banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Jul 2025, 06:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Isus i Muhamed
PostPoslato: 21 Mar 2010, 23:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Brate opet cu ponoviti pitanje jer mi je tvoj odgovor nejasan.
Oficir s ruzom je napisao:
lavić je napisao:
Sad čitajmo V Mojsijevu 18. 18 samo prvi redak stiha
,,PROROKA ĆU IM PODIGNUTI...''

...

Citirao sam gornju tvoju izjavu iz djela 18:18 i da te jos samo pitam sljedece:

"Da li je po tvom uvjerenju taj "PROROK" Isus???

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 23:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
lavić je napisao:
Mary
Da li su proroci bili pomazanici?
Pitao sam koje godine je Isus seo sa desne prestola a kad je Stefan kamenovan nemože prostije?
Pitao sam i razlog dolaska cara slave samo čitaj pitanja slobodno nemoj ustručavaš.

33. n. e. ne može prostije.
što se tiče prporka, da li su bili pomazanici ? njih po bibliji treba da bude 144 000 hiljade, a ko su sve u tih 144 000 stvarno ne bih znao niti je to moje da znam,božiji proroci najvjerovatnije jesu

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 23:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Znači li to da ni Muhamed nema veze sa Svetim duhom?

Kao sto sam napisao, duh sveti, ne postoji u islamskoj akidi (dogmi), shodno tome Muhammed s.a.w.s nema veze s duhom svetim, jer u suprotnom bi bilo nelogicno da Muhammed s.a.w.s. ima veze s duhom svetim a da muslimani ne priznaju duha svetog, zar ne???

lavić je napisao:
Kako je Marija začela?

Allah je rekao u Kur’anu:
“I kada meleki rekoše: “O Merjem, tebe je Allah odabrao i čistom stvorio, i boljom od svih žena na svijetu učinio.” Ali ‘Imran,42

“I spomeni u Knjizi Merjemu: kada se od ukućana svojih na istočnu stranu povukla

i jedan zastor da se od njih zakloni uzela, Mi smo k njoj meleka Džibrila poslali i on joj se prikazao u liku savršeno stvorena muškarca.

“Utječem se Milostivom od tebe, ako se Njega bojiš!” – uzviknu ona.

“A ja sam upravo izaslanik Gospodara tvoga” – rece on – “da ti poklonim dječaka čista!”

“Kako ću imati dječaka” – reče ona – “kad me nijedan muškarac dodirnuo nije, a ja nisam nevaljalica!”

“To je tako!” – reče on. “Gospodar tvoj je rekao: ’To je Meni lahko’, i zato da ga učinimo znamenjem ljudima i znakom milosti Naše. Tako je unaprijed određeno!“ Merjem, 16-21.

A sad mozda jos blizi odgovor na tvoj pitanje

Kako je Marija zacela???

“Isaov slučaj je u Allaha isti kao i slučaj Ademov: od zemlje ga je stvorio, a zatim rekao: "Budi!" - i on bi”. Ali ‘Imran,59.

Kad Bog Uzviseni nesto zeli kaze samo "Budi" i ono biva".
lavić je napisao:
Šta se desilo sa onih 120 osoba u gornjoj sobi i otkud naučiše tolike jezike za desetak dana molitve?

ovo pitanje ne razumjem
lavić je napisao:
Da li sam i ja u ,,zanosu'' i otkud taj zanos-dešava li se to i tebi?

objasni "zanos".

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2010, 08:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Mary

,,Da li su proroci bili pomazanici?
Pitao sam koje godine je Isus seo sa desne prestola a kad je Stefan kamenovan nemože prostije?
Pitao sam i razlog dolaska cara slave samo čitaj pitanja slobodno nemoj ustručavaš.''

,,33. n. e. ne može prostije.
što se tiče prporka, da li su bili pomazanici ? njih po bibliji treba da bude 144 000 hiljade, a ko su sve u tih 144 000 stvarno ne bih znao niti je to moje da znam,božiji proroci najvjerovatnije jesu

GORNJE PITANJE O KAMENOVANJU STEFANA JE TU ZBOG 1914 GODINE.
Stefan je rekao da vidi Gospoda na nebu sa DESNE STRANE PRESTOLA a po vama tamo stiže tek 1914.
144000 su tako jednostavno opisani u 7-oj glavi Otk. da i deca mogu razumeti.A u 14 -oj njihove osobine i namena.
Ako nađeš u Pismu da su 144000 proroci ja ću javno pred svima koji ovo čitaju reći da sam naj nerazumniji čovek na svetu i neću ni slova više napisati na forumu.

Nisi odgovorio zašto dolazi Car Slave?
Eto ti prilika.

Poslednji put menjao lavić dana 22 Mar 2010, 08:55, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2010, 08:41 
Veteran
Veteran

Mom bratu Oficiru

Idemo bracika polako ali sigurno.
Važno mi je da Mojsija priznajete dalje ni nemoramo ići.
1. Zašto je Mojsiju rečeno da načini šator od sastanka?
2. Zašto su samo Leviti mogli služiti u tom šatoru?
3. Čije koleno su Leviti?
4. Da li je Mojsije pisao pre Avrama ili posle?
5. Koja plemena su bila braća Mojsijeva?
6. Da li je Avram Isaka prinosio ?
7. Da li je Avramu rečeno da će mu se u Isaku seme-potomstvo nazvati?
8. Da li je Agara bila Židovka?
9. Da li su Židovi smeli ženiti paganke?
10.Ko je Sveti duh?

