banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 00:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Isus i Muhamed
PostPoslato: 24 Mar 2010, 11:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Mary
Al nam je lepo jedan Španski drugi Albanski pa kako da se razumemo?

Nisam pitao koliko dana možeš o kojoj glavi već zašto nisi suštinu rekao baš zato te to i pitah što znam da glavnu stvar izostavljate.
Nisi rekao koji je to prevod već ga samo ishvalio(skromno).

Ni za 7-mu glavu te nisam pitao koliko časova možeš o njoj već da navedeš šta je simbolika u toj glavi i zašto nemože biti onako kako piše(tvoja skromnost ti to nije dozvolila kao i mali prst)

na pitanje ŠTA je obznanio i KOME i KOGA
ti me pitaš da li čitam Pismo umesto da iz malog prsta istreseš.

Mary ja te pozdravljam i želim puno uspeha u životu.
Milim da ovakav dijalog ne vodi ničemu,pokušao sam te zaintrigirati da se pokreneš i bar virneš sa druge strane dogme ali moja slabost je došla do izražaja i stadoh.
Znam 3 verske grupacije koje tvrdoglavo misle da su u pravu jer nemogu da izađu iz okvira i svaki trud biva zaludan.
Oprosti ako te povredih i izvini. Završismo ovu muku.

Poslednji put menjao lavić dana 25 Mar 2010, 07:58, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 11:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Tebi je očito suština nešto što ne stoji u bibliji, a očito te biblija i ne zanima.
Zato ti ni odgovor nije zadovoljavajući, šta god čovjek napiše , a nije u skladu sa ljudskom filozofijom i naukom tebi ne odgovara, jer te u suštini biblijska istina plaši, odnosno daje ti uvid u to kome i kakvim bogovima se klanjaš.
I opet ništa ne demantuješ po bibliji već samo paušalno optužuješ, biblija je temelj hrišćanstva i samo na osnovu nje možemo raspravljat, i samo na osnovu nje me možeš demantovat i napadati i mene i druge.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 19:18 
Veteran
Veteran

Mary
Bog te blagoslovio brate i dao mir tebi i domu tvom. Amin.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 08:03 
Veteran
Veteran

Mom bratu Oficiru (Copy)

Idemo bracika polako ali sigurno.
Važno mi je da Mojsija priznajete dalje ni nemoramo ići.
1. Zašto je Mojsiju rečeno da načini šator od sastanka?
2. Zašto su samo Leviti mogli služiti u tom šatoru?
3. Čije koleno su Leviti?
4. Da li je Mojsije pisao pre Avrama ili posle?
5. Koja plemena su bila braća Mojsijeva?
6. Da li je Avram Isaka prinosio ?
7. Da li je Avramu rečeno da će mu se u Isaku seme-potomstvo nazvati?
8. Da li je Agara bila Židovka?
9. Da li su Židovi smeli ženiti paganke?
10.Ko je Sveti duh?

Dok razmišljaš o onim pitanjima evo nadopune koja će nam pomoći u daljem razgovoru
1. Da li je Isakovo potomstvo komuniciralo sa Bogom?
2.Da li su kroz Isakovo potomstvo stizali proroci?
3.Da li e Isakovo potomstvo slžilo u hramu?
4.Da li je Ismailovo potomstvo sužilo u hramu?
5.Da li je Solomon Božji sluga?
6.Da li je Mesija narečen kroz ISMAILOVO ili ISAKOVO potomstvo?
7.Ko je prorok između naroda koji je Bog vodio V Moj. 18. 18?
8. Ko je čovek između tvoje braće a ko je čovek između moje braće a svi smo od Avrama?

Sad je sve na jednom mestu.
Dobar poznavaoc Arapskog a i svih objava živeo je među Muslimanima a da ovi nisu znali da je osoba Hrišćanin.Čovek je veoma uspešno iz starijih objava izvukao mesta gde se jasno kaže da Bog ima sina i ortodoksni Muslimani inače veoma obrazovani videvši sve argumente obratiše se Bogu postavši Hrišćani.
Glavni razlog za taj čin nije njegovo dobro poznavanje Arapskog već dobro poznavanje SVIH OBJAVA odakle se jasno vidi mnogo kontradiktornosti.
Danas se prihvata samo zadnja objava i tu je čvor zašto Muslimani ne razumeju Pismo niti mogu da vide greške u objavama.

