banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 18:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Apr 2009, 21:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Bili su najprijatnije iznenadjenje ligaskog dijela takmicenja, a veceras su nam priredili veliku radost savladavsi moskovski Dinamo, uz Pamesu, najveceg favorita za osvajanje sampionske titule, u cetvrtfinalu kosarkaskog Eurokupa...momci svaka cast...

Citiraj:
Vrščani u Torinu pobedili moskovski Dinamo (93:85)
Hemofarm u polufinalu Evrokupa!
Autor: Blic online | 02.04.2009. - 20:23
Košarkaši Hemofarma plasirali su se u polufinale Evrokupa nakon što su u Torinu savladali jednog od najvećih favorita za trofej Dinamo iz Moskve – 93:85 (20:18, 25:23, 25:19, 23:25).

Nakon izjednačene prve četvrtine Hemofarm se u nastavku meča trojkama Joksimovića, Božovića i Pavkovića odlepio na 11 razlike (37:26), ali su igrači Dinama prvenstveno zahvaljujući Lavrinoviću i Hansenu na poluvreme otišli sa četiri poena zaostatka (41:45).
Ruska ekipa uspela je da dođe do izjednačenja u trećoj deonici (51:51), ali je na scenu potom stupio Milan Mačvan koji je predvodio seriju Vrščana od 13:2 pa je Hemofarm posle 30 minuta igre poveo sa 72:60.
Dinamo se ponovo trgao u četvrtoj deonici kada je uspeo da preko Javttokasa, Nahbara i Hansena priđe na samo dva poena zaostatka (79:81), ali je sa šest veznih poena Pavkovića i Krstovića tim Stevana Karadžića priveo meč kraju i obezbedio plasman među četiri najbolja tima Evrokupa po treći put u klupskoj istoriji.
Najefikasniji u ekipi Hemofarma bio je Krstović sa 16 poena, Joksimović je ubacio 15, Marjanović i Pavković po 12, a Bader sa klupe deset poena. Milan Mačvan meč je završio sa devet poena, dok je Stefan Marković uz osam poena zabeležio 11 asistencija.
Što se tiče Dinama, Čejs i Hansen ubacili su po 19 poena, Nahbar je dodao 15, a Javtokas i Bikov po 12 poena.
Zanimljivo je da je tim iz Vršca po drugi put u eliminacionoj fazi bio koban po daleko iskusniji i skuplji Dinamo, a protivnik Hemofarma u polufinalu biće pobednik duela Beneton – Lietuvos Ritas.

Opsirnije na:
http://www.blic.rs/sport.php?id=86508

U preostalim mecevima se sastaju: Beneton - Lietuvos Ritas, Pamesa - Himki i Bilbao - Zadar.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2009, 21:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Cestitke od mene, ako Bog da sledece sezone dva nasa kluba u evroligi.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2009, 21:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

skypostman je napisao:
Cestitke od mene, ako Bog da sledece sezone dva nasa kluba u evroligi.

Ako bog da...mada je i ovo zaista veliki uspjeh... i Rusi su igrali veoma dobro, bili su nam na repu 2 minuta prije kraja na samo 2 razlike, ali je u tim trenucima, veceras sjajni Pavkovic izvadio stvar koji je po meni uz Krstovica veceras ostavio i najbolji utisak.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2009, 21:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Macvan ce da bude strasan igrac, i vec jeste, blistava buducnost je pred njim...

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2009, 21:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Izjave nakon meca:

Citiraj:
"Presrećni smo zbog plasmana u polufinale i sada moramo da nastavimo ovako. Pobedili smo zahvaljujući srcu. Potpuno mi je nebitno s kim igramo u sledećoj rundi, toliko sam srećan zbog pobede da o tome ne razmišljam", rekao je Milan Mačvan odmah posle meča.

Centar Boban Marjanović je rekao da je ekipa u duelu sa Dinamom pokazala zašto je došla u Torino.

"Dali smo sve od sebe i pobedili. Malo ko je očekivao da pobedimo, ali to je ono zbog čega smo došli i to smo pokazali. Igrali smo dobru odbranu, imali prednost u skoku i zadržali kontrolu"

Trener košarkaša Hemofarma Stevan Karadžić rekao je da plasman u polufinale Evrokupa velika stvar za vršački klub.

"Vrlo sam zadovoljan, ovo je velika pobeda. Bilo je jako teško za moj tim, koji je još mlad i kome je ovo veliko iskustvo. Kontrolisali smo utakmicu sve vreme. Ovo je velika pobeda i za nas i za klub", rekao je Karadžić posle meča u kojem je Hemofarm rezultatom 93:85 pobedio moskovski Dinamo, koji je pred početak završnog turnira osam najboljih važio za prvog favorita.

Trener Dinama Dejvid Blat čestitao je Hemofarmu i rekao je da njegov tim igrao dobro, ali da su Vrščani bili bolji.

"Moram da čestitam timu Hemofarma, treneru i upravi. Odigrali su sjajnu utakmicu, a to su i morali jer smo mi odigrali dobro. U kup utakmicama dobar šut može ponekad da vas izbaci, a oni su večeras prvoklasno šutirali. Hemofarm sigurno ima kvalitetan tim i znali smo da će biti teško, zato smo tako i pristupili meču, ali oni su igrali i pogađali i sve što nam ostaje je da im skinemo kapu", rekao je Blat.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 16:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Svaka cast Vrscanima,nadam se da mogu izbaciti Lietuvos i tako izboriti finale

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 20:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Boga mi Rusi pokopase Pamesu :) Avdalovic i Kosta Perovic gotovo se nisu vidjeli na terenu. Vrscani idu na Lietuvos Ritas, bice gusto. Nadam se samo, da nisu "izgorjeli" u mecu sa Dinamom.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 20:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2008, 22:54
Odlicno su farmaceuti odradili posao.Svaka cast.Ovo je jeo jedan dokaz da je srpska kosarka na visokom evropskom nivou.
Zelim im uspjeh u daljem nadmetanju,da dodju u finale i abgd osvoje Evrokup :)

Nećkala se lopta nećkala...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 19:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
I naravno, čim ja odgledam utakmicu, naš tim izgubi :angry4:

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 20:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Harvester, druze, stvarno si baksuz...salim se malo, ne zamjeri...
Nevidjeno mi je krivo zbog ovog veceras...iako je sam prolaz u polufinale veliki uspjeh, ne moze se reci da nije bila idealna prilika veceras, za ulazak u samo finale...da su bar jos jednu cetvrtinu odigrali kao kraj trece i pocetak zadnje, i kad su na 2 minuta prije kraja imali egal, a cijelo vrijeme su ganjali minus deset, prosli bi...A nije bilo ni srece...ona trojka iz nemoguce pozicije Lukauskisa na nesto manje od 2 minuta prije kraja koja je prelomila tekmu - cista sreca...ali sad sta je tu je...u svakom slucaju Hemofarm je dostojanstveno napustio parket i odlicno odigrao Eurokup ove godine...

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 12:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Da, sve to stoji, ali mnogo draže bi mi bilo da su izgubili 20 razlike. Onda znaš da je pobijedio bolji i nema šta da se nerviraš. Ovako... jedan potpuno slučajan potez je prelomio utakmicu, pogodak kakav se daje jednom u pet godina. Lukauskis je to i priznao nakon utakmice. Bez obzira što je Hemofarm jurio rezultat najvećim dijelom meča, nisam stekao utisak da je Lietuvos Ritas bolji tim.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2009, 13:30 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 26 Feb 2009, 21:40
momci su dobro igrali...svaka im cast..pozzz

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]