Prošli put kad sam pisao o Svetom duhu rekao si da je to jedna vrsta zanosa pa sam bio voljan čuti šta je to...i odkud zanos?Ali pošto sad i ti pitaš šta je zanos onda mi pomozi oko Svetog duha ostavimo zanos po strani.
U gornjoj sobi ako pročitaš bilo je 120 osoba kojima je Isus prilikom vaznesenja rekao da tamo budu dok ne prime obećanje dato preko starih proroka i nakon 10 dana neprestane molitve pade na sve prisurne oganj kao na žrtvu što je padao ali u ovom slučaju nije spaljivao već stojao plamen na svim glavama i svi se ispuniše Svetim duhom i govoraše jezike svih okolnih naroda a to se zbi na židovski praznik Duha koji se slavio kao jedan od 7 praznika.
Moje pitanje je šta to bi sa svim tim osobama i svima učenicima na dalje i do danas iste darove primaju od jezika do proroka ko to dade i ko govori kroz te ljude(budi oprezan bolje reci da neznaš nego da kažeš nešto što nevalja).

Kako je Marija zacela???

Isaov slučaj je u Allaha isti kao i slučaj Ademov: od zemlje ga je stvorio, a zatim rekao: "Budi!" - i on bi”. Ali ‘Imran,59.

Zar misliš da je gromadu zemlje Bog stavio u Marijinu utrobu kad je od zemlje načinio Isusa?
Mi smo po semenu čovečijem začeli a Isus iz zemlje?
Ako je po reči Marija začela onda joj zemlja nije trebala kao ni tvojoj majci.
Pitanje je koje je to seme iz kojeg Isus bi rođen?
Mir domu tvom.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2010, 09:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Mary

,,Da li su proroci bili pomazanici?
Pitao sam i razlog dolaska cara slave samo čitaj pitanja slobodno nemoj ustručavaš.''

,,33. n. e. ne može prostije.

GORNJE PITANJE O KAMENOVANJU STEFANA JE TU ZBOG 1914 GODINE.
Stefan je rekao da vidi Gospoda na nebu sa DESNE STRANE PRESTOLA a po vama tamo stiže tek 1914.
144000 su tako jednostavno opisani u 7-oj glavi Otk. da i deca mogu razumeti.A u 14 njihove osobine i namena.
Ako nađeš u Pismu da su 144000 proroci ja ću javno pred svima koji ono čitaju reći da sam naj nerazumniji čovek na svetu i neću ni slova više napisati na forumu.

Nisi odgovorio zašto dolazi Car Slave?
Eto ti prilika.

vidi, ili namjerno ne razumiješ ili ne čitaš, evo kopipejstovat ću šta sam napisao nekoliko stranica ranije:

proročanski nazivajući isusa 'gospodinom' kralj david je rekao: "reče gospodin ['jahve', st] gospodinu mojemu: sjedi meni s desne strane, dok položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim" (psalm 110:1; usporedi dj. 2:34-36). u ovom se proročanstvu ukazuje na to da isus neće zavladati odmah nakon što uzađe na nebo. umjesto toga on će čekati s desne strane bogu (jevrejima 10:12, 13). koliko će dugo čekati? kad će zavladati? biblija nam pomaže da nađemo odgovor.
na cijeloj je zemlji jerusalim bio jedini grad koji je jahve obilježio svojim imenom (1. carevima 11:36). bio je i glavni grad od boga priznatog zemaljskog kraljevstva. zato je razorenje jerusalima od strane vavilonaca 607 pr. n. e. bilo veoma značajno.
taj je događaj obilježio početak dugog razdoblja u kojem je bila prekinuta direktna božija vlast nad njegovim narodom na zemlji. oko 6 vijekova kasnije isus je ukazao na to da je to razdoblje prekida vlasti tada još uvijek trajalo, rekavši: "jerusalim će gaziti neznebošci dok se ne izvrše vremena neznabožaca ["određena vremena nacija", nw]" (luka 21:4).
to je razdoblje počelo razaranjem jerusalima 607. pr. n. e., a danilo je dao naznaku da će ono trajati "sedam vremena" (danilo 4:23-25) koliko traje to vremensko razdoblje? biblija pokazuje da tri i pol "vremena iznose 1260 dana (otkrovenje 12:6, 14). dvaput toliko tj. 7 vremena iznosi 2520 dana. na kraju tog kratkog perioda ništa se nije dogodilo. međutim, primjenimo li na danilovo proročanstvo pravilo "na svaki dan po godinu" i pribrojimo li 607. pr. n. e. 2520 godina dolazimo do 1914. n. e. (4. mojs 14:34; ezehijel 4:6).

a evo i ovako hronološki:
- linija vladara kraljevstva prekinuta 607. pr. n. e. (ezehijel 21:30-32)
- "sedam vremena treba proći dok se vladavina ne obnovi (danilo 4:32, 16, 17)
- sedam = 2 x 3 1/2 vremena, ili 2 x 1260 dana (ot.12:6, 14; 11:2, 3)
- dan za godinu [iznosi 2520 godina] (ezehijel 4:6; 4. mojsijeva 14:34)
- traju do uspostave kraljevstva (luka 21:24; danilo 7:13, 14).

