banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 12:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 265 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Mar 2010, 10:12 
Citiraj:
Osim toga, proteini zivotinjskog porijekla, iako mnogo kvalitetniji, izazivaju brojna maligna oboljenja.
Kada se takvi proteini nakupe na jednom dijelu tijela, otvrdnu i probiju dio misicnog tkiva stvara se TUMOR!!!
Biljni proteini se ne usmijevaju nagomilati u dovoljnoj kolicini da bi se stvrdnuli.
Imaj i to na umu!

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!

Boze koje sve gluposti necu cuti...svaka tebi cast, ali ovo...idiotizam u najmanju ruku, ne znam samo jesi li ovo sam izmislio ili sta vec...

Ajde mi ovo onda objasni....

Profesionalni bodibilderi unose oko 5 gr proteina po kilogramu tjelesne tezine, i ti proteini su zivotinjskog porijekla, kako to da nisu svi pocrkali od raka i tih malignih oboljenja, ustvari objasni mi zasto ni jedan profesionalni takmicar na mr. olimpiji nema nikakav rak niti ikakvo slicno maligno oboljenje????

Eto samo to mi objasni!!!

Poslednji put menjao Milan dana 26 Mar 2010, 10:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 10:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Majkaro, ja ne pricam samo o proteinima,
ja pricam o rezimu ishrane ciji cilj nije samo razvoj misicne mase
vec zdrava i kompletna ishrana.
Da, aminokiseline su u hladnocijedjenim uljima.
To nisam rekao zbog proteina, kao sto ni vitamine i minerale nisam spomenuo zbog proteina.
Bilderu, ne vrti se sve oko PROTEINA!!!

Pricam ti o zdravoj ishrani a ne o nabacivanju misica!

"Osim toga, proteini zivotinjskog porijekla, iako mnogo kvalitetniji, izazivaju brojna maligna oboljenja.
Kada se takvi proteini nakupe na jednom dijelu tijela, otvrdnu i probiju dio misicnog tkiva stvara se TUMOR!!!"
Dr Brojs
"Navodno neizljecive bolesti, izljecive prirodnim putem"
Ne bi bilo lose da procitas kad se vec trujes proteinima.

Poslednji put menjao Vjevoricinus dana 26 Mar 2010, 10:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 10:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

"To su izvori kvalitetnih masti, a najmanje izvori kvalitetnih bjelanchevina
(pa samo ime ti govori, maslinovo ulje nema ni ugljenih hidrata niti proteina vec je 99.9 % ulje, tj spada u masti sto se tice makronutrijenata).."

Ja nisam ni rekao da su to PRIMARNI izvori bjelancevina, vec AMINOKISELINA, da kvalitetnih masti!
To sam i rekao.
Ovo nije tema o bildanju. Ja sam pricao o specificnom rezimu ishrane u kojem su zastupljeni svi elementi neophodni za pravilno funkcionisanje ljudskog organizma.
Ti citas na preskok pa ne razumijes o cemu pricam.

Poslednji put menjao Vjevoricinus dana 26 Mar 2010, 10:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 10:25 
Ti sirekao da si nabacio misice pomocu te ishrane a ja kazem da nisi, u tome je poenta!!!

I ti si krenuo pljuvati proteine zivotinjskog proijeka, a ja i dalje tvrdimd a su kvalitetniji izvor i to ce ti svaki nutricionista reci.

Citiraj:
Bilderu, ne vrti se sve oko PROTEINA!!!

Nisam bilder, ali vjezbam za svoju dusu...

I ja NISAM rekao da ne treba jesti mahunarke niti ista tako, u tome je problem, ja sam mislio da mi pricamo o izvorima bjelancevina, a ne o izvorima minerala i vitamina..shvatas...jesam ja rekao da nema minelara i vitamina u vocu i povrcu??

Jesam li??

To si ti prdeknuo odjesnom kako ima minerala i to se slazem, ali nisi mi odgovorio na gorepomenuto pitanje????

Necu da mi neko prica da jede makrobioticku hranu i da pravi sa tim misice, a to si ti rekao u tu je sve krenulo...ja kazem da je to sra**e, bavio se rekreativno ili bilo kako sportom i uz to hraniti se makrobioticki je glupost!!!

Citiraj:
vec zdrava i kompletna ishrana.

To nije kompletna ishrana, makrobioticka odmah da ti kazem...nije bato...nemate vi pojma o pravoj ishrani...

Citiraj:
Pojacan unos proteina zivotinjskog porijekla tempira metabolizam u samo jednom smjeru, u kreaciji misicne mase. Dragi moj, ta pracka ce kad tada puknuti, a onda ce biti... mama, gdje mi je oko???