Predočio im je mislim da reče ,,sure i ajete'' jedne sa drugima i brzo su sami upoređujući sve to sa Biblijom došli do istine.

Poslednji put menjao lavić dana 25 Mar 2010, 08:29, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 08:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
10.Ko je Sveti duh?

valjda, šta je sveti duh?

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 08:40 
Veteran
Veteran

Mary
Molm te kao čoveka pusti damalo razgovaram sa Oficirom.
Ako je za tebe Sveti duh predmet ili energija nemoj paliti sijalicu i trošiti duha.
Već sam ti rekao i da ponovim da uzmeš iz Pisma i lepo uporediš SLUŽBU Isusa i službu DUHA SVETOG pa možda se upali neka sijalica i shvatiš da raša nije znao istinu i da su majmuni uvek majmuni.
Pusti nas malo da se mi učimo a ti odmori.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 09:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Sila kojom se Bog služi nije osoba (Djela apostolska 2:2, 3, 4,17, 33; Jovan 14:7)
Sila, ne osoba (Matej 3:16; Jovan 20:22)
Nije osoba na nebu kod Boga i Hrista (Djela 7:55, 56; Otkrovenje 7:10)
Bog se njime služi kako bi izvršio svoje naume (Psalm 104:30; 1. Korinćanima 12:4-11)
Dobivaju ga oni koji služe Bogu, on ih vodi (1. Korinćanima 2:12, 13; Galaćanima 5:16)

Može li sveti duh nezavisno odlučiti ovo ili ono, tj. ima li slobodu volje, poput ostalih osoba uključujući i Isusa?

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 13:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Negdje na pocetku ove rasprave sam rekao da niko od nas nije toliki expert niti Biblije niti Kur'ana.

Za veliki dio pitanja koja si postavio odgovor bi bio "Ne znam". Nista cudno, jer postojao je jedan Malik, osnivac malikijskog mezheba, vrsan poznavalac islamskog fikha, akaida, arapakskog jezika, istorije, ahlaka itd. itd. medjutim kad su mu jedne prilike postavitli oko 40 pitanja na 37 je odgovorio s "Ne znam" a na sveg 3 dao odgovor.

S toga se ne iznenadi ako vecina mojih odgovora bude "ne znam" "mozda"....

Al odgovoricu ti kolko najbolje budem znao.

lavić je napisao:
Sad je sve na jednom mestu.
Dobar poznavaoc Arapskog a i svih objava živeo je među Muslimanima a da ovi nisu znali da je osoba Hrišćanin.Čovek je veoma uspešno iz starijih objava izvukao mesta gde se jasno kaže da Bog ima sina i ortodoksni Muslimani inače veoma obrazovani videvši sve argumente obratiše se Bogu postavši Hrišćani.
Glavni razlog za taj čin nije njegovo dobro poznavanje Arapskog već dobro poznavanje SVIH OBJAVA odakle se jasno vidi mnogo kontradiktornosti.
Danas se prihvata samo zadnja objava i tu je čvor zašto Muslimani ne razumeju Pismo niti mogu da vide greške u objavama.

Predočio im je mislim da reče ,,sure i ajete'' jedne sa drugima i brzo su sami upoređujući sve to sa Biblijom došli do istine.

Objasni gornji tekst, gdje, kad, ko , kako , zasto, kad je zivio, koje je muslimane preobratio, itd. inace gore napisano je prica za spavanje....sorry.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 21:41 
Veteran
Veteran

Oficiru
Osoba je sad u Srbiji. Nemogu reći ime ni radno mesto jer bi imala problema.Znaš kako,danas najlakše glava padne zbog vere. Jedna druga osoba je vrsni poznavalac Kineskog jezika i deluje u Kini a i tamo Hrišćansrvo nije poželjno pa se listovi od Pisma dele među zainteresovanim jer ako neko poseduje Bibliju može loše završiti.
Nisu brate priče za san jer se u Arapskom sveu ide u zatvor bez hrane i vode zbog vere a često i pod zemlju.
Ostavimo to po strani jer smo mi na brdovitom Balkanu.