dakle, sve je jasno kad je isus sjeo ocu s desne strane (33.), a i kad je preuzeo kraljevsku vlast (1914).
144 000 su pomazanici, to sam rekao, a da li među njima ima proroka rekao sam da najvjerovatnije ima, jer po bibliji tih 144 000 ima nebesku nadu i na nebo će uzaći da bi služili kao kraljevi i sveštenstvo na blagosov svim ljudima (1. mojs. 22:18; jeremija 31:31-33; 1. petrova 2:9; otkrovenje 5:9, 10; 14:1-3)

još da dodam ovome gore, a u kontekstu kraljevstva i suda.
biblija u otkrovenju 20:11, 12 opisuje sudnji dan i to gle čuda ne kao nešto zastrašujuće, nego kao vrijeme nade i obnove.
ko je sudac na kojeg se ukazuje u tim stavcima?
bog je vrhovni sudac ljudima. međutim, samo suđenje povjerava nekom drugom. prema djelima apostolskim 17:31, apostol pavle je rekao da je bog "odredio dan u kojem je naumio suditi svom svijetu po pravdi, preko čovjeka kojeg je za to odredio". sudac kojeg je on odredio vaskrsli je isus hrist (jovan 5:22). no, kad počinje sudnji dan? koliko traje?
knjiga otkrovenje pokazuje da sudnji dan počinje nakon rata harmagedona, kad bude uništen sotonin poredak na zemlji (otkrovenje 16:14, 16; 19:19-20:3).
nakon harmagedona sotona i njegovi demoni bit će zatvoreni u bezdan na hiljadu godina.
za to vrijeme 144 000 nebeskih sanasljednika bit će suci i 'kraljevat će s hristom hiljadu godina' (otkrovenje 14:1-3; 20:1-4; rimljanima 8:17). sudnji dan nije nešto što će se dešavati brzo u doslovnih 24 sata. on traje hiljadu godina

na tvoje pitanje zašto dolazi car slave, ne mogu odgovoriti jer ne znam na šta misliš? potrudi se ako već raspravljamo o biblijskim istinama, da više koristiš bibliju, odnosno da ostavljaš stavke koji se odnose na to o čemu pričaš i šta misliš, jer ja nisam prorok ni vidovnjak da znam šta ti je u mislima.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2010, 14:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Prošli put kad sam pisao o Svetom duhu rekao si da je to jedna vrsta zanosa pa sam bio voljan čuti šta je to...i odkud zanos?Ali pošto sad i ti pitaš šta je zanos onda mi pomozi oko Svetog duha ostavimo zanos po strani.

Sad iscitah svih 7 sstranica ove teme i ne nadjoh da sam spomenuo rijec "zanos", opet mozda sam umoran pa nisam uocio, ako moze samo kopija teksta gdje sam rekao da si u zanosu.

No u pravu si, ostavimo zanos po strani, tu je duh sveti. :)

Kopiracu ovdje tekst s 4.stranice ove teme i tvoj odgovor na jedno pitanje

dakle

Citiraj:
1 ]]Lavicu da li ti vjerujes da imas duha svetog,

DA!

2 I da li vjerujete da su pisci Biblije imali duha svetog pri pisanju?

DA! Nadahnuti Duhom napisaše Božji ljudi nama da verujemo reči koje im reče Bog. Nije svaka reč koju čovek izgovori od Boga data jer čovek ima slobodnu volju da govori po svom razumu a ima kad citira primljenu poruku po Duh

E to je ono najbitnje sto moze biti u razumjevanju fenomena "duh sveti". Kako znas kad su Matej, Marko, Luka Ivan, Petar, Pavle i ostali pisali po duhi svetom a kad su pisali po svojoj slobodnoj volji???

Pazi, pisanje po duhu svetom podrazumjeva da ne smije biti kontradiktornosti, a pisanje po slobodnoj volji, znaci da se moze, kako i sama rijec kaze "slobodno" pisati sta i kako padne na um, odnosno kako god je pisac zamislio da tako treba biti ili nejgov razum predocio sebi.

Stvar je jasna, daj mi odredjeni dogadjaj koji je pisan po duhu svetom pa cu ja taj isti dogadjaj da usporedim s istim dogadjajem ali od drugih apostola ili biblijskih pisaca.

Druga stvar je bilo pitanje od prilike....

Zar ne mislis da cinis istu gresku koju su cinili Jevreji s Isusom, a ti ej cinis s Muhammedom s.a.w.s.

Trece..

Rekao si da na golgoti umire tjelo, jer Bog ne moze umrijeti. To je tacno. Jer i sama Biblija govori da je u trenutku smrti Isus govorio "Boze zasto si me napustio"...Znaci po tvom uvjerenju prije samog izdisaja "duh bozji" napusta tjelo, tjelo ima snage da spozna da je napusteno, te umire, u tom momentu dolazi a scenu cjena koja otkupljuje smrt.
Pitanje bi bilo, ako je na golgoti umro Isus odnosno tjelo, tad je njegova smrt nedovoljna da otkupi grijeh, jer je umrlo tjelo, umro je covjek, insan, truplo. Ne moze fizicko otkupiti duhovno, kao sto ne moze fizicko unistiti duhovno...
Po tom ce ostati da je Isusova fizicka smrt nedovoljna da otkupi grijeh, jer je grijeh akcident, nije fizicki, nije materijalni, ali tjelo jest...a kako smo gore rekli ne moze materijalno da zamjeni duhovno...

i cetvrto...

koje ponavljam po 3. put. Da li je po tvom uvjerenju PROROK iz glave 18:18 Isus???

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2010, 15:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Kako je Marija zacela???

“Isaov slučaj je u Allaha isti kao i slučaj Ademov: od zemlje ga je stvorio, a zatim rekao: "Budi!" - i on bi”. Ali ‘Imran,59.

Zar misliš da je gromadu zemlje Bog stavio u Marijinu utrobu kad je od zemlje načinio Isusa?
Mi smo po semenu čovečijem začeli a Isus iz zemlje?
Ako je po reči Marija začela onda joj zemlja nije trebala kao ni tvojoj majci.

