banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 17:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 480 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Jun 2011, 15:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
JSL: "Večiti" tek 26. novembra

Jesenji deo Superlige u sezoni 2011/2012 počinje 13. avgusta, a završava se 10. decembra. Partizan i Zvezda igraju 26. novembra.

Zajednica Superligaša u četvrtak je na sastanku odredila raspored utakmica za prvi deo sezone 2011/2012.

Partizan će u prvom kolu dočekati debitanta u društvu najboljih BASK, dok će drugoplasirani tim iz prošlog prvenstva, Crvena zvezda, gostovati u Subotici. Derbi će se igrati u Novom Sadu, gde se posle nekoliko sezona provedenih u nižim ligama vraća Radnički iz Kragujevca.

I u novoj sezoni Partizan će, od klubova velike trojke, prvi gostovati u Novom Sadu. Meč između crno-belih i Vojvodine na programu je u sedmom kolu - 1. oktobra.

Navijači dva najtrofejnija kluba načekaće se do narednog "večitog" derbija. Novi okršaj zakazan je tek za 26. novembar i to na stadionu Crvene zvezde.

Posle derbija odigraće se još dva kola, a u poslednjem, baš kao i u nedavno završenom šampionatu, sastaće se u Ljutice Bogdana Zvezda i Vojvodina. Partizan zavesu na fudbalsku jesen spušta u gostima protiv Metalca.

PAROVI 1. KOLA (13. avgust - 17,30 i 20 sati):

OFK Beograd - Hajduk
Jagodina - Sloboda PS
Partizan - BASK
Rad - Metalac
Vojvodina - Radnički 1923
Spartak - Zvezda
Javor - Borac
Smederevo - BSK

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 13:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.sportal.rs/news.php?id=53173

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 15:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2010, 22:48
Hertzog je napisao:
http://www.sportal.rs/news.php?id=53173

И цз дугује Нађу паре па игра,трагикомедија...
http://sport.blic.rs/Fudbal/Evropski-fu ... -Superlige

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 15:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nekima su puna usta Crvene Zvezde, prosto ne mozete da je ne pominjete... :D

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 19:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2010, 22:48
Па видим да си се већ дотакао те теме... :)

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2011, 14:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Citiraj:
BASK ustupio mesto Novom Pazaru?

Plasman u Jelen Superligu na terenu su izborili BASK i Radnički 1923, ali će po svemu sudeći doći do promene. U novoj sezoni najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji, od 13. avgusta kada će početi nova sezona, takmičiće se Novi Pazar, a ne BASK, prenosi SOS Kanal. Iako se o ovakvoj mogućnosti spekulisalo pri kraju sezone, klubovi su to demantovali. Navodno, konačna odluka bi trebalo da bude doneta krajem ove nedelje.

Da li je informacija tačna pokušali smo da saznamo od prvog čoveka BASK-a Bojana Radovanovića, ali je on zamolio da ga pozovemo malo kasnije.

- Na poslovnom ručku sam, pozovite me kasnije - kazao je za SPORTAL.RS Radovanović.

:o

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2011, 15:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Boze ti pomozi, koji cirkus od lige..

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2011, 15:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
skypostman je napisao:
Citiraj:
BASK ustupio mesto Novom Pazaru?

Plasman u Jelen Superligu na terenu su izborili BASK i Radnički 1923, ali će po svemu sudeći doći do promene. U novoj sezoni najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji, od 13. avgusta kada će početi nova sezona, takmičiće se Novi Pazar, a ne BASK, prenosi SOS Kanal. Iako se o ovakvoj mogućnosti spekulisalo pri kraju sezone, klubovi su to demantovali. Navodno, konačna odluka bi trebalo da bude doneta krajem ove nedelje.

Da li je informacija tačna pokušali smo da saznamo od prvog čoveka BASK-a Bojana Radovanovića, ali je on zamolio da ga pozovemo malo kasnije.

- Na poslovnom ručku sam, pozovite me kasnije - kazao je za SPORTAL.RS Radovanović.