Svi odgovori se nalaze u Pismu kao i odgovor o Muhamedu i o svim,,kontradiktornostima'' Ako se to poznaje onda je odgovor na ona pitanja isuviše lak.
Sve što kažem tako i mislim, zato ne mogu prihvatiti reči ,,ne znam'' jer mislim da to nije tako.
Nemoj ljutiš ali sam ubeđen u to.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 21:55 
Veteran
Veteran

Mare
Care,baš me uspevaš mentalno utući.
Kud si dogmu natovario i iste citate pa i način delovanja JS tu još i onu najgoru osobinu ,,mali prst''.

,,Može li sveti duh nezavisno odlučiti ovo ili ono, tj. ima li slobodu volje, poput ostalih osoba uključujući i Isusa?''

A šta veli care Mari kao odgovor na svoje pitanje samo da ne bude odgovor ,,svedoka čika raše''jer bi oni na sve rekli odrično NE.
I proveri identičnost službi pre nego istreseš iz malog prsta jer si rekao da ove stvari tu držiš za razliku od drugih.
I odmori po nekad bar svakog sedmog dana :D
Tvoj jaro :cat:
Eto umalo zaboravih da pitam koliko se sad sedmica ide na kurs za učitelja JS?
Da li je sad,,Kula stražara''ili ,,stražarska kula'' i kako se još može nazvati Vavilon i njegovi čuvari?

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 22:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
lavić je napisao:
Oficiru
Osoba je sad u Srbiji. Nemogu reći ime ni radno mesto jer bi imala problema.Znaš kako,danas najlakše glava padne zbog vere. Jedna druga osoba je vrsni poznavalac Kineskog jezika i deluje u Kini a i tamo Hrišćansrvo nije poželjno pa se listovi od Pisma dele među zainteresovanim jer ako neko poseduje Bibliju može loše završiti.
Nisu brate priče za san jer se u Arapskom sveu ide u zatvor bez hrane i vode zbog vere a često i pod zemlju.
Ostavimo to po strani jer smo mi na brdovitom Balkanu.

Aha. O.K. sasvim razumljivo, ja sam mislio da je ta osoba zivjela davno, rekoh sebi to je vjerovatno neka istorijska licnost, ali sam se cudio da nisam nigdje naletio na nju, buduci da bas nastojim upoznati takve osobe.

Helem nejse, ako je u Srbiji jos bolje, pozdarvi tu osobu od mene...maksuz (posebno), i ako je toliki vrsan poznavalac i jos pored toga imao toliko uspjeha da su mnogi od musliman u sredini u kojoj je djelovao presli na hriscanstvo onda respect.

Takvi se rijetko susrecu, a jos rijedje se zivi u vremenu u kojem i oni. Kapaciteti bez sumnje.

Ako se bojis za njegov/njen zivot, pa ovdje na forumu svak ima drugi identitet, ako nigdje na svijetu bar je ovdje sigurno. :wink:

lavić je napisao:
Svi odgovori se nalaze u Pismu kao i odgovor o Muhamedu i o svim,,kontradiktornostima'' Ako se to poznaje onda je odgovor na ona pitanja isuviše lak

Kao sto sam rekao nisam siguran da znam toliko pismo u tancine, ali bas cu se u sljedecih nekoliko dana potruditi da nadjem odgovore na tvoja pitanja, iako sam vikendom jako zauzet.
Moram priznati, neka od pitanja koja si postavio-o njima nisam previse razmisljao, ali posto ti inzistiras na njihovim odgovorima, vjerovatno postoji kvaka unutar njih, i to ce mi biti razlog vise da pridjem provjeravanju i trazenju odgovora na tvoja, meni postavljena pitanja.
Nemoj se cuditi sto je to tako, ja nisam rodjen s Biblijom, i nisam hriscanin.

lavić je napisao:
Sve što kažem tako i mislim, zato ne mogu prihvatiti reči ,,ne znam'' jer mislim da to nije tako.
Nemoj ljutiš ali sam ubeđen u to.