Na ovo pitanje sam vec odgovorio na stranici 2. pitanje pod rednim brojem 34.

lavić je napisao:
34. Kako je Marija začela?

“I kada meleki rekoše: “O Merjema, tebe je Allah odabrao i čistom stvorio, i boljom od svih žena na svijetu učinio. O Merjema, budi poslušna svome Gospodaru i licem na tle padaj i sa onima koji molitvu obavljaju i ti obavljaj!“ (Ali ‘Imran:42-43)
“I kada meleki rekoše: O Merjema, Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Riječ: ime će mu biti Mesih, Isa sin Merjemin, biće viđen i na ovom i na onom svijetu i jedan od Allahu bliskih; on će govoriti ljudima još u kolijevci, a i kao odrastao, i biće čestit“, - ona reče: “Gospodaru moj, kako ću imati dijete kad me ni jedan muškarac nije ni dodirnuo?“ - “Eto tako“, - reče -, “Allah stvara ono što On hoće. Kada nešto odluči, On samo to rekne: Budi! - i ono bude.“ (Ali ‘Imran:45-47)

A sad komentar...
lavić je napisao:

“Gospodaru moj, kako ću imati dijete kad me ni jedan muškarac nije ni dodirnuo?“ - “Eto tako“, - reče -, “Allah stvara ono što On hoće. Kada nešto odluči, On samo to rekne: Budi! - i ono bude.“ (Ali ‘Imran:45-47)

Nije u pitanju "gromada zemlje" nego je u pitanju Bozje "Budi i ono biva" a poredjenje jest to da je Bogu bilo lahko stvoriti Isa a.s. kao sto mu je bilo lahko stvoriti Adema a.s. iako se nama cini da je Adema bilo teze stvoriti, jer je stvoren prvi, prije njega nije bilo ljudi, ili da pojednostavim nije bilo "ljudskog resursa za stvaranje" dok je kod Isa a.s. postojalo 50 % sirovine (da se tako izrazim) znaci postojala je zena, Isaova a.s. majka.

Ali bez obzira na to Isaov a.s. slucaj je isti kao i Ademov a.s. kod Boga, i za oba slucaja je Bog samo rekao "Budi i ono biva".

“Allah stvara ono što On hoće. Kada nešto odluči, On samo to rekne: Budi! - i ono bude.“ (Ali ‘Imran:45-47)

lavić je napisao:

Bozje sigurno nije. Opet kazem metaforicki da, ali u pravom smislu rijeci ne. Jer dijete kod ljudi nastaje iz konzumiranja braka, sex je animalan akt koji pripada ljudima a ne uzvisenom Bogu.

Opet kazem ako je Isus pravi bozji sin, ko je onda Adem a.s., ili cak ko je Malkisidek???

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2010, 16:54 
Veteran
Veteran

Oficiru
,,Pitanje bi bilo, ako je na golgoti umro Isus odnosno tjelo, tad je njegova smrt nedovoljna da otkupi grijeh, jer je umrlo tjelo, umro je covjek, insan, truplo. Ne moze fizicko otkupiti duhovno, kao sto ne moze fizicko unistiti duhovno...
Po tom ce ostati da je Isusova fizicka smrt nedovoljna da otkupi grijeh, jer je grijeh akcident, nije fizicki, nije materijalni, ali tjelo jest...a kako smo gore rekli ne moze materijalno da zamjeni duhovno..''

Evo mog viđenja tvog odgovora:
Ako Isusovo telo nije moglo otkupiti od smrti kako je Adamovo telo moglo ući u smrt?
Adam nije duhovno sagrešio već telesno a pošto svaki greh vodi u smrt tako i otkup čisti od svakog greha.
Brate TELO ide u zemlju a DUH SE VRAĆA BOGUkoji ga je dao.

Pitaš po 3 put za Isusa a mi svo vreme želimo videti Muhameda ali prvo mi treba tvoje mišljenje na postavljenih 10 pitanja da bi nastavili.

Što se tiče ZANOSA o tome smo govorili imali prepiske i rekao si da je pomenuti događaj na pedesetnici bio zanos ako se ne sećaš oprosti jer se meni učinilo kao da smo danas razgovarali to je bilo pre nego što sam tražio petrolej za brata izbrisao sam sa pp inače bih zalepio tekst.
Hajd mo dalje.

PS. Ono sa nedostatkom sirovine-repromaterijala da bi se Isus stvorio... :thumbright: :thumbright: :thumbright: sigurno si se šalio.

Poslednji put menjao lavić dana 22 Mar 2010, 17:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2010, 17:07 
Veteran
Veteran

Eh,Mary
Molim te pokušaj, bar pokušaj jednu misao na drugi način interpretirati.
Ne samo što se svakim stavkom na isti način služite već i princip rada ti je isti ,,sruči sve odjednom da zadiviš i ostaviš suprotnu stranu bez daha''
Rekoh i ponavljam da tu literaturu i učenje poznajem 20 godina i da u rodu i okruženju imam raselovih svedoka zato meni odgovori kratko i direktno ako to želiš.
Nekažem da u njihovom učenju nema i istine ali ima je u svim verama pomalo.

