banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 18:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 476 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Jul 2009, 08:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
...

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 20:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Bivši košarkaš Crvene zvezde Milan Gurović smatra da bi Nebojša Čović bio pravi čovek za predsednika 'crveno-belih' posle odlaska Slobodana Vučićevića.

"Ukoliko Vučićević zaista ode, Čović bi bio odlično rešenje. Ako se samo pogleda šta je napravio od FMP-a, koliko je košarkaša plasirao na evropsku scenu, kakve uspehe postižu seniori, a posebno mlađe kategorije, onda je moj ili bilo čiji komentar suvišan. Čovek zna svoj posao i siguran sam da bi Zvezdi doneo mnogo toga dobrog", izjavio je Gurović za "Blic".

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 20:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Bez mnogo dileme, centar Crvene zvezde Vladimir Štimac poručio je iz kampa univerzitetske selekcije Srbije da bi prihvatio reviziju ugovora sa klubom.

Miljenik navijača Zvezde svrstao je sebe u red košarkaša koji ne bi imali ništa protiv da primaju manje novca sledeće sezone, samo da bi igrali u Crvenoj zvezdi, da bi Svetislav Pešić bio trener i - da bi Slobodan Vučićević bio predsednik.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2009, 15:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Citiraj:
Opačić: U Zvezdi sve pod kontrolom
Petak, 24. jul 2009. 09:50

Pauza između dve sezone nalazi se otprilike na polovini, a Crvena zvezda još nije dovela nijedno pojačanje, ne zna se da li će Slobodan Vučićević ostati predsednik, niti da li će Svetislav Pešić ostati trener.

Ali generalni menadžer Milan Opačić tvrdi da stvari nisu takve kakvim se čine spolja.

"Deluje kao da situacija u klubu nije dobra, ali taj utisak možda vara. Imamo predsednika Skupštine i Upravni odbor, a gospodin Vučićević je spreman da uz manje obaveze nastavi započeto u Crvenoj zvezdi", izjavio je Opačić za dnevni list "Sport".

On smatra da Zvezdi ide u prilog ekonomska kriza, koja je zahvatila i košarku, pošto su cene igrača pale i za manje novca može da se sastavi vrlo dobar tim.

"Nijedan tim koji se takmiči u Jadranskoj ligi neće imati budžet kao prošle sezone, možda će malo odskočiti Cedevita, kao debitant. Najvažnije je da su igrači spremni na manja primanja. Ističem da Zvezda ima deset igrača pod ugovorom, svi su isplaćeni, nema tužbi, što znači da smo stabilizovali klub".

Čelnici crveno-belih ne razmišljaju o drugom treneru, pošto se na Svetislava Pešića najozbiljnije računa.

Pešić se u ponedeljak vraća u Beograd sa Rodosa, gde je vodio trenersku školu, a do tada bi Opačić trebalo da izdefiniše neka bitna pitanja sa Vučićevićem i Slobodanom Drakulićem.

Što se tiče igračkog kadra, Tadija Dragićević možda će odložiti odlazak u inostranstvo za godinu dana, Marku Marinoviću biće ponuđen novi ugovor, dok je mladi Filip Šepa prešao u Lajonse.

"Dovođenjem dva kvalitetna Amerikanca, uz Kešelja, Štimca i Bjelicu, koji su bolji nego prošle sezone, imaćemo tim za respekt, koji može sve da zadovolji", rekao je Opačić "Sportu".

MONDO

Изгледа да су постигли шта су хтјели са овом "парадом". Претпостављам да је то био посљдњи и једини начин да се од неких ликова извуче новац...

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2009, 15:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Citiraj:
28. jul 2009. | Izvor: B92, Sportski žurnal
Pešić neće Zvezdinu klupu
Svetislav Pešić neće naredne sezone biti prvi trener košarkaša Crvene zvezde.

On je mogućnost da ponovo sedne na klupu crveno-belih odbacio po dolasku u Beograd iz Rodosa, gde je držao predavanja.

"Više nije realno da budem trener Zvezde. Trenutak za produženje saradnje je bio odmah po završetku plej-ofa, kada sam imao želju da nastavimo projekat. Trebalo je da napravimo tim i koncept za narednu sezonu, ali ništa od toga nije urađeno. Mogu da pomognem klubu na neki drugi način, kao što to planiraju da urade Slobodan Vučićević i Zoran Drakulić, ali nije realno da budem šef stručnog štaba", rekao je Pešić za "Sportski žurnal".