Nista ne krijem, niti zelim da precutim, ako jednostavno ne znam onda ne znam i nije prvi put u ovoj temi da upotrijebim tu rijec. Ali kao sto sam rekao potrudicu se da vidim sta islamski ucenjaci i historicari kazu o gornje postavljenim pitanjima.

Usput jesi i isao na forum Jasmina i mozes li se logirati. Javi pa da znam da prebacim neke od rasprava tamo ili otvorim tamo neku od tema, jer mislim smo ovdje dovoljno koplja ukrstali.

A kao sto si rekao da bi zelio da tvoju poruku cuju sto vise muslimana.

Ja na tom forumu nisam napisao jos niti ijedan post niti otvorio ijednu temu.

Ajd, pa se citamo ako Bog da.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 22:44 
Veteran
Veteran

Brate daj mi adresu Jasmina i malo objasni postupak jer sam pre par godina imao velikih problema.
Tamo bih otvorio temu i pitanja pa da čujemo i učimo.
Može na PP ili ovde svejedno.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 23:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
može nazvati Vavilon i njegovi čuvari?

Zna se u kojim vjerskim organizacijama cvijeta pedofilija, blud, razvrat i nasilje, zna se ko se miješa u politiku, služi divljoj zvjeri i u njeno ime blagosilje oružje i poziva u rat, zna se ko vrši paganske obrede i svetkuje paganske slave te se klanja likovima rezanim i mrtvim ljudima, a hvala Bogu zna se i šta u vezi svega toga piše u bibliji, sve je to dobro poznato, a poznato je kako će uskoro i skončati vavilon veliki, odnosno bludnica (otkrovenje 17:1, 2; 18:1, 2) :wink:

Također je poznato i koja organizacija nije time ukaljana i ko čini upravo onako kako piše u bibliji, a ne onako kako lažni učitelji koje su lažni hrišćani proglasili svecima uče.
Ali da stvar bude još gora ti lažni hrišćani i molitve upućuju tim mrtvim ljudima, i nakon svega imaju obraza nazivati se hrišćanima i kritikovati ljude koji se drže biblije, a ne filozofije i nauke ljudske.

Možda nešto naučiš iz prepiske sa oficirom jer više u Islamu ima Hrišćanstva nego što ga ima u crkvama nazovihrišćanstva, Islam je bar monoteistička religija za razliku od pravoslavlja i katolicizma u kojima se svima mole osim Bogu i Hristu, ustvari čine sve suprotno onome napisanom u bibliji

:D samo još ovo da ti postakne maštu
Otkrovenje 17:4-6
U skladu s običajima koji su vladali u starom rimu i ova je bludnica identifikovana pomoću imena na svom čelu. To je dugačko ime: "vavilon veliki, majka bludnica i ogavnosti zemaljskih".
Obzirom na činjenicu da je anđeo Jovanu posredovao dovoljno informacija, Božije sluge mogu danas razumjeti puno značenje ovog opisanog imena.
istinski Hrišćani razumiju da vavilon veliki predstavlja cijelokupnu krivu religiju. Ona je "majka bludnica", jer su sve različite krive religije na zemlji, uključujući i mnoge sekte nazovihrišćanstva, poput njenih kćeri, time što je oponašaju u njenom duhovnom bludu.
Osim toga, ona je majka "ogavnosti zemaljskih", jer je rodila odvratne potomke, kao što su idolopoklonstvo, spiritizam, vračanje, astrologija, pijančenje u čast krivih bogova i ostali sramotni običaji.
Žena vavilon veliki odjevena je u "grimiz i skrlet", u kraljevske boje, "ukrašena je zlatom i dragim kamenom i biserjem". Kako odgovarajuće! Prisjetimo se samo svih raskošnih građevina, skupocjenih kipova i slika, nakita, kruna i drugih religioznih predmeta kojima se kite, kako li se lako može prepoznati sveštenstvo vavilona velikog u svojim kraljevskim odorama okićeni zlatom, dragim kamenjem i biserjem, sa idolopokloničkim predmetima u rukama, kako su samo providni u bludničenju sa zemaljskim vlastima i kako skrivaju biblijske istine od naroda, sve je to lijepo i slikovito opisano u bibliji. ugodno veče ti želim :)