Jesi li ti svjestan sta pricas covjece????
De mi naucno objasni kako e doci do ovoga???
Znas li ti sta je metabolizam (nemoj mi samo copy/paste sa nekog sajta)???
Kakvo tempiranje metabolizma u kreaciji misicne mase....covjece ti nemas veze sa vezom, to ne postoji uopste....
Ti pojma nemas o ishrani....

I da, nisi mi odgovorio na gore postavljena pitnja...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 10:27 
Citiraj:
Ja nisam ni rekao da su to izvori bjelancevina, vec AMINOKISELINA

Ti da si svejstan sta si sada rekao zasutio bi i poklopio se.

Na sta se bhjelachevine "razbijaju" u organizmu nego aminokiseline, znas li ti uopste sta su aminokiseline??

Boze, skim se ja raspravljam...

Poslednji put menjao Milan dana 26 Mar 2010, 10:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 10:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne mozes dobiti rak kad vodis zdrav zivot.

Og gomilanja proteina zivotinskog porijekla potice problem, ali do samog tumora i zlocudne varijente, dolazi tek uz mnostvo drugih stetnih faktora. A ni jedan od tih stetnih faktora ne moze da dosegne kriticnu koncentraciju kod osoba koje se aktivno bave sportom.

Medjutim, medju forumasima nema mnogo sportista. Tema je mrsanje, skidanje sal sa stomaka... brzo i efikasno.... Zato sam im preporucio novi rezim ishrane.

Sportisti ne obolijevaju od raka, zbog svog nacina zivota, i oni sebi mogu da dozvole taj luksuz, bombardovanje proteinima.
Obicni ljudi to ne bi trebali raditi jer pored nikotina, kofeina, stresa,
visokog pritska, nedovoljne aktivnosti i dr. mogu gadno oboliti.

Da li smo sada na istoj strani?

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 10:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
tensSa je napisao:
Boze, skim se ja raspravljam....

sa bolidom formule 1... i to onim od Takuma Sata...
covjek ne zna od cega su izgradjeni proteini a brlja tu neke gluposti.. U SKOLU!!!

tensSa idole moj 8)

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 10:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Citiraj:

Na sta se bhjelachevine "razbijaju" u organizmu nego aminokiseline, znas li ti uopste sta su aminokiseline??

U pravu si. Pa odmah sam rekao da se ne razumijem.
Ne znam zasto se primas kad znas kakav sam.
To je jace od mene... ja ne mogu dvije ozbiljne da sastavim.
:lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 10:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Citiraj:

Postoji vise izvora aminokiselina, ne poticu sve iz bjelancevina. Proteini se razlazu na aminokiseline... pa?
Kvalitetniji izvor aminokiselina su hladno cijedjena ulja. Ti kontas da tu ima malo proteina pa samim tim to smatras glupom izjavom.
To je zato sto ne znas da se i biorofovi razlazu na aminokiseline.
Nije do mene... izvini

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 10:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

TashkoBL je napisao:
tensSa je napisao:
Boze, skim se ja raspravljam....

sa bolidom formule 1... i to onim od Takuma Sata...
covjek ne zna od cega su izgradjeni proteini a brlja tu neke gluposti.. U SKOLU!!!

tensSa idole moj 8)

Tasko, stavi ruku na usta.
I reci ciki: Beeee
Volite seka :cat:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 10:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Mar 2009, 15:14
Zanimljivo,
Vjevoricinus je napisao:
Ne mozes dobiti rak kad vodis zdrav zivot.

Og gomilanja proteina zivotinskog porijekla potice problem, ali do samog tumora i zlocudne varijente, dolazi tek uz mnostvo drugih stetnih faktora. A ni jedan od tih stetnih faktora ne moze da dosegne kriticnu koncentraciju kod osoba koje se aktivno bave sportom.

Medjutim, medju forumasima nema mnogo sportista. Tema je mrsanje, skidanje sal sa stomaka... brzo i efikasno.... Zato sam im preporucio novi rezim ishrane.

Sportisti ne obolijevaju od raka, zbog svog nacina zivota, i oni sebi mogu da dozvole taj luksuz, bombardovanje proteinima.
Obicni ljudi to ne bi trebali raditi jer pored nikotina, kofeina, stresa,
visokog pritska, nedovoljne aktivnosti i dr. mogu gadno oboliti.

