banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 04:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 992 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 50  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Avg 2007, 01:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Pošto ostale teme gube smisao, evo posebna tema za dešavanja u i oko Zvezde, da se ne zatrpavaju druge diskusije. A o Zvezdi se početkom ove sezone, baš ima šta reći...

Evo da krenem prvi, pa da diskusiju sa druge teme, prebacim ovdje...

Citiraj:
A jedan Kosanovic, koji nikad nista nije znao, i koji se razmece nekim titulama iz Kineskog prvenstva, tome nebi ni jos jedna trenerska skola pomogla, jer covjek jednostavno nema talenta za trenerski posao, nazalost u sljedecim utakmicama to cemo i vidjeti.
A sto se ja bunim, pa zato sto mislim da treba staviti nekog ko ima autoritet, i nad igracima a i da kaze Piksiju ja radim ovako i gotovo, mislim da Kosanovic takav biti nece, i da je upravo zato i izabran, da bi plesao kako Piksi svira. Opet, veliko postovanje za Piksija kao bivseg igraca, ali, sto se tice ove sadasnje uloge u Zvezdi covjek je nula, i ja ostajem pri tom, dokle god ne vidim da je ostvario nesto konkretno.

Recimo ovako... Kosanović nema renome nekog vrhunskog stručnjaka, ali ima autoritet. Da stvarno pratiš sport kao što kažeš, znala bi bar toliko. Piksi da je htio trenera koji bi "plesao kako on svira", ne bi pola ljeta proveo, jureći po bijelom svijetu stranog trenera. Zar su neki toliko zatupljeni teorijom predsjedničkog aposlutizma u fudbalu, da smatraju da bi jedan Žak Santini ili Hektor Kuper došao u Zvezdu, da bi mu potom Piksi sastavljao tim? Dajte malo oladite sa tom pričom... Znači da nam dični predsjednik juri po svijetu autoritativnog trenera, a u isto vrijeme, želi sam da sastavlja tim. Pomalo kontradiktorno, zar ne?

Rasprodaja prošle sezone... Apsolvirana jedno trilion puta, a najčešće se Piksiju uzima kao veliak zamjerka. Pogledajte šta je Džajić uradio od Žigića? Igrač koji sada vrijedi 15-20 miliona eura, Zvezdi je donio samo 3 miliona od prvog transfera, zato što je Džajić dopustio da pola Žigićevog ugovora pripadne Ćalasanu, koji je 'ladeći muda zaradio sebi 2,5 miliona eura, dok mu je Piksi prodavao zlatnu koku po svijetu. Ko misli da je situacija bila drugačija sa ostalim igračima iz te genracije, grdno se vara i to je jedan od primarnih razloga zašto je taj tim rasprodan.
Dajte da definišemo konačno ta očekivanja od Piksija, kao predsjednika... Liga šampiona, Liga šampiona, Liga šampiona. Vrhunski i ultimativni cilj, koji mora biti ispunjen, sada i odmah... Etalon - Partizanov ulazak u istu... Ajmo sad ovako... Koliko dugo su Bjeković i Zečević bili na čelu Partizana, prije nego što su uspjeli da objezbjede sve neophodne faktore za ulazak u Ligu šampiona? A koliko je Piksi na čelu Zvezde?

Citiraj:
1) Vec dvije godine ne radi nigdje, a prije toga trenirao je u Kini
2) Zadnji put kad je vodio Zvezdu jedina stvar koju je napravio jeste da je pobjedio Partizan, btw na toj utakmici sam tada i bila uzivo
3) Mislim da je krajnje vrijeme da Zvezda dobije trenera i ako treba cijelo rukovodstvo koje ce je voditi naprijed, a ne nazad
4) Cini se da je Kosanovicu jedino vazno to sto ce ucestvovati u "Evropskoj Zvezdi" a dobro znamo koliko ce to da traje
5) Ne vezano za Kosanovica, srpskom fudbalu odavno je samo vazno da udju u tu jadnu Evropu, makar i na jednu utakmicu, i da tu neko snimi te nase jadne igrace i da ih onda prodamo za velike pare nekom stranom klubu pa makar taj klub bio u Afganistanu, dokle god Piksi pravi pare i sepuri se po jahtama u Hrvatskoj, nista nas drugo ne zanima
6) Sto se tice Piksija pa onda Dzajica, Dzajic mozda nije bio dobar za Zvezdu, i mozda je uzimao pare, itd, ali, niko nije doveo Zvezdu do ovog ocajnog stanja u kojem je sada.

Da i ovo iskomentarišem...

1. U toj istoj Kini su radili i Tumba, Ljupko i Pižon, a Dujković je selektor, pa ta referenca gubi smisao.
2. Kad je vodio Zvezdu. Arkanova bratija je žarila i palila ligom. Ništa bolje od 2. mjesta se nije moglo ni očekivati. A pobjediti Partizan 4:0, nije uopšte mala stvar.
3. Šta se može ponuditi nekom, ako on ne želi da dođe u Zvezdu. Zakeroni, De Kanio, Malezani, Del Neri, Kuper, Santini, Lakomb. Svi su bili kandidati, ali NISU HTJELI DA DOĐU U SRBIJU i pored odličnih finansijskih uslova koje im je Stojković nudio. Jedino mu je preostalo da nekome stavi pištolj na čelo i da ga natjera da dođe. Zenga je imao problem sa ugovorm sa Arapima, koji ni Abramovič ne bi mogao da otkupi.
4. Kosanović je veliki Zvezdaš i igurno će raditi najbolje što može. Koliko je to objektivno, prosudićemo nakon određenog vremena.
5. Kako to Piksi pravi pare? Prodajom igrača čije ugovore drže Ćalasan, braća Bambalići i ostala mafijaška menadžerija?
6. U kakvom je to očajnom stanju Zvezda, koja nikome ništa ne duguje, i koja po prvi put nakon dugo vremena, nije prodala najbolje igrače iz protekle sezone? A rečenica "niko je nije doveo do očajnog stanja u kojem je sad", nema ama baš nikakvog smisla...

