banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 18:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Feb 2010, 09:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
Ma sta 97 ???? Il sve il ništa

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 09:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
HugoLina je napisao:
Zena koja je ovoliko sposobna i ima barem pola ovih osobina, sto joj treba u zivotu da bude rob nekom muskarcu?
Jel to svrha postojanja? Ne treba nista u zivotu da radi vec da se brine za muza i ugadja njemu?

Pa zar tu i nije najveća čednost i ljepota žene, da ugodi svom čovjeku i da ga smiri ? Mušarac bez žene je jadan, pogleda kako su depresivni oni koji nemaju nikako... A pogledaj i one kojim žena pravi problem....

google lazarević je napisao:

sreca tvoja ne zivis u Afganistanu:

Citiraj:
Death sentence was imposed on twenty-three year old Sayed Perwez Kambakhsh, a journalism student from Balkh University, by a court in Mazar e Sharif for distributing an article that questioned why men are allowed to have four spouses in Islam while women may only have one.

Znam taj slučaj , to je malo okrenuto u artiklu. Čovjek je počeo diskutovati o propisu vjere što je nevjerstvo, normalno da će po šerijatu ako se deklarisao kao musliman biti ubijen. Isto kao da napiše artikal " postoji li Allah " .. ili " je li Muhammed poslanik .. ? "... Nevjerstvo takvo je kažnjivo za one koji su govorili da su muslimani. Nemuslimani se i ne terete za takve stvari ni malo....

@Talija

To o piši je baš nisko, mislio sam da možeš malo dublje razmišljati. Zamisli da tvoj čovjek okolo priča pojedinosti iz vašeg intimnog života. Ode se kartati društvom i priča im tvoje reakcije, pozu od sinoc, sve..... koliko je to fino ? Sutra te ljudi zamišljaju i gledaju kroz takvo nešto--
Meni su takve stvari gadne ... A tebi ako je svejedno izvini, ali nisi normalna onda nikako...

--@ostali..

neko je napisao da bi 75% populacije ostalo bez žena .. KRIVO !

Ima više žena na svijetu , u nekim zemljama čak do 10 miliona više žena ima. Ako još dodamo na to velik broj pedera, šta će te žene ? To je društveni problem jer nastaje bludničenje i razaranje porodica.

Islam je dao poligamiju kao preventivu za te stvari ali je i Kur'an JEDINA knjiga sveta na svijetu koja kaže da se ženimo samo jednom ..

Koliko su David i Solmon imali žena po Bibliji.. 300, 1000 ? Avram 3... Da li Biblija ograničava višeženstvo.. NE...
Hinduske skripte Vede isto ne ograničavaju.. imaj 2000 0000 žena...

Šta Kur'an kaže ?

Ako se bojite da prema zenama sirotama necete biti pravedni, onda se zenite sa onim zenama koje su vam dopustene, sa po dvije, sa po tri i sa po cetiri. A ako strahujete da necete pravedni biti, onda samo sa jednom; ili – eto vam onih koje posjedujete. Tako cete se najlakse nepravde sacuvati. (4, 3)

Onda nakon nekog vremena došao je objavljen ajet poslaniku as......

Vi ne mozete potpuno jednako postupati prema zenama svojim ma koliko to zeljeli, ali ne dopustite sebi takvu naklonost pa da jednu ostavite u neizvjesnosti. I ako vi budete odnose popravili i nasilja se klonili, - pa, Allah ce, zaista, oprostiti i samilostan biti. (4, 129)

Poslednji put menjao 114_AhmeD dana 26 Feb 2010, 10:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 10:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I mislim da se neke osobe licemjerno ponašaju. Na ovom podforumu trese se sve od njihove priče o toleranciji i poštivanju, o ovom i onom.... a onda na drugom podforumu pokažu svoje pravo lice, ono puno mržnje i želje za omalovažavanjem svetinja...

I zato, hvala Bogu kad opisa takve pa ih možemo lako poznati.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 10:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
Znas sta 114_AhmeD, jest da mi danas nije neki dan al stvarno si dosadan

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 10:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
114_AhmeD je napisao:
I mislim da se neke osobe licemjerno ponašaju. Na ovom podforumu trese se sve od njihove priče o toleranciji i poštivanju, o ovom i onom.... a onda na drugom podforumu pokažu svoje pravo lice, ono puno mržnje i želje za omalovažavanjem svetinja...i.

Ja sam na svakom podforumu tolerantan, i još bitnije na svakom podforumu omalovažavam tuđe svetinje....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 13:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
114_AhmeD je napisao:
--@ostali..

