banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 12:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 265 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Sep 2008, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
ma samo treba raditi i biti uporan sa trbusnjacima...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 23:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Tesko ces trbusnjacima skinuti salo. To je cesta zabluda. Mast se najefikasnije skida aerobnim treningom, trcanje, bicikl...

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2008, 18:49 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 24 Sep 2008, 18:43
bez trcanja nista!!!!!!trbusnjacima samo oblikujete misic trbusni koji se opet ne vidi od masnih naslaga.trcanje i to sat vremena laganim tempom jer u prvih pola sata nista se ne desava sto se sala tice jer tad sagorijeva glikogen iz misica.ONIH DRUGIH POLA SATA JE NAJVAZNIJE TAD POCINJU SAGORIJEVATI MASTI.i puuuuno tecnosti ali cista voda.sto se ishrane tice pogresno je sad cu smanjiti broj obroka na 2 dnevno i tako smrsati jer navikavamo tijelo da nema dugo hrane pa nesvjesno pocne stvarati zalihe u salu.znaci mnogo ali manjih obroka 6-7 dnevno.cudno ali istinito.eto TO JE TO KOJIM VJEZBAMA I KAKVOM ISHRANOM.KO VAM GOD DRUGACIJE KAZE LAZE VAM ILI NE ZNA.

pozdrav

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2008, 09:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
to vrijedi za one koji ne idu na posao,a mi koji radimo ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2008, 13:07 
Citiraj:
znaci mnogo ali manjih obroka 6-7 dnevno.cudno ali istinito

Nije to cudno to se zove metabolizam.

Citiraj:
bez trcanja nista!!!!!!

Odakle ti to?
Izvor tih informacija????

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2008, 13:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Ništa ne radite, samo se opustite. Tako mi nabudženi imamo više šansi :P Šalim se, naravno. Jedini proizvod za ovu svrhu vrijedan pomena u moru drugih koji se reklamiraju na televiziji, su oni točkići. Znate, kad se postavite u četvoronožni (doggy, rekli bi zlobni) položaj, pa se odgurujete naprijed i vraćate nazad. Još bolji efekat ima kad (slučajno, ili u mom slučaju namjerno) potrgate opruge koje vam olakšavaju vježbanje. Ja recimo jedem obilato sve što mi se stavi na sto, a sa 5-10 minuta vježbanja na toj spravi (nekih 100-njak ponavljanja u 2 serije) dnevno nemam niti grama sala. Mada priznajem, trebalo bi prije rada ispuniti neke preduslove - ojačati leđa i tricepse, ne bi li se uopšte uspjeli pokrenuti. Eto, to je iz ličnog iskustva. Vi ni ne morate pokušavati, ali imajte na umu ove stvari ako se odlučite za kupovinu bilo čega.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2008, 15:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
sinisaBL je napisao:
u prvih pola sata nista se ne desava sto se sala tice jer tad sagorijeva glikogen iz misica.ONIH DRUGIH POLA SATA JE NAJVAZNIJE TAD POCINJU SAGORIJEVATI MASTI.

ovo nikad nisam cula??? PRVO SE SAGORIJEVA MISIC??? Kao i tenssu interesuje me izvor ovih "informacija"??

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2008, 22:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Ne sagoreva se mišić, već glikogen. Glikogen je ugljeni hidrat, polisaharid, koji je rezervna materija organizma. (uglavnom se nalazi u jetri i mišićima)

Kad telo potroši sve zalihe energije koju može brzo dobiti (ugl. iz ugljenih hidrata) onda tek počinje razlagati masti.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2008, 23:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
zato je treninge najbolje raditi ujutro jer to tjelo potrosi dok spavate..
vrlo jednostavno ..
uglavnom, manje price vise rada, tako se i najbolje uci

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2008, 18:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
pamella_morrison je napisao:
sinisaBL je napisao:
u prvih pola sata nista se ne desava sto se sala tice jer tad sagorijeva glikogen iz misica.ONIH DRUGIH POLA SATA JE NAJVAZNIJE TAD POCINJU SAGORIJEVATI MASTI.

ovo nikad nisam cula??? PRVO SE SAGORIJEVA MISIC??? Kao i tenssu interesuje me izvor ovih "informacija"??