Toliko za početak...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2007, 08:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
marlonbrando je napisao:
Nitro je napisao:
Citiraj:
Vec sam rekao i ponovicu: sve sto je on do sada uradio nije nista posebno i to bi uradi svaki covek koji ima bar cetvrtinu mozga da je na njegovom mestu, a u javnosti prolazi prica kako je on neki cudotvorac sto je to uradio i javnost mu daje ogroman kredit da moze da se kocka sa ugledom Zvezde, e taj kredit javnosti on po meni nije zasluzio (pa nismo usli ni u CL od kada je on tu a kamo li da smo u toj CL napravili par pobeda nad recimo Arsenalom, Man utdom i td), pa da zasluzi taj kredit javnosti!

E vidiš, tu se ja i ti razlikujemo. Ti bi dao sve da se ove sezone uđe u LŠ, a meni se čini da je realnije i bolje da se prvo stvori baza dobrog tima i solidne finansijske konstrukcije, pa da Zvezda za koju godinu postane redovan učesnik LŠ, a ne da poput Partizana, uđe u LŠna jednu sezonu, pa onda da se tim dostignućem busa u prsa narednih 5 godina, jer više neće ni priviriti u to takmičenje. Problem je što većina navijača živi u iluziji da postoje čudotvorci koji mogu da LŠna tacni donesu na Markanu. Zvezda je i u Džajino vrijeme, najbliža LŠbila kada je sa Muslinom na čelu, imala tim, možda jači i od onog prošlogodišnjeg i protivnika koji je bio negdje na njenom nivou. Dinamo Kijev, tada dobro oslabljen prodajom Ševčenka i Rebrova.

Ocigledno iako si navijac Zvezde ne razumes njenu velicinu jer ja ne bih dao sve da ona samo ove godine udje u CL vec ja kazem da Zvezda kada god je sampion mora da ima za cilj da udje u CL i mora sve da uradi da bi usla u istu, a tu pricu sa finansijama svaka uprava ce prodavati navijacima dok Zvezda ne postane klub ili privaizovan od strane jednog coveka (sa cim se ne slazem) ili neka vrsta akionarskog drustva, jer cisto sumljam da nece otici Kastiljo i jos neki igrac u toku ove sezone (zimski prelazni rok) ili na kraju ove sezone, a te iste odlazke ce uprava pravdati na 3 nacina: ponuda je mnogo dobra da se ne odbija ili to je nasa realnost da zivimo od prodaje igraca ili niko nije otisao prethodnog leta tako da smo nekim igracima morali izaci u susret!!

Vidis jedina stvar oko koje se ne slazemo je ta da sve sto ti procitas u novinama a rekao je Pixi ti ces i verovati dok ja sa druge strane verujem samo rezultatima i dobrom radu, a Pixi sem uspeha u domacoj ligi (sto bi mogao postici isto mogao postici blago retardiran covek) nam je doneo bruku prosle godine sa Liberecom (sva cast cesima ali Zvezda je takve jela za dorucak uvek) i BLAMAZU ove godine sa Levadijom.

Da ne bi neko odgovorio igraci su se izblamirali odmah cu vam reci kako stvari stoje! Predsednik kupuje igrace i trenera i trebao bi trener da ima odresene ruke u izboru tima, taj isti trener trenira ekipu i vodi je na utakmicama, taj isti trenre na tim utakmicama odredjuje taktiku i daje pojedinacne zadatke igracima, a igraci sprovode zamisli trenera sto ce reci postoji nesto slicno komadnoj odgovornosti! Igraci neposredni izvrsioci zadataka se nisu proslavili, ali nisu ni mogli sa taktikom koja se zove boze pomozi i sacuvaj, tu taktiku je odredio trener, a u trenera je verovao tvoj dragi Pixi!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2007, 09:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
I dalje mislim da sam joj ja bolje odgovorio nego Nitro, moji su odgovori bili prožeti dozom humora, a Nitro ju je samo preplašio i oterao.. stidi se Nitro :)

Elem, slažem se s gore napisanim, čini mi se sa svime... istorijski trenutak :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2007, 12:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Elem, slažem se s gore napisanim, čini mi se sa svime... istorijski trenutak :)

Opa... Složismo se u nečemu. Otvaraj šampanjac :D

Citiraj:
Ocigledno iako si navijac Zvezde ne razumes njenu velicinu jer ja ne bih dao sve da ona samo ove godine udje u CL vec ja kazem da Zvezda kada god je sampion mora da ima za cilj da udje u CL i mora sve da uradi da bi usla u istu, a tu pricu sa finansijama svaka uprava ce prodavati navijacima dok Zvezda ne postane klub ili privaizovan od strane jednog coveka (sa cim se ne slazem) ili neka vrsta akionarskog drustva, jer cisto sumljam da nece otici Kastiljo i jos neki igrac u toku ove sezone (zimski prelazni rok) ili na kraju ove sezone, a te iste odlazke ce uprava pravdati na 3 nacina: ponuda je mnogo dobra da se ne odbija ili to je nasa realnost da zivimo od prodaje igraca ili niko nije otisao prethodnog leta tako da smo nekim igracima morali izaci u susret!!