Ima više žena na svijetu , u nekim zemljama čak do 10 miliona više žena ima. Ako još dodamo na to velik broj pedera, šta će te žene ? To je društveni problem jer nastaje bludničenje i razaranje porodica.

U ovom te moram na zalost demantovati. Zena ima vise u svijetu za oko 1 posto zato sto zene zive u prosjeku duze geneticki, manje puse, manje piju, manje ginu u saobracajnim nesrecama, manje idu u ratove itd.
Ali te zene sto ih je vise to su uglavnom stare babe i nanjih otpada taj 1 posto. Do prije nekoliko godina je kruzio mit da je u Banjaluci 7 zena na 1 muskarca, ali pogledaj statistiku pa ces vidjeti da je broj priblizno jednak, s tim da je broj zena veci za starije od 50 godina jer muskarci prije u prosjeku ginu ili umiru.
Dok je broj zena i muskaraca fertilnih priblizno jednak, cak pri rodjenju radja se vise muskaraca od zena u prosjeku 107 prema 100. Ali posto muske bebe pri porodu vise umiru broj je oko 103:100, da bi se broj tek oko 30 godine zivota izjednacio. Preko 40 godina broj zena je veci jer duze u prosjeku zive.
Dalje, sreo sam covjeka koji je radio privremeno u Libiji i on kaze da je tamo puno neozenjenih muskaraca. Zato sto muskarci kupuju zene i oni koji imaju para imaju puno zena, dok oni koji nemaju para nemaju ni jedne.
Trece, jedan muskarac da je ne znam kako sposoban se ne moze posvetiti vise zena kao jednoj zeni, zar onda nije bolje da bude 1:1.
I cetvrti demant je da je broj pedera i lezbejki isti, samo sto muskarci to vise javno izrazavaju jer su drustvene okolnosti u vecini drustava patrijarhalne, pa se zato cini da ima vise pedera.

Tako da su tvoji razlozi koje si naveo apsolutno nevazeci, ako ne vjerujes u statistike koje sam naveo procesljaj internet i vidjeces da je tako. Ali ti to neces jer zelis da opravdas svoju religiju i stavove bez obzira na cinjenice.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 13:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
114_AhmeD je napisao:
@Talija

To o piši je baš nisko, mislio sam da možeš malo dublje razmišljati. Zamisli da tvoj čovjek okolo priča pojedinosti iz vašeg intimnog života. Ode se kartati društvom i priča im tvoje reakcije, pozu od sinoc, sve..... koliko je to fino ? Sutra te ljudi zamišljaju i gledaju kroz takvo nešto--
Meni su takve stvari gadne ... A tebi ako je svejedno izvini, ali nisi normalna onda nikako...

:lol: :lol: :lol: :lol: Ti ne bi shvatio šalu sve i da te ugrize za dupe (što reče jedan uman kolega).
Pa zar mu zakon treba da bi on u glavi razlučio da li je to normalno pričati ili ne?
Zar treba zakon i za najobičnije balanosti kao: na koju stranu ležati, kako jesti, kako se kupati, kada spavati i koliko i s kim?
Oprosti ali što se vjerskih zakona tiče sve što nije vezano za duhovno meni je (manje više) banalno.

Citiraj:
Islam je dao poligamiju kao preventivu za te stvari

Oprosti zašto nije dao zakon da onaj ko je imućan izdržava udovicu ili neku siroticu a ne da je odvlači u krevet?
Po čemu je to žensko manje vrijedno od muškarca? Ne dam da je tako i tačka!
Zašto bi jedan muškarac mogao da ima više žena a da pri tom nijedna njegova žena ne smije da ima još jednog muškarca?
Kakva je kazna za preljubu? A da li je sposoban da redovno vrši bračne dužnosti nad tolikim brojem žena? "Ti si moj san" treba da kaže žena, a šta je njegov san? KOJA žena iz mase je njegov san?

Citiraj:
Šta Kur'an kaže ?

Ako se bojite da prema zenama sirotama necete biti pravedni, onda se zenite sa onim zenama koje su vam dopustene, sa po dvije, sa po tri i sa po cetiri. A ako strahujete da necete pravedni biti, onda samo sa jednom; ili – eto vam onih koje posjedujete. Tako cete se najlakse nepravde sacuvati. (4, 3)

Opet isto, neka da novac i eto pravednosti. A ne da to sirotice plaćaju tijelom.

I ovo crveno - znači može biti nepravedan prema jednoj ženi? Odakle mu pravo?

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 15:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
114_AhmeD je napisao:
--@ostali..