Pešić je u Beograd stigao u ponedeljak kasno uveče, a najavljeni sastanak sa čelnicima Crvene zvezde trebalo bi da se dogodi u toku utorka.

"Beograd mi je samo usputna stanica prema Francuskoj. Verovatno će mi se neko iz kluba javiti. Naravno da treba da se sastanemo, da razgovaramo i vidimo šta možemo da spasimo. Ipak, moje profesionalno učešće u klubu više nije realno. Nema više ako. Kada smo Vučićević i ja razgovarali, držali smo pod kontrolom i imali spisak pojačanja, to je bio idealan trenutak za dogovor. Možda smo mogli i malo kasnije da se dogovorimo. Ali, već je kraj jula. Uz sve to ja nemam nikakve informacije šta planiraju u Zvezdi. Naravno, nikada ne treba reći nikad. Ipak u ovom slučaju dobro znam šta je realno, a šta nije", kaže Pešić.

Kako je prošle nedelje naglasio generalni menadžer kluba sa Malog Kalemegdana Milan Opačić situacija u klubu nije alarmantna. Pod ugovorom je osam igrača, ali je očigledno da će crveno-beli uz dvojicu najavljenih igrača iz Sjedinjenih Država za konkurentan tim sada morati da jure i šefa stručnog štaba.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2009, 15:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Samo sam cekao da ti postavis taj text. To vec dva dana stoji na Mondu i cekam da je kopiras. Da mi je docekati dan da ti stavis neku lepu vest o Zvezdi

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2009, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Samo sam cekao da ti postavis taj text. To vec dva dana stoji na Mondu i cekam da je kopiras. Da mi je docekati dan da ti stavis neku lepu vest o Zvezdi

Ne stoji dva dana vec je sinoc postavljeno na mondu,ja nemam razlogo ni slaviti ni biti tuzan zbog Pesica jer sam ubedjen da sve dok je debeli Dule u Partizanu da opet uzimamo sve sto se uzeti moze.Isto tako bih voleo da ste sto jaci,jer je ovo vec postalo pomalo dosadno,brate puno je osam godina.Ali obektivno mislim da je bolje za vas da je Pesic konacno prelomio jer vas covek ucenjuje vec dugo vremena,zbog njega je i Vucicevic otisao,covek koji vas je prakticki oziveo.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 18:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
B92: Pešić (ipak) ostaje u Zvezdi?
Svetislav Pešić vrlo je blizu ostanka na klupi Crvene zvezde nezvanično saznaje B92.

Trofejni trener je održao u sredu dugo najavljivani sastanak sa članovima najužeg rukovodstva kluba (Opačić, Drakulić) na kome se razgovaralo o dužini novog ugovora trenera, ali i pojačanjima za narednu sezonu.

Većina detalja o nastavku saradnje dogovorena je na višečasovnom sastanku, a još nekoliko manjih detalja trebalo bi da bude usaglašeno do ponedeljka, kada bi na novom sastanku mogao da bude ozvaničen i nastavak saradnje, koji će praktično označiti početak nove sezone za 'crveno-bele'.

Podsetimo, iako je većina beogradskih medija prethodnih dana objavila intervjue sa Pešićem, iz kojih je moglo da se zaključi da je slavni trener gotovo izvesno na izlaznim vratima Malog Kalemegdana, situacija se u potpunosti promenila u sredu...

A sto se vec jednom ne dogovore :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 20:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Vala bas Pesic/Zvezda ko Spanska sapunica ili idi ili radi

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 20:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Разумијем ја тебе СИЈУКСЕ, поједе тебе да видиш хоћеш ли видјети догодине титулу или нећеш!?
:wink:

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 22:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

bigman je napisao:
Разумијем ја тебе СИЈУКСЕ, поједе тебе да видиш хоћеш ли видјети догодине титулу или нећеш!?
:wink:

Kao i prethodnih 8 godina :wink:

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2009, 22:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
U sredu ponuda Pešiću, Pešić nema komentar!
Utorak, 4. avgust 2009. 23:35

Posle nekoliko neformalnih sastanaka među vodećim ljudima KK Crvena zvezda, kao i onih sa (bivšim) trenerom Svetislavom Pešićem, u utorak uveče na Malom Kalemegdanu održano je prvo zvanično zasedanje uprave kluba od odluke predsednika Slobodana Vučićevića da podnese ostavku.