Vidis jedina stvar oko koje se ne slazemo je ta da sve sto ti procitas u novinama a rekao je Pixi ti ces i verovati dok ja sa druge strane verujem samo rezultatima i dobrom radu, a Pixi sem uspeha u domacoj ligi (sto bi mogao postici isto mogao postici blago retardiran covek) nam je doneo bruku prosle godine sa Liberecom (sva cast cesima ali Zvezda je takve jela za dorucak uvek) i BLAMAZU ove godine sa Levadijom.

Gubi se poenta tvojih postova. Kažeš traže se rezultati. Rezultati u kontinuitetu se ne ostvaruju preko noći ili tokom dvije sezone, pogotovo kad je situacija u kompletnom fudbalu, takva kakva je. Odlasci igrača su neminovnost... Da se ne zavaravamo. To ne može promjeniti ni Piksi, kao što nije mogao Džaja, a ne bi to promijenio ni Abramovič da dođe u naš fudbal. Da li je bolje prodati igrača za dobre pare, ili ga držati u timu, po svaku cijenu, u situaciji kad je i duduku jasno, da igrači ŽELE da idu u inostranstvo. Purović je već postajao pomalo nervozan i iskazivao zatajnu želju da ide. Bolje mu je da igra u Sportingu, nego da juri loptu po srpskim livadama. Taman i da se uđe u LŠ, odigraće 6 jakih utakmica u cijeloj sezoni. Premalo za bilo kog kvalitetnijeg igrača i logično je da igrači sami streme ka nečemu višem (čitaj:odlasku iz Zvezde).
Kažeš Zvezda treba svake sezone da teži ka ulasku u LŠ. Pa i teži ka tom cilju svake sezone, ali objektivni razlozi je sprječavaju u tome. Nemoj samo da mi opet serviraš priču o prošlogodišnjem timu, jer sam je stvarno sit. Previše puta je razjašnjena...

Elem... Džaja je bio predsjednik, pa su igrači svake sezone odlazili u velikom broju, a... Ko je dolazio? Ode Vidić, dolazi Miladinović kao zamjena. Dolaze razni Krivokapići, Mudrinići, Joksimovići. Piksi je predsjednik... Odlaze igrači sa mednažerskim ugovorima OK. Dolaze Georgiev - reprezentativac Bugarske. Gaj, Kastiljo - treba li pominjati vrijednost ove dvojice. Dolazi kolumbijski reprezentetivac Molina, dolazi najbolji strijalc Ekvadora Barkos, pa Ailton, pa poljski reprezentetivac Bronovicki.
I sad mene neko pokušava da ubijedi, nakon što je poslije tri odigrane utakmice, zaključio da pojačanja pojma nemaju, da Piksi radi loš posao. Pa takvi igrači možda nisu vrh svjetskog fudbala, ali su za naše prilike ekstra klasa. ne kažem da nije bilo promašaja, ali bez takvih stvari se ne može u fudbalu. Pa kolike je pare dao Čelzi za Ševčenka, a šta je dotični pokazao. Ili Rajt-Filips. Svi klubovi kupuju igrače i prave greške. Uzmi primjer Georgieva. Nije pokazao ništa, a došao je sa reputacijom standardnog reprezentativca Bugarske, najboljeg igrača Slavije... Stvari sa pojačanjima su relativne, a plus što ne treba praviti površne ocjene, na osnovu tri utakmice. Nakon 20-ak utakmica, može se podvući neka crta i reći "ovaj valja ili ne valja". Dotad, davati ocjene o kvalitetu pojačanja je neozibljno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2007, 15:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2007, 19:06
Nitro je napisao:
Gubi se poenta tvojih postova. Kažeš traže se rezultati. Rezultati u kontinuitetu se ne ostvaruju preko noći ili tokom dvije sezone, pogotovo kad je situacija u kompletnom fudbalu, takva kakva je. Odlasci igrača su neminovnost... Da se ne zavaravamo. To ne može promjeniti ni Piksi, kao što nije mogao Džaja, a ne bi to promijenio ni Abramovič da dođe u naš fudbal. Da li je bolje prodati igrača za dobre pare, ili ga držati u timu, po svaku cijenu, u situaciji kad je i duduku jasno, da igrači ŽELE da idu u inostranstvo. Purović je već postajao pomalo nervozan i iskazivao zatajnu želju da ide. Bolje mu je da igra u Sportingu, nego da juri loptu po srpskim livadama. Taman i da se uđe u LŠ, odigraće 6 jakih utakmica u cijeloj sezoni. Premalo za bilo kog kvalitetnijeg igrača i logično je da igrači sami streme ka nečemu višem (čitaj:odlasku iz Zvezde).

Dakle Zvezda nije interesantna za nase igrace, a jeste Kastilju, Gaju i ostalim nabrojanim od tebe? Poenta mojih postova ostaje ista a ona je:

PIXI NIJE URADIO NISTA NAROCITO STO NE BI BILO KO OD NAS A IMA KREDIT U JAVNOSTI VECI NEGO STO GA JE DZAJA IMAO KAO DA JE UZEO CL, A TAJ ISTI KREDIT I KOD NAVIJACA I JAVNOSTI JE NEZASLUZEN!!!

