banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 11:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 265 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Mar 2010, 20:56 
Ne znam nista, niti me interesuje...kazu da je zdravo...to je sve...

Ja sam rekao da nemam nista protiv makrobiotike i to je sve, ne interesuje me ko se kako hrani, to je individualna stvar...ako na to ciljash.

Poslednji put menjao Milan dana 26 Mar 2010, 20:59, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 20:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
I odgovorno tvrdis da je besmisleno hraniti se tako, ako se na bilo koji nacin bavis sportom?

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 21:00 
HugoLina je napisao:
I odgovorno tvrdis da je besmisleno hraniti se tako, ako se na bilo koji nacin bavis sportom?

Kazem da je bezveze hraniti se tako ako se bavish sportom koji zahtijeva kvalitetan oporavak misica.

Osim toga moja rasprava sa ovim likom nije ni bila o tome da li je makrobioticka ishrana zdrava ili ne, vec nesto drugo...

Citiraj:
To je ishrana je zasnovana na konzumiranju zdrave, organski gajene, minimalno prerađe hrane. Uključuje veliki broj namirnica koje nutricionisti i zdravstveni autoriteti širom sveta preporučuju za svakodnevnu konzumaciju a to su: integralne žitarice, povrće i mahunarke (i sve to po mogućstvu gajeno bez upotrebe veštačkih đubriva i pesticida). Ideja je da se što više smanji i izbegne upotreba hrane koja ugrožava zdravlje: hrane bogate masnoćom, šećerom i hemikalijama.

Je li to makrobioticka ishrana?

Ako jeste, onda ja nemam nista protiv ove vrste ishrane, naprotiv slazem se pogotovo sa boldovanim djelom.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 21:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Meni se cini da ni tema nije povecanje misicne mase, vec nesto drugo. :)

Mrzi me sad da idem nazad po prethodnim stranicama i citiram koliko si puta napisao kako je makrobiotika bezveze, te dodao da nema smisla ako se bavis bilo kakvim sportom, rekreativno ili profesionalno.
Ne znam zasto smatras da si kompetentan da ocenjujes, ako nikada nisi procitao niti jednu knjigu o makrobiotici, upoznao ljude/video primere ili cak ziveo u skladu sa makrobiotikom.

Inace, sve tvoje tvrdnje se vrte oko toga da nema svrhe hraniti se bilo cim osim mesom, ako ti treba bilo kakva extra energija.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 21:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
HugoLina je napisao:
Inace, sve tvoje tvrdnje se vrte oko toga da nema svrhe hraniti se bilo cim osim mesom, ako ti treba bilo kakva extra energija.

I jajima.....i sirom...... :D

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 21:16 
Jok...

Nemam nista protiv makrobiotike i nisam kompenentan za nju vec je mozda to do toga zbog stava ovog "gospodina" jer me je iznervirao svojim stavom...
Stvar oko koje smo se ja i doticni posvadjali je to da je on naveo neke gluposti koje nemaju veze sa ishranom uopste, a ne mojim ili makrobiotickim nacinom ishrane...vec generalno on je naveo gluposti kakve u zivotu nisam cuo...

Ne kazem da se ne moze bez mesa, patrijarh Pavle je zivjeo koliko godina, a bio je vegeterijanac...

Ali za sportistu koji zeli nesto da postigne ogranicavati se na odredjenu vrstu ishrane je glupost.

I meni meso nije izvor energije, cisto da se zna...meso je tu za nesto drugo...nebitno sta...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 21:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Reci cu samo Japanci! :)
Đeki Ćen, Bruce Lee i sve ostale nindze :D

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 21:23 
Brus Li je jeo jaja sve sa ljuskom...samo opere go**o i to je to. :)

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 21:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Nov 2009, 05:58
_zoka je napisao:
HugoLina je napisao:

I jajima.....i sirom...... :D

Ne procitah cijelu temu, ali vidim vegeterijanstvo, makrobiotika i ostalo se spominje. Od toga se gubi stomak, jel to poanta? :D

Anyway, nisam sigurna jesam li na pravoj temi, ali pobornik sam raznovrsne prehrane, sto znaci...bez izbjegavanja bilo cega sto se nalazi na meniju. Zasto? A zasto ne? Za vegeterijanstvo i slicne restrikcije u prehrani sam samo u slucaju bolesti koja zahtjeva nekakav poseban rezim. Mimo toga, ne vidim smisao..

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 21:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
HugoLina je napisao:
Đeki Ćen, Bruce Lee i sve ostale nindze :D

Khm,khm...kinezi....khm,khm..... :D

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 21:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Salila sam se, ja te kosooke ionako trpam sve u isti kosh. :D
Ali, nindze ne mozes osporiti, sto jes, jes!