Predsednišvo kluba je održalo redovnu sednicu posle koje je na zvaničnom sajtu kluba objavljeno kratko saopštenje:

"Predsedništvo se upoznalo sa odlascima bivših košarkaša Crvene zvezde Marka Marinovića u Pamesu i Andre Ovensa u Turk Telekom kao i o sporazumnom raskidu ugovora Filipa Šepe, koji je otišao u Lajonse. Predsedništvo se zahvalilo igračima na svemu što su uradili za klub u prethodnoj sezoni.

Predsedništvo je zakazalo redovnu skupštinu za 2. septembar.

Klub će treneru Svetislavu Pešiću u sredu 5. avgusta poslati zvaničnu ponudu o produžetku saradnje za narednu sezonu.

Nakon analize i konstatovanja da je prošlogodišnji budžet za sezonu 2008/09 realizovan, raspravljalo se o planu realizacije budžeta za narednu sezonu".

Izgleda da je Zvezda zbila redove i rekla svoje. Na redu je Svetislav Pešić, sa kojim je MONDO stupio u kontakt nešto posle 23 časa.

"Stvarno? Nemam blage veze o tome, nisam čuo za taj sastanak", odgovorio je na pitanje da li zna da će mu u sredu biti ponuđen nastavak saradnje.

Informacija je objavljena na klupskom sajtu, imate li bilo kakav komentar na to?

"No comment".

Издржаћемо још до сриједе...

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2009, 23:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Зло ми је више од њихових преговора, па прије би испросили младу у Техерану и довели је у БГ него Пешића наговорили да остане.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 16:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Citiraj:
Prema pisanju 'Novosti' Svetislav Pešić neće opstati na klupi Crvene zvezde, iako je klub sa Malog Kalemegdana u sredu odlučio da mu pošalje ponudu.

"Završio sam posao u Zvezdi. Nema govora o bilo kakvoj ponudi, ne zbog toga što me ne interesuje. Naprotiv, zanima me sve što je u vezi sa Zvezdom, ali trenutak za dogovor je prošao. Nisam ljut i nikoga ne osuđujem, samo mi je malo zasmetalo što se sve desilo suviše kasno", rekao je Pešić.

Predsedništvo kluba zasedalo je u utorak i odlučilo da Pešiću pošalje predlog ugovora za sledeću sezonu.

"Opačić mi je rekao da se o Vučićevićevoj ostavci na mesto predsednika nije ni raspravljalo, kao i da je odlučeno da se meni još jednom ponude uslovi za nastavak saradnje. Odgovorio sam mu da sam već odavno obavestio ljude iz kluba da je trenutak za dogovor prošao i da je za Zvezdu najbolje da što pre nađe novog trenera. Poručio sam i da sam na raspolaganju da pomognem koliko je moguće, ili koliko bi budući trener želeo da pomognem."

Pešić je isti stav saopštio i predsedniku skupštine Zoranu Drakuliću na nedavnom sastanku.

"Kada me zvao Drakulić rekao sam „dolazim da razgovaramo“. I njemu sam saopštio da svoju budućnost više ne vidim u Crvenoj zvezdi."

Samo mesec dana ranije, sve je izgledalo potpuno drugačije.

"Tada je Vučićević kao predsednik prihvatio koncept, koji je trebalo da vodi Zvezdu u pravcu Evrolige preko dva mesta u kvalifikacijama, bilo iz jadranske ili srpske lige. Konstatovali smo da su naši igrači učestvovali u osvajanju tri zlatne medalje, da imamo i jednog kadetskog reprezentativca, kao i da će nam za ostvarenje cilja biti potrebni i iskusni igrači. Vučićević je rekao da će biti finansijskih teškoća, a onda su ga potencijalni sponzori gurnuli niz vodu."

Vučićevićeva ostavka promenila je tok priče.