Ako je po tebi zasluzan sto je doveo sponzore u najjaci srpski brend koji je prepoznatljiv i svetu, ako je zasluzen sto je doveo igrace koji dolaze na preporuke menadzera (kakav bi tek promasaj bio da nije uzeo Kastilja, Gaja i ostale, a ti su mu igraci NUDJENI i nije ih on trazio, a tek se sada vidi i promasaj sa Benitezom sto ga nije uzeo na vreme vec je razvlacio), ako je zasluzan za reprogram kredita Zvezdinih dugova iza koje stoji ime i milionska armija navijaca, ako je zasluzan sto je oterao igrace sa cudnim ugovorima a ne rasprodao tim kao sto ja kazem, ako je zasluzan za dovodjenje smuljivih investitora u Zvezdu (Miskovic, Stanko Cane Subotic koji je na interpolovoj poternici koju je raspisala drzava Srbija) e ako je on cudotvorac koji je nekim cudom sve ovo sam uradio a ovo izgleda kao nesto "nemoguce" za uraditi onda ti imas problema sa opazanjem stvarnog stanja! Sve gore nabrojano je mogao uraditi bilo ko od nas ovde na forumu!

Dokle nas je to sve dovelo evo ove godine, a ne zaboravi sta je Pixi rekao kada je dosao na funkciju? Ako si ti zaboravio ja nisam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2007, 16:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Dakle Zvezda nije interesantna za nase igrace, a jeste Kastilju, Gaju i ostalim nabrojanim od tebe?

J..te počinjem da se divim tome kako sve površno shvataš... Zvezda nije interesantna stranim trenerima, niti vrhunskim igračima. Oni koji su došli i dolaze, koriste Zvezdu kao odskočnu dasku. Čim se pruži prilika za bolji angažman oni dižu sidro i odlaze ili postaju nezadovoljni statusom. Misliš da je Basta onako kriminalan, zato što je loš igrač ili zato što ga peče činjenica da još nije otišao u inostranstvo, dok većina njegove generacije uveliko pravi karijere po inostranstvu.

Citiraj:
PIXI NIJE URADIO NISTA NAROCITO STO NE BI BILO KO OD NAS A IMA KREDIT U JAVNOSTI VECI NEGO STO GA JE DZAJA IMAO KAO DA JE UZEO CL, A TAJ ISTI KREDIT I KOD NAVIJACA I JAVNOSTI JE NEZASLUZEN!!!

Prije svega Džaja nije radio sam i nije bio predsjednik kluba u vrijeme kad je uzimana titula u Evropi. Džaja je tada bio sportski direktor. I koliko je godina Džaja proveo u stolici. Sam je rekao da je projekt "evropska titula" rađen nekoliko godina, a nije pao sa neba, uletio u mendžment kluba i za 3 dana osvojio Evropu...

Problem tebe, a i većine navijača, je u tome što svakog novog čovjeka koji dođe, da li za trenera ili predsjednika, posmatrate kao instant čudotvorca, koji će za jednu sezonu od Zvezde napraviti dominantan tim u domaćim okvirima, biti redovan učesnik LŠ, imati stabilan budžet itd...

I šta da Piksi nema kredit? 'ajde da ga smijenimo, pa da dođe neki drugi, koji bi, po nečijoj "objektivnoj pretpostavci" radio bolji posao, pa krenuo sve ispočetka i tako stalno dok za 10 godina ne pronađemo nekog Abramoviča, koji će da napravi to instant čudo. Molim te... Pusti čovjeka da radi i sudi na kraju. Uopšte ne vidim argument za kritiku, već samo gomilu pretpostavki i ličnih zapažanja... Da radi savršeno - Bože sačuvaj, ali je vidljivo da se trudi. I oept ponavljam. Da nije tako, ne bi obišao pola sviejta jureći trenere. Mogao je da ostavi Boška, koji će da gura u tim igrače koji treba da se prodaju, a ovamo da maže oči javnosti šupljim pričama, pošto je po tovjoj ocjeni, dosad samo to i radio...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2007, 18:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ti si Nitro stvarno fenomen! Na drugim postovima uporedjujes Zvezdu sa svetskim velikanima a sada Zvezda nikome nije interesantna! Basti ako se ne svidja treba ga odmah oterati kao i sve ostale koji tako razmisljaju. Na Marakani uprava treba da uvede novi nacin misljenja i razmisljanja a to je da je cast (kao sto bi u svakom slucaju tim provincijalcima i strancima iz zemalja treceg sveta i trebalo biti) da igraju za Zvezdu i da svako ko ne zeli da pruzi maksimum odmah leti napolje! Ja ne trazim cudotvorca i ti ocigledno ne razumes sta ja govorim jer ja kazem da ga ti i tebi slicni dizu do statusa cudotvorca da je uradio nesto posebno a ja kazem da je mogao i ne samo mogao vec i morao da uradi daleko vise nego sto je! Rekao sam da ima kredit kao da je osvojio CL a ne kao kada je Dzaja osvoji CL, a ja odbro znam sta je tada Dzaja radio u upravi! A sada da te pitam ovako sta mislis da nije moguce da su ga ama bas svi treneri odbili zato sto se bas nije ni preterano trudio da ih nadje, a mozda su ga odbili zato sto im je nudio mesto trenera a da on i dalje bosuje! Neverovatno je da toliko trenera odbije tako dobru platu, pa sta su oni svi Abramovici??? Zasto su ga odbili ti i ja drugim recima mozemo samo da nagadjamo, ti kazes da je obisao svet da bi nasao trenera a ja kazem da je obisao svet na racun Zvezde samo da bi mu dupe videlo puta i da se i nije trudio narocito, dakle i moje i tvoje su cista nagadjenja, zar ne?