Naravno da se slažeš da svedoci nisu pripadnici 144000

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2010, 17:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Eh,Mary
Molim te pokušaj, bar pokušaj jednu misao na drugi način interpretirati.
Ne samo što se svakim stavkom na isti način služite već i princip rada ti je isti ,,sruči sve odjednom da zadiviš i ostaviš suprotnu stranu bez daha''
Rekoh i ponavljam da tu literaturu i učenje poznajem 20 godina i da u rodu i okruženju imam raselovih svedoka zato meni odgovori kratko i direktno ako to želiš.
Nekažem da u njihovom učenju nema i istine ali ima je u svim verama pomalo.

Naravno da se slažeš da svedoci nisu pripadnici 144000

na temu hrišćanstva biblija je jedini relevantan izvor i samo rasprava potkrijepljena biblijom ima smisao i svrhu.
svi moji odgovori su direktni, a ako nešto nisam odgovorio, to je zato jer pitanje nije jasno, zato da ne bude nesporazuma i ti počni koristiti bibliju i uz pitanje ostavi i biblijski stavak iz kog proizilazi pitanje, naravno ako je biblijska tema suština pitanja.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2010, 22:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Ako Isusovo telo nije moglo otkupiti od smrti kako je Adamovo telo moglo ući u smrt?
Adam nije duhovno sagrešio već telesno a pošto svaki greh vodi u smrt tako i otkup čisti od svakog greha.

Kako moze tjelesno sagrijesiti a biti duhovno kaznjen, zar nije logicnije i istinitije da je sagrijesio i tjelesno jer je jeo s plodove i duhovno jer je prekrsio zabranu.

Isusovo tjelo nema veze s Ademovom smrti, a i ako ima onda je umro samo isusovo tjelo, sto je moglo samprati samo Adamov tjelesni grijeh, jer ti kazes da je Adam samo tjelesno sagrijesio, onda Isusova smrt sapire samo Adamov tjelesni grijeh, a sta je s duhovnim, sta je s onom zabranom, odakle poriv da se povede za zenom, da li je taj poriv poceo u dusi ili u tjelu.

Isto tako ako je Isus samo tjelesno umro a ne i duhovno, kao sto sam rekao njegova smrt je nedovolja a drugo pitanje jest...Zasto ce onda u njegovom tjelu citave 33 godine "duh bozji" po tvom uvjerenju?
Cemu uloga "duha bozjeg" ako je na kraju samo tjelo umrlo i samo tjelo sapralo grijeh??? Kad je dodvoljno jedno, zasto onda spustati boga u tjelo da bi se stvorila dogma neceg sasvim desetog.
lavić je napisao:
Pitaš po 3 put za Isusa a mi svo vreme želimo videti Muhameda ali prvo mi treba tvoje mišljenje na postavljenih 10 pitanja da bi nastavili.

Gledaj brate, tema je Isus i Muhamed, bar si je ti tako nazvao, a trazenje pored Muhammeda s.a.w.s i Isusa u svem tome neka bude onako caskanje usput, kao sto je caskanje izmedju tebe i Maryja.
lavić je napisao:
Što se tiče ZANOSA o tome smo govorili imali prepiske i rekao si da je pomenuti događaj na pedesetnici bio zanos ako se ne sećaš oprosti jer se meni učinilo kao da smo danas razgovarali to je bilo pre nego što sam tražio petrolej za brata izbrisao sam sa pp inače bih zalepio tekst.

Steta, volio bih da sam vidio tekst, a vremenski je star oko godinu dana, ne ocekuj da se bas sveg sjetim od prije godinu dana.
lavić je napisao:
PS. Ono sa nedostatkom sirovine-repromaterijala da bi se Isus stvorio... sigurno si se šalio.

Pa mozda i jesam, ali mozda ti nisi shvatio da sam ja govorio o Ademu a.s. :D

Da li si za to da nastavimo diskusiju odnosno da prebacimo temu na forum kod brata Jasmina???

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 10:12 
Veteran
Veteran

Mary
Kad pokušam sa tobom govoriti o nečemu iz Pisma imam osećaj da voziš slalom vešto zaobilazeći direktne odgovore ili uopšte ne odgovoriš.
Naravno i to je odlika raselove kuhinje.
Ptanje o 144000 preskočeno.
Pitanje o Caru Slave eskivirano.
12 glava i po Danilu i Jovanu počeo od jedne par stihova i ostavio.
Kad budeš zamoljen da pročitaš neki stih ili glavu ti uporno po dogmi pa kako da ti se pomogne...? Problem ti je u malom prstu.
Danilo 4 glava ti je usađena dogma.

Raselove svedoke osniva njegova premudrost Čarls Tjez Rasl 1852-1916 rođen u Pitsburgu roditelji su mu pripadali Prezviterijanskoj crkvi.Piše knjige 6-kom. ,,,,Proučavanje Pisma'' tvrdeći da su vrednije od Biblije jer se odlikovao skromnošću pre svega i buntom prema svim verama osim njegove lične.
Taj genije 1873 po Pismu i samo po Pismu objavljuje da će 1874 Hrist doći na zemlju kao ,,nevidljivo biće''.
Zatim genije videći da Pismo nije bilo ispravno pomera datum na 1914 kad MORA biti uspostavljeno carstvo ako ne na zamlji ono bar na nebu jer gore do tad nije bilo carstvo.

1909 svom udruženju mislilaca daje ime: ,,Internacionalno društvo studenata Biblije'' Prolazi 1914 pred njegovim očima i rastužen zbog greške u Pismu umire 2god. kasnije.
Ali stiže naslednik Josip Radeford koji 1924 odbacuje učenje svog predhodnika i izjavljuje da je 1914 pošto su svetski ratovi prošli i nema blagostanja to znači da je umesto Mesije stigao satana na zemlju a Isus konačno dočekavši stolicu upražnjenu seo.

