banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Avg 2025, 05:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 19 Feb 2010, 09:58 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Feb 2010, 09:49
Pomoc!!!

Uzeo sam Philips tv 42pfl8404h, ali nikako ne mogu da nadjem digitalne kanale
Isao sam na automatsko pretrazivanje, stavio sam kao zemlju za pretrazivanje Njemacku,
izabrao cable TV, ali nista.
Zvao sam mocnu Elta podrsku, ali mozete i sami pretpostaviti da nisam dobio nijedan logican odgovor

Ako se neko vec sreo sa ovim problemom, molio bih ga za pomoc.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2010, 10:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
sikima je napisao:
<Enter_name> je napisao:
I upravo je i on prestao da radi. Dobi strelica noge, kliknu na X od prozora VLC-a, sakri taskbar... :cry:

EDIT: 21:14, proradio je TeamViewer, upalio se VLC, твис je krenula :cat: Još samo da smaknu prozor od TeamViewera i loodilooo :D

Update: 21:52, nesatao je prozor od TeamViewera, ali i od VLC-a :lol:

Hvala ti mnogo na informacijama, da ih nisam dobio ne bih mogao zaspati.
I da, ako stigneš to sve primijetiti, svaka ti čast, ne bih se baš volio družiti stobom..., ko zna kakva nepredvidiva reakcija može uslediti..., možda malo čika doktoru da se javiš...razmisli, možda još kasno nije.

Znaš kako, TV karta u računaru je čudo. I hvala za sugestiju za doktora, vidim tebi je pomogao, samo nemoj propustiti i sledeću terapiju... čuo sam da je to samo zaliječivo.... ja još ne osjećam potrebu za tim... :D

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2010, 11:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
anoniman je napisao:
Umesto novog kanala iz Istocnog Sarajeva u programu imamo uzivo sliku sa racunara. xD

Mis je u desnom uglu...koriste Win XP...tema je XP default sa plavom semom boja...a pozadina je orginalna jer nema nista...crna je!
:lol:

Dobar kanal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bolji je od vecine iz ponude!!!!!!

Имам информацију да ће до краја године увести канал са Вистом...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2010, 11:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Okt 2008, 13:24
Oni su stvarno neumorni... Po koji jubilarni put?

Izvor: srpskacafe.com

Proširenje digitale Elta-Kabela
18/02/2010

Uskoro sportski i filmski paketi

Vec ovog vikenda, programska šema digitalne televizije Elta-Kabel u Banjaluci biće proširena sa još dva digitalna paketa.

Uz prvobitnih 40, taj broj sada će preći 60 digitalnih kanala. Dva dodatna paketa biće podijeljena na kolažni paket i paket sa TV kanalima naučno-popularnog karaktera.
Među novim kanalima naći će se i "National Geographic Wild", "Animal Planet", "Zone Reality", "Private Space", "Fishing & Hunting Channel" i mnogi drugi.

Sredinom marta se očekuje aktiviranje sportskog i filmskog paketa.

Elta-Kabel je prvi kablovski operater koji je na teritoriji Republike Srpske u svoj sistem pustio digitalne pakete prije nešto manje od godinu dana.
Sve dodatne informacije dostupne su u kancelarijama Elta-Kabela u Banjaluci i na kontakt telefonu 051/435-765.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2010, 11:37 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
nigdje ne piše koliko će se plaćati ti paketi...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2010, 15:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2010, 20:20
A ni koje godine ce poceti sa paketima :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2010, 16:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
veki007 je napisao:
Oni su stvarno neumorni... Po koji jubilarni put?

Izvor: srpskacafe.com

Proširenje digitale Elta-Kabela
18/02/2010

Uskoro sportski i filmski paketi

Vec ovog vikenda, programska šema digitalne televizije Elta-Kabel u Banjaluci biće proširena sa još dva digitalna paketa.

Uz prvobitnih 40, taj broj sada će preći 60 digitalnih kanala. Dva dodatna paketa biće podijeljena na kolažni paket i paket sa TV kanalima naučno-popularnog karaktera.
Među novim kanalima naći će se i "National Geographic Wild", "Animal Planet", "Zone Reality", "Private Space", "Fishing & Hunting Channel" i mnogi drugi.

Sredinom marta se očekuje aktiviranje sportskog i filmskog paketa.

Elta-Kabel je prvi kablovski operater koji je na teritoriji Republike Srpske u svoj sistem pustio digitalne pakete prije nešto manje od godinu dana.
Sve dodatne informacije dostupne su u kancelarijama Elta-Kabela u Banjaluci i na kontakt telefonu 051/435-765.

