kim deal je napisao:
...
ko smo to mi iz bosne? srbi, hrvati ili muslimani?
jer jedni su dobili puno jedni izgubili puno.
srbi su ginuli da danas nemaju državu, ginuli su za države drugih, ginuli su da nemaju more, a da bi ga drugi imali, ginuli su najviše, a sve za druge i to dušmane koji žele fizičko uništenje srba.
zato nikad više ne govori mi iz bosne, već se izjasni na koga misliš pod tim mi ili govori u svoje ime.
mi iz Bosne znaci gradjani Bosne i Hercegovine, svi Srbi, Hrvati, Bosnjaci i manjine...
U Bosni i Hercegovini zive danas, a i zivjeli su i prije rata Srbi, tako da se ja sigurno necu odricati naziva Bosne jer to tebi ne odgovara...
Srbi imaju drzavu, koja se zove Srbija!
Srba ima i u Bosni i Hercegovini, i u Turskoj i u Hrvatskoj i u Americi itd...
Interesatno je da su profili poput tvoga apsolutno isti na sve tri strane, samo sto svako vodi svoju politiku, znaci esktremisti i kod Srba i Hrvata i Bosnjaka su kao indigo, samo sto forsiraju svako svoju politiku a to govori i njima...
tako je bilo i u drugom svijetskom, saradjivali su dok su se borili protiv "komunista" a onda kada su unistili onda su skontali da se zapravo mrze pa hajmo sada se mrziti, ali ako se "komunisti" opet pojave znamo da treba zajednickim snagama...
Sto se tice ratova, svrhu istorije si promasio definitivno!
Prije prve srpske drzave na ovim prostorima su zivjeli isto neki ljudi, znaci li to da su se oni borili i zivjeli ovde da bi nastale neke drzavice gdje su se granici mjenjali ihahaj puta. Granice prve drzave su se mjenjale...pomjeranje granica nikada nije postena vec gotovo uvijek nasilno, ali sta trebaju generacije i generacije da se kolju da bi se doslo na neke granice koje neko smatra postenim...
sta ti nije jasno ili tesko shvatljivo iz SFRJ, Tito jest bio takav kakav je, neko ga volio neko nije, ali se zalagao za JEDNAKOST I BRATSVO I JEDINSTVO, i bio je spreman sve da podredi tom cilju...mrze ga esktremisti sa sve tri strane, a i to puno govori...
Normalnim ljudima je puna stvar necega, ljudi hoce da uzivaju u zivotu, da putuju, zaradjuju, vesele se, a ne da mrze svaki dana nekoga...
kriminal i droga ne poznaje nacionalnost, a bome dok smo mit bili u rovovima "pametni" su trgovali svim i svacim, a i danas nije drugacije...
Smtram da se nijedan gradjanin BiH ne treba odricati BiH, jer je to njegova zemlja, odricanjem daje drugome za pravo da bude njegova zemlja.
Smatram isto tako da se RS ne smije ukinuti, jer smo vodili rat, a taj entitet daje sigurnost da rata nece biti...za 50 100 godina kada dodju nove zdrave generacije ako budu htjeli drzavu bez entiteta ukinuce ga sami od sebe, ove danasnje zele RS i treba da ostane...
na kraju danas su zemljice na Balkanu toliko beznacajne da je to smijesno...radicemo onako kako drugi kaze svidjalo se tebi to ili ne... ratom smo sami sebe unazadali, poklali, izgubili snagu i nemoj da se cudis kada sutra "veliki brat" kaze nesto i ti i ja i svi mi u ovome regionu ko cuke slusamo...
ali da povratili smo nacionalni identitet
ima li jos kakvih pitanja?