Nije ni Radeford od juče i on poznaje Pismo pa zato objavljuje da će 1925 vaskrsnuti patrijarsi iz starog zaveta u svojoj knjizi ,,Milion osoba sada rođenih neće nikada umreti''
Za tu priliku gradi zamak u San Dijegu ali Pismo netačno pa ljudi omanuše.
1931 Raša menja ime zajednice u ,,Jehovini svedoci'' 1942 on umire a stupa na čelo Nejten Nor koji odbacuje učenje svog predhodnika pa će konačno on učiti istinu.

1950 F.V. Frank kao novi vođa mudrog društva objavljuje da će konačno po Pismu i samo po Pismu 1975 doći Hrist.
Vreme parusije (nevidljivog Hristovog dolaska) je određeno za 1874 pa 1914 i 1925 pa onda promeniše učenje u ,,BIĆE VIDLJIV''
Početak poslednjeg vremena isključivo po Pismu je 1874 pa korekcija na 1910 i konačno na 1914
Kraj vremena posletka 1914 a koju bi drugu međutim opet po Pismu odrediše 1925 pa neki zastoj bi i odlučiše da to mora biti 1975 kad mnogi prodaše sve imanje.
Početak Armagedona što je njihova poslastica odrediše 1874 pa ništa. Onda sledi 1914 i radost pustošenja ali na žalost brzo stade Armagedon pa odrediše drugi za 1920 pa onda 1925 i uz veliku pompu 1975 i zbi se Armagedon u njihovim glavama zato vam prvo pričaju o tome a ne o spasenju blagodaću.

još ćemo malo o raselovim đacima.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 11:10 
Veteran
Veteran

U njihovom časopisu ,,Probudi se'' od 8. 4. 1969 nalazi se objavljen dijagram od postanja sveta do kraja gde je krajnja tačka 1975 mi sad živimo posle kraja sveta.
Oni uče da je Bog stvarao svet 49000 godina gde jedan dan račuju 7000 god. pa vremenom dan skratiše na 1000 god. Pismo kaže da se u 7 mi dan odmara a pošto je njima 7-mi dan sedma hiljada godina i niko ne živi toliko da bi se odmorio tako oni kad se umore tad i odmaraju jer nemaju dan odmora.
Ono bi veče i bi jutro ,,mačku o rep'' sve PO PISMU.
Otkud dan i noć padoše na 24 časa?
Valjda je mrak 500 god a svetli deo bana 500 g. Isključivo po Pismu i nikako van njega.

Danilovu 4-tu glavu 16 stih istrgnu i mudruju jer se dalje ne čita.
,,...i 7 vremena neka prođe preko NJEGA.''
Preko koga?
Mudrost ljudska kaže:
Jerusalem razoren 606 god. i tome dodate onih 7 vremena i eto je 1914.
Tamo se govori Navuhodonosoru i Danilo tumači ta vremena i kaže:(izvinite ja pojma nemam ali kad dođe Raša i company oni će to časkom rešiti)
,,To si TI CARE.(ne JERUSALEM)Ovo je naredba Višnjega koja će se izvršiti na mom gospodaru.''(Navuhodonosoru)
,,a posle toga ja Navuhodonosor podigoh oči svoje k nebu.''
Zašto diže pogled i zaštoon a ne Jerusalem?
,,dokle pozna da Višnji vlada carstvom ljudskim i daje ga kome hoće.''
Tih 7 godina car je bio mentalno bolestan da bi u poniznosti video ko daje carstva na ZEMLJI.
Važno je da strogo po Pismu uče i čupaju stihove za gradnju kule Vavilonske jer niko nezna sem njih vremena ni leta niti tu šarenicu razume Tvorac a ni verni Bogu.

Da ne pišem detaljno o trojstvu šta su izrekli, pa o Isusu pa o tajnoj večeri i broju 144000 itd.
Dosadilo mi...

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 11:19 
Veteran
Veteran

Oficiru
Može brate gde god želiš da diskutujemo.
Samo se plašim da ću kao i predhodna 2 puta biti,,diskvalifikovan''sa foruma jer jednostavno nisam više mogao ući i Jasmin se javio i već posle prvog teksta opet blokada.
Pokušaćemo samo mi zalepi adresu.

U međuvremenu odgovori na onih10 pitanja da bismo mogli nastaviti jer želim da idemo redom i sam će se odgoor pojaviti kad sve parametre postavimo.

Dok razmišljaš o onim pitanjima evo nadopune koja će nam pomoći u daljem razgovoru
1. Da li je Isakovo potomstvo komuniciralo sa Bogom?
2.Da li su kroz Isakovo potomstvo stizali proroci?
3.Da li e Isakovo potomstvo slžilo u hramu?
4.Da li je Ismailovo potomstvo sužilo u hramu?
5.Da li je Solomon Božji sluga?
6.Da li je Mesija narečen kroz ISMAILOVO ili ISAKOVO potomstvo?
7.Ko je prorok između naroda koji je Bog vodio V Moj. 18. 18?
8. Ko je čovek između tvoje braće a ko je čovek između moje braće a svi smo od Avrama?