Tačno! :wink:
Prilikom vježbanja mišić se "troši", stradaju miofibrili mišića i stvara se mliječna kiselina koja nagriza mišić (kada dobijemo upalu mišića - ona bol). Da bi se mišić obnovio potrebno je uzimati bjelančevine koje obnavljaju mišić. Mišić se "brani" povećavanjem sopstvene mase.

Posljednje koje organizam troši su masti jer su masti neophodne za normalan rad metabolizma. Ugljeni hidrati koji ne budu iskorišćeni pretvaraju se u, naravno - masti! (goji se od tjestenine)

Aerobne vježbe su poželjne, ali kao i sve ostalo i one su dvosjekli mač; sa svakim našim udahom naše ćelije oksidiraju i naravno stare, što više kiseonika (bez koga je život nezamisliv) to je i veći unos slobodnih radikala i kiseonika koji stvara oksidaciju.

Ali, što više kretanja i fizičke aktivnosti kosti ostaju čvrste i manje sklone lomovima, mišićna muskulatura ih bolje pridržava a i mozak ima više hrane.

Umjetnost je u umjerenosti. Umjerena konzumacija hrane, umjereno naprezanje, umjereno odmaranje...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 06:37 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 26 Mar 2010, 06:31
Hmm stomacic je veoma diskutabilna tema i sto je najgore od svega najteze se skida :(
Ja licno nisam tip za trcanje i veoma me smara,gotivim ove obicne vezbe (kucne :) )
Kao sto vec rekoh, trcanje me smara pa sam umesto njega uvela sebi drugaciji trening,ples!!!
Odvrnem muziku i mogu da igram sat vremena bez prestanka (party girl hehe) tako da toplo preporucujem i ostalim "lenjivcima" ples do besvesti,osecate se bolje,euforicno,a i skidate nepotrebno salce kako sa stomaka,tako i svuda po malo :wink:
Takodje veoma je bitno voditi racuna o ishrani,tu ne bih nista dodala jer se u potpunosti slazem sa svim gore navedenim :)

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 07:13 
Glupost je da se trci zbog skidanja kila, to prvo...ima mnogo boljih nacina ako zelite da to uradite kako treba...trcanje ili aerobni trening bi trebalo cuvati kao kec u rukavu za ono najtvrdje salo...

Drugo ako se vec trci onda se to radi ujutru na prazan stomak jer su tada zalihe glikogena vec prazne, pa ne morate trcati pola sata da ispraznite isti...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 07:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Skidanje stomaka - prvo se "probuši kašika" a onda se rade vježbe.
Trčanje je dobro jer stomačni mišići stalno "rade", mnogo više nego prilikom trbušnjaka i plesa.
Sumnjam da ijedan početnik može da radi trbušnjake sat vremena, a trčanje (s naizmjeničnim hodajem) može.