To mora da je neka greska ili stara vest jer na njihovom sajtu jos uvek stoji:
Citiraj:
Za početak je digitalizovan osnovni paket, koji je sa malim promjenama identičan postojećoj analognoj programskoj šemi. U narednom periodu će se dodavati digitalni paketi po 8 tv programa. Plan je da se, najkasnije do juna 2009, digitalizuje 150 tv programa i ponude gledaocima. Takođe je plan da oko 60 tv programa bude otvoreno za sve korisnike, a ostali programi će se aktivirati za svakog korisnika posebno, po njegovom vlastitom izboru. Širenje osnovnog paketa preko 60 programa, i digitalizacija. preko 150 programa vršiće se po uzoru na kablovske operatere u EU.

http://www.elta-kabel.com/index.php?option=com_content&task=view&id=68&Itemid=86
:confused2:
Vec ima 150 kanala jer je jun 2009 bio davno.Ne valjaju vam televizori,,,problem je do vas... :P

A sta je sa paketima i cenama? :evil3: Koliko ce nas to kostati?

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 00:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Sanse da Elta sastavi 24 sata u komadu sa konstantno dobrom kvalitetom slike na svim programima, jednaka je onoj da normalan covjek navija za Partizan. Nula.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 15:00 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Apr 2009, 18:12
MuskoBre je napisao:
Sanse da Elta sastavi 24 sata u komadu sa konstantno dobrom kvalitetom slike na svim programima, jednaka je onoj da normalan covjek navija za Partizan. Nula.

:D Ovo mora da su kompeksi koji nastanu usled osmogodišnje nemoći.Dule Vujošević ... lalalala... :D

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 15:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
MuskoBre je napisao:

Rece covek koji iz sve duse navija za Partizan :lol: :lol: :lol:
Citiraj:
MuskoBre je napisao:vo danas cu pasti zbog ovih tvojih inzinjera. Gube na poluvremenu 437 razlike...Pu!

Aj prodjoh bar jedan :D

Kompleksi su cudo :lol:

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 15:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Citiraj:

A od tog povecanja...skoro nista! :lol: :lol:

Najavili da uvode 20 kanala,a uveli su:
palpantine je napisao:
Tina Ivanovic tv.tv amna,top music ,melos,tv slo1i2,atlas.

:mad: :angry4:

A nema ni paketa!!! :angry4:

MuskoBre je napisao:

A sta da imaju 150 kanala kako su najavljivali i koji su vec trebali biti na kablovskoj?

:lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 21:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Sep 2009, 11:40
<Enter_name> je napisao:
I upravo je i on prestao da radi. Dobi strelica noge, kliknu na X od prozora VLC-a, sakri taskbar... :cry:

EDIT: 21:14, proradio je TeamViewer, upalio se VLC, твис je krenula :cat: Još samo da smaknu prozor od TeamViewera i loodilooo :D

Update: 21:52, nesatao je prozor od TeamViewera, ali i od VLC-a :lol:

Racunar je bio samo privremeno rjesenje da bi se moglo istestirati ( vrsta encodera, bitrate, potreban bandwidth, osjetljivost na povecan latency i gubitke paketa, udp i tcp vrsta saobracaja i sl) sve na vrijeme prije nego sto dodje oprema da bi se pustio kanal. Problem je sto se kanal moze pustiti jedino preko IP-a posto treba signal dovuci preko pola drzave.

PS
svako naredno testiranje ce vjerovatno ici preko digitalne centrale kao kodiran kanal tako da necete biti u mogucnosti vidjeti pojedine faze testiranja kanala :)

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 21:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
southgate je napisao:
MuskoBre je napisao:

:D Ovo mora da su kompeksi koji nastanu usled osmogodišnje nemoći.Dule Vujošević ... lalalala... :D

Ne sine, tacno ime je Ljupko Petrovic :D

Ali nemojmo dalje u off.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 21:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
amadeus je napisao:
Racunar je bio samo privremeno rjesenje da bi se moglo istestirati ( vrsta encodera, bitrate, potreban bandwidth, osjetljivost na povecan latency i gubitke paketa, udp i tcp vrsta saobracaja i sl) sve na vrijeme prije nego sto dodje oprema da bi se pustio kanal. Problem je sto se kanal moze pustiti jedino preko IP-a posto treba signal dovuci preko pola drzave.

PS
svako naredno testiranje ce vjerovatno ici preko digitalne centrale kao kodiran kanal tako da necete biti u mogucnosti vidjeti pojedine faze testiranja kanala :)

Prvo da pozdravim oficijelni povratak ljudi iz Elte na forum. =D> :wav:
I imam nekoliko pitanja čiji me odgovori interesuju, ali interesuju i ostale vaše pretplatnike.

- Zašto je u analognu šemu uvedena televizija Istočno Sarajevo?

- Zašto se prilikom uvođenja iste, ali i kanala na digitali nisu poštovale želje pretplatnika?

- Zašto niste povećali broj kanala do one cifre (60 kanala) koju ste najavili u časopisu Week& i na portalu srpska cafe? I zašto nisu uvedeni najavljeni kanali? Jel' to neki problem tehničke prirode?

