребе да потежеш питање да ли постоји основа за оптужницу или не.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 23:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
pu pu yebali ih kenguri

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 07:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

АЛЕКСАНДАР je napisao:
зависи..

:evil3:

Ovo je slucaj koji pokazuje da je moguce, ali nekim je samo vazno spucati kontru :roll:

Citiraj:
dobro gdje ti zivis?? ti smatras da je HR pravedna i demokratska drzava i da je svaka njihova optuznica protiv jednog Srbina osnovana?? Drzava koja srpski narod tereti za agresiju i zlocin nad HR a ima iza sebe proslost Jasenovca, "junacke" oluje itd?
Njima je svako zlocinac, bandit, ubica itd..ko je u ratu bio na srpskoj strani, naglasavam RATU gdje je normalno da se ratuje a ne da se jedu medeni kolaci I gdje je normalno da neko brani svoj narod...A Kapetan Dragan sigurno nije bio koljac , poput nekih njihovih koji su ubijali srpske porodice po Zagrebu i Osijeku i bacali ih u Dravu..

Ne, kamo puste srece da je Hrvatska pravedna i demokratska, i da Srbi tamo mogu da disu slobodno, nigdje to nisam napisao, ali je fakat da se svojski trude da udju u EU, te sigurno postoji sansa da se dobije pravicno sudjenje, pogotovo ako se odigra na pravi nacin. Pogotovo sad kad je onaj svirac dosao na vlast.

@ Vuk :
Citiraj:
A de mi odgovori kako ovaj junak nije na optuzenickoj klupi

Mislim da sam ne jednom napisao svoje misljenje o liku i slucaju, pametnom (pogotovo s cinom urednika) dosta?

@ Silvio:
Citiraj:
А иначе, ерору да одговорим, Хрватска има оптужнице против неколико стотина Срба, тако да нема потребе да потежеш питање да ли постоји основа за оптужницу или не.
Али он тешко да ће се извуђи, јер је познат и признат српски комадант.

I svaku ponaosob je razmatralo sudstvo jedne pravne drzave, ili ipak mislis da Australija to nije?

Da se razumijemo, npr u slucaju Ganic: Iako ne bih da tema ode na deseto, moze se povuci odredjena paralela. Po meni, ako VB sud, koji ima osnove da se nazove pravican i profesionalan donese odluku da istog izruci Srbiji, mislim da je izlisno jaukati i urlikati o tome koliko je lik pravednik, heroj odbrane i kako je nepravedno uopste pomisliti da moze biti odgovoran za zlocine. I u tom slucaju, smatram da onaj ko misli da je nevino optuzen treba uciniti sve sto je u njegovoj moci da lik dobije fer sudjenje, priloziti sve moguce dokaze , sjedocanstva i svjedoke, a ne kukati po ulicama i forumima, kako su "oni tamo" genocidni koljaci kojima nije bilo dosta, vec hoce jos da nas ostete....

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 08:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hrvatska ima posiroku listu Srba koje traze, znam iz licnog iskustva... Ko god je bio u vojsci JNA sa nekim visim cinom oni su ga stavili na tu listu ;)

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 10:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
@ Vuk :
Citiraj:
A de mi odgovori kako ovaj junak nije na optuzenickoj klupi

Mislim da sam ne jednom napisao svoje misljenje o liku i slucaju, pametnom (pogotovo s cinom urednika) dosta?

Jel to ja ako imam cin urednika moram da klimam glavom i vicem jest Kapetad Dragan zlocinac zato sto HR tako kaze i ako si ti rekao da Dudakovic treba odgovarati o tome se vise ne treba pisati???

Samo budali moze biti dosta da se prestane pricati o Dudakovicu pametan treba to da ponavlja svaki dan svaki sat u svakom momentu i na svakom mjestu, pametnom ce biti dosta kad ode na robiju.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 13:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kapetan Dragan u bijegu: Australska policija ga pokušava locirati!

KAPETAN DRAGAN, čini se, pobjegao je sa svoje adrese i nema namjeru predati se australskim vlastima koje ga namjeravaju izručiti Hrvatskoj. Australski mediji javljaju kako je u tijeku potraga za njim. "Policija pokušava locirati gospodina Sneddena", priopćilo je tamošnje savezno tužiteljstvo koje je nadležno za izručenje.

Jučer je Vrhovni sud pobio odluku nižeg Saveznog suda iz rujna 2009. godine na koju je Hrvatska uložila žalbu, te je odlučio kako Vasiljković može biti izručen Hrvatskoj. Kapetan Dragan prošlog je mjeseca vlastima predao svju putovnicu te mu je bilo zabranjeno napuštati državu kao i promijeniti adresu na kojoj je prijavljen. Ta zabrana vrijedila je do jučer, do odluke Vrhovnog suda.

Vasiljković je u sidnejskom zatvoru proveo tri godine, od 2006. do rujna 2009. godine kada je pušten jer je Savezni sud odlučio da ne može biti izručen Hrvatskoj jer "suđenje ne bi bilo pošteno za njega".

Vasiljković je uhićen 20. siječnja 2006. u Sidneyju kao australski državljanin Daniel Snedden, i to na temelju međunarodne tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska. Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku Vasiljkovića tereti da je kao zapovjednik postrojbe za posebne namjene u sastavu paravojnih srpskih postrojba, odnosno kao zapovjednik nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih postrojbi Alfa, postupao protivno odredbama Ženevske konvencije.

Osumnjičen je da je u lipnju i srpnju 1991. u zatvoru na kninskoj tvrđavi te u veljači 1993. u Bruškoj kod Benkovca mučio, zlostavljao i ubijao zarobljene pripadnike hrvatske vojske i policije. Tereti ga se i da je kao zapovjednik postrojbi za posebne namjene u srpnju 1991. u Glini, u dogovoru sa zapovjednikom tenkovske postrojbe JNA, izradio plan napada i zauzimanja glinske policijske postaje, prigradskog naselja Jukinca te sela Gornjeg i Donjeg Viduševca. Naravno, Kapetan Dragan negira sve optužbe.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 15:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
I svaku ponaosob je razmatralo sudstvo jedne pravne drzave, ili ipak mislis da Australija to nije?

Размарало је и донело првобитно одлуку да га не изруче због тога што неће имати праведно суђење. Очиглендо је да је политика умешала прсте па је Врховни суд Аустралије ту одлуку променио.
Прича како ће њему неко праведно да суди је прича за малу децу, од тога нема ништа. Постоји на десетине тајних потерница за Србима које се активирају по потреби. Тако да та прича о праведној Хрватској и њеном путу ка ЕУ не пије воду.
Исто би било када би ја рекао да ће нпр Караџић имату у Хагу праведно суђење а знамо да неће јер је тамо отишао да буде осуђен. То је сваком лаику јасно.
Од свих твојих сународника који пискарају овде тебе једино имам рангираног на лестивици озбиљан (то схвати као комплимент). Немој молим те да морам и тебе да спуштам на лествицу идиот.

Citiraj:
Kapetan Dragan u bijegu: Australska policija ga pokušava locirati!

Ово подржавам. Надам се да је већ отишао негде преко границе.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]