Secas li je sta je izjavio kada je dosao? Rekao je da je njegov cilj da u roku od par godina Zvezda bude ekipa na koju se mora racunati i u evropi! Koliko je po tebi par godina? Deset? Ako uzmemo u obzir da ce nam Partizan ove godine zaista biti rival u trci za titulu i da se moze desiti i da oni uzmu titulu (pregrizao ja jezik da bog da ako se to desi), a u evropi sada ne uradimo nista narocito (sto sa obzirom na prikazanu igru do sada ne bi bilo iznenadjenje, zar ne?) koliko ce to on godina onda biti na celu a da nije ispunio ono sto je rekao? Ja samo kazem da mu vi verujete vise nego sto bi trebalo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2007, 20:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
ubiste vi 'sen'cu sa cigankom....... :roll: :roll: rat i mir napisaste.....

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2007, 21:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Na drugim postovima uporedjujes Zvezdu sa svetskim velikanima a sada Zvezda nikome nije interesantna! Basti ako se ne svidja treba ga odmah oterati kao i sve ostale koji tako razmisljaju.

Potrudiću se još jednom... Onda dižem ruke. Otjerati igrača koji vrijedi 3-4 miliona eura? Takva politka ne može da prođe ni na Football manageru. Zar ne misliš da je bolje pokušati ga prodati? Upoređujem Zvezdu sa svjetski velikanima jer po tradiciji i prethodnim rezultatima to i jeste. Sad je na margini. Nekad je i Notingem Forest bio šampion Evrope, a sad je u drugoj ligi u Engleskoj. Razlika je između trenutnog stanja i onoga što stoji na papiru kao istorija i tradicija... Da se razumijemo...

Citiraj:
Na Marakani uprava treba da uvede novi nacin misljenja i razmisljanja a to je da je cast (kao sto bi u svakom slucaju tim provincijalcima i strancima iz zemalja treceg sveta i trebalo biti) da igraju za Zvezdu i da svako ko ne zeli da pruzi maksimum odmah leti napolje!

Pa zar ti misliš da uprava, predsjednik i trener razmišljaju drugačije? Ali shvati već jednom da se igrači teško odlučuju da dolaze u Zvezdu, pogotovo ako postoji mogućnost da zaigraju u jačoj ligi. Uzmi samo primjer Kandele. Neće čovjek da igra po srpskim livadama i kraj. Šta misliš koliko ih još tako razmišlja?

Citiraj:
A sada da te pitam ovako sta mislis da nije moguce da su ga ama bas svi treneri odbili zato sto se bas nije ni preterano trudio da ih nadje, a mozda su ga odbili zato sto im je nudio mesto trenera a da on i dalje bosuje! Neverovatno je da toliko trenera odbije tako dobru platu, pa sta su oni svi Abramovici??? Zasto su ga odbili ti i ja drugim recima mozemo samo da nagadjamo, ti kazes da je obisao svet da bi nasao trenera a ja kazem da je obisao svet na racun Zvezde samo da bi mu dupe videlo puta i da se i nije trudio narocito, dakle i moje i tvoje su cista nagadjenja, zar ne?

Izvini, ali od ovoga odavno nisam čuo većih gluposti, a naslušao sam ih se ovdje u Logitechovoj eri poprilično. Vjeruj mi. Ti hoćeš da serviraš priču da je Piksi eminentnim trenerskim imenima išao i govorio "Dođite i budite trener, gospodine, a ja ću da vam sastavljam tim". Zar stvarno misliš da bi se čovjek tako kompromitovao pred ljudima, s obzirom da posjeduje ime i određenu reputaciju, koju sa ovih prostora niko dugo neće dostići?
Drugi dio posta ti je tek biser za anale.
Baš je Dragan Stojković koji je u karijeri obišao pola svijeta, došao u Zvezdu da se grebe za putne naloge i putuje po svijetu. Čovjek koji je igrao u Francuskoj, Italiji i Japanu. Molim te da se uozbiljiš...

I dalje iznosiš pretpostavke, nagađanja i sosptvene opservacije. Nigdje konkretne činjenice... Evo ti pitanja...

Da li je ove sezone rasprodat tim? Da li je eliminisan dug koji je Zvezda imala? Da li su ove sezone stigla dobra pojačanja (bar po reputaciji)? Da li su osvojene dvije duple krune u dvije sezone? Ko bi to bolje odradio posao na mjestu predsjednika?
Odgovori na ta pitanja pa možemo da nastavimo diskusiju... Uopšte nisam rekao da je Piski čudotvorac, ali sam rekao da je odradio solidan posao. Zvezda u poziciju u kojoj je sad, nije dospjela preko noći i neće se preko noći ni izvaditi iz nje. Potrebno je vrijeme... Niti nekome slijepo vjerujem, niti nekoga veličam, već mi je puna ona stvar kontraša, koji površnim sagledavanjam stvari upere prst u prvog koga svojim subjektivnim sudom proglase za krivca.

