banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Maj 2025, 16:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Dec 2024, 21:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Ljudi sta misle ovi sto sjede u foteljama.Pa malo,malo neki igrac padne na terenu.Moje je misljenje daje ovo takmicenje nepotrebno u ovom formatu.Nisu svi igraci Ronaldo.

Ovako izgledaju grupe Svjetskog klupskog prvenstva:

Grupa A: Palmeiras, Porto, Al Ahly, Inter Miami.

Grupa B: PSG, Atletico Madrid, Botafogo, Seattle.

Grupa C: Bayern, Benfica, Boca Juniors, Auckland.

Grupa D: Flamengo, Chelsea, Leon, Esperance Tunis.

Grupa E: River Plate, Inter, Monterrey, Urawa.

Grupa F: Fluminense, Borussia, Ulsan, Mamelodi.

Grupa G: Manchester City, Juventus, Wydad, Al Ain.

Grupa H: Real Madrid, RB Salzburg, Al Hilal, Pachuca.

Svjetsko klupsko prvenstvo igra se u SAD-u od 15. juna do 13. jula naredne godine.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2024, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
City kako igra ove sezone, nije ni za medjuopstinski kup dobojsko-modricke regije.

A za ovaj prvi dio, ne znam sta da kazem. Mozda se forsiraju igraci van svojih granica i mogucnosti. Evo NBA na primjer. Igraju ljudi tokom sezone 80 plus utakmica, na svaki drugi treci dan utakmica, pa takvih slucajeva nema tamo. Cak i Euroliga,nama bliza, igra se svake sedmice, nekad i po dve tekme sedmicno. Na to sve, ekipe igraju svoje lige domace, ovi nasi klubovi aba ligu. Nadam se da ce se neki dokoni ljudi uhvatiti istrazivanja malo, zasto se dogadjaju takve stvari igracima.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2024, 09:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Igraju 80 utakmica, ali u NBA isto tako imaju pauzu od 3-4 mjeseca izmedju sezona, u fudbalu nemas ni mjesec dana sa ovim novim promjenama. A i veci je intenzitet/tempo u fudbalu.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2024, 09:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Pa dobro, ne bih se bas slozio. Pauza jeste veca, ali ti svako ljeto imas svjetska/evropska prvenstva, gdje se igraci sprmaju preko ljeta. Tako da fakticki dobar dio njih ima mozda dve-tri sedmice pauze i nastavlja dalje. No dobro, vazno je a i nadam se da ce ustanoviti sta dovodi do ovog masovnog “padanja” igraca po terenu, i da se to smanji, eliminise skroz

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2024, 09:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Neće se ni smanjiti ni eliminisati.
Ogromne pare su u opticaju. Ogromne pare igrači zarađuju. Moraš igrati da doneseš pare.
Ušli su u kolo velikih cifara i sad igraj kako aga kaže ili idi u drugu ligu Belgije i uživaj.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2024, 10:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Kod M.City-ja je zamor materijala, tako su sada Rodri, De Bruyne i Haland povrijeđeni. Oni su tu ključni igraci i tesko je bez njih do rezultata, pogotovo ovih veznjaka. Slično je i kod Real M. Modrić igra sa 40 godina jer nema adekvatnu zamjenu. Isto vezano sa tim "izumiru" igrači zbog kojih je većina nas i krenula pratiti fudbal, a što kažu u Italiji "fantasista" tipa Zidane, Toti, Pirlo. Djecu od malih nogu tjeraju da igraju "rukomet" i kruže oko odbrana, nema driblanja i "dugih lopti". Limitira se talentat kod mladih igrača pri čemu je tu dosta kumovao i sam Gvardiola.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2024, 10:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

supersonic je napisao:
Pa dobro, ne bih se bas slozio. Pauza jeste veca, ali ti svako ljeto imas svjetska/evropska prvenstva, gdje se igraci sprmaju preko ljeta. Tako da fakticki dobar dio njih ima mozda dve-tri sedmice pauze i nastavlja dalje. No dobro, vazno je a i nadam se da ce ustanoviti sta dovodi do ovog masovnog “padanja” igraca po terenu, i da se to smanji, eliminise skroz