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 09:48 
Veteran
Veteran

Mary
Hvala za ,,ugodno veče''.
To je lepo od tebe i jedino ispravno sa te stranice što je napisao.
Želim ti sve najbolje a kad bi i ti sebi to poželeo brzo bi se razumeli.
Ovo je sve van teme zato bih prekinuo.
Eto da ti još malo pojasnim:
Kreni od toga da je Isus imao službu učitelj-da poučava sad pogledaj da li i Duh to čini.
Kad nađeš bar besetak istih službi možda se upali neka sijalica.
Seti se pri tom poređenju da je Bog JEDAN,da mu je sve moguće i da se u bezbroj službi može javiti.
Seti se da se Bog javi u telu pa se zapitaj u kojem.A oda čuj koga Isus pokazuje kad traže da im pokaže Boga.I ko je taj između svećnjaka što je ALFA I OMEGA. KO govori da NEMA DRUGOG SIM NJEGA.Zašto neće doći DuhDokTelo Isus ne ode gore. I tako redom pa ako to razumeš onda se javi da pređemo na sledeću lekciju.
Gospod s tobom.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 10:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

sve je to lijepo što si ti napisao, ali probaj shvatiti stavke koje sam naveo, a također i to što ti govoriš stavi u kontekst biblije i teme koja se u bibliji proteže od početka pa do kraja biblije, i bit će ti jasno ko je ko i šta je šta, odnosno kakva je čija uloga, ko je otac, ko je sin i šta je sveti duh i ko ga izliva i šalje?
Također ispitaj odakle potiče nauka o trojstvu, šta su trijade bogova i kad je ta nauka i od koga proklamovana u crkvama nazovihrišćanstva?

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 15:27 
Veteran
Veteran

Eto, kad bi neko pratio smisao tvojih tekstova nebi razumeo o kome pišeš i koga demantuješ i šta želiš reći.
Dogma je začarani krug na delu što se lepo vidi.

šta si ovde rekao...i demantovao samog sebe...kuda ideš čoveče...stani , oslušni svoje reči i već jednom proveri službe.U stvari nemoraš jer nije vera sviju ali zato čuj sebe:

,, [b]sve je to lijepo što si ti napisao, ali probaj shvatiti stavke koje sam naveo, a također i to što ti govoriš stavi u kontekst biblije i teme koja se u bibliji proteže od početka pa do kraja biblije, i bit će ti jasno ko je ko i šta je šta, odnosno kakva je čija uloga, ko je otac, ko je sin i šta je sveti duh i ko ga izliva i šalje? (ovde si zastupnik trojstva)
Također ispitaj odakle potiče nauka o trojstvu, šta su trijade bogova i kad je ta nauka i od koga proklamovana u crkvama nazovihrišćanstva[/b]?''(ovde si protiv svog zastupanja)

Ako ni tu nisi video svoj kiks onda nemam komentara.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 15:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

:) Ti nikako da shvatiš, da kad su biblijske teme u pitanju mary nema kikseva, niti su greške moguće.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 16:04 
Veteran
Veteran

Mare car,Mare ne pogrešivi, Mare legenda, Mare učitelj rašinih sledbenika, Mare kapetan stražara Vavilona,Mare ne ponovljivi,Mare genije i ako ima još neka titula ti dopiši i uživaj.

Sve naradne strane su samo tvoje pa slobodno istresi počev od malog prsta pa sve redom možda i nađeš sagovornika ... :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 16:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ja i ne tražim sagovornika, samo reagujem kad neko iznese neistine, tj. kad paganska učenja ili nešto što ne stoji u Bibliji iznosi kao nešto biblijsko.
Što se tiče JS, na ovom forumu se pojavljuje jedan, a taj nisam ja, ali ga ovom prilikom pozdravljam i pozivam da nas počasti još kojim postom, jer su njegovi postovi najpoučniji i najduhovni. pozdrav :D

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 09:46 
Veteran
Veteran

Pokušao sam i ovog puta kao pre 2 god.da okačim temu na ,,upoznaj Islam'' i tema nestade.
Pomislih možda je zalepljena negde na drugoj grupi (razgovor sa Hrišćanima''Ali ni traga...?
Urednik me pozdravlja i kaže da napišem novu temu...?