:o

Оваквих ствари има и на Западу. У Аустрији се већ више пута дешавало да екипа из Бундеслиге прода лиценцу некој екипи из друге лиге и онда ова игра Бундеслигу. Лично неподржавам. Ипак, са фудбалске стране боље НП јер је занимљивији и фудбалски и навијачки. Оно шта ме плаши је колико ће се учешће НП у Првој лиги искористи у политичке сврхе (иазивање верских тензија и сл.).

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2011, 16:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Biće svašta na utakmicama u Novom Pazaru, jednom su Radovci došli i polupali pola grada.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2011, 16:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2010, 15:09
Znao sam cim su oformili onako dobar tim...pri tome im vlada srbije gradi stadion...da oni moraju igrati super ligu...Nazalost, srpskim navijackim grupama je zabranjeno ici u pazar.Samo su djavoli bili u poslednjih par godina.Udovaljava im se na sve nacine,samo da ne bi spominjali autonomiju.Inace njihovi navijaci nose zastave kosova,skandiraju pazar sandzak nikad Srbija itd...

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2011, 16:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Ravnogorac je napisao:
Znao sam cim su oformili onako dobar tim...pri tome im vlada srbije gradi stadion...da oni moraju igrati super ligu...Nazalost, srpskim navijackim grupama je zabranjeno ici u pazar.Samo su djavoli bili u poslednjih par godina.Udovaljava im se na sve nacine,samo da ne bi spominjali autonomiju.Inace njihovi navijaci nose zastave kosova,skandiraju pazar sandzak nikad Srbija itd...

Pa to, stalno provociraju, ističu ljiljane po tribinama i turske zastave, biće sranja sigurno.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2011, 17:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
http://sportal.rs/news.php?id=53415

Veoma zanimljiv predlog, svima prihvatljiv i u interesu svih.... Zanima me ko ce ga podrzati :wink:

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2011, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skeva je napisao:

Veoma zanimljiv predlog, svima prihvatljiv i u interesu svih.... Zanima me ko ce ga podrzati :wink:

Lukicevo sviranje kurcu i priprema terena za slucaj da zvezda ne uzme titulu u sledecoj sezoni.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 14:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
skeva je napisao:

Lukicevo sviranje kurcu i priprema terena za slucaj da zvezda ne uzme titulu u sledecoj sezoni.

Kad procitas javi se, nema veze sa zvezdom nego uglavnom sa infrastrukturom i sistemom takmicenja. Znam da si ti jedan od onih :) , al nemoj objektivnosti malo ne bi bilo na odmet.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 18:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Silvio Dante je napisao:
skeva je napisao:

Kad procitas javi se, nema veze sa zvezdom nego uglavnom sa infrastrukturom i sistemom takmicenja. Znam da si ti jedan od onih :) , al nemoj objektivnosti malo ne bi bilo na odmet.

Прочитао сам ја то и пре него што је постављено овде. То је списак лепих жеља (а таквих је већ било сијасет) за које не постоји ни реалан финансијски оквит да буду спроведено. Ово је прича на којој ће сада Лукић да базира сезону ако не буде ишла по плану, по принципу ето ми смо предложили да поправимо српски фудбал, они су одбили, ФСС је против фудбала и звезде, зато ми не узимамо титуле, бла бла трућ трућ...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 20:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Samo Lukic i Lukic :D , prokomentarisi malo predlozene stvari :)

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 22:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2010, 08:17
skeva je napisao:

Ma Silvio ti je inače niđe veze,mlati, nabija postove ali je mezimac moderacije.Jbga

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

soba 39 je napisao:
skeva je napisao:

Ma Silvio ti je inače niđe veze,mlati, nabija postove ali je mezimac moderacije.Jbga

Мито и корупција.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 23:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Citiraj:
Penal: Politički pazar

NA Carevoj ćupriji kažu - “Igraćemo Superligu”. Iz Novog Pazara ponovo stiže poruka: “Mi se spremamo kao da ćemo igrati u istoj ligi, ali ako neko odustane od elite, tu smo.”