Možemo sve ovo prebaciti i tamo meni još draže da više ljudi čuje istinu.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 14:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić, nije preskočeno niti jedno pitanje, nije samo odgovoreno na ono koje ne razumijem, a ne razumijem jer ti uporno izbjegavaš pismo, ako će mo raspravljati o bibliji to možemo samo na temelju biblije.
stoga uključi u svoja pitanja i stavak iz biblije, npr ako pitaš za cara slave ostavi sstavak na koji se pitanje odnosi, jer ja ne želim da filozofiram poput tebe i oficira, dakle jedino što je mjerodavno i što dokazuje neke tvrdnje je biblija.
u zadnja dva posta upućena meni ti kao nešto dokazuješ i iznosiš, a bez i jednog biblijskog stavka, takva rasprava za hrišćanina je besmislena, besplodna i ne vodi ničemu.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 15:08 
Veteran
Veteran

Mary
Izvoli:
Objasni najbolje što možeš prvih 5 stihova prve glave jevanđelja po Jovanu.
Da li se slažeš da 7-ma glava Otk. znači bukvalno u stihovima od 4 do 8?
Kako tvoje zasluživanje spasenja koje si nekoliko pta ponovio ide u korak sa recimo:
Efes.2. 8 ; I Jovan. 1. 9 ;
Šta govri Jovan 17. 26
Hvala.

Oficira i mene zanemari jer ne koritimo mali prst već kažiprstom pišemo.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 20:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Mary
Izvoli:
Objasni najbolje što možeš prvih 5 stihova prve glave jevanđelja po Jovanu.
Da li se slažeš da 7-ma glava Otk. znači bukvalno u stihovima od 4 do 8?
Kako tvoje zasluživanje spasenja koje si nekoliko pta ponovio ide u korak sa recimo:
Efes.2. 8 ; I Jovan. 1. 9 ;
Šta govri Jovan 17. 26
Hvala.

Oficira i mene zanemari jer ne koritimo mali prst već kažiprstom pišemo.

Tako, ovo je hrišćanski pristup.

Dakle, Jovan 1:1-5, "U početku bila je Riječ, i Riječ je bila kod Boga, i Riječ je bila bog.
On je u početku bio kod Boga.
Sve je postalo preko njega, i bez njega nije postalo ništa. Ono što je postalo posredstvom njega bio je život, i život je bio svjetlo ljudima.
I svjetlo sija u tami, ali tama ga nije nadjačala."

Upoznavanje s 'Riječju' 1:1-18, divnom jednostavnošću Jovan navodi da je u početku "Riječ (...) bila kod Boga", da je sam život bio posredstvom nje, da je postala "svijetlo ljudima", i da je jovan (krstitelj) svjedočio o njoj. Svjetlost je bila u svijetu, ali je svijet nije upoznao.
Oni koji su je primili postali su Božija djeca, rođena od Boga. Upravo kao što je zakon bio dat kroz Mojsija, tako su "nezaslužena dobrohotnost i istina postale (...) kroz Isusa Hrista.

Što se tiče tvog pitanja za Otkrovenje 7. poglavlje, konkretno od 4. do 8 retka.
Pretpostavljam da tvoje pitanje ide u pravcu toga, da li se te riječi odnose na doslovni tjelesni Izrael?

ne, jer nabrajanje plemena u Otkrovenju 7:4-8 odstupa od uobičajenog nabrajanja (4. Mojsijeva 1:17, 47). Očito je da nabrajanje u Otkrovenju ne služi nabrajanju prirodnih Židova po njihovim plemenima, nego pokazuje da duhovni Izrael ima sličan organizacijski sustav kao prirodni Izrael. Taj sustav je uravnotežen. Nova nacija sastoji se od 144 000 članova - 12 000 iz svakog od 12 plemena.
U tom Izraelu Božijem nijedno pleme nije posebno izabrano za kraljeve i sveštenike.
Svi članovi tog naroda trebaju vladati kao kraljevi i svi moraju služiti kao sveštenici (Galaćanima 6:16; Otkrovenje 20:4, 6).
Prirodnim je Židovima i židovskim prozelitima prvima data prilika da postanu članovi duhovnog Izraela, ali je samo manjina iskoristila tu priliku. Stoga je Bog uputio poziv i poganima (Jovan 1:10-13; Djela apostolska 2:4, 7-11; Rimljanima11:7). Jednako kao i u slučaju Efežana koji su prije bili "otuđeni od izraelskog građanstva", sada su i ne Židovi mogli biti zapečaćeni Božijim svetim duhom i postati dijelom skupštine pomazanih hrišćana (Efežanima 2:11-13; 3:5, 6; Djela apostolska 15:14). stoga je odgovarajuće da 24 starješine pjevaju pred Janjetom: "Svojom si krvlju otkupio Bogu ljude iz svakog plemena i jezika i naroda i učinio si ih kraljevstvom i sveštenicima našem Bogu, i oni će vladati kao kraljevi nad zemljom" (Otkrovenje 5:9, 10).

Što se tiče toga da kako ti kažeš spasenje se zaslužuje, mi imamo samo nadu u spasenje kroz otkupnu žrtvu Isusa Hrista, i u tom pravcu se trudimo da ugodimo Bogu i činimo stvari koje Bog odobrava.
Dakle, spasenje dolazi od Boga preko Isusove otkupne žrtve.
Život je Božiji dar, dan preko njegovog Sina (1. Jovanova 4:9, 14; Rimljanima 6:23). Spasenje je moguće samo preko Isusove otkupne žrtve (Djela apostolska 4:12).
Također, potrebno je snažno raditi na tome da se postigne (Luka 13:23, 24; 1. Timoteju 4:10).