No, nije važno ovde sve stoje pa sam tu i dalje.
Hrišćanima je jasno da je Avram dobio sina po obećanju od Boga i da mu je ime Isak.
Znaju da je Ismailo dete rođeno od sluškinje Agare(Egipćanke)a Božjem narodu nije dozvoljeno uzimati žene van svog naroda.Po Sarinom nagovoru Avram dobija Ismaila i Bog kaže Avramu da otera sluškinju i dete jer to nije dete OBEĆANJA već neverovanja u obećanje.
Bog ispunjava Avramovu molbu da umnoži Ismaila ali Ismailo i Agara moraju otići.

Ismailo jeste Avramovo dete ali nije OBEĆANI od Boga već iz ljudske potrebe i neverstva stiže.
U Isaku će ti se nazvati SEME i kroz Isaka će stići naslednici kao sluge Višnjeg i sveštenstvo.Kroz to koleno Isakovo dolazi Jakov i Mojsije.
Bog preko Mojsija najavljuje da će kroz OBEĆANU lozu stići veliki prorok.
Ismailo ni njegov narod nisu vođeni od Mojsija niti su imali udela u službi Bogu u šatoru od sastanka niti prinosiše žrtve po Božjoj reči jer nisu seme obećanja.Kao što Kaina Bog ostavi i umnoži tako i sa Ismailom bi jer on nije obećano dete već dete neposlušnosti-nevere u obećanje.

Da li su Isak i Ismailo braća po ocu? Naravno kao što su bili Kain i Avel ali su imali različite uloge.
Ismaila i njegov narod je Bog umnožio radi Avramove molbe ali je Bog rekao da će po Isaku stići obećanje i sveštenstvo kao što i bi.Bog kaže da sin robinje neće naslediti ono što je dato sinu OBEĆANJA.Za Ismaila kaže da je sin robinjin[/b a da je [b]seme Avramovo Isak.

David i Solomon dolaze kroz lozu obećanja(Isaka) i nastavlja su služba Bogu ugodnim prinosima jer žrtva je bila spremljena na nebu od postanja sveta pa Avelj prinese žrtvu po volji Božijoj i po Mojsiju se naredi prinos Bogu. Sve se krvlju očišća zato Aron vrši službu očišćenja u šatoru i van.Isus dolazi i ne ukorava narod za žrtve već napominje da će se to ispuniti pred njihovim očima(tadašnjeg naraštaja).Ništa nije pokvareno već potvrđeno i ispunjeno zamenivši krv i telo životinjske žrtve za bezgrešno telo i prečistu krv.
Avram je tako ugodio Bogu što je bio spreman prineti Isaka svog jedinca (jer Ismailo nije bio više sa njim.)Ismailo je bio prvenac a Isak jedinac koji po Božjoj volji i obećanju stiže kao potomak za nasleđe.

Onog proroka što ga Mojsije najavljuje možemo tražiti u sred braće koja su potomstvo Isaka koje je Mojsije vodio i koji su seme Avramovo po obećanju i koji vrše službu Bogu i On prihvata njihove žrtve i objavljuje im se u ognju i glasom i šalje mnoge proroke kroz to obećano seme
pa celo Pismo napisaše potomci Avramovi u kojima je seme obećanja.Zato neko ne želi Pismo prihvatiti jer za sina robinjinog nema drugog obećanja do da će ih umnožiti zbog Avrama.