Elementarno pitanje: Ko bi i zašto odustao? Sve je jasno kao dan. Radi se o političkom pritisku da Novi Pazar zaigra sa Zvezdom, Partizanom, Vojvodinom... Ali, još uvek se o tome “glasno ćuti”.

Zašto je izabran baš BASK, teško je reći, a još teže kada se zna da je, uz kragujevačku Šumadiju najstariji klub u Srbiji, uložio mnogo novca minulih godina. Podignute su tribine (1.200 stolica), sređene prostorije, a samo je teren s veštačkom travom poslednje generacije plaćen preko 300.000 evra. Komisija UEFA, koja je tri dana sve proveravala, dala je zeleno svetlo...

Elem, niko se još zvanično ne oglašava, ali i to je samo pitanje dana. Ono što je sigurno, do dogovara BASK-a i Novog Pazara i novčane nadoknade, o čemu se najviše priča, ne može da dođe. Konačnu odluku u svakom slučaju donosi IO FS Srbije.

Ukoliko BASK zaista odustane, on ne može da igra ni u Prvoj ligi već mora još jedan rang niže, u Srpsku ligu. Međutim, postoji još jedna “kvaka” po kojom bi ligaš sa Careve ćuprije ostao gde je i do sada bio, ali to može da se dogodi jedino ako Savez klubu ne izda licencu za učešće u eliti. Međutim, u tom slučaju bi se otvorila Pandorina kutija, jer veliki broj superligaša ne ispunjava sve uslove.

Za licencu ih je potrebno pet. Redom, prvi uslov je sportski, dakle, u Superligu ulaze prvoplasirani i drugoplasirani tim iz nižeg ranga. Drugi je vezan za infrastrukturu. Klub mora da ima svoj stadion, a ako ga nema ili ne ispunjava sve uslove, mora da obezbedi zadovoljavajući teren gde bi bio domaćin. Treći i jako bitan uslov je - bezbednost, a četvrti - finansije. Najzad, peti uslov je pravni i personalni. Po statutu, koji mora da bude usklađen sa FSS i UEFA, klub koji igra u Superligi mora da ima trenera s profesionalnom licencom, dok ostali stručnjaci koji rade s mlađim kategorijama moraju da poseduju A licencu, ugovore o radu... Takođe ne treba zanemariti ni činjenicu da i Zakon o sportu reguliše dobijanje licenci.

Hoće li Novi Pazar politički “pazariti”, hoće li BASK ipak zaigrati u eliti ili će ga “nagovoriti” da u “ime boljitka srpskog fudbala” odustane, niko još ne zna. Ali se zna i da Inđija, koja jedina ima sve uslove, a ispala je, smatra da bi u tom slučaju ona zaslužila mesto u eliti.

Upravo zbog svega navedenog, Izvršni odbor FSS 11. jula, ako ovo pitanje i dođe na dnevni red, mora da odlučuje “ni po babu ni po stričevima”, već po sopstvenom statutu i Zakonu u sportu. I onda neće biti ni dilema ni problema.

http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.ht ... icki-pazar

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Evo potvrde da je Zvezdin predlog dobar:

www.sportske.net je napisao:
''To su gluposti!'', kaže prvi čovek kulskog Hajduka, Nikola Džomba i dodaje.

''Vladan Lukić halucinira. On nekakvim predlozima i reformama želi da prikrije svoje neuspehe na rezultatskom planu. Pa šta sada, treba da se neki tim bori celu godinu za opstanak ili Ligu Evrope i onda u jednoj ili dve utakmice izgubi sve!? Usput, to bi bila idealna prilika za nameštanje...

Da je taj predlog dobar, imali bismo ga u Italiji, Engleskoj, Španiji... A mi se ugledamo na Grčku, koja se kao država raspada! Što se drugog dela predloga tiče, finansijskog, očigledno je da Lukić želi ligu od četiri tima koja mogu to sve da isprate. I to na ko zna koje načine, jer danas samo Partizan nije u dugovima'', pobunio se Džomba.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 480 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]