"Sloba je najviše učinio za klub, spasao ga od gašenja, ali sam mu rekao da je tim potezom gurnuo Zvezdu u duboku neizvesnost. Posle toga sam rekao da više sebe ne vidim u toj priči. Žao mi je, imali smo fantastičnu saradnju, ponekad je bilo i nervoze, ali mi je veoma drago što sam bar jednu godinu svoje karijere posvetio vraćanju imidža Crvene zvezde."

Jos jedna sapunica zavrsena

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 22:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2009, 00:25
Vujosevic prima duplo manje para u Partizanu i ne buni se...

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2009, 07:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

i ovo ljeto... opet s*anje... pa do kad???

Poslednji put menjao Jode dana 12 Avg 2009, 07:28, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2009, 07:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Jode je napisao:
Antonić, Petrović, Đorđević, Rekalkati...medijska nagađanja traju od trenutka kada je Svetislav Pešić i zvanično odbio klub sa Malog Kalemegdana. Generalni Menadžer crveno-belih najavio je da će prve konsultacije sa eventualnim rešenjima na klupi obaviti za dva-tri dana.

" Razgovaraćemo sa slobodnim trenerima o programu koji Zvezda nudi i o tome da li oni sebe vide u njemu, odnosno kakva bi bila njihova vizija kluba u narednom periodu. O tim temama razgovarao sam i sa Slobodanom Vučićevićem i Zoranom Drakulićem. U svakom slučaju, sa pripremama krećemo na vreme. U ponudi imamo Kopaonik, ali videćemo šta nusi Zlatibor.", zaključio je Milan Opačić.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2009, 12:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Citiraj:
Iako je do početka nove sezone ostalo tri nedelje u Crvenoj zvezdi i dalje nije rešeno pitanje predsednika kluba i trenera.

Generalni menadžer Milan Opačić izjavio je da još nije poznato ni kada će biti održana dva puta odlagana Skupština kluba, a pod znakom pitanja je i učešće crveno-belih naredne sezone u Evrokupu.

Zbog nedostaka novca crveno-beli još nisu uplatili kotizaciju za učešće u Evrokupu, iako je ostalo još samo malo vremena, ali Opačić tvrdi da će problem biti rešen.

"Poslednji rok za uplatu je ponedeljak, pokušavamo da pronađemo sredstva. Trebalo bi da sve bude uspešno rešeno", izjavio je za "Žurnal" Opačić.

I dok se u klubu reševaju važna pitanja, ekipa radi punom parom. Van stroja su i dalje operisani Marko Kešelj i kapiten Tadija Dragićević, kome predstoji dvonedeljna pauza zbog povrede ligamenata prsta na ruci.

Crvena zvezda će u sklopu priprema za novu sezonu sledećeg vikenda učestvovati na turniru u Pirotu, a pre toga odigraće prijateljski meč sa nekom od domaćih ekipa.

(MONDO)

Угасите клуб па кад једном дођу часни и поштени људи нека га опет активирају. Из сезоне у сезону се понавља ова прича која нема краја, рупа без дна :-? .

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 22:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ovo vec postaje nemoguce, ali opet se nesto obecava... :confused2:

Poslednji put menjao Jode dana 22 Sep 2009, 22:48, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 22:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Jode je napisao:
Crvena zvezda potpuno neočekivano izgubila je od Novog Sada 62:75 (14:14, 21:15, 16:21, 11:26) u prijateljskoj utakmici u Pioniru. Novosađani su prosto samleli crveno-bele u poslednjoj četvrtini i zasluženo slavili.

Ipak, ono što bi tebalo da raduje sve pristalice crveno-belih je očigledna najava izlaska iz krize. Prva dobra vest je činjenica da je rukovodstvo kluba obezbedilo sredstva i uplatilo kotizaciju za učešće u Evrokupu.

Takođe, prema nezvaničnim infromacijama po završetku Evrobasketa u Poljskoj rukovdostvo Zvezde ponovo je kontaktiralo Acu Petetrovića, koji je bio prvi asistent selektoru Dušanu Ivkoviću. Prema svim indicijama, Petrović bi uskoro trebalo da preuzme kormilo crveno-belih.

A da bi priča bila kompletirana i zaokružena reč dve i o Skupštini kluba. Dva puta odlagana sednica, najverovatnije će biti održana u narednih desetak dana. Tada bi Zvezda konačno trebalo da dobije i novog presednika.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 476 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]