- Zašto u analognoj šemi stalno nestaju isti kanali (koji na totalu, odakle ih skidate, idu bez prekida)?

- Gdje su odgovori na pitanja koja su korisnici ranije postavili, a na koja su iz Elte obećali odgovoriti?

Hvala unaprijed!

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 21:18 
Veteran
Veteran

Kao sto sam napisao i u drugoj temi, odgovore na postavljena pitanja nemam jer to nije dio mog angazmana oko digitalizacije signala. Ono sto vam mogu pokusati pomoci je tehnicke prirode oko digitalnog signala i svih problema vezanih za to.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 21:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

amadeus je napisao:
Kao sto sam napisao i u drugoj temi, odgovore na postavljena pitanja nemam jer to nije dio mog angazmana oko digitalizacije signala. Ono sto vam mogu pokusati pomoci je tehnicke prirode oko digitalnog signala i svih problema vezanih za to.

OK, pošteno, to nije tvoj posao, ali iz Elte su obećali da će odgovoriti na sva pitanja korisnika. Više puta su obećali! :wink:
Ja još uvijek očekujem odgovore, a vjerujem i ostali forumaši.
Slažeš li se da korisnici zaslužuju objašnjenja?
Pogotovo jer je bilo dosta obećanja od strane radnika i zvaničnika Elte, a bilo je i puno najava u medijima od strane ljudi iz Elte :wink:

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 21:32 
Veteran
Veteran

Sve razumijem, ali...

Svrha mog angazmana na forumu je da pomognem korisnicima s tehnicke strane oko problema digitalizacije,a ujedno mi dodje dobar povratni info od korisnika ukoliko se pojavi neki problem, a ja ga ne mogu simulirati na opremi koju posjedujem.Pri tome nisam zaduzen za tehnicku podrsku korisnicima, ali kao sto rekoh i meni nekada koristi povratni info. Velike su varijacije na implementaciji DVB standarda u prijemnicima kako TV sa ugradjenim tunerom, tako i na samim STB-ovima i bukvalno je nemoguce predvidjeti ponasanja svih prijemnika prilikom setovanja sistema. Sjetimo se samo problema u pocetku sa skeniranjem kanala...

Ne bavim se prognozama i napisem samo ono sto uradim na sistemu. Nadam se da me mozete razumjeti, zasto ne mogu napisati nista vise.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 21:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

amadeus je napisao:
Sve razumijem, ali...

Svrha mog angazmana na forumu je da pomognem korisnicima s tehnicke strane oko problema digitalizacije,a ujedno mi dodje dobar povratni info od korisnika ukoliko se pojavi neki problem, a ja ga ne mogu simulirati na opremi koju posjedujem.Pri tome nisam zaduzen za tehnicku podrsku korisnicima, ali kao sto rekoh i meni nekada koristi povratni info. Velike su varijacije na implementaciji DVB standarda u prijemnicima kako TV sa ugradjenim tunerom, tako i na samim STB-ovima i bukvalno je nemoguce predvidjeti ponasanja svih prijemnika prilikom setovanja sistema. Sjetimo se samo problema u pocetku sa skeniranjem kanala...

Ne bavim se prognozama i napisem samo ono sto uradim na sistemu. Nadam se da me mozete razumjeti, zasto ne mogu napisati nista vise.

OK. Jasno mi je. Ti si za tehnički dio i ako bude pitanja postavljaćemo ti pitanja u dijelu o digitalnoj kablovskoj ;)

Ali mi opet nisu jasna ta obećanja koja stalno dolaze od ljudi iz Elte i koja ne budu ispunjena. :angry4:
Npr. "odgovorićemo na sva vaša pitanja", pa ne bude odgovora. Ili, "uvešćemo xy kanala", pa od toga ne bude ništa. :dontknow: Profesionalan odnos ili ne? :wink:
Niko radnike Elte nije tjerao da obećavaju nešto, ali kada obećate, onda ljudi očekuju ispunjenje obećanog! ;)

pozz

PS Eto, meni je sad drago što ima neko ko će dati više detalja iz tog tehničkog dijela.
I drago mi je da su sada vraćeni u šemu FTV i Diskaveri kojih u jednom trenutku večeras nije bilo. Možda Elta može bit' još bolja ;)

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 15:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Feb 2010, 13:45
Ima li neko MMDS Bezicnu kablovsku tv? Ja trenutno nemam Eurospot, ukinuti su TV Crna Gora, Melos a umjesto ATV-a pusten je Tv BEL. Trenutno ima 36 kanala. Iz centarle Elte se nikad niko ne javlja tj nemoguce ih je dobiti.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2010, 09:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Pa na Haitiju su imali TV signal nakon zemljotresa, a Elta nakon kišice zablokirala...

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]