I da... Evo Piksi je doveo trenera, pa mu odmah izdiktirao tim u kojem mora biti za kapitena i Bastu da se prodaju, a i za skupo plaćenog Barkosa, da se opravda investicija... Defektnije priče, o biranju trenera na način da mu sugerišeš da ćeš ti sastavljati tim, odavno nisam čuo. Pitam se da li bi čovjek sa gramom inteligencije otiašo kod recimo Santinija i rekoa mu:"Gospo'n Santini, dajem vam pola miliona eura da trenirate Zvezdu i još pola, ako je uvedete u LŠ, ali da vam ja sastavljam tim, pošto hoću da se ogrebem za transfere od igrača, koji ne vrijede ništa, a moraju da se prodaju." "Šta? Nećete" "Pa ništa, odoh kod Zakeronija sa istom pričom, da se još malo kompromitujem. On mi djeluje gluplji"

:roll: :roll: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2007, 10:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nitro je napisao:
Citiraj:
Zasto su ga odbili ti i ja drugim recima mozemo samo da nagadjamo, ti kazes da je obisao svet da bi nasao trenera a ja kazem da je obisao svet na racun Zvezde samo da bi mu dupe videlo puta i da se i nije trudio narocito, dakle i moje i tvoje su cista nagadjenja, zar ne?

Izvini, ali od ovoga odavno nisam čuo većih gluposti, a naslušao sam ih se ovdje u Logitechovoj eri poprilično. Vjeruj mi. Ti hoćeš da serviraš priču da je Piksi eminentnim trenerskim imenima išao i govorio "Dođite i budite trener, gospodine, a ja ću da vam sastavljam tim". Zar stvarno misliš da bi se čovjek tako kompromitovao pred ljudima, s obzirom da posjeduje ime i određenu reputaciju, koju sa ovih prostora niko dugo neće dostići?
Drugi dio posta ti je tek biser za anale.
Baš je Dragan Stojković koji je u karijeri obišao pola svijeta, došao u Zvezdu da se grebe za putne naloge i putuje po svijetu. Čovjek koji je igrao u Francuskoj, Italiji i Japanu. Molim te da se uozbiljiš...

E ove najvece gluposti sam tek izdvojio da ti odgovorim na njih a za ostale vidim da si tezak slucaj!

Prije svega ne pricaj mi sta je Pixi govorio trenerima i kako je to ogromna glupost jer izgleda ne znas da citas bas najbolje i izgleda da ti moram od sada i akcentovati i podebljavati vazne dijelove da se ne bi izgubio u njima! Dakle tvoja prica da se trudio da dovede trenera je isto tako nagadjanje kao i moja da im je pricao gluposti dok ti to sagledavas da je tvoja prica istinita i da ja treba da nesto dokazujem, a zapravo se svodi na ovo: SAMO PIXI ZNA STA JE GOVORIO SVIM TIM LJUDIMA A MI MOZEMO DA NAGADJAMO TI ODLUCUJES DA MU VERUJES JA NE JER MI JE CUDNO DA TI LJUDI (NJIH 5-6 KOLIKO IH JE BILO U OPTICAJU) NECE DA DODJU ZA 800.000 EVRA PO SEZONI (TOLIKO SE PRICALO ZAR NE) KAO DA NA ZAPADU VISE ZARADJUJU (POGOTOVO DI KANIO, SANTINI I SLICNI) - ovo je vazno!!!
Koliko Pixi dobro radi treba se sagledati u sirem konteksu jer kada je pre dve sezone dosao samo je on trenera doveo dok je igracki kadar bio postojeci a rivali (Partizan i Vojvodina) bili ocajni, dakle tu duplu krunu je bilo isto tesko osvojiti kao da je osvajas na menadzeru, dok za proslu sezonu mu mogu odati priznanje ali i sam znas da je konkurencija bila smesna, a po radu u prelaznom roku sam odmah rekao da se ne radi dobro i da Bosko ne smije ostati. Ako si gledao utakmicu sinoc protiv Cukarickog i ako si mozda gledao izvestaj sa utakmice Vojvodina-Partizan sam ces shvatiti sta zelim da kazem. Ti mu dajes kredit nakon realno gledano jedne duple krune (prva je posledica rada prethodne uprave i stvaranja tima oko Zigica) i nakon dve blamaze u evropi (Liberec, Levadija) a da li si mozda bio na prvoj utakmici kada se pocelo organizovano skandirati protiv prosle uprave? Nakon koliko je ta uprava otisla i zbog cega se protiv nje skandiralo? Pitam se zasto li su sinoc navijaci poceli da zvizde igracima na terenu.

Ako ne znas sever je sada mnogo bolje organizovan nego ikada u svom postojanju i donete su odluke da se ekipa u toku utakmice podrzi bez obzira na sve i da se ne bude nestrpljiv tj da se saceka par utakmica prije zvizduka sa severa, sta mislis koliko ce ovakve blamaze trebati da se opet cuju neki povici?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2007, 10:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
poslije nule sa cukarickim zvezda stvarno ima ozbiljan problem u napadu ... nek nam Bog pomogne u skotskoj ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2007, 10:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Glasgow doveо nekog napadača, crnčugu iz Francuske!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2007, 11:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@marlonbrando