U ovom te moram na zalost demantovati. Zena ima vise u svijetu za oko 1 posto zato sto zene zive u prosjeku duze geneticki, manje puse, manje piju, manje ginu u saobracajnim nesrecama, manje idu u ratove itd.
Ali te zene sto ih je vise to su uglavnom stare babe i nanjih otpada taj 1 posto. Do prije nekoliko godina je kruzio mit da je u Banjaluci 7 zena na 1 muskarca, ali pogledaj statistiku pa ces vidjeti da je broj priblizno jednak, s tim da je broj zena veci za starije od 50 godina jer muskarci prije u prosjeku ginu ili umiru.
Dok je broj zena i muskaraca fertilnih priblizno jednak, cak pri rodjenju radja se vise muskaraca od zena u prosjeku 107 prema 100. Ali posto muske bebe pri porodu vise umiru broj je oko 103:100, da bi se broj tek oko 30 godine zivota izjednacio. Preko 40 godina broj zena je veci jer duze u prosjeku zive.
Dalje, sreo sam covjeka koji je radio privremeno u Libiji i on kaze da je tamo puno neozenjenih muskaraca. Zato sto muskarci kupuju zene i oni koji imaju para imaju puno zena, dok oni koji nemaju para nemaju ni jedne.
Trece, jedan muskarac da je ne znam kako sposoban se ne moze posvetiti vise zena kao jednoj zeni, zar onda nije bolje da bude 1:1.
I cetvrti demant je da je broj pedera i lezbejki isti, samo sto muskarci to vise javno izrazavaju jer su drustvene okolnosti u vecini drustava patrijarhalne, pa se zato cini da ima vise pedera.

Tako da su tvoji razlozi koje si naveo apsolutno nevazeci, ako ne vjerujes u statistike koje sam naveo procesljaj internet i vidjeces da je tako. Ali ti to neces jer zelis da opravdas svoju religiju i stavove bez obzira na cinjenice.

Suprotno.....

Pošto meni ne vjeruješ potraži sam statistike. Osim Indije, iz određenih brutalnosti Indija ima više muškaraca..

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 15:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
114_AhmeD je napisao:
@Talija

:lol: :lol: :lol: :lol: Ti ne bi shvatio šalu sve i da te ugrize za dupe (što reče jedan uman kolega).
Pa zar mu zakon treba da bi on u glavi razlučio da li je to normalno pričati ili ne?
Zar treba zakon i za najobičnije balanosti kao: na koju stranu ležati, kako jesti, kako se kupati, kada spavati i koliko i s kim?
Oprosti ali što se vjerskih zakona tiče sve što nije vezano za duhovno meni je (manje više) banalno.

Citiraj:
Islam je dao poligamiju kao preventivu za te stvari

Oprosti zašto nije dao zakon da onaj ko je imućan izdržava udovicu ili neku siroticu a ne da je odvlači u krevet?
Po čemu je to žensko manje vrijedno od muškarca? Ne dam da je tako i tačka!
Zašto bi jedan muškarac mogao da ima više žena a da pri tom nijedna njegova žena ne smije da ima još jednog muškarca?
Kakva je kazna za preljubu? A da li je sposoban da redovno vrši bračne dužnosti nad tolikim brojem žena? "Ti si moj san" treba da kaže žena, a šta je njegov san? KOJA žena iz mase je njegov san?

Citiraj:
Šta Kur'an kaže ?

Opet isto, neka da novac i eto pravednosti. A ne da to sirotice plaćaju tijelom.

I ovo crveno - znači može biti nepravedan prema jednoj ženi? Odakle mu pravo?

Ne može biti nepravedan, nigdje ne piše da može.. ali činjenica je da neki budu. Isto kao što je činjenica da i ti svaki dan neki grijeh uradiš kao i ja i svako drugi...

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 17:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
Suprotno.....

Pošto meni ne vjeruješ potraži sam statistike. Osim Indije, iz određenih brutalnosti Indija ima više muškaraca..

Obzirom na tvoju religioznost iznenadilo me je da cak lazes da bi odbranio svoje stavove. Posto sam znao statistike potrazio sam ih za tebe misleci da mozda nisi dovoljno upucen, a zbog svoje uvjerenosti si mislio da je stvarno tako. Stavise, gledajuci svijet ukupno ima vise muskaraca jer je prosjecna starost mala, a kao sto sam rekao sa opadanjem starosti povecava se broj muskaraca. Crno na bijelo iz trenutno najpouzdanije svjetske statisticke baze CIA:

Sex ratio:
at birth: 1.07 male(s)/female
under 15 years: 1.06 male(s)/female
15-64 years: 1.02 male(s)/female
65 years and over: 0.78 male(s)/female
total population: 1.01 male(s)/female (2009 est.)

