Mislim da bi bio dobar izbor za selektora.Medutim pitanje je koliko covjek poznaje stanje u savezu BiH.
Citiraj:
Stepanović bi preuzeo reprezentaciju BiH
Nogometna reprezentacija BiH još uvijek nema selektora, a u posljednje vrijeme se špekuliše sa velikim brojem imena.
Nakon Kranjčara, Baždarevića, Hadžibegića, još jedan trener je izjavio da je spreman preuzeti reprezentaciju BiH. Radi se o velikom, prije svega iskusnom stručnjaku Dragoslavu Stepanoviću.
Stepanović je u Njemačkoj ostavio vliki trag gdje je kao trener između ostalog vodio Eintracht Frankfurt, Bayer Leverkusen. Popularni Step je na zalasku karijere ali je spreman uhvatiti se u koštac sa jednom reprezentacijom kao što je BiH.
''Polako sam na zalasku karijere i sve iskustvo koje sam sakupio tokom dugogodišnjeg rada htio bih oprobati u radu sa jednom reprezentacijom.''
Stepanović je upoznat i sa igračkim kadrom, ali i sa situacijom u savezu :
'' Poznajem veliki broj igrača i smatram da su veoma talenetovani.Većina njih je standardna u klubovima u kojima igraju a znamo da u Evropi nije lako izboriti mjesto u bilo kojem klubu. Reprezentacija mora biti najbolja ekipa jedne zemlje i u njoj trebaju igrati igrači koji se drže pravila te ekipe. Samo tako reprezentacija može funkcionisati.''
Šta može Stepanović napraviti kao eventualni selektor ?
''Sigurno bi im otvorio puteve kako da riješe svoje probleme. To bi trebao biti najvažniji zadatak, mora se razgovarati i doći do riješenja. Ultimatumi sa jedne i druge strane ne nose ništa dobro i igrači moraju znati da igrane za reprezentaciju podiže njihovu igračku, finansijsku, društvenu i svjetsku razinu. Njima bi bi to trebalo biti važno jer mnogi od njih opet igraju u klubovima koji nisu u evropskom vrhu.''
Stepanović je poznat kao trener koji se istakao u radu sa mladim igračima :
Mladi igrači su za mene nešto posebno i oni moraju dobivati priliku uz iskusnije igrače. Mladi moraju biti prisutni u svakoj ekipi i oni su obaj pravi potreban začin koji daje pravi ukus uspjehu za koji se radi i živi''
Iako je reprezentacija ostala bez šansi u kvalifikacijama Stepanović ima drugačije mišljenje :
''Ne treba se predavati. Poslovica kaže '' ne skidaj opanke dok ne vidiš kakav je potok, možda ga možeš preskočiti. U nogometu nikad ništa nije izgubljeno, nekome bolje ide na počeku, nekome na sredini, nekome na kraju. Moj moto je bio i ostao da se treba boriti dok postoje šanse, ali zato treba tražiti od igrača da vjeruju u to, a sa takvim na čelu nije teško dato sve od sebe i pobjeđivati'' poručuje optimistični ''Step'' u intervju za '' mostarski '' Dnevni list''