Da li smo sada na istoj strani?

na veliku zalost,u samoj Banjaluci znam za slucaj tuceta aktivnih sportista koji su oboljeli od raka,prije svoje 30e godine
problem nisu nikada bili proteini,vec proizvodnja zivotinja sa aditivima u njihovoj hrani,pa i bioagensima kao antibiotici,steroidi i slicno,kada napravis proizvod od takve zivotinje,proizvod pun supstanci koje jesu toksicne ali su u malim kolicinama-tragovima,dolazi do gomilanja toksicnih supstanci u tijelu kroz godine jedenja takvih proizvoda,svako ima svoju granicu tolerancije,a vjezbanje pomaze da se rjesis toksina,kao i makrobiotoka,stoga bi se trebalo godisnje podvrgnuti strogom isciscavanju tijela par sedmica,ali i ostatak godine paziti na hranu, narocito da ne unosite GMO,jer je to jos uvijek prilicno opasna stvar.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 11:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Moj odgovor na temu: razvedes se :D

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 11:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

"Necu da mi neko prica da jede makrobioticku hranu i da pravi sa tim misice, a to si ti rekao u tu je sve krenulo...ja kazem da je to sra**e, bavio se rekreativno ili bilo kako sportom i uz to hraniti se makrobioticki je glupost!!!"

@ tensa Rekao sam i da nisam nabildana stoka od 130 kg misica.
Potoje prave ili pune i prazne kalorije.
Jasno je na koje se ti kalorije oslanjas.
Ne treba mi nista vise, od ranije pomenutog, da bih bio u top formi,
uz minimalan rad i zalaganje.
Vidis kako si agresivan? To je sve od ishrane...
Visok krvni pritisak je tiiihiii ubica...
:D :D :D

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 12:40 
@Sudoku
Slazem se, genetski modifikovan hrana moze biti jako opasna za zdravlje, kao i razni aditivi u hrani.
Ja sam licno protiv svakakvih preradjevina.

@Vjevericous

Ti si pitao sta ne valja kod proteina biljnog porijekla, ja sam ti odgovorio da nemaju potpuni aminokiselinski sastav esencijalnih aminokiselima i da im je jako niska biloska vrijednost...

I nisi mi objasnio taj postupak kad se nagomilaju proteini pa nastane rak, objasni mi i to?

I ULJA NEMAJU ESENCIJALNE AMINOKISELINE!!!

Ajde nabroj mi te aminokiseline?

Pazi, ili mi odgovori na ovo ili ne se*i, jer ja kad pricam o ishrani ja stavim sve argumente za i protiv, ja jesam za zdravu hranu, ali ta pricha kako su proteini iz biljaka bolji od ovih izvora sto sam ja naveo je glupost, a tu je krenula sva polemika...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 13:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
catmandoo je napisao:
Pitanje koje zaokuplja širok krug ljudi od nauke i tehnike. Čak se i velikan Nikola Tesla, američki naučnik rodom iz Like u Hrvatskoj, bavio ovim pitanjem!

A ima li imalo naših gena majku mu...? :lol: :lol: :lol: :lol:
Koliko se smijem dobiću pločice na stomaku, majke mi! :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 18:43 
Citiraj:
Potoje prave ili pune i prazne kalorije.

Znam ja koje su prave kalorije, ali ti opet ne odogovaras na moja pitanja, koliko puta trebam postaviti jedno te isto pitanje da dobijem odgovor?
Sto sada pricas o kalorijama kada pricamo o proteinima, ustvari zasto vuces pricu na drugu stvarnu umjesto da mi odgovoris na pitanje??

Daj mi aminokiselinski profil esencijalnih aminokiselina tog ulja i uporedi sa recimo pilecim bijelim mesom pa da prikazi koje ima bolji sastav...

Samo pricas glupoti bez veze i kontriras umjesto da dokazes to sto pricas...kad ti nije sjela ta prica opalio si onu glupost o nagomilavanju proteina i nekakvom izazivanju raka na taj nacin(svaka cast odlicno izmishljeno), a nisi objasnio kako taj proces ide i kako se zove niti ijednu ozbiljnu znanstvenu studiju o tome...u prevodu samo pricas gluposti i drago mi je da je tako jer time dokazujes da nemas pojma o tome, nemas pojma ni o toj makrobiotickoj hrani koliko vidim. :wink: :wink: :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 19:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
blackrose je napisao:
Moj odgovor na temu: razvedes se :D

Ti to iz iskustva? :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 19:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bas mi je drago da si konacno shvatio da se salim.
Uuuuh, na trenutak sam pomislio da si se primio...
:wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 20:38 
Citiraj:
Bas mi je drago da si konacno shvatio da se salim.

Ispushio sve argumente pa si sada post'o zajebant a?? :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 20:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
tnSsa, sta znas o makrobiotici?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 265 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]