Izvor:

https://www.cia.gov/library/publication ... os/xx.html

Ako laze koza ne laze rog, kaze stara poslovica :)

Bas se februarski broj National geographica (ne domaceg nego originalnog), bavi pitanjem poligamije u SAD u jednoj hriscanskoj sekti i objasnjava detaljno posljedice tog razmisljanja, pa posto sam citao taj clanak na vise strana mislim da sam upucen da kazem kako je to vrlo lose. I naravno kao sto vidite i nekihriscani to praktikuju, ali to svakako danas nije Bozja volja jer su posljedice vrlo lose. Preporucujem da procitate najnoviji broj National geographica i taj clanak o poligamiji u Americi.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 19:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
114_AhmeD je napisao:
Suprotno.....

Obzirom na tvoju religioznost iznenadilo me je da cak lazes da bi odbranio svoje stavove. Posto sam znao statistike potrazio sam ih za tebe misleci da mozda nisi dovoljno upucen, a zbog svoje uvjerenosti si mislio da je stvarno tako. Stavise, gledajuci svijet ukupno ima vise muskaraca jer je prosjecna starost mala, a kao sto sam rekao sa opadanjem starosti povecava se broj muskaraca. Crno na bijelo iz trenutno najpouzdanije svjetske statisticke baze CIA:

Sex ratio:

Izvor:

Bas se februarski broj National geographica (ne domaceg nego originalnog), bavi pitanjem poligamije u SAD u jednoj hriscanskoj sekti i objasnjava detaljno posljedice tog razmisljanja, pa posto sam citao taj clanak na vise strana mislim da sam upucen da kazem kako je to vrlo lose. I naravno kao sto vidite i nekihriscani to praktikuju, ali to svakako danas nije Bozja volja jer su posljedice vrlo lose. Preporucujem da procitate najnoviji broj National geographica i taj clanak o poligamiji u Americi.

Imas li neki nezavisni izvor ?

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 19:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
114_AhmeD je napisao:
jellyfish je napisao:
114_AhmeD je napisao:
Suprotno.....

Sex ratio:

Izvor:

Imas li neki nezavisni izvor ?

Isuse Hriste! :roll:

De ti stavi svoje podatke, na osnovu kojih si dosao do svojih tvrdnji.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 19:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@ahmed

Evo wikipedia:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sex_ratio

Sex ratio is the ratio of males to females in a population. The primary sex ratio is the ratio at the time of conception, secondary sex ratio is the ratio at time of birth, and tertiary sex ratio is the ratio of mature organisms.[1]

The human sex ratio is of particular interest to anthropologists and demographers. In humans the secondary sex ratio is commonly assumed to be 105 boys to 100 girls (which sometimes is shortened to "a ratio of 105"). In human societies, however, sex ratios at birth or among infants may be considerably skewed by sex-selective abortion and infanticide. The CIA estimates that the current world wide sex ratio at birth is 107 boys to 100 girls.[2]

Evo drugi izvor po zemljama pojedinacno ako wikipedija ti nije dovoljno nezavisna:

http://www.nationmaster.com/graph/peo_s ... r-15-years

Evo i treci izvor:

http://www.infoplease.com/ipa/A0005083.html

Ako ti ovo nije dovoljno da te uvjeri da je omjer priblizno jednak onda misli sta hoces, ne vrijedi mi s tobom raspravljati kao ni s mary juanom.

@hugolina

Volim ovim vjerskim fanaticima bilo koje religije kao mary juana ili ahmed dokazati cinjenicama da nisu u pravu. Ali ako i pored toga misle isto, onda ih pustim jer svako ima pravo na svoje misljenje. Ako neko hoce da bude u zabludi neka bude. Ne kazem da nisu u pravu u nekim stvarima, ali u nekim drugim totalno pretjeruju i negiraju cinjenice.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
:oops:

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 12 Jun 2010, 23:35, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
97? Postoji samo 4 stvari koje zena treba da uradi. :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 20:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Japanska Ruzo...ajd pogledaj sta pise pod br 74 i brisi sa foruma :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 20:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

blackrose je napisao:
Japanska Ruzo...ajd pogledaj sta pise pod br 74 i brisi sa foruma :lol:

:oops: :lol:

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 12 Jun 2010, 23:36, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 20:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
:wink:

Poslednji put menjao Blackrose dana 14 Jun 2010, 08:02, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 20:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:D :wink:

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 12 Jun 2010, 23:42, izmenjena 3 puta

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 20:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Japanese_rose je napisao:

poruka koja je meni bitna je da ga postujem i ne zamaram glupostima.

Sto bi reklo da si ti glupa?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]