Kim Deal prestani me molim te izvoditi iz mraka, ako hoces da demantujes nesto napisi, ali prestane me izvoditi iz mraka, tame, komunizma i kako sve vec zoves...
njemci pobjegli, niko nije ostao, a sa politickim protivnicima ratujes jos dvije godine
sa protivnicima politickim se ratovalo dok je postojala SFRJ
Hertzog je napisao:
Iz iskustva ti govorim kako je bilo, stari mi je bio oficir u JNA i nije mogao da pomisli na slavu, uz to morao je da bude clan partije, iako on to nikada nije hteo... Oni koji su radili za policiju i vojsku su bili poprilicno po PS-u. Sta si to imao u komunizmu... Imao si sve a nisi imao nista... Imao si pasos kojim si mogao gde hoces, ali nisi smeo ni mogao nigde, letovao si po HR sto i danas radis... Danas putujes po svetu i niko te ne pita za to, imas potpunu slobodu... Rat je taj koji nas je ogranicio da putujemo jer su sankcije vize i siromastvo nametnule te probleme, ali sada i to dolazi na svoje... Ja se u komunizam nikada ne bih vratio i da je nesto valjao on bi se odrzao, a i godine koje je trajao su vise posledica sile nego htenja gradjana
kada moram reci da u najmanju ruku pretjerujes, da ne kazem da lazes..
Slavu se moglo slaviti, licno isao i idem po slavama. Kadrovi oficiri, policija itd. si u pravu, ali nije niko njima branio da slave, vec su bile predrasude...
Da bi to svhatio, moras shvatiti to vrijeme...
U partiji si morao biti, ali svi su bili u partiji...je li u demokratiji, kraljevini puno drugacije...koja stranka pobjedi, moras biti njen clan da bi dobio funkcije...protiv kralja su se dizali ljudi, a zavrsavali ruzno...
Danas imas slobodu, a prije je nisi imao

...i ti si veoma mlad, ja znam da sam putovao posvijetu bez problema, a danas samo u komsiluk mogu bez vize...
Ovo tek sto si napisao je neprevazidjena glupost, da se komunizam na silu odrzao...po toj logici sve jedan sistem se odrzava na silu, jer sve jedan sistem ima svoje protivnike...
Raspolozenje vecine naroda poslije rata je bilo bratstvo jedinstvo..komunizam...
odrzao se nije, jer nije bilo ui interesu, a Jugoslavija je bila u ogromnim dugovima, tako da bi se dugovili smanjili morala se desiti ekonomoska kriza...zasto se komunizam odrzava i Koreji, evo Ameri ga slamaju i slamaju, ali nista, imaju nuklearno oruzje pa nek udari ako smije...
slazem se da Komunizam se nekada morao prevazici, ali ne na nacin kako to ljudi zele, vec evolucijom i postepeno...a kod nas je upravo obrnuto bilo...
neko je gore napisao odlicno, prije nisi mogao pricati sta ti padne na pamet, ali si imao sve, danas mozes pricati lupetati sta ti padne na pamet ali nemas nista...