A jos da dodam da ta tvoja piletina i sir sto ti jedes u veelikim kolicinama, koliko li to hormona i antibiotika ima u sebi? :-?
Jel vredi imati neko vreme misice 'za izlozbe' i nepovratno ugroziti svoje zdravlje?
Onako, zanima me kako ti gledas na to.
A da ne spominjem da se celije tumora hrane proteinima i secerom.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
a dje pise da se to treba ikako skidati? kome smeta nek ne gleda.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 21:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Tooooooooooo cicak brate, konačno neko pametan :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 21:53 
Citiraj:
A jos da dodam da ta tvoja piletina i sir sto ti jedes u veelikim kolicinama, koliko li to hormona i antibiotika ima u sebi? :-?
Jel vredi imati neko vreme misice 'za izlozbe' i nepovratno ugroziti svoje zdravlje?

Ne znam koliko ima antibiotika i hormona, gledam to kao i svu hranu koju unosim u sebe...nazalost nemam dovoljno novca da sebi priustim organsku hranu, preskupo je to za mene.

Meni moji misici nisu za izlozbu, tj. niti sam neki takmicar niti imam neke velike misice...radim to prvenstveno iz ljubavi prema tom sportu, sada koliko je to nepovratno i da li se isplati, moj odgovor je da...jer ne znam sta bih drugo radio kada se ne bih bavio sa tim, iako ne znam na koji nacin ugrozavam tako zdravlje?

To da se celije proteina hrane proteinom i ne znam bas, vjerujem da je istina, ali po toj logici bi vecina sportista (koja mora unositi proteine zbog jelde oporavka misica da bi bili odmorni za iduci trening ili utakmicu) bi dosta oboljevali od raka...

Secere ne unosim u sebe osim u slucajevima kada je to potrebno organizmu, ne konzumiram proste secere cak ni u kafi, caju..."prirodne" sokove takodje izbjegavam, kolac sam zadnji pojeo prije pola godine, tako nesto...
"Prazne kalorije" takodje maksimalno izbjegavam...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 22:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:

Citiraj:
Ne znam koliko ima antibiotika i hormona, gledam to kao i svu hranu koju unosim u sebe...

Ti zivotinjski proizvodi ni ne bi toliko ugrozavali zdravlje coveka da nisu iz masovnog i forsiranog uzgoja.

Citiraj:
Meni moji misici nisu za izlozbu, tj. niti sam neki takmicar niti imam neke velike misice...radim to prvenstveno iz ljubavi prema tom sportu, sada koliko je to nepovratno i da li se isplati, moj odgovor je da...jer ne znam sta bih drugo radio kada se ne bih bavio sa tim, iako ne znam na koji nacin ugrozavam tako zdravlje?

Zasto onda forsiras ishranu poput BB? Za normalne misice ti ne treba neki poseban rast i pumpanje misicne mase na silu, vec je dovoljno da redovno vezbas.

Citiraj:
To da se celije proteina hrane proteinom i ne znam bas, vjerujem da je istina, ali po toj logici bi vecina sportista (koja mora unositi proteine zbog jelde oporavka misica da bi bili odmorni za iduci trening ili utakmicu) bi dosta oboljevali od raka...

Nisam rekla da nastaju od proteina, vec da se hrane, sto znaci da ako bi neko imao bilo kakav oblik tumora a da za njega ne zna (obicno bude tako), nesvesno bi doprinosio ubrzanom razvoju.

Ako nadjem za kupiti jednu malu knjizicu, na koju sam jednom naisla, dacu ti je da procitas. U njoj je sve sazeto, prostim recnikom i logicki objasnjeno sve ono sto sam procitala u svim knjigama vezanim za coveka i ishranu.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 22:11 
Citiraj:
Zasto onda forsiras ishranu poput BB? Za normalne misice ti ne treba neki poseban rast i pumpanje misicne mase na silu, vec je dovoljno da redovno vezbas.

Zato sto to volim i jer mi treba oporavak ako zelim "tvrdi" trening 5x sedmicno...

Cisto sumnjam da je moja ishrana nezdravija od ishrane prosjecnog covjeka buduci da pazim sta i koliko unosim u sebe...
Citiraj:

Ako nadjem za kupiti jednu malu knjizicu, na koju sam jednom naisla, dacu ti je da procitas. U njoj je sve sazeto, prostim recnikom i logicki objasnjeno sve ono sto sam procitala u svim knjigama vezanim za coveka i ishranu.

Nemas potrebe, moje znanje o ishrani i nutricionizmu je sasvim dovoljno, makar meni.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 22:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nisam nista lose mislila, niti sam mislila da vredjam tvoje znanje o nutricionizmu!
Oprosti, ti veliki Sensei! :roll:

Probaj da drugima ne kopas oci kad nesto napisu, a s cim se ne slazes, i da ne iznosis netacne informacije za nesto sto ne znas, da bi pobio necije misljenje.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 22:24 
Ne znam zasto si se nasla uvrijedjenom, sta sam ti rekao kad tako reagujes, jesam li te uvrijedio necim?

Ako jesam izvinjavam se...

To je moje licno mishljenje i ne vidim u cemu je problem...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zbog ukazane ljubaznosti i ophodjenja. Ponekad, neke stvari, dozivljavam previse licno.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 22:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
HugoLina je napisao:

Volio bi da vidim jednog sportistu makrobioticara.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 265 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]