Jovan 17:26 "I obznanio sam im tvoje ime i obznanjivat ću ga, da ljubav kojom si me ljubio bude u njima i ja u zajedništvu s njima".
Dakle ,u 17 poglavlju Isus u molitvi priznaje svom Ocu: "ovo znači vječni život: njihovo usvajanje spoznaje o tebi, jedinom pravom Bogu, i onome koga si poslao, Isusu Hristu." Završivši svoj posao koji mu je dodijeljen na zemlji, Isus sad moli da bude proslavljen uz Oca slavom koju je imao prije nego je bio svijet. On je obznanio Očevo ime svojim učenicima i moli Oca da bdije nad njima 'zbog svog imena'. Moli Oca, ne da budu uzeti sa svijeta, nego da ih sačuva od zlog i da ih posveti svojom riječju istine. Isus proširuje svoju molitvu da obuhvati sve one koji će još iskazivati vjeru kroz slušanje riječi tih učenika, "da bi svi bili jedno, baš kao što si ti, Oče, u sjedinjenosti sa mnom, i ja sam u sjedinjenosti s tobom, da i oni budu u sjedinjenosti s nama, da bi svijet vjerovao da si me poslao". On moli da bi i oni mogli sudjelovati s njim u njegovoj nebeskoj slavi, jer je on njima obznanio Očevo ime, da Njegova ljubav može stanovati u njima.
Zaista, čitava svrha Isusove službe divno je izražena u posljednim riječima njegove molitve Ocu: "I obznanio sam im tvoje ime i obznanjivat ću ga, da ljubav kojom si me ljubio bude u njima i ja u zajedništvu s njima". Amin.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 21:42 
Veteran
Veteran

Mary
Pomislih evo konačno moj brat počinje ozbiljno kad....opet falš.
Spremi mnogo pare i onda puf u prazno.

Zar je ono iz Jovanovog sve što si mogao reći..,'
A šta si zapravo rekao...dve reči.Da je rečju sve stvoreno i da je život svetlost ljudima i to ne u okviru datih stihova već do kraja.
Koji ti je to prevod brate?
Najvažnije si izostavio zato te i pitah sve ovo samo da potvrdiš rasela.

Na drugo pitanje o 7-oj glavi si iskreno po dogmi odgovorio ali netačno.Zapamti da kad uđe neznabožaca koliko treba nekome tada spada slepilo....kome to?
Zašto zbog dogme odbacuješ one što ih Bog ne odbaci?
Šta je simbolika u 7-oj glavi idi redom pa se preispitaj zašto ne veruješ pisanom?

,,Što se tiče toga da kako ti kažeš spasenje se zaslužuje...''
Halo Požega...ko ovde šta govori? Čitaš li ti šta pišeš...
Nisam ja nigde rekao da se spasenje zaslužuje VEĆ MARY.

"I obznanio sam im tvoje ime i obznanjivat ću ga, da ljubav kojom si me ljubio bude u njima i ja u zajedništvu s njima".
Prevodi su nam različiti imam desetak prevoda ali ovaj mora da sam vratio.
Kako i kome je obznanio Ime i čije?

Lepo je sa tobom sarađivati.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 23:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Zar je ono iz Jovanovog sve što si mogao reći..,'
mogao bi ti ja o tome pričati 6 dana, ali tebe to ne interesuje.
jer si zaslijepljen i u biti ti smo vidiš ono što želiš, a to je ovo ispod:
lavić je napisao:
Najvažnije si izostavio zato te i pitah sve ovo samo da potvrdiš rasela.

dakle što se tiče prevoda, ovaj prevod koji ja koristim je sigurno najstudioznij i najbolji prijevod biblije koji postoji.
I kao što sam već pisao i do sada, o isusu bi mogao stotine stranica da napišem, ali tvoje pitanje je bilo samo prvih pet stihova 1 poglavlja jovana. međutim, ako ti nije dovoljno, Riječ koja je bila s bogom je i "obećano sjeme" koje će prouzročiti da nestane grijeha, a pominje se u 1. Mojsijevoj 3:15; 4:1-8. U Miheju 5:2 se kaže da mu je porijeklo "od najranijih vremena, iz dana nedoglednog vremena". A on sam (Isus) je rekao da je došao 's visine', to jest s neba (Jovan 8:23; 16:28).
Isus je nazvan Božijim 'jedinorodnim sinom' zato što ga je Bog stvorio izravno (Jovan 3:16).
Zatim je Bog isusa, kao onog "koji je rođen prije svake tvari" upotrijebio u stvaranju svega ostalog (Kološanima 1:15; Otkrovenje 3:14).
U Jovanu 1:1 kaže se da je "riječ" (Isus u svom predljudskom životu) "u početku" bila s Bogom.
dakle riječ je bila s Bogom kad su stvarani 'nebo i zemlja'. Bog se obratio Riječi kad je rekao: "načinimo čovjeka po obličju svojemu". Isto tako mora da je Božija omiljena "hranjenica ["graditeljica", st]", opisana u Pričama Salamonovim 8:22-31 kao personificirana mudrost, upravo Riječ koja je uz Boga radila u stvaranju svega što postoji. Nakon što je Bog stvorio, Riječ je vijekovima boravila s Bogom na nebu prije nego što je na zemlji postala čovjekom.
Nije nikakvo čudo da se u Kološanima 1:15 za Isusa kaže da je on "obličje Boga što se ne vidi"! Nakon što se nebrojeno godina blisko družio sa svojim Ocem Jehovom, poslušni je sin u potpunosti postao poput njega.

što se tiče 7 poglavlja Otkrovenja, konkretno si pitao za 4-8 retka i na to sam ti i konkretno odgovorio i nisam se bavio ostatkom, ali i o tome bih mogao pisati satima.
lavić je napisao:
Kako i kome je obznanio Ime i čije?

čitaš li ti bibliju uopšte?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]