Naravno da se salo ne skida lako nikakvom vježbom, ali se zato zatežu mišići.
Znači, kao prvo - bušenje kašike.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 09:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2008, 18:22
Kako skinuti stomak? Pitanje koje zaokuplja širok krug ljudi od nauke i tehnike. Čak se i velikan Nikola Tesla, američki naučnik rodom iz Like u Hrvatskoj, bavio ovim pitanjem! Ispitivanja na polju molekularne medicine, koja su do danas završili visoko cijenjeni elementarni znanstvenici sa Univerziteta Stenford, potvrdila su da je salo zalog za vječnu mladost. Elementarni znanstvenici su utvrdili da nedozrele masne ćelije odstranjene liposukcijom mogu lako da se transformišu u "indukovane pluripotentne matične ćelije", ili IPS ćelije. Sa tim masnim ćelijama lakše se radi nego sa ćelijama kože koje su dosad obično korišćene za dobijanje IPS ćelija.Ćelije IPS proizvode se pomoću gena koji ih vraćaju unazad - na nezreliju razvojnu fazu, u kojoj su podložne preoblikovanju. U tom stanju one mogu biti usmerene da postanu ćelije srca, koštanog tkiva, mozga ili bilo kog drugog organa. Ćelije nedozrelog sala bliže su embrionskom statusu od ćelija kože, zbog čega ih je lakše reprogramirati.Elementarni znanstvenici nastoje da stvore zalihe IPS ćelija kako bi ih koristili u istraživanjima, a jednog dana i za vječnu mladost.Osim što omogućava stvaranje velikog broja IPS ćelija, salo dobijeno liposukcijom štedi i vreme u odnosu na fibroblaste, odnosno ćelije kože. Matične ćelije dobijene iz sala mogu odmah da se reprogramiraju, dok fibroblaste pre toga treba gajiti u laboratorijama tokom tri ili više nedelja. Treba da znate kako je vaše salo danas na cijeni i da trebate u narednim godinama povećati svoju gojaznost kako bi se obezbjedili u vremenima koja dolaze.
Koristite visokokaloričnu hranu i obilne obroke, vremena je sve manje, iz prostog razloga da se jednom kada za to dođe vrijeme, od srca, nasmješte u lice nikom drugom do samoj smrti!

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 09:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Vrlo zanimljiva tema. Moram priznati da su mi ovo nepoznate vode. Ja sam batlio maminu kuhinju i prihvatio se makrobiotike, ujutru tri kasike integralnih pahuljica, za uzinu jabuka, za rucak corba od integralnog zrnja, sezonskog povrca i mahunarki, sa kasikom maslinovog ulja, za uzinu opet neko voce i za veceru (oko 18h) ostatak corbe od rucka. Svaki dan popijem 3 solje zelenog caja.
Za mjesec dana sam oslabio 3 kg!
Nisam trcao, ne da mi se. Povremeno nakacim spotove i skacem po sobi. Ostali su mi neki elementi (jos dok se kuca zidala) koje sam nakacio na sipku pa oblikujem bicepse i grudi.
Brzo sam ostvario primjetne rezultate. Ljudi mi kazu da je to zbog kvalitetnog rezima ishrane.
Meni to ne pada tesko, sve sam kuham. Hrana nije ukusna ali nije ni odvratn. Zapravo, uopste nema ukus. Moze se jesti. Popravila mi se koza, nemam bubuljice i sl. Vedriji sam, stalno sam raspolozen i sl.
Probajte i vi. Ta hrana je mnooogo jeftinija od standardne svinjske none i mozete je kupiti cak i u Tempu. Tu je najjeftinija.
Dakle, psenica, raz, jecam, proso, zob, heljda, i soja, socivo, leblebija, pasulj. Dodate jos maslinovo ulje, i kostunjavo voce i
na konju ste.
Ono si sto jedes. :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 09:37 
Sra**e, makrobioticka ishrana nije losha za prosjechnog penzionera, ali recimo preporuciti tu vrstu ishrane nekome ko se bavi sportom je ogromna glupost...

Ne svidja mi se ni ta pricha jeo sam zeleno, salate i oslabio 3 kg, to i nije neki bogzna koji rezultat, pogotovo ako ne znas sta si izgubio...te 3 kg mogu biti i voda ili salo...a pretpostavljam da je to buduci da je zastupljenost proteina nikakva (molio bih samo doticne da ne pricaju gluposti o proteinima biljnog izvora)...

Koje rezultate si dobio???
Ako aludirash na to grudi i biceps (trening sampiona grudi+biceps, jebo noge koje su pola tijela...njih ne treba raditi jelde) tu si se grdno zajeb'o jer misici rastu od proteina, a kvalitetnih ima samo u mesu, jajima, ribi i siru...