Razlika između mog i tvog razmišljanja je u tome što meni nije teško da povjerujem da recimo Žak Santini, koji je vodio Okser, Totenhem, Lion i francusku reprezentaciju, neće da dođe u Zvezdu, taman da mu se ponudi i troduplo više nego negdje drugdje. Dakle, ti pretposatvaljaš, naučen od bratije sa sjevera, da Piksi mulja, i da dovesti trenera i nije toliki problem. Vjerovao ti ili ne, ali postoje ljudi u svijetu sporta, kojima je važniji rejting i reputacija, nego novac. Šta misliš, zašto u jednom Šahtjoru, čiji vlasnik Ahmedov, može da kupi pola Evrope, ne radi neko eminentno trenersko ime, niti igraju vrhunski svjetski igrači. Pa nije im u interesu da jure loptu po Ukrajini, taman da je plata, ne znam kakva. A sad to stavi u kontekst sa Srbijom? Vidiš li o čemu govorim?
I da.. Teško mi je da povjerujem da je čovjek koji je u finalu KEŠ1991. odbio da šutira penal protiv Zvezde, čime je sebi djelimično zakopao karijeru u Olimpiku, došao na mjesto predsjednika Zvezde, da bi radio loše ili protiv interesa tog kluba...
Ne da mi se više raspravljati. Linija se podvlači nakon nekoliko sezona, a ne nakon dvije. A nisi odgovorio ni na moja pitanja postavljena gore, pa ne vidim svrhu dalje diskusije. Ključno pitanje, je "Ko bi to bio bolje rješenje na mejstu predsjednika i na osnovu čega" i drugo "Da li je Džaja radio bolej od Piksija i na osnovu čega"... Toliko od mene...

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 12 Avg 2007, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Sondri je napisao:
Glasgow doveо nekog napadača, crnčugu iz Francuske!

Toliko što se tiče borbe protiv rasizma :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2007, 11:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Citiraj:
Najbolju šansu da zatrese mrežu protivnika Zvezda je imala u 45. minutu - Koroman je centrirao sa desne strane, a Djordjevićev šut sa penaltika zaustavio je najpre golman Isailović, a potom i stativa.

Na samom početku drugog poluvremena crveno-beli su propustili dve šanse - golman gostiju Isailović u 46. minutu zaustavio je šut Djordjevića, a pet minuta kasnije i rezerviste Milanka Raškovića.

Novu dobru priliku za srpskog šampiona propustio je u 68. minutu Ibrahim Gaj, kada je posle slobodnog udarca glavom šutirao pored gola. Deset minuta kasnije i Ognjen KOroman je pokušao udarcem sa distance, ali je Isailović opet bio na pravom mestu.

U samom finišu susreta Zvezde je sve češće udarcima sa distance da stigne do pobede, a najbolju priliku za Zvezdu u drugom delu meča, ponovo je propustio Djordjević kada je neometan sa 13 metara šutirao preko gola.

Šta napadači Čukaričkog radili tokom utakmice :-k

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2007, 13:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
Nitro je napisao:
@marlonbrando

Šta misliš, zašto u jednom Šahtjoru, čiji vlasnik Ahmedov, može da kupi pola Evrope, ne radi neko eminentno trenersko ime, niti igraju vrhunski svjetski igrači.

da ne idem dalje, ne tiče me se ova tema, ali ovo je bljuvanje za istoriju.

pa trener šahtjora je donedavno bio bernd šuster, koji je sad u realu, pa lakatuš

kako CSKA, npr. može da ima Vagner Lava koji je bio najbolji igrač brazila na Kopa Amerika nedavno??

njemu se trči po ruskim vukojebinama??

ne kapiram šta si htio da kažeš ovim.

a uzgred, i Šahtjor i CSKA su redovni učesnici lige šampiona, tako da ti usporedba ne pije vodu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2007, 14:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
da ne idem dalje, ne tiče me se ova tema, ali ovo je bljuvanje za istoriju.

pa trener šahtjora je donedavno bio bernd šuster, koji je sad u realu, pa lakatuš

kako CSKA, npr. može da ima Vagner Lava koji je bio najbolji igrač brazila na Kopa Amerika nedavno??

njemu se trči po ruskim vukojebinama??

Lakatuš je neko eminentno trenersko ime? Da ne misliš možda na Mirčeu Lučeskua?
Šuster je bio trener Šahtjora prije tri godine, a tada je bio sve samo ne veliko trenersko ime, koje usput, još uvjek nije, jer je u karijeri vodio još samo Levante i Hetafe.

Ako ne kontaš šta sam htio da kažem, predlažem da još jednom razmisliš prije nego što okarakterišeš nečije riječi kao bljuvotine. Vagner Lav je sada odličan igrač, ali je prije dolaska u Šahtjor bio običan anonimus, a rijetki su vrhunski igrači koji tamo igraju ili se odlučuju da tamo odu, ako su već afirmisani. Kontamo li se sad? Ahmedov je najbogatiji Ukrajinac, koji bi vjerovatno bez problema mogao da plaća i najveća evropska trenerska imena... Pa zašto onda oni ne treniraju njegov klub?
Hoću da kažem da i pored platežne moći, ukrajinska ili srbijanska liga i sami klubovi, nisu privlačni za afirmisane igrače i vrhunske trenere. Eto kratko i jasno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2007, 14:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
zašto onda zvezda ne igra LŠ, kao šahtjor?

