Pošto ostale teme gube smisao, evo posebna tema za dešavanja u i oko Zvezde, da se ne zatrpavaju druge diskusije. A o Zvezdi se početkom ove sezone, baš ima šta reći...
Evo da krenem prvi, pa da diskusiju sa druge teme, prebacim ovdje...
Citiraj:
A jedan Kosanovic, koji nikad nista nije znao, i koji se razmece nekim titulama iz Kineskog prvenstva, tome nebi ni jos jedna trenerska skola pomogla, jer covjek jednostavno nema talenta za trenerski posao, nazalost u sljedecim utakmicama to cemo i vidjeti.
A sto se ja bunim, pa zato sto mislim da treba staviti nekog ko ima autoritet, i nad igracima a i da kaze Piksiju ja radim ovako i gotovo, mislim da Kosanovic takav biti nece, i da je upravo zato i izabran, da bi plesao kako Piksi svira. Opet, veliko postovanje za Piksija kao bivseg igraca, ali, sto se tice ove sadasnje uloge u Zvezdi covjek je nula, i ja ostajem pri tom, dokle god ne vidim da je ostvario nesto konkretno.
Recimo ovako... Kosanović nema renome nekog vrhunskog stručnjaka, ali ima autoritet. Da stvarno pratiš sport kao što kažeš, znala bi bar toliko. Piksi da je htio trenera koji bi "plesao kako on svira", ne bi pola ljeta proveo, jureći po bijelom svijetu stranog trenera. Zar su neki toliko zatupljeni teorijom predsjedničkog aposlutizma u fudbalu, da smatraju da bi jedan Žak Santini ili Hektor Kuper došao u Zvezdu, da bi mu potom Piksi sastavljao tim? Dajte malo oladite sa tom pričom... Znači da nam dični predsjednik juri po svijetu autoritativnog trenera, a u isto vrijeme, želi sam da sastavlja tim. Pomalo kontradiktorno, zar ne?
Rasprodaja prošle sezone... Apsolvirana jedno trilion puta, a najčešće se Piksiju uzima kao veliak zamjerka. Pogledajte šta je Džajić uradio od Žigića? Igrač koji sada vrijedi 15-20 miliona eura, Zvezdi je donio samo 3 miliona od prvog transfera, zato što je Džajić dopustio da pola Žigićevog ugovora pripadne Ćalasanu, koji je 'ladeći muda zaradio sebi 2,5 miliona eura, dok mu je Piksi prodavao zlatnu koku po svijetu. Ko misli da je situacija bila drugačija sa ostalim igračima iz te genracije, grdno se vara i to je jedan od primarnih razloga zašto je taj tim rasprodan.
Dajte da definišemo konačno ta očekivanja od Piksija, kao predsjednika... Liga šampiona, Liga šampiona, Liga šampiona. Vrhunski i ultimativni cilj, koji mora biti ispunjen, sada i odmah... Etalon - Partizanov ulazak u istu... Ajmo sad ovako... Koliko dugo su Bjeković i Zečević bili na čelu Partizana, prije nego što su uspjeli da objezbjede sve neophodne faktore za ulazak u Ligu šampiona? A koliko je Piksi na čelu Zvezde?
Citiraj:
1) Vec dvije godine ne radi nigdje, a prije toga trenirao je u Kini
2) Zadnji put kad je vodio Zvezdu jedina stvar koju je napravio jeste da je pobjedio Partizan, btw na toj utakmici sam tada i bila uzivo
3) Mislim da je krajnje vrijeme da Zvezda dobije trenera i ako treba cijelo rukovodstvo koje ce je voditi naprijed, a ne nazad
4) Cini se da je Kosanovicu jedino vazno to sto ce ucestvovati u "Evropskoj Zvezdi" a dobro znamo koliko ce to da traje
5) Ne vezano za Kosanovica, srpskom fudbalu odavno je samo vazno da udju u tu jadnu Evropu, makar i na jednu utakmicu, i da tu neko snimi te nase jadne igrace i da ih onda prodamo za velike pare nekom stranom klubu pa makar taj klub bio u Afganistanu, dokle god Piksi pravi pare i sepuri se po jahtama u Hrvatskoj, nista nas drugo ne zanima
6) Sto se tice Piksija pa onda Dzajica, Dzajic mozda nije bio dobar za Zvezdu, i mozda je uzimao pare, itd, ali, niko nije doveo Zvezdu do ovog ocajnog stanja u kojem je sada.
Da i ovo iskomentarišem...
1. U toj istoj Kini su radili i Tumba, Ljupko i Pižon, a Dujković je selektor, pa ta referenca gubi smisao.
2. Kad je vodio Zvezdu. Arkanova bratija je žarila i palila ligom. Ništa bolje od 2. mjesta se nije moglo ni očekivati. A pobjediti Partizan 4:0, nije uopšte mala stvar.
3. Šta se može ponuditi nekom, ako on ne želi da dođe u Zvezdu. Zakeroni, De Kanio, Malezani, Del Neri, Kuper, Santini, Lakomb. Svi su bili kandidati, ali NISU HTJELI DA DOĐU U SRBIJU i pored odličnih finansijskih uslova koje im je Stojković nudio. Jedino mu je preostalo da nekome stavi pištolj na čelo i da ga natjera da dođe. Zenga je imao problem sa ugovorm sa Arapima, koji ni Abramovič ne bi mogao da otkupi.
4. Kosanović je veliki Zvezdaš i igurno će raditi najbolje što može. Koliko je to objektivno, prosudićemo nakon određenog vremena.
5. Kako to Piksi pravi pare? Prodajom igrača čije ugovore drže Ćalasan, braća Bambalići i ostala mafijaška menadžerija?
6. U kakvom je to očajnom stanju Zvezda, koja nikome ništa ne duguje, i koja po prvi put nakon dugo vremena, nije prodala najbolje igrače iz protekle sezone? A rečenica "niko je nije doveo do očajnog stanja u kojem je sad", nema ama baš nikakvog smisla...
Toliko za početak...