Pokušaji Islamske zajednice da iz Pisma prepozna Muhameda su ne osnovana jer kao što piše oteraj sina robinjina a u Isaku će ti se nazvati seme-potomstvo.
Vodeći ljudi u toj zajednici pokušavaju par reči z jednog stiha da preokrenu i tako dokažu da je Ismailovo potomstvo naslednik a ne Isakovo, Time Božju reč čine lažnom i negiraju Pismo.Kažu:
,,Proroka ću im podignuti IZMEĐU-MEĐU BRAĆE-BRAĆOM NJIHOVOM, kao što si ti (Mojsije), . . .''
Ovde se Bog obraća Mojsiju tim rečima a ne Mojsije narodu to je vrlo važno za početak upamtiti.Ne diže Mojsije proroka već On govori Mojsiju da će to On (Bog) učiniti.
Kome će podići proroka onom narodu koji Bog preko Mojsija vodi ili neki drugi na drugom kontinentu? Zašto bi to Mojsiju i tom narodu govorio kad se to ne tiče njih? Zašto taj narod nije sa Mojsijem? Zašto Bog izvodi svoj narod i podržava i dalje seme obećanja ako ih odbaci?
Bog je veran svojoj reči i uvek izabira JERUSALEM gde je seme obećanja.

,,...među braćom njihovom...''ovo je njima pokušaj ali neuspeo da Muhameda ubace kao Isakovog potomka. Šta zapravo BOG tu govori Mojsiju?
Da će On između braće-Izrailja koje je seme obećanja od Boga podići proroka.
Ne govori ovde o drugim narodima niti drugoj braći već o onima koje vodi jer ih ljubi ljubavlju večnom zato milost Njegova stoji na tom semenu.Između braće njihove kaže Bog Mojsiju
podignuće velikog proroka.

Mojsije nije išao do Ismailovog potomstva da im to saopšti već se obraća braći Izrailju da će:
,,Proroka u SRED TEBE (Izrailju),između braće tvoje (Izrailju).''To kaže 15 stih koji predhodi 18-om.
Čitajte uvek celu glavu jer Biblija nije knjiga bez sadržaja da bi se svaki redak mogao izvaditi i formirati nova priča jer je Pismo opisano kao celovita poruka.
Cela glava govori o službi u hramu,žrtvama,nasleđu teritorije i najavljuje da će stići važan prorok koji će im reći ono što će ONI Izrailj trebati poslušati i tako mnogo vekova kasnije dolazi u Izrailj Muhamed i prorokuje Izrailju i oni ga slušaju... :-?

Da bi sledeće reči usmerili sebi u korist kažu:
,,...kao što si ti (Mojsije)...''
Ne gleda se da je Mojsije bio postavljen kao vođa tog naroda iz robstva u obećanu zemlju, ne gleda se kao pastir naroda,ne gleda kao čudotvorac,ne gleda kao onaj što sa BOGOM RAZGOVARA već te reči za njih znače:
Mora biti oženjen kao Mojsije, Mora doneti novi zakon,Mora učestvovati u ratu i ubijanju,mora 3 puta jesti(a za subotu neznaju kako)koliko puta u VC dnevno i sve je to za misaone ljude i vođe argument u prilog Muhamedu. Kad slušam te propovedi ne mogu verovati kako čovek tako površno razmišlja i tako telesno gleda.

Da je Muhamed uradio korisnu stvar za svoj narod to je nesporno. Uređen im je brak,društveni i verski život i oni su ostali u vremenu Mojsija kao i dobar deo Izrailja i ako i jedni i drugi ODRŽE SAV ZAKON zaista će se spasiti.
Da bi sve održali nesmeju ni pogledati TV ni časopise jer i tamo ima golotinje.Nesmeju pomisliti ružno a kamoli izgovoriti.Nesmeju ništa zlo učiniti niti slagati. Nesmeju ubijati zaviditi niti imati poroka.Nesmeju šabatom raditi i još stotine stvari u protivnom nisu održali zakon i pravdu i onda...
Bog i VAMA BRAĆO nudi što i svima a to je Njegova pravda jer je Bog jedini pravedan i pravda ponizne i one koji se kaju a ne one što vide sebe pravednima u odnosu na druge ljude već svoju pravdu sa Božjom uporedite pa vidite gde ste.

Sad možemo detaljno ako postoji interesovanje za istinom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]