Ako je prica tipa:"jeo sam makrobioticku ishranu i nabacio misice" to pricaj nekome drugome...to je glupost...najbolje sto si od toga mogao dobiti je da si malo uchvrstio misice i to je to...

Poslednji put menjao Milan dana 26 Mar 2010, 09:42, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 09:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne kontam?
Sta ne valja kod proteina biljnog porijekla?
Molim te, prosvijetli me.

Majkaro, nisam se pretvorio u stoku od 130 kg misicne mase,
ali sam definisao misice i drasticno popravio kompletan izgled tijela.
Sta god da sam izgubio, vodi ili salo, to mi je i bilo viska.
Izgledam mnooogo bolje. Odlicno se osjecam. Nisam gladan. Nemam apetit ko vojnik na dopustu. Snizio mi se pritisak. Raspolozeniji sam.
Sigurno da ne mogu razviti veliku misicnu masu ali to nikome ni ne treba.
Osim toga, proteini zivotinjskog porijekla, iako mnogo kvalitetniji, izazivaju brojna maligna oboljenja.
Kada se takvi proteini nakupe na jednom dijelu tijela, otvrdnu i probiju dio misicnog tkiva stvara se TUMOR!!!
Biljni proteini se ne usmijevaju nagomilati u dovoljnoj kolicini da bi se stvrdnuli.
Imaj i to na umu!
Ja pricam o rezumtatima vrijednim pomena uz MINIMALAN trud.

Poslednji put menjao Vjevoricinus dana 26 Mar 2010, 09:50, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 09:45 
Nemaju cjelokupan aminokiselinski sastav...i imaju jako loshu biolosku vrijednost...

Mozes ti jesti i vjezbati i na koprivama sto se mene tice (i racunati proteine iz istih), ali nemoj se poslije cuditi sto ne rastes...ili jos gore da gubis na kilazi...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 09:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hladno cijedjena ulja od maslina, bundevinih sjemenki, susama i dr. Imaju velike kolicine neophodnih aminokiselina.
Pred toga, u integralnim zitaricama i mahunarkama imas mnostvo rijetko zastupljenih minerala.
A u vocu i povrcu imas vitamine.
To nije hrana za penzionere...
To je hrana novog milenijuma :P

To sto se debeli likovi loze da su nabildani...
To je druga prica.

Ova hrana vodi do vitkog stasa uz minimalan rad i pruza podmladjivanje i revitalizaciju cijelog organizma.
Pojacan unos proteina zivotinjskog porijekla tempira metabolizam u samo jednom smjeru, u kreaciji misicne mase. Dragi moj, ta pracka ce kad tada puknuti, a onda ce biti... mama, gdje mi je oko???
:)

Poslednji put menjao Vjevoricinus dana 26 Mar 2010, 10:10, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 10:03 
To su izvori kvalitetnih masti, a najmanje izvori kvalitetnih bjelanchevina
(pa samo ime ti govori, maslinovo ulje nema ni ugljenih hidrata niti proteina vec je 99.9 % ulje, tj spada u masti sto se tice makronutrijenata)...zamolio bih te da ne pricash o ishrani jer vidim da nemas pojma o istoj...moze te neko poslushati.

Kvalitetne izvore bjelanchevina sam vec naveo...meso, sir, jaja, riba...

Kikiriki i orasi i bademi su odlican izvor kvalitetnih MASTI, ali ne i proteina, oni mogu biti sekundarni izvor proteina, ali ispred njih ide gore navedeni izvori...
Citiraj:
Pred toga, u integralnim zitaricama i mahunarkama imas mnostvo rijetko zastupljenih minerala.
A u vocu i povrcu imas vitamine.

Covjece o cemu ti pricas, o vitaminima i mineralima ili o bjelanchevinama tj. proteinima????

Sto sad spominjesh vitamine i minerale??

Otkud oni u cijeloj prici o proteinima???

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 265 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]