i da, Vagner Lav igra za CSKA. end of diskašn što se mene tiče.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2007, 14:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2007, 13:45
Tim za ucesce u LS se ne moze stvoriti za mjesec dana i na nacin kako to Stojkovic pokusava, definitivno. Nastup Zvezde u drugom kolu kvalifikacija je bio, jednom rjecju, JADAN, bas kao i sinoc protiv Cukarickog kad je ponesto i moglo "da upadne", ali kako to biva, nije islo. Opet, fudbal je to, protivnik u trecem kolu nije "strasan" i moze da se desi nesto sto se ne desava cesto a to je da i iz ovakve igre Zvezda eliminise Rangers, iako su sanse maksimalno do 20%.
Stojkovic, koji ovom poslu nije dorastao da se razumijemo, je trebao poceti stvaranje tima jos u decembru prosle godine kada je jasno bilo da je prvenstvo osvojeno i da mogu poceti ulaganja u "projekat LS". Nesto slicno je uradio Partizan 2002/2003 kada su dovedeni Matthaus i Taribo West polusezonu prije kvalifikacija, jer valjda taj novi trener treba da "osjeti" tim koji ima i kojim ce da upravlja. Prosle godine Bajevic dolazi ni dva mjeseca do pocetka kvalifikacija, ove godine Kosanovic cijela 4 dana do utakmice odluke. Potez do poteza ne zna se koji je pametniji, a "Evropa" je sve dalja.
Realan navijac Zvezde valjda vidi da za LS nema ni tima ni igre, do tamo se ide dugorocnim planiranjem i ulaganjem a ne rasprodajom ili kupovinom igraca za koje niko nikada nije cuo. Ne sumnjam da cre Kosanovic napraviti solidnu ekipu od materijala sa kojim Zvezda trenutno raspolaze, ali cilj je opet isti, osvojiti ko zna koju po redu titulu u Srbiji, kup i pobijediti u derbiju. Tek, u nastavku te sapunice slijede novi porazi od Odensea, Levadije, Zenita i slicnih

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2007, 17:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Jul 2007, 15:32
LucaToni je napisao:
Tim za ucesce u LS se ne moze stvoriti za mjesec dana i na nacin kako to Stojkovic pokusava, definitivno. Nastup Zvezde u drugom kolu kvalifikacija je bio, jednom rjecju, JADAN, bas kao i sinoc protiv Cukarickog kad je ponesto i moglo "da upadne", ali kako to biva, nije islo. Opet, fudbal je to, protivnik u trecem kolu nije "strasan" i moze da se desi nesto sto se ne desava cesto a to je da i iz ovakve igre Zvezda eliminise Rangers, iako su sanse maksimalno do 20%.
Stojkovic, koji ovom poslu nije dorastao da se razumijemo, je trebao poceti stvaranje tima jos u decembru prosle godine kada je jasno bilo da je prvenstvo osvojeno i da mogu poceti ulaganja u "projekat LS". Nesto slicno je uradio Partizan 2002/2003 kada su dovedeni Matthaus i Taribo West polusezonu prije kvalifikacija, jer valjda taj novi trener treba da "osjeti" tim koji ima i kojim ce da upravlja. Prosle godine Bajevic dolazi ni dva mjeseca do pocetka kvalifikacija, ove godine Kosanovic cijela 4 dana do utakmice odluke. Potez do poteza ne zna se koji je pametniji, a "Evropa" je sve dalja.
Realan navijac Zvezde valjda vidi da za LS nema ni tima ni igre, do tamo se ide dugorocnim planiranjem i ulaganjem a ne rasprodajom ili kupovinom igraca za koje niko nikada nije cuo. Ne sumnjam da cre Kosanovic napraviti solidnu ekipu od materijala sa kojim Zvezda trenutno raspolaze, ali cilj je opet isti, osvojiti ko zna koju po redu titulu u Srbiji, kup i pobijediti u derbiju. Tek, u nastavku te sapunice slijede novi porazi od Odensea, Levadije, Zenita i slicnih

Mislim da je ovo dosta dobro receno i najblize je istini od svega ukupno navedenog...
Trenutno bi vrhunac srpskog fudbala bilo nesto kao npr. prezimljavanje 2 kluba u ligi uefa, pa sljedece godine bolji status u kvalifikacijama. Sve preko toga bila bi, u najmanju ruku, senzacija...
Navijam za zvezdu i ukupno sve srpsko/srbijanske klubove kad je u pitanju neko medjunarodno takmicenje, ali tesko da ce iko ista postici u skorijoj buducnosti.
Mada, ovde vidim kratkovidna i povrsna shvatanja - situacija je takva ne zbog Dzajica, Piksija ili Partizanove uprave, problem je u sto se na sport gleda mnogo drukcije od vremena kad je Zvezda bila prvak Evrope ili Partizan u kosarci, a takva ce se situacija promijeniti tek kad citava zemlja i region bolje stanu na noge. Donekle se moze vrsiti poredjenje sa Rusiojm i Ukrajinom, ali dovoljno dobro da vidimo kad i kako ce doci do napretka.
Eventualni prolaz bilo kojeg tima u LS ce biti samo kratkog daha, sto smo vec vidjeli prvo na primjetu Dinama, te onda i Partizana...

Da ne budem skroz pesimistican, gledao sam pomenute utakmice na kojima se vidi da Zvezda ima, kako da se najbolje izrazim, igru u nogama koja je dovoljna da je dovede do LS, ali ne "opredmecuje" je dovoljno iz cistog razloga i nase standardne boljke - sto se vecina igraca vec vidi u narednom kolu. Mislim da su sanse protiv Rangersa mnogo vece nego sto bilo ko ocekuje, ali cak i da Zvezda zaigra u LS sad, sljedece godine ce od toga tima nastati rasulo, nebitno od toga da li ce 2008-e biti u kvalifikacijama za LS...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 992 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 50  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]