Koliko tih igraca iz NBA sto odigraju 80ak utakmica igra svjetska/evropska prvenstva? Mozes ih nabrojati na prste, vjerovatno jedne ruke.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2024, 10:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

gishas je napisao:
Kod M.City-ja je zamor materijala, tako su sada Rodri, De Bruyne i Haland povrijeđeni. Oni su tu ključni igraci i tesko je bez njih do rezultata, pogotovo ovih veznjaka. Slično je i kod Real M. Modrić igra sa 40 godina jer nema adekvatnu zamjenu. Isto vezano sa tim "izumiru" igrači zbog kojih je većina nas i krenula pratiti fudbal, a što kažu u Italiji "fantasista" tipa Zidane, Toti, Pirlo. Djecu od malih nogu tjeraju da igraju "rukomet" i kruže oko odbrana, nema driblanja i "dugih lopti". Limitira se talentat kod mladih igrača pri čemu je tu dosta kumovao i sam Gvardiola.

Ovo je istina, sve se pocinje svoditi na isto i Gvardiola ima tu dosta udjela, jbg, tako je kako je. Sve manje se vidjaju i sutevi sa distance zato sto "po zakonima brojeva" su manje sanse da tad das gol, nego da kruzis okolo gola i cekas sansu, ne daju treneri vise da se rizikuje i samim tim se ubija kreativnost i dobijas masine koje mogu trcati 2 sata gore dole, sve dok toj masini ne ode srce.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2024, 11:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Ma da i to što kažeš šutevi sa distance isto fale, onda i slobodni udarci, nema više majstora kao Mihajlović, Juninho, R.Carlos koji su imali svoj neki stil izvođenja, znali su dati i het-trik iz slobodnjaka.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2024, 19:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Još jedno takmičenje da se izraubovani igrači dodatno satru.
Da su pametni klubovi da B timove pošalju.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2024, 20:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Meni se cini da ce ovi jaci klubovi morati imati 36 kvalitetni igraca pod ugovorom,pogotovo englezi.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2024, 11:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Klubovi će dobiti 50 miliona dolara samo da se pojave na SP-u, pogledajte koliko pobjednik osvaja..

Svjetska nogometna federacija (FIFA) značajno je obnovila svoje klupsko prvenstvo, uvodeći dramatično povećanje nagradnog fonda za 32 tima koja će sudjelovati.
FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo za 2025. godinu dodatno će opteretiti već prenatrpan nogometni kalendar. Novi format predviđa četverosedmični turnir, koji će se održati od 15. juna do 13. jula 2025. u Sjedinjenim Američkim Državama. Klubovi će se boriti ne samo za prestižni trofej koji je dizajnirao luksuzni draguljar Tiffany & Co., već i za značajne novčane nagrade.
Turnir je prvi put održan 2000. godine s osam timova, a od 2005. format je prilagođen tako da uključuje šest kontinentalnih prvaka i predstavnika zemlje domaćina. Međutim, predsjednik FIFA-e Gianni Infantino odlučio je transformisati ovo takmičenje za 2025. godinu, uvodeći 32 tima iz cijelog svijeta u novom formatu.
Značajno povećanje nagradnog fonda
Najveci promjena odnosi se na nagradni fond, koji sada iznosi 2,65 milijardi dolara, što Svjetsko klupsko prvenstvo čini jednim od najunosnijih turnira u nogometu. Svaki tim koji bude učestvovao dobit će 50 miliona dolara samo za nastup, dok će pobjednik zaraditi nevjerovatnih 100 miliona dolara. Ovo je ogroman skok u poređenju s prethodnim turnirima, gdje je ukupni nagradni fond iznosio 16 miliona dolara, a pobjednik osvajao samo pet miliona dolara.
Ipak, FIFA još nije objavila precizne detalje o raspodjeli nagrada za 2025. godinu.

Finansijski izazovi

Veliki klubovi ranije su dobili obećanja da bi prihodi od učešća mogli dostići i 80 miliona dolara, ali mnogi finansijski detalji turnira ostaju nejasni. Iako se očekivalo da će prava emitiranja turnira osigurati značajne prihode, pregovori s Appleom, koji su ponudili milijardu dolara, propali su. Infantino je navodno tražio četiri milijarde dolara, što nije postignuto.
Sada se spekuliše da bi finansiranje moglo doći iz Fonda za javna ulaganja Saudijske Arabije putem FIFA-ine platforme za streaming, ali ova informacija još uvijek nije potvrđena. FIFA je otvorila konkurs za prava emitiranja u julu 2024. godine, što ostavlja prostor za daljnje pregovore i potencijalno rješenje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]